Gość: miszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 20:07 PIERWSZY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: naprawde pierwszy Re: Kurcze drugi :( IP: *.range81-154.btcentralplus.com 26.04.04, 20:14 nie, nie jestes drugi, bo miszczu zostaje zdyskfalifikowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PdP Sposób przeprowadzenia ankiety faktycznie nie IP: 212.191.80.* 26.04.04, 20:13 najlepszy, jednak chyba mimo wszystko odzwierciedla opinie Polaków w tym moją ,najlepszy przyklad to z Kulczykiem i Wagą pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Sposób przeprowadzenia ankiety faktycznie nie IP: *.bb.online.no 26.04.04, 20:18 ale sie zdenerwowali, co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_fakt Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 20:21 wiadomo wydawca brukowca FAkt przestałem kupować newsweeka jak zaczął sie upodabniać do 'faktu' z tymi kiczowatymi okładkami czy wam w axel nie zakazuje druku tych okładek bo mnie szlag trafia jak widze zachodniego newsweeka obok polskiego i nasz wyglada jak 'przyjaciółka' nie ujmując tej gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkubus Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.04, 20:30 Odczep się od "Przyjaciółki"! "Newsweek" (polski) jej do pięt nie dorasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:39 luz czlowieku mówie o okładkach a do przyjaciołki nie zagladalmem od 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Dużo miałeś cierpliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 00:14 ja po pierwszych paru numerach Newshita wrzucilem go do szufladki super expressu (bo Fucktu wtedy nie bylo). Jak poczytalem te bzdury które piszą, te zdawkowe reportarze i komentarze, a do tego tę kupę niedorzeczności, to odechcialo mi sie, a liczylem ze bedzie choc troche podobny do NEWSWEEKA jakiego znamy z wersji oryginalnej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f artykul kretynski, ale pozew tez IP: *.law.harvard.edu 26.04.04, 20:34 Ten artykul jest idiotyczny, ale to nie powod, zeby wprowadzac ochrone sadowa przed takimi rzeczami. Takie oceny powinna wydawac opinia publiczna, i ludzie, ktorzy maja autorytet moralny. Wtedy toczy sie normalna dyskusja. Wiklanie w to urzednikow jest bez sensu, bo panstwo nie powinno zajmowac sie ferowaniem sadow moralnych zamiast obywateli. Ludzie sami musza do tego dojsc i nic im nie pomoze, ze jakis urzednik i sedzia powie, ze to bylo be. Poza tym mysle, ze akurat ta grupa ludzi bardziej sobie zaszkodzi niz pomoze takim pozwem, ktory zmierza do zniszczenia tego idiotycznego newsweeka (uwazam, ze polskie wydanie to wyjatkowa szmata). Wiadomosc wynikajaca z ewentualnego wyroku nie bedzie taka, ze powodowie sa w porzadku, tylko ze w Polsce nie wolno nastapic na odcisk oligarchom, bo inaczej skasuja cie do ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: artykul kretynski, ale pozew tez IP: *.ztpnet.pl 26.04.04, 21:36 Opinie stawiają prawo na głowie. Wolność mamy zagwarantowaną konstytucją i normami międzynarodowymi. Także prawo do ochrony czci i wizerunku. A jeśli komuś się wydaje, że można na obrzucaniu błotem zrobić interes, to najwyższa pora dać po łapkach. Szmatławe pisma winny trafić na śmietnik. Ten kicz zatruwa nasze życie, wdzierając się wszędzie staje się normą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j artykul conajmniej kretynski IP: *.acn.pl 26.04.04, 22:46 Typowe polskie piekło! Kosić wszystkich, co wyrośli i odstają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 26.04.04, 20:34 Sobek obrażony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota nie będzie Niemiec plul nam w twarz IP: *.wschowa.master.pl 26.04.04, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobofrut Re: nie będzie Niemiec plul nam w twarz IP: *.rtk.net.pl 26.04.04, 21:08 Kulczyk, który doszedł do tego swojego majatku WYJĄTKOWO CIĘŻKĄ PRACĄ czuje się obrażony... no, no... co za wrażliwiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kach Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 21:11 Ja mogę być ostatnia,znienawidzona,ponosząco dotkliwe straty moralne-niech mnie tylko wciągną na listę,a nawet nie przyjdzie mi do głowy wnoszenie jakichkolwiek roszczeń-będę zbyt zajęta ...trwonieniem mojego bogactwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogaty Na Umyśle no tak sie kończy jak naczelny nie wie już co ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 21:18 ... co zrobić, zeby coś ciekawego napisać. zamiast odrobic lekcje i spojrzec na to jak Przekrój przechodzi druga młodość i chwyta wiatr w żagle dzięki przemyślanej strategii i pisaniu o rzeczach aktualnych i interesujacych dla INTELIGENTNEGO czytelnika z klasy średniej, to Njusłik chwyta sie jak tonący brzytwy w postaci arytkułów dla elektoratu Leppera.... przyszła kryska na matyska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msswe@op.pl Re: no tak sie kończy jak naczelny nie wie już co IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:51 o właśnie!!! ja przestalem go czytac 0,5 roku temu bedąc z nim 2lata to niech da im do zastonowienia!!!!! na pewno to czytacie wiec poprawcie walniete okładki i wiecej artyk. dotyczacych polski a nie tylko warszawy,, kurcze jestem z poznania wiem ze dla was to prowincja tym bardziej moja uczelnia PP ale tu tez jest życie nie tylko sgh i wiejska!!! ja sie rozwijam wszechstronnie a wasi reporteży to chyba ostro sa zapatrzeni w stolice bo poza nią to tylko w krakowie na wycieczce byli(no pomijajac zagranice gdzie sie kształcili na stypendiach na 5ciu kierunkach) trace czas ale chyba napisze maila do waszej centrali bo ta gazeta w wydaniu anglojęzycznym jest zupełnie inna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda czasu ide poczytac polityke, ŚN,EP oraz GW bo to gazety warte zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
matys Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 21:20 Juz od dawna funkcjonuje powiedzenie uderz w stół, a nożyce się odezwą. Najpierw panowie występujący teraz do sądu powinni zapracować na swój pozytywny wizerunek w społeczeństwie. Ja np. cały czas miałem bardzo dobrą opinię o dr.Janie Kulczyku, ale obserwując Jego i Jego żony poczynania w Poznaniu i nietylko (jestem mieszkańcem Poznania)- Kulczykpark, Stary Browar, Orlen, etc., zacżąłem uważać Go nie za najbardziej przedsiębiorczego i perspektywicznie myślącego businessmana, a za triumfującego gangstera finansjery. Przy tym należy pamiętać, iz na działaniach Panów wymienionych w Newsweeku, nie traci jakaś osoba X, tylko my wszyscy obywatele RP. Dla nich najsmakowitszym kąskiem jest majątek skarbu państwa(CZYLI NASZ, POLAKÓW). Panowie z elity finansowej Polski prowadźćie interesy zgodnie z etyką(np. chreścijańską), a żaden człowiek nie wypowie złej opini na wasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.chello.pl 26.04.04, 21:25 jacy oni swięci. Osobiście znam księgową z jednej zec spółek Zasady któraq parę lat temu zrezygnowała z pracy u niego gdyż jak mi zdradziła "nie bedzie firmować przekrętów pana Zasady. Bo jakby co, to ją zamkną a nie jego" Taka jest prawda o tych "biznesmenach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x TO PODLA PROWOKACJA AXELA SPRINEGA IP: *.crowley.pl 26.04.04, 21:25 To podla niemiecka prowokacja!!!!! Axel Springer-wydawca Faktu i Newsweek'a chce obudzic w nas niechec do polskich business'menow, by przygotowac grunt dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Gazeto: zróbcie to rzetelnie IP: *.visp.energis.pl 26.04.04, 21:29 Moim zdaniem ciekawe jest co / kto skłoniło Tomasza Wróblewskiego do ubolewań. To jest doskonały dziennikarz i pewno rozumiał jaki jest sens tego artykułu. Co sprawiło, że zmienił zdanie? Pewno nie zmienił, bo znam jego zdanie z felietonów w Radiu PIN (wtorek, 7:55, niestety tylko w W-wie) - od dawna atakuje Polskę oligarchiczną. I jeszcze jedno - niech Wybiórcza zrobi tym razem rzetelny ranking (ten faktycznie rzetelny nie był). Bo ostatnio unika ważnych tematów. Niech np. spyta jak społeczeństwo ocenia fakt dlaczego Adam Michnik nieformalnie wpływa na formalne demokratycznie wybrane władze. Dlaczego np. nie wezwał oficjalnie na swoich łamach Jakubowskiej do dymisji tylko robił to pokątnie, w kawiarnii zdaje się. No Wyborcza: czy podejmiecie takie wyzwanie? Bo na razie to macie artykuły typu: ktoś nielegalnie umieścił zdjęcie pewnej dziennikarki w anonsach towarzyskich. Oh jakie to oburzające. A w Waszej Cafe Gazeta aż się roji od nienaturalnie powiększonych zdjęć kobiet wyciętych ze zdjęć większej grupki ludzi. Jesteście brukowcem jak fakt i, niestety Newsweek. Co się dzieje z prasą w Polsce????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkubus Re: Gazeto: zróbcie to rzetelnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 03:38 Ty ,Nowy, nie wiesz?! Gonią za szmalem, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 21:41 Zapowiada się ciekawy proces bo właściwie nie wiadomo przeciwko komu - Newsweekowi, który opublikował, firmie, która badała czy respondentom, którzy odpowiedzieli jak odpowiedzieli. Tekst mi się nie podobał i ja bym wyników tego badania nie puściła, metodologicznie są bardzo wątpliwe, na dodatek najwyraźniej pod z góry założoną tezę. Ale w zasadzie kto jest winny? 10 milionów euro jest kwotą mocno przesadzoną i nie dziwię się, że agorowcy się nie przyłączyli do pozwu, który gdyby sąd zasądził tę kwotę doprowadziłby do bankructwa Newsweeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 21:55 tu daniel do kataryny. a jak myślisz ile Ci pytani ludzie wiedzieli o tych bogaczach tylko tyle ze sa bogaci wiec co mieli mówić? ja lubie kulczyka bo na gruzach wybudował Stary browar i gówno mnie obchodzi ile zarobił i zarabia. a ja chodze sobie na kawe tam gdzie kiedyś ludzie chodzili sie odlewac i chodziliby do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Pokłosie listy znienawidzonych 26.04.04, 23:12 Gość portalu: daniel napisał(a): > tu daniel do kataryny. > a jak myślisz ile Ci pytani ludzie wiedzieli o tych bogaczach > tylko tyle ze sa bogaci wiec co mieli mówić? Ja się odniosłam tylko do trudnej sytuacji procesowej. Bo jutro Miller pozwie gazetę, która opublikowała sondaż według którego 30% uważa, że stał za Rywinem. Chociaż na pierwszy rzut oka ten sondaż Newsweeka wygląda na straszną partaninę a gazeta chciała po prostu dowalić bogatym. Tylko że gazeta opublikowała wyniki jakie dostała z firmy a firma dostarczyła odpowiedzi jakich udzielili ludzie. Trudna sprawa dla sądu. > ja lubie kulczyka bo na gruzach wybudował Stary browar > i gówno mnie obchodzi ile zarobił i zarabia. > a ja chodze sobie na kawe tam gdzie kiedyś ludzie chodzili sie odlewac > i chodziliby do tej pory. A ja Kulczyka nie lubię, nie za bogactwo tylko za to jak do niego dochodzi. I może wybudować sto browarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: 63.146.250.* 26.04.04, 21:43 A ja tam nie lubie proletariatu, bandy zlodziei, niedomytych tepoli i zapijaczonych kwacholudow. To nie "oligarchowie" okradaja samochody i szczaja po bramach, to masy ciemne i durne. Ze swego menelstwa nawet na litra nie maja, to zadaja zasilkow i pomocy od panstwa. Czyli od nas, pracujacych w pocie czola i ograbianych przez nieroboli. Jak dlugo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.icpnet.pl 26.04.04, 22:00 kurcza mam podobne zdanie, lubie bogatych chociaz jestem biedny ale pracujeeeeeeeee uczciwie w miarę wracam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.crowley.pl 27.04.04, 05:37 mam nadzieję ze wśród wojtków mało jest tak ciężko pracujących DUPKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel noC Już miałem się obruszyć na Newsweek, gdy .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:06 zauważyłem nazwiska z Agory i mi przeszło. Coś jest w tej liście, coś jest ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK CIEKAWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 22:18 Ciekawe,czemu potepiacie Newsweeka za tego typu debilne artykuly , a nie potepiacie jak pisze brednie o normalnych ludziach.Bogaczy sie w Polsce ogolnie nienawidzi,bo zazdrosc w spoleczenstwie jest ogromna,ale niestety jest to spowodowane rowniez tym ze ogramna wiekszosc oligarchow doszla do pieniedzy w sposob nie tylko nieuczciwy ,ale rowniez jak to sie mowi po Trupachinnych bardziej uczciwych ludzi.Ze w Posce nie da sie inaczej zrobic kariery to juz inna sprawa.Ryba psuje sie od glowyi wszyscy sa przez Rzadowe elity uczeni jak sie gra w te klocki.Mam nadzieje ze teraz po wyboracjh cala ta zbieranina pojdzie w jasna cholerealbo w inny kosmos i zaczna rzadic normalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotkubus Re: CIEKAWE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.04, 03:43 Tylko skąd Ty weżmiesz tych normalnych? Ja już straciłam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Fajnie patrzeć jak sie żydy ze szwabami naparzają IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.04.04, 22:32 Moze cyklonik B jeszcze na zakąske? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Fajnie patrzeć jak sie żydy ze szwabami napar IP: *.harvard.edu 27.04.04, 19:59 ty cwelu, zebys zdechl za takie zarty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Panowie bardzo obrażeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:28 Z całym szacunkiem nie zamierzam dokładać z moich podatków do ich oczekiwań, bo czują się urażeni...kwota przekarcza moje najśmielsze oczekiwania. Równie dobrze mogliby dołączyć wszyscy bezrobotni. W końcu oni oczekują za niespełnione oczekiwanie po paresęt PLń, a razem to jest mniej niz 10 mln Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fastviper Re: Panowie bardzo obrażeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:38 Pani barbaro, spokojnie. To newsweek ma zapłacić karę a oskarżający za adwokatów. Proces jest cywilny. Nie wyobrażam sobie za to żeby którakolwiek ze stron płaciła sędziemu za pracę. Byćmoże przegrany opłaci koszty ? Ciekawe co by było gdyby Panią ktoś opluł w publicznym miejscu. Jakby się pani poczuła gdyby ktoś powiedział że on sobie nie życzy żeby z jego podatków opłacana była obrona Pani godności ? Podatki to solidarność społeczna, jeśli się to Pani nie podoba, prosze zmienić konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. PAJACYKI IP: *.rezist.com 27.04.04, 01:51 Hehe, no prosze, banda kretynów - wielbicieli Zakolczykowanego i Kuśtykającego, znowu atakuje niezależną prase przy wtórze gawiedzi tego forum, uważającej się za głos ludu. Do tego należy dorzucić kilku mitomanów + nacjonalistycznych marionetek na sznurkach - i oto mamy przeciętnego obywatela społeczności gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makaronik Re: PAJACYKI IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 02:39 a ty przybrałeś maskę mentora stojącego nad wszystkimi brawo dołaczyłeś do wymienionego team'u. hmmm zmień usługodawce internetowego bo chodzisz w samej bieliźnie koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Głupawa i ordynarna sonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 05:22 Wszystkie, bez wyjątku, sondy robione są na konkretne zamówienie i ich wynik jest z góry znany. Czytelny jest również ich cel. Poza tym jest to żałosne, że w tej sondzie wzięło udział zaledwie 200 "respondentów". Takie są, niestety, możliwości tego znienawidzonego czasopisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hate Newsweek Re: Głupawa i ordynarna sonda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 11:43 Dokładnie tak, jak Newsweek publikuje badanie to alo wyciąga je za darmo, albo za jakies psie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polny mak sad powinien odrzycic ich pozew IP: *.dc.dc.cox.net 27.04.04, 02:11 w USA prasa stale publikuje jaki jest poziom sympatii i idiosynkrazji (eufemizm) w stosunku do obecnej administracji i nikt nie smie nikogo pozywac o to do sadu. Prasa ma byc wolna! spoleczentswo ma prawo wiedziec i rozliczac oligarchow z ich nielegalnie (zazwyczaj) zdobytych majatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: sad powinien odrzycic ich pozew IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 02:43 dzięki za nowe słówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Jak im Newsweek pare hakow wyciagnie z przeszlosci IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 27.04.04, 03:10 to na pewno nie jeden pozew wycofa ! I na pewno nie jeden z tej dziesiatki sie wogole zastanawial czy cos reklamowac bo moze lepiej na siebie za duzo reflektorow nie przyciagac; bo tu zmiana rzadu a moze i koloru wladzy sie szykuje i obecne protekcje i kumoterstwa moga sie skonczyc oj moga sie ktoregos dnia skonczyc ! Bo taki facet jak Zasada to na pewno nie jest jak krysztal ale to przynajmniej mial troche zdolnosci i troche poglowkowal zanim sie ustawil ale co niektorzy na tej liscie to nazwijmy to elegancko "100% raczka raczke kryje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Hood Re: Pokłosie listy znienawidzonych IP: *.crowley.pl 27.04.04, 05:30 Jak ja ich nienawidzę!co prawda nic mi nie zrobili ale co będę sobie żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soja Kampinos Gudzowatego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:26 ciekawe czy panowie Gudzowaci pozwą również GW za artykuł o ciężkiej pracy panów G. i nie tylko nad przekrętem zmierzającym do przejęcia dziesiątek hektarów Kampinoskiego Parku Narodowego. Wielu internautów krytykuje Newsweeka i broni oligarchów. Naprawdę nie widzicie co się dzieje czy tylko udajecie? Odpowiedz Link Zgłoś