Dodaj do ulubionych

Pokłosie listy znienawidzonych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:07
PIERWSZY!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Kurcze drugi :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 20:12
      • Gość: naprawde pierwszy Re: Kurcze drugi :( IP: *.range81-154.btcentralplus.com 26.04.04, 20:14
        nie, nie jestes drugi, bo miszczu zostaje zdyskfalifikowany
    • Gość: PdP Sposób przeprowadzenia ankiety faktycznie nie IP: 212.191.80.* 26.04.04, 20:13
      najlepszy, jednak chyba mimo wszystko odzwierciedla opinie Polaków w tym
      moją ,najlepszy przyklad to z Kulczykiem i Wagą pzdr
      • Gość: w Re: Sposób przeprowadzenia ankiety faktycznie nie IP: *.bb.online.no 26.04.04, 20:18
        ale sie zdenerwowali, co...?
    • Gość: anty_fakt Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 20:21
      wiadomo wydawca brukowca FAkt
      przestałem kupować newsweeka jak zaczął sie upodabniać do 'faktu'
      z tymi kiczowatymi okładkami
      czy wam w axel nie zakazuje druku tych okładek bo mnie szlag trafia jak widze
      zachodniego newsweeka obok polskiego i nasz wyglada jak 'przyjaciółka'
      nie ujmując tej gazecie
      • Gość: kotkubus Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.04, 20:30
        Odczep się od "Przyjaciółki"! "Newsweek" (polski) jej do pięt nie dorasta!
        • Gość: odp Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:39
          luz czlowieku mówie o okładkach
          a do przyjaciołki nie zagladalmem od 10 lat
          • Gość: Mario Dużo miałeś cierpliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 00:14
            ja po pierwszych paru numerach Newshita wrzucilem go do szufladki super expressu (bo Fucktu wtedy nie bylo). Jak poczytalem te bzdury które piszą, te zdawkowe reportarze i komentarze, a do tego tę kupę niedorzeczności, to odechcialo mi sie, a liczylem ze bedzie choc troche podobny do NEWSWEEKA jakiego znamy z wersji oryginalnej. Pozdro
    • Gość: f artykul kretynski, ale pozew tez IP: *.law.harvard.edu 26.04.04, 20:34
      Ten artykul jest idiotyczny, ale to nie powod, zeby wprowadzac ochrone sadowa
      przed takimi rzeczami. Takie oceny powinna wydawac opinia publiczna, i ludzie,
      ktorzy maja autorytet moralny. Wtedy toczy sie normalna dyskusja. Wiklanie w to
      urzednikow jest bez sensu, bo panstwo nie powinno zajmowac sie ferowaniem sadow
      moralnych zamiast obywateli. Ludzie sami musza do tego dojsc i nic im nie
      pomoze, ze jakis urzednik i sedzia powie, ze to bylo be. Poza tym mysle, ze
      akurat ta grupa ludzi bardziej sobie zaszkodzi niz pomoze takim pozwem, ktory
      zmierza do zniszczenia tego idiotycznego newsweeka (uwazam, ze polskie wydanie
      to wyjatkowa szmata). Wiadomosc wynikajaca z ewentualnego wyroku nie bedzie
      taka, ze powodowie sa w porzadku, tylko ze w Polsce nie wolno nastapic na
      odcisk oligarchom, bo inaczej skasuja cie do ziemii.
      • Gość: wojtek Re: artykul kretynski, ale pozew tez IP: *.ztpnet.pl 26.04.04, 21:36
        Opinie stawiają prawo na głowie. Wolność mamy zagwarantowaną konstytucją i
        normami międzynarodowymi. Także prawo do ochrony czci i wizerunku. A jeśli
        komuś się wydaje, że można na obrzucaniu błotem zrobić interes, to najwyższa
        pora dać po łapkach. Szmatławe pisma winny trafić na śmietnik. Ten kicz zatruwa
        nasze życie, wdzierając się wszędzie staje się normą.
      • Gość: j artykul conajmniej kretynski IP: *.acn.pl 26.04.04, 22:46
        Typowe polskie piekło! Kosić wszystkich, co wyrośli i odstają
    • Gość: c Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 26.04.04, 20:34
      Sobek obrażony ?
    • Gość: patriota nie będzie Niemiec plul nam w twarz IP: *.wschowa.master.pl 26.04.04, 20:40
      • Gość: bobofrut Re: nie będzie Niemiec plul nam w twarz IP: *.rtk.net.pl 26.04.04, 21:08
        Kulczyk, który doszedł do tego swojego majatku WYJĄTKOWO CIĘŻKĄ PRACĄ czuje się
        obrażony...
        no, no...
        co za wrażliwiec!
    • Gość: kach Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:11
      Ja mogę być ostatnia,znienawidzona,ponosząco dotkliwe straty moralne-niech mnie
      tylko wciągną na listę,a nawet nie przyjdzie mi do głowy wnoszenie jakichkolwiek
      roszczeń-będę zbyt zajęta ...trwonieniem mojego bogactwa!!!
    • Gość: Bogaty Na Umyśle no tak sie kończy jak naczelny nie wie już co ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 21:18
      ... co zrobić, zeby coś ciekawego napisać.
      zamiast odrobic lekcje i spojrzec na to jak Przekrój przechodzi
      druga młodość i chwyta wiatr w żagle dzięki przemyślanej strategii
      i pisaniu o rzeczach aktualnych i interesujacych dla INTELIGENTNEGO czytelnika
      z klasy średniej, to Njusłik chwyta sie jak tonący brzytwy w postaci arytkułów
      dla elektoratu Leppera....

przyszła kryska na matyska...
      • Gość: msswe@op.pl Re: no tak sie kończy jak naczelny nie wie już co IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:51
        o właśnie!!!
        ja przestalem go czytac 0,5 roku temu
        bedąc z nim 2lata
        to niech da im do zastonowienia!!!!!

na pewno to czytacie wiec poprawcie walniete okładki i wiecej artyk.
        dotyczacych polski a nie tylko warszawy,, kurcze jestem z poznania
        wiem ze dla was to prowincja tym bardziej moja uczelnia PP ale tu tez jest
        życie nie tylko sgh i wiejska!!!
        ja sie rozwijam wszechstronnie a wasi reporteży to chyba ostro sa zapatrzeni
        w stolice bo poza nią to tylko w krakowie na wycieczce byli(no pomijajac
        zagranice gdzie sie kształcili na stypendiach na 5ciu kierunkach)
        trace czas ale chyba napisze maila do waszej centrali bo ta gazeta w wydaniu
        anglojęzycznym jest zupełnie inna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szkoda czasu ide poczytac polityke, ŚN,EP oraz GW bo to gazety warte zakupu
    • matys Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 21:20
      Juz od dawna funkcjonuje powiedzenie uderz w stół, a nożyce się odezwą.
      Najpierw panowie występujący teraz do sądu powinni zapracować na swój pozytywny
      wizerunek w społeczeństwie. Ja np. cały czas miałem bardzo dobrą opinię o
      dr.Janie Kulczyku, ale obserwując Jego i Jego żony poczynania w Poznaniu i
      nietylko (jestem mieszkańcem Poznania)- Kulczykpark, Stary Browar, Orlen, etc.,
      zacżąłem uważać Go nie za najbardziej przedsiębiorczego i perspektywicznie
      myślącego businessmana, a za triumfującego gangstera finansjery. Przy tym
      należy pamiętać, iz na działaniach Panów wymienionych w Newsweeku, nie traci
      jakaś osoba X, tylko my wszyscy obywatele RP. Dla nich najsmakowitszym kąskiem
      jest majątek skarbu państwa(CZYLI NASZ, POLAKÓW). Panowie z elity finansowej
      Polski prowadźćie interesy zgodnie z etyką(np. chreścijańską), a żaden człowiek
      nie wypowie złej opini na wasz temat.
    • Gość: baret Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.chello.pl 26.04.04, 21:25
      jacy oni swięci. Osobiście znam księgową z jednej zec spółek Zasady któraq parę
      lat temu zrezygnowała z pracy u niego gdyż jak mi zdradziła "nie bedzie
      firmować przekrętów pana Zasady. Bo jakby co, to ją zamkną a nie jego"
      Taka jest prawda o tych "biznesmenach"
    • Gość: x TO PODLA PROWOKACJA AXELA SPRINEGA IP: *.crowley.pl 26.04.04, 21:25
      To podla niemiecka prowokacja!!!!!
      Axel Springer-wydawca Faktu i Newsweek'a chce obudzic w nas niechec do
      polskich business'menow, by przygotowac grunt dla swoich.
    • Gość: nowy Gazeto: zróbcie to rzetelnie IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 21:29
      Moim zdaniem ciekawe jest co / kto skłoniło Tomasza Wróblewskiego do ubolewań.
      To jest doskonały dziennikarz i pewno rozumiał jaki jest sens tego artykułu. Co
      sprawiło, że zmienił zdanie? Pewno nie zmienił, bo znam jego zdanie z
      felietonów w Radiu PIN (wtorek, 7:55, niestety tylko w W-wie) - od dawna
      atakuje Polskę oligarchiczną.
      I jeszcze jedno - niech Wybiórcza zrobi tym razem rzetelny ranking (ten
      faktycznie rzetelny nie był). Bo ostatnio unika ważnych tematów. Niech np.
      spyta jak społeczeństwo ocenia fakt dlaczego Adam Michnik nieformalnie wpływa
      na formalne demokratycznie wybrane władze. Dlaczego np. nie wezwał oficjalnie
      na swoich łamach Jakubowskiej do dymisji tylko robił to pokątnie, w kawiarnii
      zdaje się. No Wyborcza: czy podejmiecie takie wyzwanie?
      Bo na razie to macie artykuły typu: ktoś nielegalnie umieścił zdjęcie pewnej
      dziennikarki w anonsach towarzyskich. Oh jakie to oburzające. A w Waszej Cafe
      Gazeta aż się roji od nienaturalnie powiększonych zdjęć kobiet wyciętych ze
      zdjęć większej grupki ludzi. Jesteście brukowcem jak fakt i, niestety Newsweek.
      Co się dzieje z prasą w Polsce?????
      • Gość: kotkubus Re: Gazeto: zróbcie to rzetelnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 03:38
        Ty ,Nowy, nie wiesz?! Gonią za szmalem, ot co!
    • kataryna.kataryna Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 21:41
      Zapowiada się ciekawy proces bo właściwie nie wiadomo przeciwko komu -
      Newsweekowi, który opublikował, firmie, która badała czy respondentom, którzy
      odpowiedzieli jak odpowiedzieli. Tekst mi się nie podobał i ja bym wyników tego
      badania nie puściła, metodologicznie są bardzo wątpliwe, na dodatek
      najwyraźniej pod z góry założoną tezę. Ale w zasadzie kto jest winny? 10
      milionów euro jest kwotą mocno przesadzoną i nie dziwię się, że agorowcy się
      nie przyłączyli do pozwu, który gdyby sąd zasądził tę kwotę doprowadziłby do
      bankructwa Newsweeka.
      • Gość: daniel Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:55
        tu daniel do kataryny.
        a jak myślisz ile Ci pytani ludzie wiedzieli o tych bogaczach
        tylko tyle ze sa bogaci wiec co mieli mówić?
        ja lubie kulczyka bo na gruzach wybudował Stary browar
        i gówno mnie obchodzi ile zarobił i zarabia.
        a ja chodze sobie na kawe tam gdzie kiedyś ludzie chodzili sie odlewac
        i chodziliby do tej pory.
        • kataryna.kataryna Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 23:12
          Gość portalu: daniel napisał(a):

> tu daniel do kataryny.
          > a jak myślisz ile Ci pytani ludzie wiedzieli o tych bogaczach
          > tylko tyle ze sa bogaci wiec co mieli mówić?

Ja się odniosłam tylko do trudnej sytuacji procesowej. Bo jutro Miller pozwie
          gazetę, która opublikowała sondaż według którego 30% uważa, że stał za Rywinem.
          Chociaż na pierwszy rzut oka ten sondaż Newsweeka wygląda na straszną partaninę
          a gazeta chciała po prostu dowalić bogatym. Tylko że gazeta opublikowała wyniki
          jakie dostała z firmy a firma dostarczyła odpowiedzi jakich udzielili ludzie.
          Trudna sprawa dla sądu.

> ja lubie kulczyka bo na gruzach wybudował Stary browar
          > i gówno mnie obchodzi ile zarobił i zarabia.
          > a ja chodze sobie na kawe tam gdzie kiedyś ludzie chodzili sie odlewac
          > i chodziliby do tej pory.

A ja Kulczyka nie lubię, nie za bogactwo tylko za to jak do niego dochodzi. I
          może wybudować sto browarów.
    • Gość: Wojtek Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: 63.146.250.* 26.04.04, 21:43
      A ja tam nie lubie proletariatu, bandy zlodziei, niedomytych tepoli i
      zapijaczonych kwacholudow. To nie "oligarchowie" okradaja samochody i szczaja
      po bramach, to masy ciemne i durne. Ze swego menelstwa nawet na litra nie maja,
      to zadaja zasilkow i pomocy od panstwa. Czyli od nas, pracujacych w pocie czola
      i ograbianych przez nieroboli. Jak dlugo jeszcze?
      • Gość: Lech Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 22:00
        kurcza mam podobne zdanie,
        lubie bogatych chociaz jestem biedny ale pracujeeeeeeeee uczciwie w miarę
        wracam do pracy
      • Gość: wojtek Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.crowley.pl 27.04.04, 05:37
        mam nadzieję ze wśród wojtków mało jest tak ciężko pracujących DUPKOW.
    • Gość: Obywatel noC Już miałem się obruszyć na Newsweek, gdy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:06
      zauważyłem nazwiska z Agory i mi przeszło. Coś jest w tej liście, coś
      jest ... :)
    • Gość: POLAK CIEKAWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:18
      Ciekawe,czemu potepiacie Newsweeka za tego typu debilne artykuly , a nie
      potepiacie jak pisze brednie o normalnych ludziach.Bogaczy sie w Polsce ogolnie
      nienawidzi,bo zazdrosc w spoleczenstwie jest ogromna,ale niestety jest to
      spowodowane rowniez tym ze ogramna wiekszosc oligarchow doszla do pieniedzy w
      sposob nie tylko nieuczciwy ,ale rowniez jak to sie mowi po Trupachinnych
      bardziej uczciwych ludzi.Ze w Posce nie da sie inaczej zrobic kariery to juz
      inna sprawa.Ryba psuje sie od glowyi wszyscy sa przez Rzadowe elity uczeni jak
      sie gra w te klocki.Mam nadzieje ze teraz po wyboracjh cala ta zbieranina
      pojdzie w jasna cholerealbo w inny kosmos i zaczna rzadic normalni
      • Gość: kotkubus Re: CIEKAWE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 03:43
        Tylko skąd Ty weżmiesz tych normalnych? Ja już straciłam nadzieję.
    • Gość: KKK Fajnie patrzeć jak sie żydy ze szwabami naparzają IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.04.04, 22:32
      Moze cyklonik B jeszcze na zakąske?
      • Gość: f Re: Fajnie patrzeć jak sie żydy ze szwabami napar IP: *.harvard.edu 27.04.04, 19:59
        ty cwelu, zebys zdechl za takie zarty
    • Gość: Max Lepperem niech się zajmą!!!!! IP: 213.76.136.* 26.04.04, 23:01
    • Gość: barbara Panowie bardzo obrażeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:28
      Z całym szacunkiem nie zamierzam dokładać z moich podatków do ich oczekiwań, bo
      czują się urażeni...kwota przekarcza moje najśmielsze oczekiwania. Równie
      dobrze mogliby dołączyć wszyscy bezrobotni. W końcu oni oczekują za
      niespełnione oczekiwanie po paresęt PLń, a razem to jest mniej niz 10 mln Euro.
      • Gość: fastviper Re: Panowie bardzo obrażeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:38
        Pani barbaro, spokojnie. To newsweek ma zapłacić karę a oskarżający za
        adwokatów. Proces jest cywilny. Nie wyobrażam sobie za to żeby którakolwiek ze
        stron płaciła sędziemu za pracę. Byćmoże przegrany opłaci koszty ?
        Ciekawe co by było gdyby Panią ktoś opluł w publicznym miejscu. Jakby się pani
        poczuła gdyby ktoś powiedział że on sobie nie życzy żeby z jego podatków
        opłacana była obrona Pani godności ? Podatki to solidarność społeczna, jeśli się
        to Pani nie podoba, prosze zmienić konstytucję.
    • Gość: r. PAJACYKI IP: *.rezist.com 27.04.04, 01:51
      Hehe, no prosze, banda kretynów - wielbicieli Zakolczykowanego i Kuśtykającego,
      znowu atakuje niezależną prase przy wtórze gawiedzi tego forum, uważającej się
      za głos ludu. Do tego należy dorzucić kilku mitomanów + nacjonalistycznych
      marionetek na sznurkach - i oto mamy przeciętnego obywatela społeczności
      gazeta.pl
      • Gość: Makaronik Re: PAJACYKI IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 02:39
        a ty przybrałeś maskę mentora stojącego nad wszystkimi
        brawo dołaczyłeś do wymienionego team'u.
        hmmm zmień usługodawce internetowego bo chodzisz w samej bieliźnie koleś.

• Gość: Zibi Głupawa i ordynarna sonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 05:22
          Wszystkie, bez wyjątku, sondy robione są na konkretne zamówienie i ich wynik
          jest z góry znany. Czytelny jest również ich cel. Poza tym jest to żałosne, że
          w tej sondzie wzięło udział zaledwie 200 "respondentów". Takie są, niestety,
          możliwości tego znienawidzonego czasopisma.
          • Gość: Hate Newsweek Re: Głupawa i ordynarna sonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 11:43
            Dokładnie tak, jak Newsweek publikuje badanie to alo wyciąga je za darmo, albo
            za jakies psie pieniądze.
    • Gość: polny mak sad powinien odrzycic ich pozew IP: *.dc.dc.cox.net 27.04.04, 02:11
      w USA prasa stale publikuje jaki jest poziom sympatii i idiosynkrazji
      (eufemizm) w stosunku do obecnej administracji i nikt nie smie nikogo pozywac o
      to do sadu. Prasa ma byc wolna! spoleczentswo ma prawo wiedziec i rozliczac
      oligarchow z ich nielegalnie (zazwyczaj) zdobytych majatkow.
      • Gość: PP Re: sad powinien odrzycic ich pozew IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 02:43
        dzięki za nowe słówko
    • Gość: Europejczyk Jak im Newsweek pare hakow wyciagnie z przeszlosci IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 27.04.04, 03:10
      to na pewno nie jeden pozew wycofa !

I na pewno nie jeden z tej dziesiatki sie
      wogole zastanawial czy cos reklamowac
      bo moze lepiej na siebie za duzo
      reflektorow nie przyciagac;
      bo tu zmiana rzadu a moze i koloru wladzy
      sie szykuje i obecne protekcje i kumoterstwa
      moga sie skonczyc oj moga sie ktoregos
      dnia skonczyc !

Bo taki facet jak Zasada to na pewno nie jest
      jak krysztal ale to przynajmniej mial troche
      zdolnosci i troche poglowkowal zanim sie ustawil
      ale co niektorzy na tej liscie to nazwijmy to
      elegancko "100% raczka raczke kryje"

• Gość: Robin Hood Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.crowley.pl 27.04.04, 05:30
      Jak ja ich nienawidzę!co prawda nic mi nie zrobili ale co będę sobie żałował.
    • Gość: Soja Kampinos Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:26
      ciekawe czy panowie Gudzowaci pozwą również GW za artykuł o ciężkiej pracy
      panów G. i nie tylko nad przekrętem zmierzającym do przejęcia dziesiątek
      hektarów Kampinoskiego Parku Narodowego.
      Wielu internautów krytykuje Newsweeka i broni oligarchów. Naprawdę nie widzicie
      co się dzieje czy tylko udajecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka