kasiamat00 14.01.09, 21:56 Bo nie sądzę, że "follow white rabbit" to "tfurczość" pracowników Agory... Zróbcie coś z tym do cholery :/ Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ret Re: rotfl - znowu spam IP: *.retsat1.com.pl 14.01.09, 22:16 Potwierdzam, zaczyna się ??? Wysłane z: administrator@gazeta.pl Link Zgłoś
Gość: anka Re: rotfl - znowu spam IP: *.chello.pl 14.01.09, 22:29 kurde, dostałam i też się boję :( Link Zgłoś
tomek854 Re: rotfl - znowu spam 14.01.09, 22:38 Ale teraz to jest inna lista: od Gazeta.pl Poczta <administrator@gazeta.pl> do uzytkownicy.poczty@gazeta.pl Poza tym wysyła jednak administrator, przynajmniej teoretycznie :P Czy to jest tak trudno zrobić żebyśmy otrzymywali wiadomości wysyłane tylko na te listy, na które się sami zapisaliśmy? Link Zgłoś
kasiamat00 Re: rotfl - znowu spam 14.01.09, 22:44 Nie, nawet nie teoretycznie. Jeśli uwiarygadnianie jest po nagłówku "From:" (który, jak zapewne admini tutejsi dobrze wiedzą, mogę sobie ustawić dowolny), to osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo się nie popisała (delikatnie mówiąc). Szczególnie biorąc pod uwagę to, że to zapewne łata na poprzednią wpadkę. Link Zgłoś
yavorius Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 08:28 Wystarczyło zrobić BCC uzytkownicy.poczty@gazeta.pl, no ale jak się nie wie, co to jest... Link Zgłoś
kataryna.kataryna Do mnie też przyszło 15.01.09, 00:05 I pewnie zaraz się zacznie na dobre. Link Zgłoś
bei proba listy mailingowej 15.01.09, 00:20 Proba listy mailingowej- to chyba nie spam- a test gazety. (?) Link Zgłoś
snajper55 Re: proba listy mailingowej 15.01.09, 00:32 bei napisała: > Proba listy mailingowej- to chyba nie spam- a test gazety. (?) Test gazety na żywych użytkownikach poczty ? Niech sobie na myszach testy robią. ;) S. Link Zgłoś
rubeus Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 00:25 na wszelki wypadek utwórzcie sobie kolejny filtr. trzy kliknięcia i spokojny sen. Ale wygląda mi to na 'zabawy' postmasterów i ponoć jest niedostępne z zewnątrz Link Zgłoś
w36 Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 00:38 > Ale wygląda mi to na 'zabawy' postmasterów i ponoć jest niedostępne z zewnąt > rz Królik wyszedł z chello.pl. Teraz już następne faktycznie z agororowego ip, czyli załoga. Link Zgłoś
foruminum Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 00:32 kasiamat00 napisała: > Bo nie sądzę, że "follow white rabbit" to "tfurczość" pracowników Agory... > Zróbcie coś z tym do cholery :/ Cholipa u mnie też. Rano może się okazać, że nasze skrzynki są pełne różnego badziewia. A może to zemsta zza grobu jakiegoś zwolnionego informatyka? Przyznajcie się. Link Zgłoś
roztoczansk.i Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 16:06 foruminum napisała: A może to zemsta zza grobu jakiegoś zwolnionego informatyka? To może być dobry trop ;) Link Zgłoś
morsk2 Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 00:48 Co to ma być??? Lecą sobie, kude, w... króliki??? Wysłać wszystkich adminów do matrixa i niech tam zostaną!!! Ja sobie nie życzę! PS.Może ktoś polecić jakąś DOBRĄ pocztę, bo tracę cierpliwość do tego badziewia? Link Zgłoś
bartoszcze Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 01:57 > PS.Może ktoś polecić jakąś DOBRĄ pocztę, Royal Mail. Link Zgłoś
w36 Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 02:30 bartoszcze napisał: > Royal Mail. No aleś się teraz wychylił za linię ;) Centralizm zachwalasz? P.S. Wybacz ale zrobiłem sobie wolne od tamtego tematu bo męczący i jakby beznadziejny. Może później. Link Zgłoś
siwa Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 01:27 Robimy. Obudziliśmy osoby, które powinny się tym zająć. Wszystkim dzięki za sygnał. Link Zgłoś
foruminum Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 02:00 siwa napisała: > Robimy. > Obudziliśmy osoby, które powinny się tym zająć. > Wszystkim dzięki za sygnał. > Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś. Dobranoc. Link Zgłoś
yavorius Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 08:25 siwa napisała: > Robimy. > Obudziliśmy osoby, które powinny się tym zająć. Alert24 i wyhacz.pl? :] Link Zgłoś
princessofbabylon Powtórka z rozrywki 15.01.09, 09:41 Zaczyna się od nowa. Na wszystkich moich skrzynkach. Znów będzie wesoło, nerwowo, będzie "naprawianie", wycinanie nie pasujących postów, przepraszanie, a za parę dni znów się zacznie. I tak stanie się to tradycją... Chyba trzeba przywyknąć.... Link Zgłoś
Gość: he.he Re: Powtórka z rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 10:22 zamiast przywyknąć lepiej założyć sobie pocztę gdzie indziej Link Zgłoś
paulina.galli Re: Powtórka z rozrywki 15.01.09, 10:41 Ja dostałam od: uzytkownicy.poczty@gazeta.pl Chyba faktycznie lepiej zrezygnowac zupelnie z poczty na gazecie ps. jesli skasuje poczte gazetowa to czy nick (potrzebny na forum - zostaje? :)) Link Zgłoś
mali.sa Re: Powtórka z rozrywki 15.01.09, 10:54 > ps. jesli skasuje poczte gazetowa to czy nick (potrzebny na forum - zostaje? :) Nie. Link Zgłoś
wanilinowa Re: Powtórka z rozrywki 15.01.09, 12:21 ale możesz założyć konto bez @ i używać go tylko do forum Link Zgłoś
wacikowa Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 11:31 Czy dla własnego bezpieczeństwa powinniśmy usunąć konto na gazecie ? No bo skoro dalej błąd i bezradność to za niedługo włamać się do naszych skrzynek będzie bezproblemowo? Link Zgłoś
drugie_wcielenie Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 12:22 najlepiej zrobic przekierowanie na jakas przyzwoita i odsiewac caly syf. gazetowa sluzy glownie do komunikacji z administracja. reszta do glownie smieci. Link Zgłoś
erin25 Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 11:43 Ja mam podobne i jeszcze 2 - typu: Hieronim <administrator...(typu :Obawiam sie, ze ten mail dojdzie do adresata HS), następna od nieznanego nadawcy (To jest proba poczty. Oby nie przeszła). Link Zgłoś
matanzas Re: rotfl - znowu spam 15.01.09, 12:25 erin25 napisała: > Ja mam podobne i jeszcze 2 - typu: > Hieronim <administrator...(typu :Obawiam sie, ze ten mail dojdzie do > adresata HS), następna od nieznanego nadawcy (To jest proba poczty. > Oby nie przeszła). Dokładnie takie same dostałem .... Link Zgłoś
mali.sa Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 15:27 W nocy na konta użytkowników naszej poczty trafił spamowy mail. Pracując nad wyjaśnieniem tej sytuacji nasi administratorzy wysłali dwa maile testowe. Powodem, dla którego użytkownik podający się za administratora mógł wysłać maila spamowego do wszystkich użytkowników poczty był błąd w interfejsie systemu pocztowego. Nasza Poczta Gazeta.pl jest oparta na technologii dostarczonej przez Google. Podjęliśmy kroki, by wspólnie z Google zlikwidować błąd i zapobiec następnym takim sytuacjom. Zespół poczty Gazeta.pl Link Zgłoś
yavorius Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 15:29 Nie wiem czemu, ale alert24.pl i wyhacz.pl nie zainteresowały się moim zgłoszeniem w tej sprawie :( Link Zgłoś
nessie-jp Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 16:03 yavorius napisał: > Nie wiem czemu, ale alert24.pl i wyhacz.pl nie zainteresowały się > moim zgłoszeniem w tej sprawie :( Hehe, no właśnie Link Zgłoś
yavorius A 15.01.09, 16:07 jeszcze napisałem na deser@gazeta.pl, ale okazało się, że nie ma takiego adresu e-mail, pewnie hakerzy przejęli :) Link Zgłoś
wanilinowa Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 16:09 przecież alert24 i wyhacz to serwisy agory. przecież nie będą opisywać swoich własnych wałków, bo na takim rozgłosie im nie zależy. > Może chociaż na Onecie napiszą :) > rzeczpospolita napisała ;) Link Zgłoś
wanilinowa Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 15:46 na skrzynkę gmail od początku jej istnienia nie przyszło mi ani pół spama. za pierwszym razem zawinili użytkownicy którzy po chamsku wysyłali maile na ankiety@itd. za drugim to wina Googla, ciekawe kto zawini za trzecim razem :) Link Zgłoś
wacikowa Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 18:27 Za trzecim razem będzie na PO ;)) Link Zgłoś
wanilinowa Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 15.01.09, 19:10 wacikowa napisała: > Za trzecim razem będzie na PO ;)) prędzej na PiS, PO pójdzie pod nóż w ostateczności, kiedy inne środki zawiodą Link Zgłoś
tomek854 Re: Testowe maile - Wyjaśnienie 17.01.09, 01:17 > Nasza Poczta Gazeta.pl jest oparta na technologii dostarczonej przez Google. Czyli to googla wina? To ci dopiero. A ja mam na gmailu skrzynkę od niepamiętnych czasów, uczestniczę z nią na różnych listach i NIGDY NIC. Ale to przez googla, no pewnie. Albo może kable są krzywe... :P Link Zgłoś
tmp-arturrok Re: rotfl - znowu spam 16.01.09, 01:37 ludzie ten spam dalej przychodzi. dalej wiadomy adres z ktorego zostaly wyslane przeprosiny przepuszcza maile, tak ze laduja one wszystkie na naszych skrzynkach !!! moze po prostu wylaczcie ten adres (czy tez adresy) a pozniej zdiagnozujcie sprawe ? na prawde nie wyobrazam sobie jutro doszukiwac sie waznej korespondencji miedzy kolejna partia spamu ! Link Zgłoś
foruminum to juz nie jest śmieszne ... 16.01.09, 02:12 tmp-arturrok napisał: > ludzie ten spam dalej przychodzi. > > dalej wiadomy adres z ktorego zostaly wyslane przeprosiny przepuszcza maile, ta > k > ze laduja one wszystkie na naszych skrzynkach !!! > > moze po prostu wylaczcie ten adres (czy tez adresy) a pozniej zdiagnozujcie > sprawe ? na prawde nie wyobrazam sobie jutro doszukiwac sie waznej > korespondencji miedzy kolejna partia spamu ! Proszę obudzić speca niech to naprawia. Nie chcę maili typu .. "Jest nadzeija w nas ... nadzieja matka wynalazkow kiedy ktos sie za to wezmie i naprawi?" Link Zgłoś
drugie_wcielenie dla mnie jest śmieszne ... ;] 16.01.09, 06:00 ps. napisalem do ciebie na poczte. zagladasz ? Link Zgłoś
princessofbabylon Śmiąc się, czy płakać? 16.01.09, 07:42 Tak, ja też dostaję wiadomości od hieronima, albo jakieś inne o treści "plum, po mieście chodza słuchy, że Agora potrzebuje pilnie administratorów". O luuudzie. Te przeprosiny ze storny poczty chyba nigdy nie zejdą. Niech one tam już zostaną, bo jeśli nawet problem zostanie chwilowo rozwiązany, to i tak za jakieś 2 tygodnie się przydadzą. Link Zgłoś
eela Re: Śmiąc się, czy płakać? 16.01.09, 09:49 Słusznie prawisz. W dobie kryzysu powinno sie oszczędzac na wszystkim, na gwoździach też. :-))) Link Zgłoś
pinkpanther Re: rotfl - znowu spam 16.01.09, 10:27 ile to jeszcze potrwa? dzisiaj były kolejne maile od "administratora" i Hieronima Link Zgłoś