Dodaj do ulubionych

Jestem nowa i mam pytanie

13.08.05, 16:10
Czy na MLM naprawdę można zarobić? Tylko proszę mi nie pisać, ze ktoś tam na
świecie to zbija nie wiadomo jaką kasę. Chodzi mi o Polskę - czy są ludzie ,
którzy siedzą w temacie od lat i z tego żyją?
Druga rzecz- czy warto wchodzić do firmy, która jest nowa na rynku i ma mało
dystrybutorów? Im nmiej ludzi tym większa szansa na sukces?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 15:08
      olab1 napisała:

> Czy na MLM naprawdę można zarobić? Tylko proszę mi nie pisać, ze ktoś tam na
      > świecie to zbija nie wiadomo jaką kasę. Chodzi mi o Polskę - czy są ludzie ,
      > którzy siedzą w temacie od lat i z tego żyją?
      > Druga rzecz- czy warto wchodzić do firmy, która jest nowa na rynku i ma mało
      > dystrybutorów? Im nmiej ludzi tym większa szansa na sukces?
      > Z góry dziękuję.

Sława!

Najpierw trzeba odpowiedziec bna pytanie jaki jest Twój cel?

Gdy chcesz tylko kupować taniej i na kredyt bardzo dobre kosmetyki dla siebie i
      rodziny lub tez dzieki niewielkiej sprzedazy po znajomych, to jest bardzo latwo
      osiagnąc i szybko zreazlizujesz.

gdy natomiast chcesz zarabiac to musisz podejsc bardziej poważnie jak do
      swojego zajęcia zrobkowego.

Ale i wtedy okazuje sie,że MLM jest chyba najciekawsza propopzycja dla kogos
      kto nie ma ani kapitalu ani doswiadczenia ( koneksji) w biznesie.

Sam pomysł wchodzenia w nową czyli w dmysle zupelnie niesprawdzoną firme jest
      nie najleszczęsliwszy, bo takie firmy to w wiekszości efemerydy...

Natomiast gdybysmy znalezli nawet powazna firme, która jest nowa na poslkim
      rynku, to nie wiemy czy i jaki odniesie ona sukces?

Czy polski rynek traktuje strategicznie, czy tez potzrebuje byc dla samego
      bycia?

Dlatego też pomysł wchodzenia nawet w powazna firmę a znam tak, a znam tylko
      jedną, ale nie posiadającą mocnej pozycji na rynku jest pomysłem z gatunku
      takich, które mają za zadanie utrudnić zyciesmile))

Po co miałabys budowac pozycje zupeplnie nwoej firmy, o której ani stabilności
      ani o0 powadze nic nie wiesz?

A budowanie pozycji to lata pracy na coraz trudniejszym rynku.

Ja od lat współpracuje z najlepsza firmą jaką jest Oriflame i od lat nie
      widziaiałem żandej firmy, która mogłaby cokolowiek gwarantowac?

Z nowym bedzie najpradopodbniej tak,ze napracujesz się i nic nie zyskasz.

ja wiem, że rozmaite efemerydy obiecuja,ze gdyu zwiążesz sie znimi to wiecej
      zyskasz...

Ale doświadzcznie pokazuje,ze takie firmy nic poza obiecankami nie maja do
      zaoferowania.

Dowodem na to jest chocby fakt,że żadna firma nie ma tak dobrych warunków dla
      nowych jak Oriflame, nie nawet ułamka takiej oferty, takiej infarstruktury, ani
      pozycji na rynku.
      Stanowczo odradzam efemerydy!

Zapraszam do Oriflame, ale potzrebuje Twoje deklaracji co chcesz osiagnąć..,
      zaplanujemy i w ciagu kilku miesiecy zrealizujemy Twój cel.

Pozdrawiam i zapraszam na:
      Forum Słowiańskie
      • strazniktexasu Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 15:27
        Tak, zgadzam się z ignorantem. Jeśli chcesz kupować taniej kosmetyki to dobra
        jest firma Oriflame a nawet Avon. Ale zaraz zaraz... pytałaś chyba czy można
        zarabiać dobre pieniądze w MLM? Osobiście radzę w takim przypadku poszukać
        firmy oferującej inne produkty czy usługi. W kosmetykach jest taka konkurencja,
        że cieńko to widzę. Jeśli chcesz dorobić pare stów to tak, ale nie więcej.
        Michał
        • ignorant11 Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 16:14
          strazniktexasu napisał:

> Tak, zgadzam się z ignorantem. Jeśli chcesz kupować taniej kosmetyki to dobra
          > jest firma Oriflame a nawet Avon. Ale zaraz zaraz... pytałaś chyba czy można
          > zarabiać dobre pieniądze w MLM? Osobiście radzę w takim przypadku poszukać
          > firmy oferującej inne produkty czy usługi. W kosmetykach jest taka
          konkurencja,
          >
          > że cieńko to widzę. Jeśli chcesz dorobić pare stów to tak, ale nie więcej.
          > Michał

Sława!

Jakie produkty, jakiej firmy

Znacznie sensowniej jest sprzedawac produkt uznany i uznanej firmy niz jakieś
          zeszłoroczne kalendarzesmile))

Pozatem jedynie firmy z grona PSSB zasluguja na zaufanie!

Forum Słowiańskie
          • strazniktexasu Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 16:34
            A Ty ciągle swoje jak zacięta płyta. Firmy z PSSB są porządne i nikt nie mówi,
            że nie, ale firmy spoza PSSB jeśli działają zgodnie z prawem i ludzie są
            zadowoleni ze współpracy z nimi tez są ok. PSSB nie jest tutaj żadnym
            wyznacznikiem tak jak Polski Związek Wędkarski nie jest wyznacznikiem jakości,
            etyki i rzetelności wędkarzy. Można łowić ryby i robić to baaaardzo dobrze
            jednocześnie nie należąc do związku wędkarskiego - chyba się ze mną zgodzisz?
            Jesli jakaś firma nie chce należeć do PSSB to nikt jej do tego nie zmusi. Na
            szczęście.
            Michał
            • tatakazik Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 17:07
              W pełni zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami.
              Są także Firmy związane z innymi produktami niż kosmetyki.
              Ja osobiście współpracuję z Firmą,
              będącą między najlepszymi na świecie,
              której głównym celem jest profilaktyka zdrowia.
              Coś czego w Polsce potrzeba najwięcej.
              Firma z tradycjami, wyborem produktów,
              stabilnym i skutecznym systemem wynagrodzeń.

Moim zdaniem warto na początek przejrzeć
              co ma do zaoferowania Firma, której mamy ofertę,
              a potem dopasować te dane do tego CO MY CHCEMY Z TEGO MIEĆ.
              Podzielam pogląd, że Oriflame i inne wymienione Firmy są dobre.
              Mam w swoich strukturach osoby, które zajmują się tym i tym.
              Ale to ich wybór, to są sprzedawcy - super sprzedawcy.
              Zarabiają tyle ile sami wypracują, z tego są zadowolone..
              Ważne jest też mieć dobrego pomocnika, którym jest sponsor.
              Co z tego że ktoś poleci nam Firmę, najlepszą z najlepszymi produktami, jeżeli
              brak będzie jego pomocy, brak nauki, brak motywacji, brak odpowiedzi.

-------------
              • strazniktexasu Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 17:47
                Zgadza się - nauka i jeszcze raz nauka. A już najlepiej jest jak mamy możliwość
                uczyć się od dobrych nauczycieli.
                Michał
                • ignorant11 Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 18:24
                  strazniktexasu napisał:

> Zgadza się - nauka i jeszcze raz nauka. A już najlepiej jest jak mamy
                  możliwość
                  >
                  > uczyć się od dobrych nauczycieli.
                  > Michał

Sława!

Ale dobrym nauczycielem moze być tylko dobra i sprawdzona firma i jej
                  wspołpracownicysmile))

Zreszta sam powiedz czy gdybys prowadził ważne postepowanie sadowe to wybrałbys
                  młokosa czy uznanego adwokata..?

Forum Słowiańskie
              • ignorant11 Re: Jestem nowa i mam pytanie 14.08.05, 18:22
                tatakazik napisał:

> W pełni zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami.
                > Są także Firmy związane z innymi produktami niż kosmetyki.
                > Ja osobiście współpracuję z Firmą,
                > będącą między najlepszymi na świecie,
                > której głównym celem jest profilaktyka zdrowia.
                > Coś czego w Polsce potrzeba najwięcej.
                > Firma z tradycjami, wyborem produktów,
                > stabilnym i skutecznym systemem wynagrodzeń.
                >
                > Moim zdaniem warto na początek przejrzeć
                > co ma do zaoferowania Firma, której mamy ofertę,
                > a potem dopasować te dane do tego CO MY CHCEMY Z TEGO MIEĆ.
                > Podzielam pogląd, że Oriflame i inne wymienione Firmy są dobre.
                > Mam w swoich strukturach osoby, które zajmują się tym i tym.
                > Ale to ich wybór, to są sprzedawcy - super sprzedawcy.
                > Zarabiają tyle ile sami wypracują, z tego są zadowolone..
                > Ważne jest też mieć dobrego pomocnika, którym jest sponsor.
                > Co z tego że ktoś poleci nam Firmę, najlepszą z najlepszymi produktami,
                jeżeli
                > brak będzie jego pomocy, brak nauki, brak motywacji, brak odpowiedzi.
                >
                > -------------
            • ignorant11 PSSB to wiarogodność! 14.08.05, 18:19

Sława!

Zawsze dla mnie jest podejrzane gdy ktos nie chce podpisać jakiejś konwencji,
              to to rodzi sie pytanie: jakiego pktu KODEKSU ETYCZNEGO nie chce lub nie jest w
              stanie przestrzegać?

Czy chce działać na niekorzyśc dystruybutorów czy tez klientów?

Do tej pory zawsze potwierdzały sie moje podejrzenia...'

Forum Słowiańskie
              • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 14.08.05, 20:30
                Przepraszam, ale Twoje wypowiedzi na tym forum świadczą albo o Twojej arogancji
                i ignorancji albo po prostu o braku podstawowej wiedzy na temat branży i jej
                sytuacji w Polsce. Napisałeś np:
                "Zawsze dla mnie jest podejrzane gdy ktos nie chce podpisać jakiejś konwencji,
                to to rodzi sie pytanie: jakiego pktu KODEKSU ETYCZNEGO nie chce lub nie jest w
                stanie przestrzegać?"
                Co ma to znaczyć i co mam przez to rozumieć? Czy to było tak, że PSSB kazała
                podpisać jakąś konwencję czy kodeks wszystkim firmom MLM w Polsce i część się
                zgodziła a część nie i teraz uważasz je za podejrzane? Bez sensu. PSSB zostało
                założone przez 2 firmy, które wspólnie opracowały kodeks i chciały, żeby całą
                branża się do tego dostosowała. A jakim prawem? To firmy decydują czy chcą do
                czegoś należeć czy nie. Najpierw biorą pod uwagę fakt, czy przynależność do
                jakiejś organizacji przyniesie korzyść samej firmie i jej współpracownikom.
                Jeśli przynalezność do PSSB nic firmom nie daje to po co się tam pchać? No
                powiedz sam, po co? Co PSSB dało Twojej firmie i ludziom współpracującym z
                Oriflame? Co PSSB robi dla branży w Polsce? Nie bądź śmieszny, rozmawiasz tutaj
                z poważnymi ludźmi to zachowuj się jak poważny mężczyzna. Nie będę pisał co
                powinien mieć prawdziwy facet, żeby mówić w życiu prawdę. Wszyscy to wiedzą.
                Tak samo wszyscy z branży od lat obserwują PSSB i widzą, co ono robi dla
                branży. Bądźmy dorośli, szczerzy i poważni - branża tego potrzebuje.
                Michał
                • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 14.08.05, 20:34
                  "Ale najlepsi i najbardiej doświadczeni sponsorzy będa w firmie z tradycjami,
                  nie zaś u nowicjuszasmile))"
                  - a po czym tak wnosisz?

"Wreszcie doświadczona firma nie musi tak jak nowa walczyć o prawo istnienia,
                  nie musi udowadniać iż warta zaufania, gdyz jest po prostu standartem na rynku."
                  - to właśnie firma w której działa 100 tys. sprzedawców musi bardzo bardzo
                  walczyć - może nie tyle o prawo istnienia - ale z pewnością o prawo przetrwania.
                  Michał
                  • ignorant11 Re: PSSB to wiarogodność! 14.08.05, 21:46
                    strazniktexasu napisał:

> "Ale najlepsi i najbardiej doświadczeni sponsorzy będa w firmie z tradycjami,
                    > nie zaś u nowicjuszasmile))"
                    > - a po czym tak wnosisz?
                    >
                    > "Wreszcie doświadczona firma nie musi tak jak nowa walczyć o prawo istnienia,
                    > nie musi udowadniać iż warta zaufania, gdyz jest po prostu standartem na
                    rynku.
                    > "
                    > - to właśnie firma w której działa 100 tys. sprzedawców musi bardzo bardzo
                    > walczyć - może nie tyle o prawo istnienia - ale z pewnością o prawo
                    przetrwania
                    > .
                    > Michał

Sława!

No chyba to jest oczywiste, a Ty wierzysz w co piszesz?

Forum Słowiańskie
                • ignorant11 Re: PSSB to wiarogodność! 14.08.05, 21:45
                  Sława!

Ja caly czas smiertelnie poważniesmile))

Branża potrzebuje standartów i tylko firmy PSSB napewno je spełniaja...

Forum Słowiańskie
                  • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 15.08.05, 03:53
                    Będę z Tobą polemizował tylko w przypadku, jeśli się wypowiesz na poruszane
                    przeze mnie kwestie. Na jakiekolwiek Twoje "bla bla" nie mam nic do dodania.
                    Jestem facetem z krwi i kości i potrafię się wysłowić. A jeśli ktoś ma rację to
                    mu zwracam honor. Nie ściemniam.
                    Michał
                    • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 15.08.05, 03:59
                      I w przeciwieństwie do Ciebie wierzę w to co mówię. Zresztą wiara to rzecz
                      względna a z faktami się nie dyskutuje.
                      pozdrawiam
                      Michał
                      • ignorant11 Re: PSSB to wiarogodność! 15.08.05, 12:03
                        strazniktexasu napisał:

> I w przeciwieństwie do Ciebie wierzę w to co mówię. Zresztą wiara to rzecz
                        > względna a z faktami się nie dyskutuje.
                        > pozdrawiam
                        > Michał

Sława!

Ale fakty sa takie,że w PSSB masz stabilne i warte zaufania firmy, zaś poza
                        same efemerydy, lub przekrętaśne...

Warto tez zawrócic uwagę na obroty: PSSB to 90% obrotów DS w Polsce, które robi
                        ok 10 firm oraz 10% obrotów, które robio chyba setka firemek spoza PSSB.

Dalej 90% obrotów DS w Polsce to kosmetyki, wiec znowu drastycznie mało miejsca
                        na inne towary, które po prostu nie idą.

Te dane wystarczo upoważniaja do twierdzenia,że DS to PSSB!

No i pozatem kwestia wiarogodnoscismile))

BYly jakies firemki, o których ich luminarze twierdzili to samo, co TY, były
                        naet takie co szukały wiarogodności próbując wstapic do PSSB, ale ostatecznie
                        okazalo się,że na salonach nie ma miejsca dla parweniuszysmile))

I dalej w ciagu krótkiego czasu od odrzucenia ich kandydatur same firemki albo
                        upadaly, albo wybuchały skandale, co trudno się dziwić w sytuacji gdy mamy na
                        wskros podejrzane podmioty.

Np ta co obiecuje, po zasponsorowaniu 30 osób zarobki po 100 tys $ smile)))

Hahahahahaha!

Forum Słowiańskie
                        • tatakazik Re: PSSB to wiarogodność! 15.08.05, 21:02
                          Pozdrawiam,
                          wydaje mi się, że osoba tworząca ten wątek przestanie zadawać
                          kolejne zapytania ponieważ jej nie chodziło o to która Firma
                          jest najlepsza. Osoba ta jest nowa i pragnie się czegoś dowiedzieć.
                          Jak zrozumie taką polemikę?
                          Czy tak powinna się zaczynać jej nauka?
                          Będąc doświadczonymi osobami w MLM może lepiej byłoby wysłuchać jej potrzeb,
                          pomóc jej osiągnąć to co potrzebuje. Czy nie tak?
                          Szanujmy każdą firmę. Co będzie zawsze pokazuje czas.
                          Ile Firm wytrzymuje do 2 lat na rynku?
                          Mówmy o tym co może uzyskać osoba, która jest nowa.

-----------
                          Jeżeli uważasz, że powinieneś zadbać o zdrowie, to nie trać czasu
                          - zajrzyj tu: to i owo DLA ZDROWIA ...dowiesz się co poprawi Twoją kondycję.
                          • ignorant11 Re: PSSB to wiarogodność! 15.08.05, 22:03
                            tatakazik napisał:

> Pozdrawiam,
                            > wydaje mi się, że osoba tworząca ten wątek przestanie zadawać
                            > kolejne zapytania ponieważ jej nie chodziło o to która Firma
                            > jest najlepsza. Osoba ta jest nowa i pragnie się czegoś dowiedzieć.
                            > Jak zrozumie taką polemikę?
                            > Czy tak powinna się zaczynać jej nauka?
                            > Będąc doświadczonymi osobami w MLM może lepiej byłoby wysłuchać jej potrzeb,
                            > pomóc jej osiągnąć to co potrzebuje. Czy nie tak?
                            > Szanujmy każdą firmę. Co będzie zawsze pokazuje czas.
                            > Ile Firm wytrzymuje do 2 lat na rynku?
                            > Mówmy o tym co może uzyskać osoba, która jest nowa.
                            >
                            > -----------
                            > Jeżeli uważasz, że powinieneś zadbać o zdrowie, to nie trać czasu
                            > - zajrzyj tu: to i owo DLA ZDROWIA ...dowiesz się co poprawi Twoją kondycję.

Sława!

Przeciez dokładnie o tym mówimy i takie były moje pierwsze odpowiedzi.., a te
                            posty polemiczne, żeby chociaż mowiły prawde...
                            smile))

Forum Słowiańskie
                          • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 16.08.05, 16:13
                            Osoby, które chcą uzyskać informacji, porad na tym forum nie mają żadnych na to
                            szans. Zawsze dostaną info, że najlepsze jest Oriflame. Na szczęście kobieta
                            jest inteligentna i napisała do mnie maila na którego bezstronnie, szczerze i w
                            miarę możliwości obficie odpowiedziałem. Po to powinny być organizowane forum
                            ale no cóż, trudno. Widocznie to jest od czegoś innego. Na pewno nie od
                            propagowania marketingu sieciowego.
                            Pozdrawiam
                            Michał
                            • strazniktexasu Re: PSSB to wiarogodność! 16.08.05, 16:19
                              ignorant11 napisał:

"BYly jakies firemki, o których ich luminarze twierdzili to samo, co TY, były
                              naet takie co szukały wiarogodności próbując wstapic do PSSB, ale ostatecznie
                              okazalo się,że na salonach nie ma miejsca dla parweniuszysmile))I dalej w ciagu
                              krótkiego czasu od odrzucenia ich kandydatur same firemki albo
                              upadaly, albo wybuchały skandale, co trudno się dziwić w sytuacji gdy mamy na
                              wskros podejrzane podmioty."

Podaj proszę jakie firmy ubiegały się o członkostwo w PSSB ale nie dostały
                              pozwolenia. Nic o tym nie wiem. Interesuje się historią branży ale o tym nie
                              słyszałem. Proszę o info.

ignorant11 napisał:
                              "Np ta co obiecuje, po zasponsorowaniu 30 osób zarobki po 100 tys $ smile)))
                              Hahahahahaha!"

Podaj proszę co to za firma tak obiecuje. Nic o tym nie wiem. Interesuje się
                              historią branży ale o tym nie słyszałem. Proszę o info.
                              Michał
                              • ignorant11 Re: PSSB to wiarogodność! 16.08.05, 17:15
                                strazniktexasu napisał:

> ignorant11 napisał:
                                >
                                > "BYly jakies firemki, o których ich luminarze twierdzili to samo, co TY, były
                                > naet takie co szukały wiarogodności próbując wstapic do PSSB, ale ostatecznie
                                > okazalo się,że na salonach nie ma miejsca dla parweniuszysmile))I dalej w ciagu
                                > krótkiego czasu od odrzucenia ich kandydatur same firemki albo
                                > upadaly, albo wybuchały skandale, co trudno się dziwić w sytuacji gdy mamy na
                                > wskros podejrzane podmioty."
                                >
                                > Podaj proszę jakie firmy ubiegały się o członkostwo w PSSB ale nie dostały
                                > pozwolenia. Nic o tym nie wiem. Interesuje się historią branży ale o tym nie
                                > słyszałem. Proszę o info.

+++Przypomne choćby Zepter i Galaxy Club( obecnie Nu Skin)
                                >
                                > ignorant11 napisał:
                                > "Np ta co obiecuje, po zasponsorowaniu 30 osób zarobki po 100 tys $ smile)))
                                > Hahahahahaha!"
                                >
                                > Podaj proszę co to za firma tak obiecuje. Nic o tym nie wiem. Interesuje się
                                > historią branży ale o tym nie słyszałem. Proszę o info.
                                > Michał

+++Jak to? Przeciez sporo postów wymienilismy na ten temat. Cytowałem nawet
                                obszerniejszy fragment, a Ty "rzniesz głupa"
                            • ignorant11 Bez manipulacji 16.08.05, 17:17
                              strazniktexasu napisał:

> Osoby, które chcą uzyskać informacji, porad na tym forum nie mają żadnych na
                              to
                              >
                              > szans. Zawsze dostaną info, że najlepsze jest Oriflame. Na szczęście kobieta
                              > jest inteligentna i napisała do mnie maila na którego bezstronnie, szczerze i
                              w
                              >
                              > miarę możliwości obficie odpowiedziałem. Po to powinny być organizowane forum
                              > ale no cóż, trudno. Widocznie to jest od czegoś innego. Na pewno nie od
                              > propagowania marketingu sieciowego.
                              > Pozdrawiam
                              > Michał

Sława!

To, że jedynie firmy z PSSB są wiarogodne to jest prawda i czysta prawda.

Natomiast gdy kobieta jest rzeczywiście inteligentna to bedzie potrafila
                              odroznić ziarno PSSB od plew pozostających poza PSSBsmile))

Forum Słowiańskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka