ulanzalasem "DGP": Polak ma 80 tys. zł długu 13.09.11, 12:24 Podziękować należy Solidarności, Balcerowiczowi, Wałęsie, Kwaśniewskiemu, AWS czy obecnym rozdającym karty tj. POPiSowi. 21 lat zabawy na cudzy koszt, 21 zmarnowanych lat, 21 lat obłudy, kłamstw, oszukiwania obywateli, zakłamywania rzeczywistości. Demokracja to rządy nieudaczników-krętaczy, oszustów, błaznów, którzy są w stanie przekonać stado baranów do siebie, demokracja to system, który toczy każdy kraj jak rak, tak samo jak niby komunizm (trudno określić co było w Polsce w latach 45-89) i efekt końcowy może być i pewnie będzie taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 I teraz jest pytanie .... 13.09.11, 12:36 Czy polske nadal stac na utrzymywanie wielu tysiecy ksiezy? Czy stac polakow na wydawanie milionow z budzetu na remonty czy budowe nowych kosciolow? Czy polske stac na kolejny rzad idiotow, wyznaczonych z nadania partyjnego i nie majacych pojecia o pracy ministra czy innych sekretarzy stanu? Czy polske stac na utrzymywanie tego molocha jakim jest ZUS? Czy polske stac na szara strefe, ktora w niektorych regionach obejmuje 60% ludnosci? Zastanowcie sie nad tym kochani - wbrew temu, co prawi pan Rydzyk (nigdy nie nazwe go ojcem) cudow nie ma! Przynajmniej nie wolno na nich opierac planow na przyszlosc. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Kościół sam się finansuje 13.09.11, 13:01 Nie ma pojęcia o czym piszesz. W mojej parafii Kościół został zbudowany z dobrowolnych ofiar parafian oraz sponsorów, a nie dzięki jakimś dotacjom państwowym. Tak jest w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Kościół sam się finansuje 13.09.11, 13:09 representation1 napisał: > Nie ma pojęcia o czym piszesz. W mojej parafii Kościół został zbudowany z dobro > wolnych ofiar parafian oraz sponsorów, a nie dzięki jakimś dotacjom państwowym. > Tak jest w całej Polsce. ha ha ha :) Dobre :) Może faktycznie w Twojej parafii tak było. Ale w większości miejsc np działki pod kościoły są oddawane za ułamek ceny lub za darmo (czyli to my za nie płacimy). Renowacje starych kościołów dofinansowuje się z funduszu na utrzymanie zabytków. A spróbuj zdobyć kasę na remont zabytku nie będącego w posiadaniu KK - nie ma kasy. Spytaj księdza ile z własnej kieszeni zapłacił na zus. Podpowiem - ani grosza. To my płacimy za zus księży. Ponadto normalny człowiek, który swoją pracą pcha gospodarkę do przodu, płaci od tego gigantyczne podatki. Księża płacą śmieszny ryczałt nieproporcjonalny do dochodu. Zresztą, możesz sobie gadać o budżecie, tyle że gdybyś do niego zajrzał to zauważyłbyś pozycję "fundusz kościelny". Tak, to są właśnie dotacje państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Chyba najznamienitszym przykladem ... 13.09.11, 15:01 byla i jest budowa Swiatyni Opatrznosci. Miasto Warszawa dofinansowala ta inwestycje, chociaz jest to strykte sakralny budynek, nalezacy do KK, suma 200m potem wiem ze chyba bylo 250m zl. Nie znam dokladnie liczb, bylo to juz pare lat temu. Wszyscy byli wsciekli no i co z tego?! Zrobili co chcieli bo ksiadz proboszcz zobowiazal sie do powieszenia paru obrazkow w piwnicy i juz mamy muzeum i legalne dofinansowanie! Pan Glodz, po bezprawnym zajeciu cennego kawalka ziemi, za 1procen wartosci, przygotowuje sie do budowy na nim kolejnej niepotrzebnej swiatyni. Mowie ze niepotrzebnej bo dotychczasowe swieca pustkami, moze tylko od sieta sa pelne. Jest wiele przykladow. Ale, nie tylko KK, przeciez tez sam ZUS jest przykladem molocha instytucji ktora poizera spora procent pieniedzey z naszych skladem, zamiast je przekazac na fundusz emerytalny. Wystarczy? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Chyba najznamienitszym przykladem ... 14.09.11, 10:03 Światynia Opatrznosci ma znaczenie historyczne. Dobrze, że została dofinansowana. Szkoda tylko, że miasto Warszawa pozwala na budowę meczetów. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Kto płaci na ZUS 14.09.11, 10:00 Nie masz pojęcia o czym piszesz. Składkę ZUS księża parafialni muszą płacić sami. Składka duchownych ze zgromadzeń zakonnych jest pokrywana z tzw. funduszu kościelnego powstałego w 1950 r. po odebraniu Kościołowi gruntów. Spytaj sędziego ile z własnej kieszeni zapłacił na ZUS. Podpowiem - ani grosza. To my płacimy za emerytury sędziów. Normalny obywatel może liczyć, o ile system nie padnie, na 30% swoich dotychczasowych zarobków po przejściu na emeryturę. Sędziowie dostaną 100%. To za nich przymusowo płacą inni obywatele. Na księdza parafialnego płacić nie musisz, jak nie chcesz należeć do parafii. Gówno wiecie, i powielacie obiegowe kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Ile zrabiają księża 14.09.11, 10:09 Gazetka kiedyś o tych mitach kościelnych zarobków pisała: gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,4496388.html Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Kto płaci na ZUS 16.09.11, 13:01 representation1 napisał: > Nie masz pojęcia o czym piszesz. > > Składkę ZUS księża parafialni muszą płacić sami. Składka duchownych ze zgromadz > eń zakonnych jest pokrywana z tzw. funduszu kościelnego powstałego w 1950 r. po > odebraniu Kościołowi gruntów. Kłamstwo. Chodzi o wysokość dochodu a nie o miejsce "zatrudnienia". Ksiądz parafialny nie wykazujący dochodu też ma płacone z funduszu kościelnego. Pozostali płącą zus ale: - od minimalnej krajowej (a przedsiębiorcy od średniej, ciekawe) - tylko 20% składki którą zapłaciłby normalny człowiek > Spytaj sędziego ile z własnej kieszeni zapłacił na ZUS. Podpowiem - ani grosza. > To my płacimy za emerytury sędziów. Normalny obywatel może liczyć, o ile syste > m nie padnie, na 30% swoich dotychczasowych zarobków po przejściu na emeryturę. > Sędziowie dostaną 100%. To za nich przymusowo płacą inni obywatele. Na księdza > parafialnego płacić nie musisz, jak nie chcesz należeć do parafii. Sędzia może mi się przydać w życiu. Ksiądz nie. > Gówno wiecie, i powielacie obiegowe kłamstwa. A ty zatajasz niewygodne fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
split-fire Jaki kur... każdy??? 13.09.11, 12:40 Jaki kur... każdy??? Ja niewiele kredytów zaciągałem, wszystkie spłaciłem. Jaki kur... każdy??? Świnie z wiejskiej mają dług, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Amrykanin ma 150 tys. zł długu IP: *.dsl.telepac.pt 13.09.11, 13:26 www.usdebtclock.org/ Odpowiedz Link Zgłoś