Gość: ale Re: A po co? IP: *.gdynia.mm.pl 11.06.08, 22:41 w InPostcie gina przesylki, niestety, tak wiec alternatywa jest marna Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: A po co? 11.06.08, 22:51 Nim uporają się z zaległymi przesyłkami - rozpocznie się kolejna fala strajków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kjojik Re: A po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 06:34 Ale in post nie dociera do wszystkich miejsc w Polsce, tylko do miast i to tych większych!!!! A my mamy sklep internetowy i właśnie mamy zamówienia głównie z małych miast i wsi. Jesteśmy rozłożenie na łopatki :| Odpowiedz Link Zgłoś
mrula Re: A po co? 12.06.08, 07:42 InPost nie obsługuje całego kraju, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: A po co? IP: *.toya.net.pl 12.06.08, 10:31 niestety InPost dziala tylko w duzych mistach nie dowozi do malych miejscowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERNEST INPOST to takie same kpiny. Przesyłka priorytetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:22 szła 10 dni [!!] a za to chyba nie zapłaciłem. W dodatku skierowano mnie do jakiegoś sklepiku kilka kilometrów od mojego domu w celu jej odebrania. To nie jest poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski "S" chce podwyżek. 11.06.08, 22:11 Z czego? Niewielkie poszanowanie Poczty jeszcze bardziej zmalało przez ten strajk i ja nie mam zamiaru już korzystać z ich usług. I jeżeli z ich usług przestanie korzystać ilość ludzi odpowiadająca niewielkiemu miastu to te podwyżki zamienią się na redukcje etatów. I kto pierwszy poleci jak nie strajkujący? Ja olałem ten strajk i wykorzystałem pks do przewiezienia listu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: ..i jestes z tego dumny kanalio? do igre.. IP: *.hsd1.ca.comcast.net 12.06.08, 04:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlos Re: "S" chce podwyżek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:24 Ja też mam ich gdzieś! >500 PLN podwyżki? Za co??? Mojemu listonoszowi nie chce się brać przesyłek wielkości 10x 15 cm!!! Rysuje w powietrzu, że na poczcie jest TAAAKA przesyłka (jakby miała 1m x 1m). Chrzanie takich pocztowców. Jak tylko uwolnią rynek, to poczta pójdzie na dno. Razem z tymi nierobami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.08, 22:39 Monopolisci nie powinni miec prawa do strajku. Nie moge sie doczekac az pojawi sie konkurencja z prawdziwego zdarzenia. Posypia sie wtedy zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Na myśl o tym, że mam coś załatwić na poczcie robi IP: 217.96.115.* 11.06.08, 22:39 mi się słabo. Moim zdaniem to najgorzej funkcjonująca z dużych instytucji w Polsce. Już nawet w ZUSie czy Urzędach Skarbowych jest lepiej. Zawsze kolejki, niekompetentni ludzie po drugiej stronie okienka i ten wkurzający socjalistyczny nawyk traktowania klienta jako zła koniecznego. Powiem szczerze - niech strajkują jak najdłużej, to może wreszcie to g**** upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Na myśl o tym, że mam coś załatwić na poczcie IP: *.acn.waw.pl 11.06.08, 23:14 Na początek delegalizacja "pseudo" związku "S". To co Ci kolesie wyprawiają tylko niszczy to o co prawdziwa "S" walczyła!!! Niedługo większość rachunków i faktur będzie dostarczana elektronicznie. I co?? Połowa leniwych listonoszy (tych z dużych aglomeracji) wyleci na zbitą twarz z roboty, bo już nie będą potrzebni. Tyle że kolesie z "S" wmawiają wszystkim że oni tacy niezbędni. A naiwniacy wierzą w te głupoty. Koniec z dyktatem związków zawodowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 11.06.08, 23:27 Rozgonić tę bandę leni i nieudaczników, zamknąć wszystkie poczty a na rynek wpuścić prywatne firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.toya.net.pl 11.06.08, 23:47 Najlepiej jak listonosze będą pracować po 10 godzin, za 1200 zł, obsługiwać rejony trzy razy za duże i broń Boże nawet nie myśleć o podwyżce, a co dopiero o strajku.Kasjerki powinny również pracować za 1200zł, obsługiwać klientów w jednym okienku, zamiast otwartych trzech ( bo dyrekcja oszczędza na etatach ), jeszcze z uśmiechem wysłuchiwać obelg klientów stojących godzinami w kolejce, obelg, które powinny być kierowane do zarządu Poczty, który totalnie rozbudował biurokrację.Bo akurat na tych etatach nikt tam nie oszczędza. A tak wogóle, to czemu korzystacie z Poczty,skoro jest taka zła, zasuwajcie do InPostu,czy innych firm kurierskich. Ulżycie nam, mamy i tak za dużo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 03:13 Z największą przyjemnością, ale niestety przy przesyłkach zagranicznych nie mam takiej możliwości. W tym momencie czekam na 15 przesyłek z zagranicy. Ciekawa jestem kiedy dotrą i ILE z nich dotrze. Niewiarygodne, ale przesyłkom w rękach pracowników poczty zdarza się znikać w tajemniczych okolicznościach i raczej wątpię, aby podwyżki miały coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Parodia ! Lata temu w akademiku byl swietny kawal IP: *.chello.pl 11.06.08, 23:59 Lata temu w akademiku byl swietny kawal. To byly poczatki internetu malo kto mial jakiekolwiek lacza, mielismy kiepskie modemowe lacze do Wydzialu Elektroniki i ten internet po prostu sie czolgal przy kilkudziesiciu uzytkownikach. Byl tak wolny ze gdy calkiem sie psul wszyscy mowili ze internet dzisiaj jakby troche wolniejszy :))) To samo z poczta, prriorytety chodzace po 10-14 dni, antydatowane aviso powtorne przyniesione po 14 dniach by zafalszowac niedostarczenie na czas... Gdy zastrajkowali niewiele sie zmienilo, poczta zaczela jakby troche wolniej dostarczac.... KONCZCIE Z TYM MONOPOLEM! WOLNY RYNEK RULEZ! Wyobrazcie sobie ze Tepsa miala by monopol na komorki, jak dzisiaj by wygladl rynek? 4zl / minute i brak zasiegu nonstop! Qba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stańczyk To na poczcie był jakiś strajk??? IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 00:30 Od lat obserwuję dramatyczne (i zarazem żałosne) zmagania tej instytucji z najprostszymi problemami, ale dotąd sądziłem, że to potężna degrengolada organizacyjna, wynikająca z nieudolnego zarządzania. A tu się okazuje, że to był strajk! Prawdę mówiąc, nie sądziłem, że strajk może trwać bez przerwy tyle lat. No cóż, z ogromną ciekawością będę obserwował, jak teraz, po strajku, wszystko nagle ruszy z kopyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghg O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.chello.pl 12.06.08, 01:13 od czwartku Poczta działa normalnie - żart miesiąca :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evvelinda O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 01:33 Aha, strajk zawieszony i już niby ma być jak dawniej? A co zrobić ze stratami, które klienci poczty ponieśli w związku z zarekwirowaniem ich przesyłek na czas strajku?! Bilety na niedzielę szlak tafił, hasła jednorazowe zatrzymane, dane do projektu zarekwirowane, a czas goni. Draństwo! Już mi się niedobrze robi na słowo Solidarność! I jeszcze sobie państwo spod znaku S wymyślili, że sklepy nam pozamykają w niedzielę - bo dzień święty, a co następne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaGuzik Strajk zawieszony - od czwartku Poczta działa n... IP: 83.168.122.* 12.06.08, 01:52 Mała pomysłka w temacie art... mianowicie poczta nigdy nie dziala normalnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUGU Re: Bandyta Zapatero tlumi strajki jak w XIX W. IP: *.hsd1.ca.comcast.net 12.06.08, 02:29 Pomysle ze w XXI w. lewacy utworza rzadzace mafie faszystowskie ktore roznia sie od faszyzmu XXw. ze bezpardonowo chca zniszczyc wlasne narody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.tvgawex.pl 12.06.08, 03:57 czyli nienormalie- wszystko wraca do nienormy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INpost wygrał Stracili miliony na Allegro IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.08, 05:26 Sytuacja po strajku będzie tylko trudniejsza.Ale sami chcieli....Ciekawe kogo zwolnią, albo zamkną w pierwszej kolejności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 06:31 W moim mieście, na moim osiedlu poczta nigdy nie działała normalnie. A tym samym nie spodziewam się poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy od czwartku Poczta działa normalnie IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.08, 07:34 Czyli tak samo ch..wo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opoltres Re: od czwartku Poczta działa normalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 07:43 Poczta to monopolista i nie mam wyboru....Poszedlem w Opolu na Poczte Glowna i w okienku filatelistycznym mozna wszystko kupic, tylko znaczek za 1,35 zl owszem jest jeden z motywem Wielkanocnym...Podobnie na pocztach Osiedlowych. Prosze dac na okienka pocztowe wreszcie znaczki po 1,35 i po 2,40....Sprawa naprawde pilna... A kolejny temat to zwiazki zawodowe spod znaku Solidarnosc pana Sniadka zmontowaly ten strajk razem z Kaczynskim... Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Poczta jeszcze długo nie będzie działać normalnie 12.06.08, 08:51 aby nadrobić tyle dni strajku musieli by zapiep.... dwa razy szybciej niż do tej pory a jak wiemy wydajność na rozdzielniach i w doręczeniach i tak szwankuje obawiam się że paczki i przesyłki wszelkiej maści nadane w czasie strajku nie dotrą już do adresatów i sklepy internetowe sprzedawcy na allegro powinni już szykować pozwy sądowe przeciw Panu Bogumiłowi Nowickiemu i Solidarności za straty które spowodowali I po co Panowie namawialiście ludzi do strajku skoro i tak nic nie udało się wam załatwić a teraz szaży pracownicy dostaną w dup.. mniejsze wynagrodzenia za 9 dni strajku i będą musieli nadrobić stracony czas a wy na ciepłych posadach dalej będziecie knuć i spiskować jak dowalić tyle że nie dyrekcji poczty a zwykłemu szaremu obywatelowi który czeka na rentę emeryturę lub zasiłek gratuluje pomysłów i współczuję pracownikom poczty Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Jeszcze o porozumieniu ręce opadają 12.06.08, 10:16 treść porozumienia W dniu 11.06.2008 w celu rozwiązania Imającego konfliktu w Poczcie Polskiej spotkali się przedstawiciele Krajowego Komitetu Strajkowego i kierownictwa Poczty Polskiej Ze strony Krajowego Komitetu Strajkowego w rozmowach Bogumił Nowicki Janus* Szahnwśki PaweJ yędr/cjewski Ze strony kierownictwa Poczty w rozmowach uczestniczyli: DGPP - Andrzej Polakowski ZDGPP - Józef Rawluszko Strony wspólnie uznały. \t dialog prowadzony w duchu poszukiwania porozumienia i współpracy jest jedynym środkiem prowadzącym do rozwoju przedsiębiorstwa Poczta Polska i przekształcenia go w podmiot zdolny do konkurowania na wolnym rynku ora/ zapewnienia pracownikom godziwych warunków pracy i płacy skłaniających do wiązania z nim swojej zawodowej przyszłości. Wobec powyższego strony postanowiły co następuje: 1. KKS zawiesza akcję strajkową w dniu dzisiejszym od godziny 24, 2. Pracodawca nic będzie wyciąga! konsekwencji w stosunku do strajkujących pracowników, o ile nie naruszyli oni przepisów prawa. 3. W wypadku zaistnienia konieczności odpracowania zaległości pracownicy, którzy brali udział w strajku nie będą dyskryminowani przy rozdzielaniu zadań do odpracowania. Decyzje o odpracowaniu będą podejmowane przez kierowników odpowiedniego szczebla, rejonu łub regionu. Myślę że osoby biorące udział w strajku będą bardzooooo zadowolone z tego porozumienia nie dostaną kasy za 9 dni i jeszcze będą nadrabiać za darmo coś za co by dostali kasę jak by pracowali fajne związki myślę że logicznie myślący człowiek powinien je opuścić i zapisać się do innych które mają siłę przebicia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadowilqw O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.08, 08:52 oddajcie moje paczki q.rwa mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetman do roboty złodzieje! IP: *.prenet.pl 12.06.08, 09:48 do roboty złodzieje, a jak się nie podoba to zostaniecie wylani na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Gó.. działa IP: *.ep.krakow.pl 12.06.08, 10:02 Gó.. działa, telefony wyłączone, zero kontaktu, paczki priorytetowe 'normalnie' idą 7 - 10 dni. Ostania paczka leżała na poczcie 3 tygodnie, potem okazało się że jest uszkodzona. Ta firma to jakiś ponury żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka O północy pocztowcy zawieszają swój strajk IP: *.pixs.philips.com 12.06.08, 10:06 I takie sa sytuacje, kiedy mamy monopolistyczna poczte. W firmach typu TNT cos takiego sie nei zdarza...a co do konsekwencji finansowych, kto mi zwroci pieniadze za wyslanie paczki z zagranicy priorytetem, dosc drogo, ktora nie doszla na czas, co kosztowalo mnie jeszcze wiecej. na podwyzki poczty nie stac, ale na traktowanie klienta porzadnie tez nie, wiec po co nam taka poczta z niemila pania w okienku, robiaca laske ze pracuje... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reska Strajk zawieszony - od czwartku Poczta działa n... IP: *.tvk.torun.pl 12.06.08, 20:16 To raczej niewielka pociecha....od 3 czerwca czekam na polecony priorytet....i dziwi mnie jedno - dlaczego przyjęto tę przesyłkę od nadawcy skoro wiadomym było, że i tak na czas nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek In Post IP: *.chello.pl 19.06.08, 14:45 Firma In Post jest bardzo dobrą alternatywą Poczty Polskiej, jeżeli wziąść po uwagę ostatni strajk PP, gdzie na list polecony czekałem 3 tygodnie ( przez co nabawiłem się problemów ) to In Post sprawdza się bez zarzutów, wszystko dochodzi w terminie i bez żadnych komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaneta Poczt Polska - kpina! IP: *.chello.pl 19.06.08, 14:51 Strajk Poczty Polskiej, kpiny!!! co to wogóle ma znaczyć, żeby tak duża firma, która działa od X czasu miała takie problemy z pracownikamii i nie potrafiła rozwiązać problemu w inny , mniej negatywnie działający na ich reputacje sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł plus dla In Post'u IP: *.chello.pl 19.06.08, 14:56 In Post w dzisiejszych czasach jest dużo lepszą firmą niż Poczta Polska. Działa szybciej i taniej. Ich pracownicy wykazują się pełnym profesjonalizmem- nic dziwnego - w dzisiejszych czasach trzeba być solidnym aby utrzymać się na rynku Odpowiedz Link Zgłoś