Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 01.11.02, 17:49 Ze oni sie nie boja takich pieniedzy w "komunistycznych"Chinach inwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anty-jankes Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.freebsd.lublin.pl 01.11.02, 18:05 i mogę powiedzieć tylko tyle-ani w miastach ani nawet na wsiach (byłem w bardzo wielu zarówno na Płd jak i w środk.Chinach)NIE MA ŻADNEGO KOMUNIZMU-jedyne co z nego zostało to KOMUNISTYCZNE TRANSPARENTY,POMNIKI MAO,ŚMIESZNE PLAKATY DENG-SIAO PINGA NA TLE NOWOCZESNYCH URODZIWYCH BLOND-CHINEK(powarbowanych oczywiście) itd.Z tego co wiem to za 10 lat nie będzie tam ani jednej państwowej firmy-zostanie TYLKO KOM.PARTIA CHIN-o programie liberalnego kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.ny325.east.verizon.net 01.11.02, 18:20 Gość portalu: anty-jankes napisał(a): > i mogę powiedzieć tylko tyle-ani w miastach ani nawet na wsiach > (byłem w bardzo wielu zarówno na Płd jak i w środk.Chinach)NIE > MA ŻADNEGO KOMUNIZMU-jedyne co z nego zostało to KOMUNISTYCZNE > TRANSPARENTY,POMNIKI MAO,ŚMIESZNE PLAKATY DENG-SIAO PINGA NA TLE > NOWOCZESNYCH URODZIWYCH BLOND-CHINEK(powarbowanych oczywiście) > itd.Z tego co wiem to za 10 lat nie będzie tam ani jednej > państwowej firmy-zostanie TYLKO KOM.PARTIA CHIN-o programie > liberalnego kapitalizmu. Nie kituj facet. Nawet bylbym Sklonny ci uwierzyc,ale wielu ludzi na zachodzie nawet z tytulami naukowymi czeka na nastepna rewolucje kulturalna w Chinach. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.02, 22:22 to sobie troche poczekaja... hehe A serio. Robie w Chinach interesy i widze jak duzo sie zmienia. Niestyety zamordyzm tam byl od wiekow i jeszcze dlugo bedzie. Tyle tylko, ze brak swobod i nierespektowanie praw czlowieka nie wyklucza koszenia kapuchy (tlumacz: pseudo-wolnego rynku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.ny325.east.verizon.net 02.11.02, 00:15 Gość portalu: qba napisał(a): > to sobie troche poczekaja... hehe > > A serio. Robie w Chinach interesy i widze jak duzo sie zmienia. > Niestyety zamordyzm tam byl od wiekow i jeszcze dlugo bedzie. > Tyle tylko, ze brak swobod i nierespektowanie praw czlowieka > nie wyklucza koszenia kapuchy (tlumacz: pseudo-wolnego rynku). A czy tego zamordyzmu nie daloby sie nazwac utrzymaniem porzadku? Bo jesli kapuche mozna kosic do oporu,to czy potrzebny im jest Dalai-Lama do wytyczania lini politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.02, 14:04 zapewne tak, ale wtedy tak tez mozna nazwac totalitaryzm stalinowski. oddzielmy Widzisz Dalajlama im niepotrzebny i to nas wszystkich szokuje. Czy byles kiedykolwiek w Tybecie? Jesli tak to zapewne wiesz, co Chinczycy zrobili z tym narodem. Bardzo sie to wszystko rozni od bogatego Szanghaju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.11.02, 00:50 Gość portalu: qba napisał(a): > zapewne tak, ale wtedy tak tez mozna nazwac totalitaryzm > stalinowski. oddzielmy > Widzisz Dalajlama im niepotrzebny i to nas wszystkich szokuje. > Czy byles kiedykolwiek w Tybecie? Jesli tak to zapewne wiesz, > co Chinczycy zrobili z tym narodem. Bardzo sie to wszystko > rozni od bogatego Szanghaju... Wszyscy wyobrazali sobie lepiany w Szanghaju a twoje obserwacje sa jakby inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.11.02, 00:52 Gość portalu: qba napisał(a): > zapewne tak, ale wtedy tak tez mozna nazwac totalitaryzm > stalinowski. oddzielmy > Widzisz Dalajlama im niepotrzebny i to nas wszystkich szokuje. > Czy byles kiedykolwiek w Tybecie? Jesli tak to zapewne wiesz, > co Chinczycy zrobili z tym narodem. Bardzo sie to wszystko > rozni od bogatego Szanghaju... Wszyscy wyobrazali sobie lepiany w Szanghaju a twoje obserwacje sa jakby inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Wróciłem niedawno z Chin... IP: *.ny325.east.verizon.net 03.11.02, 00:53 Gość portalu: qba napisał(a): > zapewne tak, ale wtedy tak tez mozna nazwac totalitaryzm > stalinowski. oddzielmy > Widzisz Dalajlama im niepotrzebny i to nas wszystkich szokuje. > Czy byles kiedykolwiek w Tybecie? Jesli tak to zapewne wiesz, > co Chinczycy zrobili z tym narodem. Bardzo sie to wszystko > rozni od bogatego Szanghaju... Wszyscy wyobrazali sobie lepiany w Szanghaju a twoje obserwacje sa jakby inne. Odpowiedz Link Zgłoś