Dodaj do ulubionych

Głupi jestem

28.11.03, 10:19
więc pytam:
1. jak pogodzić prawo gw do zabanowania mi konta z moim prawem do zlikwidowania tego konta?
2. gdzie mogę znaleźć zapis o terminach, w których użytkownik doczekuje się odpowiedzi od abuse@poczta...
admina czy kogo tam chcę? (a może terminy są wedle gw'uznania?)

rozsądek podpowiadałby, że jak kto rychliwy w banowaniu, to powinien równie rychliwy być w odpowiadaniu.
no ale co ja o rozsądku, skoro jak w temacie
niemniejszym
Obserwuj wątek
    • maas Re: Głupi jestem 28.11.03, 10:24
      Konto zablokowane uwaza sie za zamkniete, nie ma juz do niego dostepu.
      • cruach Re: Głupi jestem 28.11.03, 10:28
        maas napisała:
        > Konto zablokowane uwaza sie za zamkniete, nie ma juz do niego dostepu.

O wielkie dzieki za rekację! :))
        Ale czy na pewno "zablokowane" = "zamkniete" = "zlikwidowane"?
        jak do konta nie ma dostępu, to wcale nie znaczy, że nie ma konta? (a skoro to wszystko to samo,
        to po co mi informacja, że mogę odwołać sie do abuse...w celu ewent. odbanowania?)
        • maas Re: Głupi jestem 28.11.03, 10:35
          Ewentualnego.
          Jezeli konto jest zablokowane, bo w samej nazwie zawiera rzeczy nieciekawe, to
          ponowne go udostepnianie do zamkniecia jest niecelowe.
          • cruach Re: Głupi jestem 28.11.03, 11:05
            maas napisała:
            > Ewentualnego.
            > Jezeli konto jest zablokowane, bo w samej nazwie zawiera rzeczy nieciekawe, to
            > ponowne go udostepnianie do zamkniecia jest niecelowe.

w dobrej wierze (a jednak!) uznaję to za potwierdzenie, że moje alter-konto zlikwidowano, wraz z pocztą itd.
            uwaga ogólna: od oceniania ciekawości nazwy jest autor, a admin od oceniania jej zgodności z prawem jest
            co najwyżej
            i rada (jeśli wolno na koniec końców): zatrudnijcie speców od lektów indo- i nie tylko europejskich, bo niektóre
            nicki znaczą bardzo niepolityczne rzeczy w innych językach. wieta np. co może znaczyć np. Maas?! (8-(
            pzdr oraz OAO
            • niech Re: Głupi jestem 28.11.03, 11:42
              Twoj oznacza - "jestem strasznym nudziarzem, jesli mi nie wierzycie to
              poczytajcie moje wypociny - satysfakcja gwarantowana".
              • zsazsa Priv - Niech 28.11.03, 11:53
                niech napisał(a):
                > Twoj oznacza - "jestem strasznym nudziarzem, jesli mi nie wierzycie to poczytajcie moje wypociny - satysfakcja gwarantowana".
                czyli w skrócie: "jestem głupi". ale do tego sam sie przyznal, pani(e) obrońca z urzędu ;P
                • niech Re: Priv - Niech 28.11.03, 11:59
                  Nudny nie znaczy glupi i odwrotnie.
                  PS. Co oznacza zwrot: "pani(e) obrońca z urzędu"?
                  PS2. A co oznacza "priv"?
                  PS3. Bo ja glupi jestem to sie pytam.
                  • zsazsa Re: Priv - Niech 28.11.03, 12:16
                    niech napisała:
                    > Nudny nie znaczy glupi i odwrotnie.
                    Nie znaczy. Ale wynika: nuda z głupoty (odwrotnie - nie zawsze).

> PS. Co oznacza zwrot: "pani(e) obrońca z urzędu"?
                    pani(e), bo płci nie znam. a "z urzedu", że w zastępstwie admina maas

> PS2. A co oznacza "priv"?
                    to skrót od priviet, czyli witam z rosyjska chyba (to znaczy na pewno witam a z rosyjska chyba)

> PS3. Bo ja glupi jestem to sie pytam.
                    to ja odpowiadam (ale nie pytam, co znaczy "PS [+cyfra]", ignorancja milsza ;))
                    • niech Re: Priv - Niech 28.11.03, 12:30
                      1. "Nuda wynika z glupoty" - nie zgadzam sie.
                      2. "pani(e) obrońca z urzędu" = "pani obronca z urzedu" lub "panie obronca z
                      urzedu". To drugie jest niepoprawne - powinno brzmiec: "panie obronczynie z
                      urzedu". Ale nadal nie wiem kim jest ta pani lub sa te panie.
                      3. Witam.
                      4. PS oznacza "serdeczne pozdrowienia dla ciebie i calej rodziny", a te cyfry
                      oznaczaja kolejnych czlonkow tejze.
                      • zsazsa Re: Priv - Niech 28.11.03, 12:54
                        niech napisała:
                        > 1. "Nuda wynika z glupoty" - nie zgadzam sie.
                        to było mi już wiadome (domyślono się, pomimo ogólnej bezradności).

> 2. "pani(e) obrońca z urzędu" = "pani obronca z urzedu" lub "panie obronca z
                        > urzedu". To drugie jest niepoprawne - powinno brzmiec: "panie obronczynie z
                        > urzedu". Ale nadal nie wiem kim jest ta pani lub sa te panie.

to wołacz byl - "panie niech" albo "pani niech", zależnie od plci
                        a dlaczego "obrońca" a nie "obrońco"? a poprzez analogię do wołacza "pani dyrektor" który słyszę po szkole a się nikt nie zżyma.
                        a może dlaczego nie per ty ale per pan(i)?...bo per panie mecenasie mówią w tych telenowelach, które mię zachłystują.

> 3. Witam.
                        > 4. PS oznacza "serdeczne pozdrowienia dla ciebie i calej rodziny", a te cyfry
                        > oznaczaja kolejnych czlonkow tejze.
                        a to wiem coś nowego (nie dziękuję, bo proszono, coby nie tłumaczyć. teraz mam klopot bo za mało PS'ów na rodzinę)
                        • niech Re: Priv - Niech 28.11.03, 13:17
                          PSX. No dobrze, ale kogo ja bronilem? Bo nie mialem takich intencji. Wiec
                          pewnie gdzies pobladzilem. Ale gdzie?
                          PSX+1. X = ilosc osob w rodzinie godnych pozdrowienia. Mozna uwzglednic
                          zwierzeta domowe.
                          PSX+2. A panno Niech? Paniczu Niech? Panstwo Niech?
                          • zsazsa Re: Priv - Niech 28.11.03, 13:40
                            niech napisała:
                            > PSX. No dobrze, ale kogo ja bronilem? Bo nie mialem takich intencji. Wiec
                            > pewnie gdzies pobladzilem. Ale gdzie?

trudne pytanie...(po mnie _też_ sie trzeba spodziewać pytań niż odpowiedzi..)

cóz, może mi się zdawało, że wyśmiech z cruacha (ze nudny i sie poci) to byl jakby atak? a przez atak to jest zwykle
                            obrona? a oponent (niech) naszego oponenta (cruacha) jest naszym (maasa) sojusznikiem? jesli źle odczytane ww.
                            intencje, to przepraszam.

> PSX+1. X = ilosc osob w rodzinie godnych pozdrowienia. Mozna uwzglednic zwierzeta domowe.
                            PS'y będe ps'om dawal? marnostrawstwo!

> PSX+2. A panno Niech? Paniczu Niech? Panstwo Niech?
                            a dlaczego niech nie pomyslał(a), ze ja mogę być singiel-unikat, i wtedy nie nalezy dalej niz poza pierwszy PS?
                            ale do rzeczy:
                            państwo wykluczam, bo uznaje ze login jest jednostkowy a nie grupowy. panicza wykluczam bo nie po to robily my rewolucje,
                            by sie panicze pałetały (bez urazy). panna, hm, cóz, o pannie nie pomyslano, to fakt. na usprawiedliwienie mam to, ze jestem
                            juz w wieku a moze jeszcze plci, ze o pannach nie mysle. za co znów przepraszam (o iles panna)

a dlaczego w ogóle odpowiadam _ja_ skoro niech pytał(a) _sie_ (nie te, nie tamte, nie owamte, ale sie, w ogóle mi nieznane)
                            tylre mojego, ze sie wciaz nad wolaczem "pani obrońca" zastanawiam :(
                            a dlaczego mówią np. "pan jesteś frajer pompka" (a nie "frajerem pompką")?
                            a dlaczego pan Giertych mógłby wyrzec: "pan musisz odejść, panie Miller!" (a nie "panie Millerze")?
                            a dlaczego czasem wołacz wchodzi w mianownik - np. "powiedział to Lesiu" (a nie "Leś")?
                            a w staropolskim pewnie jeszcze inaczej było? a w nowopolskim (gdyzezangielszczy do reszty) to
                            jeszcze inaczej będzie?

polska być bardzo trudna a ja być bardzo polska, kolejnośc przypadkowa
                            tu sie rozstaniemy, bo idę cos zjesc (tyle wiem, co zjem)
                            • niech Re: Priv - Niech 28.11.03, 14:00
                              Dobrze. Zsazso.
                              PS. Gabor? Gaborze?
              • Gość: M Re: Głupi jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 14:42
                przyganiał kocioł garnkowi n/t nudziarstwa

niech napisała:

> Twoj oznacza - "jestem strasznym nudziarzem, jesli mi nie wierzycie to
                > poczytajcie moje wypociny - satysfakcja gwarantowana".
                • niech Re: Głupi jestem 28.11.03, 15:01
                  O tobie natomiast nawet tego ze jestes nudny nie da napisac. Niczego zreszta
                  sie nie da. Nawet tego co napisalem. O w noge, ale figura!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka