Dodaj do ulubionych

"Rz": Handel fakturami kwitnie

05.10.11, 08:18
A lewe zwolnienia/zaświadczenia, lewe ustawy, kradzieże - tego w sejmie nie uświadczy? Państwo mamy zgniłe od samej góry, podnosić lament że złapaliśmy złodziejaszka na tysiąc zł jek w świetle reflektorów kradnie się miliard?
I jeszcze taka stara prawda - przy nadmiernym fiskalizmie niestety takie coś zaczyna być normą. Kiedyś, przy początkach mojej działalności nawet własnych drobnych kosztów nie chciało mi się księgować, uważałem też że podatek to mój obywatelski obowiązek, obecnie jestem na etapie bardzo skrupulatnego zbierania faktur, każda złotówka zapłacona w nadmiarze to dla mnie złotówka wyrzucona w błoto.
Obserwuj wątek
    • simchat I jak tu nie zagłosować na kaczora 05.10.11, 08:22
      ...banda geszefciarzy ma sie dobrze pod rzadami PEŁO :(
      • Gość: szef Daj spokój,PISdo IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 08:33
        Umyj zęby i do roboty
        • Gość: JoteM Re: Daj spokój,PISdo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:37
          kto nie kradnie ten PIS się nie boi. zobacz platfusie na youtube kaczyńskiego u lisa. więcej nie pisz bo się błaźnisz. zostałeś pięknie przerobiony. nie myślisz już sam. ONI (np. tusk, tvn, wyborcza) zrobią wszystko żeby go skompromitować. w to uwierzysz prawda? robili już tak parę lat temu. kaczyński to mądry facet i nieustępliwy. taki ma być, a nie lizus uwikłany w kontakty biznesowe. kaczyńskiemu napewno nie można zarzucić że chce się nachapać. a tuskowi jak najbardziej. wokół niego drzewieccy, sobiesiaki, sawickie etc. to nierób któy niczego z expose nie zrealizował, poza tym że CIEBIE przerobił.
          • Gość: Mirwisz Lewe faktury to patent Stella Maris IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.11, 08:44
            Zbynio Bryk zrobił na tym doktorat :)
          • asperamanka Re: Daj spokój,PISdo 05.10.11, 09:08
            Zawsze mnie intryguje, skąd się u was bierze wiara w te brednie, które wypisujecie?
      • Gość: zbuntowany kaloryf Re: I jak tu nie zagłosować na kaczora IP: *.wroclaw.core.parkmedyczny.pl 05.10.11, 08:35
        gamoniu a co ma PO do tego???/od lat, również za czasów kaczki tak się dzieje!!!preceder handlu f.VAT trwa od wielu,wielu lat i kaczka nic w tej materii nie zrobi.
        • Gość: Mirwisz Re: I jak tu nie zagłosować na kaczora IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.11, 08:46
          Kaczka zna się na wszystkim chociaż nie ma nawet konta bankowego - to bardzo inteligentna istota :)
    • Gość: likwidacjadochodow "Rz": Handel fakturami kwitnie IP: *.nplay.net.pl 05.10.11, 08:33
      prosta sprawa - likwidacja dochodowego i nie będzie cyrku z "robieniem" kosztów :) ale czerwona hołota jest na to za głupia, z czego by kradli?
      • asperamanka Re: "Rz": Handel fakturami kwitnie 05.10.11, 09:05
        Nie taka prosta. To nie jest tylko kwestia dochodowego. Lewe faktury bierze się nie tylko po to, zeby zrobić koszty, ale też pod odliczenie VAT-u.
    • Gość: Kali "Rz": Kali dobrze mówić po polsku IP: *.jjs-isp.pl 05.10.11, 08:39
      redaktorzyno weź się w garść
    • Gość: przedsiębiorca "Rz": Handel fakturami kwitnie IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.11, 08:42
      Coś duże te stawki dzienne autorowi artykułu wyszły. 4,5 bańki to 240 stawek? Kto ma stawkę dzienną 18750 zł w tym kraju? Prezes Orlenu?
    • Gość: pikuś Ryba się psuje od głowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 08:59
      Ryba się psuje od głowy.
    • Gość: uuuu w GdańskA?, sprzedawca fakturA? IP: 192.132.228.* 05.10.11, 09:03
      wiem, że jest rano, ale wypijcie już tą kawę i przejrzyjcie tekst znaim go opublikujecie. Dalej nawet nie czytam.
    • Gość: Kumpel "Rz": Handel fakturami kwitnie IP: *.connected.pl 05.10.11, 09:06
      Państwo łupi ile się da a obywatele się bronią. Coraz więcej firm schodzi do szarej stefy więc terror Państwa się zwiększa.
      Rozwiązanie jest proste- podatek obrotowy i likwidacja CIT i VAT. Znikną kombinację, małe firmy miedzy sobą będą się oczywiście rozliczać bez faktur ale wielkie molochy nie unikną płacenia podatków.
      Będzie można zwolnić z 50% pracowników skarbówki.
      I będziemy na dużym plusie.
      • senpai-michael Re: "Rz": Handel fakturami kwitnie 05.10.11, 09:08
        Fakt, a kary IMO są jakieś niewspółmierne, jeszcze brakuje tylko żeby groziła nawet kara śmierci za te faktury
      • asperamanka Re: "Rz": Handel fakturami kwitnie 05.10.11, 09:12
        Tak naprawdę to rozwiązanie jest jeszcze prostsze. Likwidacja istniejących podatków i wprowadzenie pogłównego i podatku majątkowego. Żyjesz, to płacisz. Masz pałac w Polsce, to płacisz, masz mieszkanie, to płacisz mniej. Pałacu nie da się wywieźć na Kajmany. Wtedy mozna zwolnić 75% skarbówki.
      • Gość: tomekjot Re: "Rz": Handel fakturami kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 09:24
        VAT to podatek od wartości dodanej - czyli inarzutu
    • Gość: xx Re: "Rz": Handel fakturami kwitnie IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 09:21
      Kilka lat temu płaciłem jak wszyscy, byłem w marcu w trzecim progu podatkowym...

Jak zobaczyłem na ile państwo mnie okrada, to zrobiłem małą reformę formy zatrudnienia i dziś płacę 366,63 miesięcznie... i tyle, zysku nie ma więc ani PITu ani CITu nie odprowadzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka