Dodaj do ulubionych

przenoszenie watkow

28.12.07, 15:05
w jaki sposob uruchomic przenoszenie postow miedzy swoimi forami?
Obserwuj wątek
    • mery Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 15:31
      Przenosić możesz tylko z forum, którego jesteś założycielem na forum, gdzie masz
      status administratora z prawami założyciela. Jeśli coś takiego właśnie chcesz
      zrobić, w czym jest problem z przeniesieniem? :-)
      • voker Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 22:56
        Ta opcja nie zawsze jest widoczna.
        • jan-w Re: przenoszenie watkow 29.12.07, 13:26
          Żeby była widoczna, nie wystarczy żebyś miał uprawnienia założyciela. Musisz być
          zalogowany jako założyciel.
    • jureek Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 16:07
      A to mozna miec wiecej forow? Slyszalem, ze mozna miec tylko jedno, zmienilo sie
      cos w tej materii?
      Jura
      • jan-w Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 16:09
        Można mieć tylko jedno (pod jednym nickiem ;-) ). Można jednak na innym
        prywatnym, otrzymać uprawnienia moderatora z prawami założyciela.
        • jureek Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 16:26
          jan-w napisał:

> Można mieć tylko jedno (pod jednym nickiem ;-) ). Można jednak na innym
          > prywatnym, otrzymać uprawnienia moderatora z prawami założyciela.

Czyli najpierw wprawadza sie jakies ograniczenie, a potem kombinuje sie, jak to
          ograniczenie mozna ominac. Ech, tak samo jak ci nasi sejmowi prawodawcy. A jaki
          sens tych ograniczen? Zeby ludzie wiecej nickow zakladali? Czy o co tu w tym
          wszystkim chodzi?
          Jura
          • jan-w Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 16:51
            Nie. Jeżeli jestem właścicielem forum prywatnego i wyjeżdżam na miesiąc w
            miejsce gdzie dostęp do internetu jest ograniczony (np do szpitala na operację),
            mogę przydzielić pełnię praw do zarządzania moim forum, innej osobie, do której
            mam zaufanie. Mogę też tak zrobić jeśli nie mam zbyt wiele czasu. Nie trzeba
            wszędzie dopatrywać się kombinacji.

O wielu nickach, pisałem gdyż są i tacy użytkownicy, ale nikt nie tworzy
            specjalnych rozwiązań dla nich.
            • jureek Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 18:24
              jan-w napisał:

> Nie. Jeżeli jestem właścicielem forum prywatnego i wyjeżdżam na miesiąc w
              > miejsce gdzie dostęp do internetu jest ograniczony (np do szpitala na operację)
              > ,
              > mogę przydzielić pełnię praw do zarządzania moim forum, innej osobie, do której
              > mam zaufanie.

No i fajnie, ze tak mozesz zrobic. Tylko, ze jak jestes w szpitalu, to chyba nie
              interesuje Cie tez przenoszenie watkow, wiec raczej nie o taka sytuacje tu chodzilo.

> Mogę też tak zrobić jeśli nie mam zbyt wiele czasu. Nie trzeba
              > wszędzie dopatrywać się kombinacji.

Po co sie dopatrywac? Przeciez widac jak na dloni (nawet zakladajacy ten watek
              mowi o "swoich forach" w liczbie mnogiej), ze ludzie nie ograniczaja sie do
              jednego forum, tylko maja ich wiecej pod roznymi nikami. Nie rozumiem wiec
              nadal, jaki sens ma urzedowe ograniczenie do 1 forum na jednego nicka.

> O wielu nickach, pisałem gdyż są i tacy użytkownicy, ale nikt nie tworzy
              > specjalnych rozwiązań dla nich.

Ale istniejace rozwiazania prowokuja do zakladania nowych nikow.
              Jura
              • jan-w Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 19:04
                Możliwość przenoszenia wątków między forami, prowokuje do zakładania nowych
                nicków? Nawet zakładając że ktoś tworzy nowy nick, aby założyć drugie swoje
                forum prywatne, dlaczego prowokować by go mogła do tego możliwość przenoszenia
                wątków między nimi?
                • jureek Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 20:28
                  jan-w napisał:

> Możliwość przenoszenia wątków między forami, prowokuje do zakładania nowych
                  > nicków?

Nie. Do zakladania nowych nikow moze prowokowac niemoznosc zalozenia wiecej niz
                  jednego forum pod jednym nikiem. A sama mozliwosc przenoszenia watkow to tylko
                  usankcjonowanie stanu faktycznego, jakim jest omijanie ograniczenia poprzez
                  zakladanie nowych nickow. To taka troche schozofreniczna sytuacja, gdy jest
                  jakies ograniczenie, ale wszyscy i tak wiedza, ze jest ono obchodzone i przymyka
                  sie na to oko. Cos tak jak reklamy piwa bezalkoholowego z przymruzeniem oka.

> Nawet zakładając że ktoś tworzy nowy nick, aby założyć drugie swoje
                  > forum prywatne, dlaczego prowokować by go mogła do tego możliwość przenoszenia
                  > wątków między nimi?

Mozliwosc przenoszenia watkow to po prostu usankcjonowanie stanu faktycznego, ze
                  forumowicze i tak maja wiecej niz jedno forum. Tylko w tej sytuacji nadal nie
                  rozumiem, jaki jest sens ograniczenia do jednego forum na nicka, jesli i tak
                  powszechnie jest to obchodzone. W sumie nic mi do tego, prywatny portal moze
                  sobie wprowadzac ograniczenia po uwazaniu, nawet jesli brunetom pozwola zakladac
                  po 3 fora, a blondynom po 2, to jest to ich suwerenna decyzja. Dziwi mnie tylko,
                  ze z jednej strony gazeta nalezaca do Agory krytykuje niechlujne tworzenie prawa
                  w Polsce przez wladze ustawodawcza, ale na wlasnym podworku tez nie inaczej
                  postepuje.
                  Jura
              • mika_p Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 21:23
                jureek napisał:

> No i fajnie, ze tak mozesz zrobic. Tylko, ze jak
                > jestes w szpitalu, to chyba nie
                > interesuje Cie tez przenoszenie watkow, wiec raczej
                > nie o taka sytuacje tu chodzilo.

A dlaczego nie? Co miesiąc powstaje co najmniej jedno forum łączące kobiety z
                terminem porodu na ten sam miesiąc. Jesli Matka-Założycielka ląduje na patologii
                nie w trybie karetkowym, tylko "proszę się jutro zgłosić", albo zwyczajnie idzie
                rodzić, to zapewniam cię, ze myśli o swoim forum.
                Takie fora często obrastają podforami (regionalnymi, dla wtajemniczonych,
                tematycznymi) i przenoszenie między nimi ma sens. Jak na przykład wątek pójdzie
                w zbyt intymne szczegóły, to przerzucany bywa z ogólniejszego forum na bardziej
                ukryte. I tak dalej.
                Wtedy oba są "moej", ale jedno jest moje bo moje, a drugie jest moje duchowo.
    • jan-w Re: przenoszenie watkow 28.12.07, 16:10
      Praktyka wykazuje, że nie można przenosić na forum ukryte, a podejrzewam że
      odwrotnie, tym bardziej nie.
      • bartoszcze Re: przenoszenie watkow 30.12.07, 00:32
        Nie wiem, czy nie można na ukryte, ale z ukrytego można było na pewno.
        • jan-w Re: przenoszenie watkow 30.12.07, 10:04
          Jeśli można było z ukrytego, był to ewidentny błąd. Jeśli ktoś pisze na forum
          ukrytym, ma prawo liczyć na to że jego post nie będzie dostępny dla wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka