Dodaj do ulubionych

Profi Finance - ktoś o nich słyszał?

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 00:07
Witam,
zamierzam rozpocząć pracę w tej firmie - szczycą się wysoką etyką i
nowatorskim podejściem do tematu.
Byłam na prezentacji firmy, rozmowie kwalifikacyjnej - wszystko to w fajnej
atmosferze, bez nacisku, panowie odpowiedzieli na wszystkie pytania, nawet te
niewygodne, nie obiecują złotych gór i nie owijają w bawełnę.... wydaje się to
wszystko być szczere...

Moje pytanie brzmi - czy ktos ma juz doswiadczenie z tą firmą? Jak się tam
pracuje? Ile można zarobić?

pzdr
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: KB Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:50
      Cześć,
      Współpracuję z Profi Finance od połowy maja 2009, przeszłam niezłe
      sito eliminacji od testów począwszy a skończywszy na indywidualnych
      rozmowach z klikoma wspólnikami, wreszcie sie udało dostać do nich a
      nie było łatwo bo i konkurencja spora, to co przekazują na
      spotkaniach to prawda, etyka na najwyższym poziomie, szkolenia
      super, wcześniej pracowałam kilka lat w innej instytucji finansowej
      i niczego się nie nauczyłam a w Profi Finance po tych kilku
      miesiącach wiem, że jestem odpowiednio przygotowana do obsługi
      klienta na najwyższym śmiało mogę żec światowym poziomie. Jednym
      słowem, Kasia nie zastanawiaj się tylko postaraj przejść sprawnie
      przez rozmowy wstępne pokonaj rywali na Twoje stanowisko pracuj z
      powodzeniem. Aha zarobić można bardzo dużo. Panowie wiedzą co i jak
      zrobić aby dużo zarobić i nie trzymają tego w tajemnicy dla siebie.
      Mnie i moich kolegów traktują naprawdę po partnersku.
      pozdrawiam
      KB
      • Gość: IP Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 06.07.09, 22:35
        tez z nimi pracuje i potwierdzam to co napisalas o nich, ale mam jedna
        uwage mogli odzalowac na klimatyzacje w biurze no przynajmniej w sali
        szkolen
        pozdrawiam
        IP
        • Gość: waleczny Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.mergers.pl 07.07.09, 09:31
          Ja wlasnie zaczynam z nimi wspolpracowac, jestem już po sporej liczbie szkolen
          produktowych oraz sprzedazowych i musze przyznac, ze wyglada bardzo
          profesjonalnie i trzyma sie kupy, a przy tym nie ma jakiegos sztucznego napiecia
          i jest bardzo partnerska atmosfera. Jest rowniez takie poczucie wsparcia ze
          strony firmy, ze pracownik nie jest pozostawiony sam sobie i tylko sie od niego
          wymaga i cisnie. Mam za soba rowniez pierwsza sprzedaz, wiec pierwsze pieniadze
          zarobione i wszystko zgodnie z ustaleniami, bardzo prosto i przejrzyscie dziala.
          Jak na razie jestem bardzo dobrej mysli i zmotywowany do dzialania, wiec na
          dalsze rezultaty mysle nie bedzie trzeba dlugo czekac. Osobiscie nie mam jakis
          wiekszych uwag wiec polecam wszystkim zainteresowanym. No moze jedynie ta klima ;-)
          • Gość: Kaska Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.07.09, 11:52
            No ok, dzieki za odpowiedzi!

bylam dzis na pierwszym szkoleniu. WSTAWILI W KONCU TE KLIME :)

Chyba bedzie dobrze :D
      • Gość: MG Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 17:48
        Powiedzcie czy lepiej jest z nimi pracować na umowę zlecenie czy założyć
        działalność gospodarczą ?
        • Gość: M.Mol Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 14:29
          Nie wiem jak w tej firmie, ale jako prawnik sugeruję zawsze umowę o współpracy i
          działalność gospodarczą. Na umowę zlecenie jesteś słabo zabezpieczony/ona.

Ogólnie, nie warto się bac umowy o współpracy opartej o działalność. To
          nowoczesne rozwiązanie.
    • Gość: Misio Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.mergers.pl 17.07.09, 14:22
      Grunt to tluc kasiore.
      Pytanie: jak sie dziela prowizjami?
      Biuro to raczej maja skromne:)
      • Gość: ewa Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.na5.pl 25.04.13, 21:35
        jesli chodzi o Gliwice to miłej współpracy ...życzę
    • Gość: misio Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.mergers.pl 17.07.09, 14:26
      Swoja droga czy moze sie odezwac jakis praownik i powiedziec ile
      wyciska na miesiac?
      • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:53
        siema!! ja pracuje w tej firmie juz czwarty miesiac. jest dobrze. pracowalem w
        kilku podobnych firmach, nawet bardziej znanych np. money expert, finamo i przez
        krotki czas w efekcie i z tych firm w profi akurat moje zarobki sa najwysze...
        ale nie moge ujawnic bo umowa o poufnosci jest... zdradze, ze prowizje sa
        faktycznie bardzo wysokie w porownaniu z moimi poprzednimi doswiadczeniami
        (chociaz jest jeden wyjatek, gdzie prowizje sa niskie dosc - ubezpieczenia europa).
        w kazdym razie jak sie chce to sie da bardzo ladne zarobki wyciagnac z tej
        firmy. moge ja polecic jak ktos chce ciezka praca zarobic sporo szybkiej kasy.
        tylko wazne zeby sie nie poddawac na poczatku, bo efekty przychodza w drugim
        miesiacu najczesciej, jak juz sie ma wszystkie produkty w portfelu.
    • Gość: B. Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 04.09.09, 22:50
      Już tam nie pracuję więc mogę się w miarę obiektywnie wypowiedzieć: nie jest to
      praca dla każdego.

Generalnie jak sie temu nie poswiecisz w pelnym wymiarze godzin (co najmniej 8
      godzin dziennie) to zbyt wiele nie zarobisz... Konieczna jest duża
      samodyscyplina, bo wynagradzany jesteś za wyniki a nie za czas.

Są tam ludzie, którzy regularnie zarabiają naprawdę spore pieniądze, np. powyżej
      20 tysięcy miesięcznie, ale do takich zarobków dochodzili parę miesięcy. Na plus
      jest to, że jak raz zaczniesz dużo zarabiać, to już dostajesz co najmniej taką
      kasę co miesiąc i możesz nic nie robić. Mi się akurat nie udało.

Jak potrzeba Ci naprawdę szybkiej kasy to odradzam. Jeśli chcesz zarobić sporo
      pieniędzy ale przez pierwsze kilka tygodni pracować za małe wynagrodzenie to
      polecam.

Zaznaczam, że ja się tam zajmowałem wyłącznie obsługą klienta biznesowego.
      Jeżeli będziesz się zajmować głównie doradztwem finansowym dla klientów
      indywidualnych to kasa jest szybka i spora. Ja akurat nie chciałem się zajmować
      doradztwem. Większość ludzi w tej firmie zarabia i na tym i na tym.

bartek
      • Gość: b. Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 04.09.09, 22:52
        Dodam jeszcze że plusem jest zajebista atmosfera w firmie i możliwości
        realizowania własnych projektów. Minusem jest trochę małe biuro.

bartek
        • Gość: tarch Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.chello.pl 24.09.09, 00:53
          a powiedzcie na czym polega charakter pracy w doradztwie??samemu trzeba zdobywać
          klientów?
          • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 25.09.09, 21:01
            roznie to wyglada. dzialajac na poleceniach najczesciej sie wyszukuje i
            pozyskuje klienta samodzielnie ale czasami mozna tez pracowac na bazach danych,
            wiekszych akcjach marketingowych itp. wszystko zalezy od firmy, w ktorej pracujesz.
            • Gość: zainteresowana Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 15:20
              a na czym polega dokładnie "działanie na poleceniach". Jak wygląda fizycznie
              pozyskanie takiego klienta??Mam rozumieć że wstępnie mam jakąś bazę danych i
              dzwonie do nich i umawiam się na spotkanie??czy raczej wieszam plakaty na
              mieście z moim numerem telefonu bądź chodzę po domach i firmach i działam jak
              typowy akwizytor. Czy może mi ktoś przybliżyć ten proces??
              • Gość: Janek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 20:32
                Prawie we wszystkich firmach doradztwa wyglada to tak ze "co znajdziesz to twoje".

Wogole caly biznes doradztwa to jeden wielki pic. "Doradca finansowy" - ladnie
                brzmi...w rzeczywistosci chodzi o akwizycje. Otwierasz ksiazke telefoniczna i
                dzwonisz :) W tych firmach marketing jest prawie nieobecny. najlepiej jak im
                wszystkim przyniesiesz liste 500 klientow na poczatek. Tak to dziala.

A ci ktorzy pracuja w doradztwie finansowym to zwykli akwizytorzy - nawet
                wyksztalcenia wyzszego nikt nie oczekuje. Bo tam nie chodzi o finanse tylko
                sprzedaz(akwizycje) :)
                • Gość: dosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:55
                  Bzdura.
                  Moze w Twojej firmie otwiera sie ksiazke telefoniczna i dzwoni, a w normalnych
                  firmach funkcjonuje to tak, ze zaczynasz pozyskiwac kontakty przez grono swoich
                  znajomych albo dostępne w takiej firmie bazy danych, albo masz swoich klientów
                  bo już pracowałeś w podobnej firmie.

Zeby doradzac, trzeba miec komu doradzac. Jestem ciekaw w jaki sposob szary
                  Kowalski ma sie zglosic do firmy, bo potrzebuje inwestycji? Kto mu uswiadomi, ze
                  warto inwestowac? Tylko doradca, a zeby doradca mogl mu to wszystko wyjasnic to
                  najpierw musi sie do Kowalskiego zglosic. Bo niby skad szary Kowalski ma
                  wiedziec, ze odkladajac regularnie mniejsze kwoty moze uzbierac fajne pieniadze?

Ludzie do doradców przycodza z wlasnej inicjatywy po kredyty. Z inwestycjami
                  trzeba sie udac do nich.

Ale warto, bo mozna niezle zarobic, jesli tylko się porzadnie za to zabierze.
                  • Gość: Janek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 17:20

A co to za roznica czy dzwonisz z ksiazki czy z bazy czy po znajomych? Wiesz jak
                    trafiaja kontakty do takich baz? Tak ze nikt nie wie kiedy i kto ich tam wpisal.

Kowalski nie przychodzi po inwestycje wlasnie dlatego ze ich nie potrzebuje.
                    Gdyby ich potrzebowal to by poszedl do banku lub oddzialu doradztwa. Produkty
                    finansowe sa WCISKANE ludziom i tyle. Nie oszukujmy sie.

I o jakim uswiadamianiu mowisz jesli 90% "doradcow" ma srednie wyksztalcenie? To
                    jest "przekonywanie" kogos komu produkt nie ejst potrzebny ze mu jest
                    potrzebny:) Doradca moze byc ktos kto ma licencje doradcy KNFu - a i to nie
                    gwarantuje tego ze doradca wie co mowi. Gdyby zarabianie na na rynku finansowym
                    bylo takie proste to kazdy bylby bogaty, a doradcy zamiast doradzac byli by
                    inwestorami zyjacymi z zyskow osiaganych na inwestycjach.

Nie oszukujmy sie - celem doradcy inwestycyjnego jest wcisniecie maksymalnie
                    duzej grupie ludzi produktow ktorych pewnie nie potrzebuje klient. Tak to jest
                    skonstruowane. Tylko czekam jak KNF za pare lat lape na tej branzy.

• Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:58
                      Akurat wszyscy doradcy Profi Finance posiadają licencję KNFu, większość ma
                      wyższe wykształcenie, a pozostałe osoby właśnie kończą studia. A ponieważ firma
                      stawia na wysoką etykę, żaden produkt nie jest nikomu wciskany. Nierzadko
                      klienci SAMI zgłaszają się po kolejny produkt, ponieważ tak bardzo są zadowoleni
                      z wiedzy doradcy i inwestycji, które dzięki nam posiadają.

Myślę, że czasy wciskania kitu klientowi skończyły się w 2007-2008 roku kiedy
                      większość osób przekonała się, jak bardzo nieetycznie potrafiły działać niektóre
                      firmy pseudo-doradztwa.

Prawdziwe doradztwo finansowe polega na budowaniu długoterminowych więzi, tak
                      ażeby można było spojrzeć klientowi w oczy, miesiąc, 2, 6 miesięcy, 2 lata, 5
                      lat i 10 lat od zawarcia umowy. W innym przypadku nie ma to zupełnie sensu.

A co do tego, że Kowalski nie przychodzi po inwestycje bo ich nie potrzebuje -
                      to kompletnie mylące twierdzenie. Kowalski nie przychodzi po inwestycje, bo
                      przeciętny Kowalski nie ma pojęcia o finansach. Dlatego dobrzy, etyczni doradcy
                      finansowi wnoszą tak wiele w budowę dobrobytu społeczeństwa.

Na zakończenie, twierdzisz że Kowalski nie potrzebuje inwestycji. Oczywiście,
                      tak samo Kowalski nie potrzebuje wielu innych rzeczy. Nie potrzebuje domu, bo
                      przecież może mieszkać w szałasie, nie potrzebuje kanalizacji, bo przecież może
                      załatwiać potrzeby na łonie na tury, nie potrzebuje wędlin, serów i innych
                      rzeczy, bo przecież można żyć o chlebie i wodzie, nie potrzebuje samochodu, bo
                      przecież może korzystać z komunikacji miejskiej, lub jeździć autostopem, tak
                      samo też nie potrzebuje inwestycji, bo przecież może przeżyć całe życie tyrając
                      do końca swoich dni, za niewielką stawkę i martwić się o wyżywienie siebie,
                      swojej rodziny i przekazanie czegokolwiek swoim dzieciom... Można tak żyć. A
                      można żyć inaczej. Wybór należy do klienta.

Posiadanie inwestycji zwiększa poziom zamożności klienta i daje mu dużą przewagę
                      nad osobami, które inwestycji nie posiadają. Inwestycje pomagają spełniać
                      marzenia. Czy to coś złego?

pzdr
                      • Gość: Janek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 23:34

Nie znam Profi - wypowiadalem sie generalnie o "doradcach
                        finansowych"(openFinance, Xelion, Expander itd). Poczytaj ich ogloszenia pracy
                        to zobaczysz jakie maja wymagania odnosnie wyksztalcenia i doswiadczenia.
                        "Aktywne poszukiwanie klientow" to slowo klucz ktore w praktyce oznacza "nie
                        znajdziesz frajerow to nie zarobisz".

Doradca inwestycyjny w BM nie pracuje na prowizji poniewaz jest profesjonalista
                        - Ci dordcy z firm o ktorych pisze to zwyli naganiacze u ktorych umiejetnosc
                        wciskania kitu jest wazniejsza od wiedzy na temat finansow. Rekrutacja to proces
                        rywalizacji gdzie wybiera sie tego ktory lepiej bajeruje i ma "lepsze gadane".
                        Finansow maja pozniej uczyc "szkolenia". Nie sadze aby zalezalo im na budowaniu
                        relacji - wiekszosc produktow jakie sie sprzedaje ma "jednorazowy uzytek" wiec
                        doradca dostaje prowizje od sprzedanej umowy a nie od zysku klienta w czasie czy
                        tez innych czynnikow premiujacych dlugotrwaly zwiazek z klientem.

Twoje porownanie Kowalskiego jest mylne. Owszem - moglby mieszkac bez domu ale
                        przeciez tego nie robi. Dlaczego? Bo CHCE miec dom. Z inwestycjami tak nie jest.
                        Kowalski wcale nie mysli o tym zeby kupic polise czy jednostki funduszy. A jakby
                        chcial to by przyszedl do biura doradcztwa i poprosil o "wytlumaczenie" jak moze
                        sie wzbogacic(bo nie wie a chcialby wiedziec). To ze masz Kowalskiego za durnia
                        nie wyglada zbyt ladnie jesli ty sam jestem "doradca inwestycyjnym".

• Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 15.10.09, 21:03
                          A dlaczego Kowalski chce mieć dom? Bo większość osób wokół ma dom. Dorasta
                          obserwując domy.

A w przypadku finansów osobistych? W szkołach nas tego nie uczą, większość osób
                          się tym nie interesuje, ponieważ nigdy nie miały z finansami styczności, nie
                          znają korzyści płynących ze świadomego zarządzania własnymi finansami. Dlaczego
                          więc mają chcieć coś, o czym nawet nie wiedzą, że istnieje?

Ci, którzy znają, wszyscy korzystają z usług doradztwa - chociażby dla potrzeb
                          dywersyfikacji portfela. Oczywiście doradztwo doradztwu nierówne. Trzeba wybrać
                          właściwą etyczną instytucję, najlepiej taką, za którą nie stoi związana z
                          finansami grupa kapitałowa i taką, która ma najszerszą ofertę.

Profi Finance spełnia powyższe przesłanki.
                      • Gość: Janek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 23:38
                        "Akurat wszyscy doradcy Profi Finance posiadają licencję KNFu, większość ma
                        wyższe wykształcenie, a pozostałe osoby właśnie kończą studia."

Cytuje za strona Profi Finance:

Szukamy ludzi wyjątkowych!

- osób z pasją, ambitnych i wytrwałych,

- osób z inicjatywą,

- ludzi przedsiębiorczych i samodzielnych,

- osób z jasno wytyczonymi celami osobistymi i zawodowymi,

- nie musisz mieć doświadczenia, chociaż będzie ono dodatkowym atutem.

I zeby nie bylo ze mam cos konkretnie do firmy Profi - wszystkie firmy doradztwa
                        szukaja chetnych jeleni do szukania frajerow. Nic nie widze o wyzszym
                        wyksztalceniu, licencjach, czy chocby doswiadczeniu("nie musisz miec") itd :)
                        • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 15.10.09, 20:49
                          To akurat bardzo proste.

Doświadczenie zdobywasz przez pierwsze miesiące pracy, kiedy spotykasz się z
                          klientami w towarzystwie doświadczonego doradcy. Licencję KNF zdobywasz w toku
                          szkoleń i dopiero gdy ją zdobędziesz zaczynasz pracę.

Nie nazywałbym doradców finansowych jeleniami szukającymi frajerów - po pierwsze
                          dlatego, że jeleniami nie są, o czym świadczą ich wysokie zarobki (przynajmniej
                          w Profi), a nie szukają frajerów, ponieważ świadczą najwyższej jakości usługi,
                          dzięki którym osoby, które nazywasz frajerami - mają dostęp do bardzo szerokiej
                          oferty produktów bankowo-finansowych, które wykorzystują z dużą dla siebie
                          korzyścią (np. zarabiając kilkanaście-kilkadziesiąt procent rocznie, podczas gdy
                          na lokacie zarobiliby 5%.
    • Gość: Tytus Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 14:54
      następny efect...

metoda buzzmarketingu ta sama...

i ileż tu ochów i achów pracowników...jaki to przesiew...ech śmieszne to jest bo
      tak naprawdę to łapią kogo popadnie byle by miał im kto wyrabiać jednostki...
      • Gość: doradca Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:57
        Twoja ocena jest niesprawiedliwa i świadczy o tym, że nigdy w tej firmi nie
        byłeś/nie pracowałeś
        .
        Model biznesowy PF różni się ZNACZNIE od efectu.
        Jak chcesz możemy o tym porozmawiać.

Poza tym, wskaż mi inną tak zaangażowaną społecznie firmę doradztwa jak Profi...
        która inna firma doradztwa prowadzi zajęcia z edukacji finansowej w szkołach??
        Która firma wspiera młode przedsiębiorstwa zarówno kapitałowo jak i merytorycznie?

Wreszcie, która firma ma tak niską rotację pracowników jak PF? Która firma
        poświęca tyle czasu na szkolenia, treningi i wsparcie doradców?

Dlaczego porównujesz do efectu firmę, która obsługuje nie tylko osoby fizyczne,
        ale specjalizuje się w obsłudze firm?

Wreszcie, dlaczego porównujesz do efektu firmę, która za najważniejszy cel
        stawia sobie etykę i stawia na długoterminowy kontakt z klientem?? i to z
        OGROMNYMI sukcesami.

To, co piszesz, świadczy o tym, że nic nie wiesz.
        • Gość: zainteresowana Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 15:21
          a na czym polega dokładnie "działanie na poleceniach". Jak wygląda fizycznie
          pozyskanie takiego klienta??Mam rozumieć że wstępnie mam jakąś bazę danych i
          dzwonie do nich i umawiam się na spotkanie??czy raczej wieszam plakaty na
          mieście z moim numerem telefonu bądź chodzę po domach i firmach i działam jak
          typowy akwizytor. Czy może mi ktoś przybliżyć ten proces??
          • Gość: Rafael Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 17:40
            Typowa akwizycja!
    • Gość: Tomasz Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.ppp.eranet.pl 11.11.09, 18:14
      Witam! Brałem udział w rekrutacji w Łodzi na doradcę finansowego i jestem pod
      dużym wrażeniem profesjonalizmu firmy, ale przede wszystkim osoby prowadzącego
      rekrutację - Pan Zbigniew ma niesamowitą charyzmę a mimo to emanuje z niego
      skromność. Warunki, które firma oferuje też biją konkurencję na głowę. Prawdę
      mówiąc nie mogę się już doczekać szkoleń i pierwszego dnia pracy! Tomek
      • Gość: przyszly doradca? Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.09, 18:18
        Tez bylem na tym spotkaniu, Pana, Panie Tomaszu rowniez pamietam. Spotkanie
        rekrutacyjne prowadzone w "amerykanskim stylu" Takie, ze pieniadze leza na
        ulicy, wystarczy po nie siegnac, itp. Jesli wszystko jest prawda co uslyszalem
        na spotkaniu, to moze byc to ciekawa, dajaca konkretne pieniadze-praca!
        • kaczka8320 Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? 15.11.09, 19:39
          A w jaki sposób następuję pozyskiwanie klienta? Dzwonienie i chodzenie po znajomych?
          • Gość: ryba Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 15.11.09, 23:45
            zalezy od doradcy. jak chcesz mozesz wciagac w to swoich znajomych. ty im
            pomagasz a oni tobie i wszyscy jestescie zadowoleni. ale sa tez inne sposoby. i
            tak i tak mozesz zarobic niezla kaske szybko.
          • Gość: M Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 19:47
            Trzeba mieć stworzoną tzw. "listę 100", a na niej nazwiska i numery telefonów do znajomych. Dane w liście są bardzo dokładne, łącznie z danymi o rodzaju znajomości (np. sąsiad, znajomy z pracy, rodzina, znajomość poprzez dzieci itp.), dochodach, wieku, zawodzie, stanie cywilnym. To właśnie do tych ludzi na początku uderzasz i starasz się umówić się z nimi na spotkanie sprzedażowe. Jak to się kończy? Ano w większości przypadków tak, że przestają odbierać od ciebie telefony... Podczas rozmów (o ile do takich dojdzie) okazuje się, że marka Profi Finance jest totalnie nieznana i wcale nie jest łatwo namówić kogokolwiek na kupno czegokolwiek.
    • Gość: Meg Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 10:15
      piękną szeptankę sobie odstawiacie! wszystko pisane w ten sam sposób, 90% postów
      z neostrady (niestety IP nie widzę, ale śmiem twierdzić, że jest to samo lub
      sztucznie zmieniane przez reset modemu) a reszta pisana z internetu ciągniętego
      z komórki. podpisy też na początku same jakby inicjałowe...
      ojjjj kiepsko z wami, kiepsko...
      firma krzak i tyle...
    • Gość: gosia Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.echostar.pl 26.11.09, 21:24
      dysksuja poszła w zupelnie inna strone, ale ja nadal bym sie chciala
      dowiedziec od jakiegos pracownika Profifinance, jak sie mu pracuje i po
      jakim czasie dochodzi do poziomu wynagrodzenia powiedzmy ok 2000-2500
      miesiecznie. czy to jest w drugim miesiacu, czy np w dziewiątym. I
      wiem, że "wszystko zależy ode mnie" ale pytam o realną możliwosc
      dojscia do takiego wynagrodzenia.
      pozdrawiam,
      gosia
      • Gość: Tomek W. Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:24
        Witam. Pracuję w tej chwili trzeci miesiąc jako doradca finansowy i kwota, o
        której mówisz jest w pelni do osiagniecia po 1 - 2 miesiacach.

Z doswiadczenia powiem Ci jednak, ze jesli chcesz zarabiac w tym zawodzie duze
        pieniadze (a mi sie to jak na razie udaje) to musisz robic wszystko dokladnie
        tak, jak jestes wyszkolona. Jesli bedziesz stosowala sie do wytycznych jedynie
        polowicznie to sobie nie poradzisz.

Ja tak mialem na poczatku i nic nie zarobilem, dopoki nie zaczalem stosowac
        sprawdzonych metod, ktorych mnie nauczono. I teraz juz wiem, ze to dziala!!

A nie stosowalem tych metod, poniewaz wydawalo mi sie, ze sam potrafie lepiej.
        Tu potrzeba jednak troche pokory.

Dlatego jesli sie wahasz, to zadaj sobie podstawowe pytania: czy jestes osoba
        reformowalna, ktora da sie wyszkolic i ktora wykaze sie doskonala etyka pracy,
        czy jestes osoba, ktora bedzie kwestionowala wiedze, ktora posiadzie. Jesli to
        pierwsze: to dzialaj w Profi Finance bo firma jest tego warta i nie tylko ze
        wzgledu na super atmosfere, ale tez ze wzgledu na uczciwosc zarowno w stosunku
        do doradcow, jak i do klientow.

pozdr
        • Gość: P. Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 94.254.162.* 29.12.09, 17:51
          JEDNA WIELKA ŚCIEMA NIE FIRMA. BYŁEM TAM NA ROZMOWIE- PANOWIE NAWET NIE
          ZAPOZNALI SIĘ Z MOIM CV. FIRMA ZNAJDUJE SIĘ W JAKIMŚ DOMU. NA PYTANIE GDZIE MAJĄ
          ODDZIAŁY I DLACZEGO ICH ADRESY NIE SĄ PODANE NA STR. INTERNETOWEJ NIE UMIELI
          ODPOWIEDZIEĆ,
          WSZYSTKIE POZYTYWNE POSTY SĄ PISANE PRZEZ TE SAME OSOBY- FIRMA KRZAK
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: zadowolony Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 93.186.20.* 30.12.09, 21:40
            Kolego, Twój post to jedna wielka sciema. Gdzie Ty na ul. Marszalkowskiej w Warszawie (bo tam firma ma siedzibe) widziales domy??!!??

Podejrzewam, ?e jestes z konkurencji, albo zazdroscisz Profi Finance, ?e osiagneli tak duzy sukces. By? moze si? nie dostales i wylewasz zale. Firma istnieje ju? prawie 4 lata na rynku i jest jednym z najbardziej wiarygodnych dystrybutorow produktow finansowych na polskim rynku.

A swoja droga, firma nie posiada oddzialow tylko biura regionalne, w ktorych nie przyjmujemy klientow, dlatego te? nie znajdziesz na str www ich adresow - kazdy w profi finance kogo o to zapytasz Ci to powie, wiec nie wiem z czym moglby by? problem.

Nie ma si? co pieklic, jestem przekonany, ?e te? cos w zyciu osiagniesz pod warunkiem, ?e pozbedziesz si? swojej nienawisci i zalu. B?d? optymista a wierze, ?e Ci si? uda :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow! Najlepsze zyczenia dla Was na Nowy Rok!
            Zadowolony pracownik Profi Finance :)
            • Gość: ble ble ble Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 109.243.27.* 07.01.10, 18:30
              Wielce zadowolony.... Nie wiesz co napisać więc czepiasz się sformułowań. Jeśli
              chodzi o konkurencje - pomyłka.
              Żali też nie ma bo będąc na rozmowie powiedziałem, że nie jestem zainteresowany
              współpracą. W życiu też już wiele osiągnąłem.
              Na tym forum wyraża się swoje opinie na temat firmy PROFI... więc nie pierdziel
              mi tu czy we mnie wierzysz czy nie bo ani mnie ani osoby szukające trochę opinii
              na wasz temat to nie interesuje.

Ta wypowiedź jeszcze bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu, że to jakaś ściema
              nie firma...
              • Gość: booożeee Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 109.243.27.* 07.01.10, 18:42
                Pierszy raz widze zeby tak wielu pracownikow wypowiadalo sie na temat swojej
                firmy na forum.
                chyba wam za to placa albo nie macie robic.

to nie jest normalne - na pewno nie wysle tam swojego cv.
                • Gość: Marta Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.echostar.pl 19.01.10, 23:55
                  Szkoda, że nie można rzeczywiście sprawdzić, kim są te wszystkie osoby,
                  które się na tym forum wypowiadają. Pracownikami? Właścicielami?
                  Klientami? Czy może... konkurencją?
                  • Gość: Iza Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.146.155.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.10, 17:27

Witam Wszystkich!!!
                    ...no i chyba mam problem przez parę postów, chciała wysłać CV, ale nie wiem co
                    mnie czeka przy próbie przeczołgania się się przez te seleksje! Niby nic innego
                    co w życiu robie, bo mam spore doświadczzenie w sprzedeaży: telemarketing-hard,
                    Klient kluczowy, pozyskany, podtrzymywany, sprzedaż bezp, podpisywanie umów,
                    umawianie spotkań, negocjacje, rózne stanowiska techniki fiki miki ctc, a
                    jednak... mam 40 lat. Wyglądam młodo- ponoć 26-30,duchem również lecz pracodawcy
                    preferują młody zespółbo przcownicy muszą się dobrze czuć w swoim gronie. Tak
                    właśnie myślą młodzi ludzie, którzy dbają o własny komfort- rozumiem. Tyle ze
                    gdybym nie podała w CV ile mam lat, to na podst zdjęcia i podczas spotkania nikt
                    nie pomyslałby ze mam wiecej niż 30. To jedno a teraz 2) wyksztaucenie
                    średnie,preferowane wyższe! I co ja mam poradzić jwśli pod koniec 3-ciego roku
                    wycofalam sie z psychologii, bo wiedziałam, ze nie bede chciala pracowac w
                    zawodzie- głupio zrobilam, ale stało sie, ciagneło mniNie piszę o studiach w CV,
                    bo i po co skoro nie skończyłam! Teraz w CV nie informuje o moich nieukonczonych
                    studiach- po co, skoro dla pracodawcy to nic nie znaczy? Pomimo mojego świetnego
                    otwartego podejscia do klienta i doswiadczenia nie jestem ciekawym kandydatem ,
                    gdyz pracodawca woli na rozmowę zaprosić kogoś kto ma studia -to swiadczy o jego
                    czymś wyższym, bo młody, musi też mieć talent- nie musi umieć bo i tak sie
                    nauczy. Czyli doswiadczenie i całkowite oddanie swojej pracy jest nieistotne.
                    Szkoda. Z w/w postów wywnioskowałam, że w FP jest inaczej, trochę się waham, ale
                    pomoże mi pewność siebie i jeśli klimat jest spoko, to żadkie zjawisko i
                    poszukiwane! Pomóżcie, zależy mi na takiej pracy, jestem... bezpieczna!
                    Pozdrawiam Was serdecznie- ja tak mam:D
                    PA!
                    • Gość: Zbyszek Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 18:49
                      Śmiało składaj papiery. W Profi Finance pracują bardzo różni ludzie, w róznym
                      wieku i tworzą zgrany zespół, więc działaj :)

Jak nie sprobujesz, nie będziesz wiedzieć :)
                      • Gość: Iza Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.acn.waw.pl 22.01.10, 14:12
                        No tak, oczywiście!
                        Dziekuję Ci bardzo, życzę samych sukcesów !!!
                      • Gość: Krzyś Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.mgsp.pl 05.05.10, 00:04
                        Ludzie...przestańcie się tym podniecać. Jedna wielka ściema na coraz większą
                        skalę. Strata czasu.
    • Gość: gosc Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 93.186.20.* 10.02.10, 11:54
      No tak, wiem cos ale nie powiem o tym publicznie... Zenujace.

Tylko klamcy boja si? powiedziec publicznie tego, co maja do powiedzenia.

Wspolczuje.
      • Gość: b Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.centertel.pl 05.03.10, 21:12
        A Ty nie pomyliles grupy? :)
        Czego doyczy Twoj post?
    • Gość: gość Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.echostar.pl 02.03.10, 16:00
      Firma zaczyna działać w moim mieście. Kierownictwo jest bardzo młode. Co dla
      mnie jest dość dziwne ale ok. interesuje mnie pewna kwestia. Skoro tak wielu
      pracowników tu się wypowiada to może dostanę odpowiedź na swoje pytanie. Egzamin
      w KNF o którym mówią. Do którego podchodzi się po dwóch miesiącach. Jeśli to
      egzamin na doradce inwestycyjnego to strasznie ciężko jest go zdać i zastanawiam
      się czy to o niego chodzi. Może ktoś mi to wyjaśnić? Bez tego jesteś zwykłym
      akwizytorem. wiem że jest też drogi. Kto podchodził do tego egzaminu? Bo np.
      żaden kierownik z którym rozmawiałam nie jest na liście doradców inwestycyjnych
      a jest ich w naszym kraju ok 250. Kto mi to wyjaśni? Proszę o wypowiedź
      zadowolonych pracowników tej firmy
      • Gość: b Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 05.03.10, 21:21
        Czemu Cie dziwi mlode kierownictwo? :) Ja sie akurat ciesze, bo w mojej
        poprzedniej pracy (duzy bank) kierownictwo bylo delikatnie mowiac.... dosc
        leciwe i skostniale.

Ja nie wiem jak to jest z tym egzaminem na doradce inwestycyjnego, ale wiem, ze
        rekomendacje, ktore proponuja sa przygotowywane przez doradce inwestycyjnego
        (pokazali mi .

Wlasnie przechodze przez proces rekrutacji i nie ukrywam, ze mi sie podoba.
        Opinie na tej stronie jak i w innych miejscach sa dosc zachecajace. Poznalam tez
        innych doradców, którzy tam pracuja, sa tam zarówno ludzie mlodzi jak i z
        doswiadczeniem, wiec spoko.

Wyglada to dosc fajnie, jestem przygotowana na ciezka prace, nie licze na
        zarobienie nie wiadomo ile od samego poczatku, wiem, ze beda lepsze i gorsze
        chwile, nie boje sie tego, ale jak bedzie sie pracowalo - zycie pokaze.

Z jakiego miasta zaaplikowales?
        • Gość: LMessi Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.222.250.125.spray.net.pl 05.05.10, 19:11
          Przejrzałem wszystkie posty i jestem na 90 proc. pewien, że
          większość z nich to dzieło jednej i tej samej osoby, domyślam się
          której. Radziłbym zainwestować w porządny marketing zamiast robić
          coś takiego.
      • Gość: gość Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 21:31
        Witam, mam pytanie, czy są jakieś konsekwencje jeżeli w trakcie
        stwierdzi się, że nie jest się odpowiednią osobą do tego typu pracy i
        zrezygnuje? Chodzi mi przede wszystkim czy nie trzeba zwracać kosztów
        szkolenia itp?
        • Gość: kAmA Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 18:33
          wypowiem sie pomimo ze dosc szybko z tej firmy odeszlam z powodow niezaleznych
          ode mnie
          profi zachowalo sie wobec mnie bardzo fair pomimo ze nie spelnilam ich oczekiwan
          jesli jestes uczciwa (uczciwy? :), ale okaze sie ze nie ten zawod ci po prostu
          nie odpowiada to moim zdaniem nie masz sie obawiac zadnych kosztow. zarzad firmy
          i menedzerowie sa raczej bardzo w porzadku

mimo ze mi sie nie udalo to moge ci ta firme goraco polecic jesli doradztwo
          finansowe jest tym co chcesz robic
          • Gość: Profi-Prawda Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.222.250.125.spray.net.pl 17.05.10, 23:54
            Rozróżnij proszę doradztwo od najzwyczajniejszej w świecie
            akwizycji, którą Profi z sukcesami uskutecznia. Doradztwo w zakresie
            OFE?? Świetnie, wybierzemy dla ciebie najlepszą ofertę pod
            warunkiem, że będzie to AXA:) tyle w temacie...
            • Gość: maciek Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 93.186.20.* 18.05.10, 21:34
              Wielka mi rzecz... Przeciez oni mowia otwarcie juz na rekrutacji ze akurat ofe maja tylko jedno (bardzo dobrze to motywujac). Profi nie jest firma ktora doradza ofe, tylko zajmuje sie doradztwem wazniejszym - w inwestycjach i kredytach. Zreszta axa to czolowka jesli chodzi o ofe wiec w czym rzecz?

Najwazniejsze ze oferta kredytowa i inwestycyjna w profi jest doskonala, bardzo szeroka i dzieki temu ich doradztwo plasuje siee w czolowce tego typu uslug w polsce.

Najpierw zostalem klientem profi a teraz jestem takze ich wspolpracownikiem - ta firma podoba mi si? bardzo!
              • Gość: Antimadrista Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.10, 00:35

Jeżeli jeszcze Państwo nie dokonali wyboru OFE mogą Państwo sami z
                pomocą Doradcy Profi Finance wybrać jeden z 14 obecnie działających
                funduszy.
                ^^^^ To cytat ze stroby internetowej Profi... Nadal twierdzisz że
                wszystko jest OK?
                Jeżeli już chcesz to tak koniecznie wiedzieć, to RZECZ W TYM, że to
                żadne doradztwo, jeśli firma ma do wyboru tak niewiele opcji, tutaj
                przekracza się już granicę tzw. akwizycji. Gdyby hasłem Profi było
                Prawdziwa Akwizycja Finansowa, wszystko byłoby w porządku.
                • Gość: ronaldo Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 178.56.1.* 30.05.10, 12:50
                  A widziales w jaki sposob to sie odbywa? Bo ja pracujac w Profi Finance
                  wielokrotnie wskazywalem klientowi, ktory nie pasowal do profilu klienta ofe axa
                  sposob zapisania sie do innego ofe, ktorego Profi nie ma w ofercie, i co wiecej
                  - robilem to na polecenie mojego menedzera.
                  A widziales jakie przygotowujemy analizy finansowe dla klientow? Kazdy klient
                  otrzymuje wyczerpujaca wielostronicowa analize swojej sytuacji finansowej pod
                  katem jego potrzeb kapitalowych i ubezpieczeniowych. Rozwiazania finansowe sa
                  przygotowywane przez doradce, ktory wybiera z bardzo szerokiej oferty (nie
                  wszystko jest na stronie), a nastepnie weryfikowane i zatwierdzane (lub nie)
                  przez eksperta z danej dziedziny.

Za taka analize na zachodzie musialbys zaplacic 50-100 euro. Tu z racji
                  uwarunkowan rynkowych analiza jest za darmo.

Jestem doradca finansowym z 5 letnim stazem, zaczynalem w open finance, pozniej
                  pracowalem dlugi okres czasu w pramerice a od wrzesnia 2009 pracuje w Profi
                  Finance. Takiego rzetelnego podejscia jak w tej firmie, nie spotkalem jeszcze
                  nigdzie.

I dlatego prawdą jest to, co z uporem powtarza zarzad profi finance - przywroca
                  doradztwu finansowemu prestiz i zaufanie.

Jezeli ktos ma jeszcze jakies watpliwosci, zachecam do zapoznania sie z tym, co
                  Profi oferuje, a na pewno bedziecie bardzo milo zaskoczeni.
                  • Gość: Antimadrista Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 16:40
                    Ręce opadają... Tak się składa, że wiem jak wyglądają wewnętrzne
                    układziki w Twojej firmie, więc znam również proces sprzedaży OFE
                    Axa. Próbowałem do Was startować, ale kiedy dowiedziałem się na czym
                    polega "Prawdziwe Doradztwo", dałem sobie spokój.
                    Aha, i nie mów, że jestem frustratą, którego nie przyjeliście do
                    pracy, było dokładnie na odwrót, sam zrezygnowałem.
                    • Gość: gosc Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 213.156.120.* 05.06.10, 11:32
                      Cytuje: "Próbowałem do Was startować" Kolo, wlasnie potwierdziles, ze nie masz o
                      tej firmie pojecia, bo i skad moglbys miec skoro w trakcie selekcji
                      wyleciales... zenada.

Proponuje, zeby na tym forum wypowiadaly sie osoby, ktore juz pracuja od
                      jakiegos czasu w profi - np. minimum trzy miesiace, a nie osoby, ktore przyszly
                      na rekrutacje, byc moze na jedno z pierwszych szkolen, a potem rozpowiadaja
                      jakies banialuki nie majac pojecia o czym mowia.
                    • Gość: PawelWrona Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.centertel.pl 05.06.10, 11:54
                      ludzie! wrzuccie troche na luz! nie bede nazywal nikogo frustratEM
                      (nauka polskiego sie klania), nigdy nie pracowalem w tej firmie, tak
                      jak nigdy tam nie aplikowalem, i nie jestem w zaden sposob zwiazany z
                      nia, ale jak przeczytalem kilka ostatnich postow to chce mi sie po
                      prostu smiac.
                      Antimadrista: jak ci sie nie podoba, to zmien firme i po klopocie.
                      Jak masz jakies zarzuty to przedstaw je konkretnie podajac dowody.
                      ronaldo: zajebiscie, ze ci sie podoba i dobrze, ze rzetelnie
                      informujesz o tym jak to wyglada, bo widac, ze sprzedaz ofe budzi
                      pewne kontrowersje, chyba w kazdej firmie, ktora ofe sprzedaje.

To forum ma informowac na temat firmy profi-finance. Ja przeczytalem
                      caly watek i moge powiedziec, ze negatywne opinie pojawiaja sie
                      zawsze od tych samych osob, ktore robia duzo halasu z tych samych
                      numerow IP. Czyzby czarny PR konkurencji? Sa tez pozytywne opinie i
                      te przewazaja.

A prawda jak zwykle lezy posrodku.
                      • Gość: Wyluzowany Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 195.95.144.* 07.06.10, 19:24
                        A nie zauważyłeś, że pozytywne opinie też pojawiają się z dziwnie
                        podobnych adresów IP?:)
                        • Gość: XYZ Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 94.254.185.* 24.06.10, 21:24
                          Co do dostania się do firmy Profi.Ja przeszedłem cały etap rekrutacji bez
                          problemu i zastanawiam się czy zacząc tam pracę. Wcale tak pięknie nie jest jak
                          tu piszecie tzn. mam na myśli sprzedaż a o TO W TEJ FIRMIE CHODZI. Pracowałem w
                          banku i wiem na czym to polega. Co do licencji KNF niby którą mają zapewniać
                          pracownikom to powoli! Jestem w temacie i wiem na czym polega Zdanie LICENCJI
                          DORADCY INWESTYCYJNEGO do której dopuszcza KNF. Składa się ona z trzech etapów i
                          wcale tak łatwo nie jest zdać!Znam dyrektorów firm finansowych,bankowych i nie
                          pozdawali.Taki egzamin żeby zdać to trzeba mieć bardzo dużą wiedzę a jak ktoś ma
                          taki egzamin zdany i licencje w ręku to w Profi nie będzie pracował i szukał
                          klientów bo idąc jako Zarządzający w TFI ma większą kasę i siedzi na tyłku a nie
                          lata i szuka klientele. Co do wykształcenia to mam wyższe, licencję maklera ale
                          nie znaczy że mam licencję maklera to mam pracować jako makler. Ładnie ta nazwa
                          wygląda a w rzeczywistości to jest porażka.Zarobki słabe,na początek mi
                          zproponowali 2 tyś. na ręke w jednym z domów maklerskich w Warszawie, śmiech na
                          sali.To w innym domu maklerskim znajomi zarabiają bez licencji 3,5 tyś. na rękę
                          na początek -okres próbny. Człowiek z licencją maklera zarabia mniej niż osoba
                          bez licencji. Także wracjąc do Profi pomimo że przeszedłem rekrutację to dla
                          mnie nie ma takiego zawodu jak Doradca Finansowy. Dla mnie doradztwo w Profi
                          nie różni się niczym od Doradcy Klienta w Placówce bankowej-produkty podobne i
                          plan do wyrobienia. Nie wyrobisz to po góra pół roku DO WIDZENIA. Kochani
                          WYNIKI,WYNIKI,WYNIKI to jest najważniejsze w życiu! Taka jest rzeczywistość.

Mam pytanko na koniec do tych co pracuja w Profi, Polecacie tą firmę? Jest
                          możliwe wyrobienie planu co miesiąc?na spotkaniu jeden z Panów- młodszy właśnie
                          dał do zrozumienia że plan to rzecz święta, musi być zrobiony.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: :) Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.subscribers.sferia.net 25.06.10, 22:59
                            Pracowałam w Profi-finance i znam bardzo dobrze system rekrutacji w
                            tej firmie. Nie ma się co oszukiwać, przyjmują tam wszystkich (jak
                            to powtarzał jeden z prezesów :"każdy może zrobić jakąś produkcję").
                            Jest to praca dochodowa, tylko wtedy jesli się przyłożysz i harujesz
                            dzień i noc przy poszukiwaniu i pozyskiwaniu klientów... liczy się
                            tam zaangażowanie Im więcej zrobisz, tym więcej zarobisz :) Jednym
                            odpowiada ciepła posadka i stała pensja, drugim latanie za klientem
                            i "uświadamianie" go w kwestii finansów. Mi osobiście pachnie to
                            akwizycją, ale jak zwał tak zwał.
                            Jeżeli chcesz się nauczyć technik manipulacji i sprzedaży to warto
                            tam spędzić trochę czasu. Szkolenia sa bardzo dobrze prowadzone, a
                            Ty masz świetne zaplacze przy poszukiwaniu pracy bezpośrednio z
                            klientem.
                            Licencja KNF, o której mowa jest na rekrutacji nie jest licencją
                            DORADCY INWESTYCYJNEGO, tylko licencją agenta ubezpieczeniowego.
                            XYZ - nie wyniki, tylko PRODUKCJA!PRODUKCJA się liczy :) Polecam Ci
                            Profi jeśli jesteś zdeterminowany i nastawiony na ciężką pracę.
                            Pamiętaj, że na poczatku zarobki nie są imponujące!
                            PS. Świetna atmosfera pracy :)
                            • Gość: gosc Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 178.56.11.* 26.06.10, 14:03
                              kazda praca w sprzedazy to akwizycja. jesli pozyskujesz klienta jako pracownik
                              banku, pracownik fabryki, pracownik jakiejkolwiek firmy to jestes akwizytorem.
                              pozyskanie klienta = akwizycja. osoby zajmujace sie pozyskiwaniem i obsluga
                              klientow w jakiejkolwiek firmie = akwizytorzy.
                              normalna praca jest w biurze z jakimis dokumentami w normalnych godzinach np.
                              9-15 za przyzwoitą pensję np. 2500 na reke a potem trzeba siedziec z rodzina,
                              obiad ugotowac itp. a jesli jestes za slaby zeby miec posade biurowa z
                              dokumentami a nie ludzmi, to zostajesz akwizytorem.
                              • Gość: gosc Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 178.56.11.* 26.06.10, 14:06
                                powiem wiecej. teraz w polsce wszystkie firmy szukaja wylacznie akwizytorow.
                                kiedys bylo inaczej mozna bylo dostac normalna prace biurowa a teraz tylko
                                akwizycja...
                                • Gość: Imoen Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.10, 16:59
                                  Cóż, "czynności akwizycyjne" budzą kontrowersje, ale tak jest wszędzie. W umowie o pracę z bankiem, jako doradca klienta, będziecie mieli to samo. Plany do wyrobienia też dostaniecie. Całe szczęście (choć nie dla wszystkich, jak widać) czasy "czy się stoi, czy się leży..." już się skończyły. Rozumiem, że niektórzy absolwenci studiów oczekują, że dostaną pracę polegajacą na siedzeniu za biurkiem i wyglądaniu ładnie i za to otrzymają 5 tys. na rękę. Jeśli ktos tak myśli - niech nie idzie do Profi (w sumie - niech nigdzie nie idzie). W Profi dostaje się dobrą kasę za dobrą pracę. Prosty układ.

Nie wiem, czy na spotkaniu rekrutacyjnym słyszeliscie, że wiele osób nie pracuje już w Profi. Profi otworzyło im drzwi do kariery w międzynarodowych firmach, teraz tam pracują jako specjaliści z najwyższej półki. Jestem jedną z tych osób (tak, chwalę się, bo jest czym). Zaczynałam od Profi, teraz jestem członkiem zarządu jednej z wielkich korporacji. Ale nie stało się to po miesiącu, ani po dwóch. Pracowałam ciężko i uczyłam się dużo. Jeśli jesteście na to gotowi, to zapraszam do PF - rewelacyjnie Was wyszkolą i poprowadzą za rączkę do duzych pieniędzy.

P.S.: Na szkoleniu z manipulacji nie byłam, ale podobno miał je prowadzić Agent Tomek oraz Pan John Doe, który widział jak kosmici porywaja Elvisa. (zdecydowanie odradzam niektórym "Modę na sukces" ;))
                                  • Gość: :) Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.subscribers.sferia.net 27.06.10, 22:34
                                    W umowie o pracę z bankiem rzeczywiście są plany do wyrobienia, ale
                                    jesli ktoś ich niewykona to świat się nie zawala. Co najwyżej można
                                    premii nie dostać, a to zwykle nie jest wielka strata, bo nie są one
                                    wysokie.
                                    Nikt nie mówi, że człowiek idąc do pracy chce tylko siedzieć i
                                    ładanie wyglądać. Każdy z nas chce otrzymywać godziwe pieniądze za
                                    cieżką pracę. W Profi godziwe pieniądze dostają tylko "Panowie
                                    Prezesi" i nie powiedziałabym, że cieżko na nią pracują. My -
                                    doradcy, jesteśmy tylko pionkami harującymi za marne grosze.
                                    Ale nie umiejszając Profi- finance, wiem, że są/byli tam ludzie,
                                    którzy zarabiali w granicach 7/8 tyś. miesięcznie. Nie wiem, może
                                    byli bardziej zdeterminowani niż ja (??) może uwierzyli w misję
                                    pomagania biednym ludziom i chodzili od domu do domu głosząc "słowo
                                    Boże"(??). Powiem tyle: Pranie mózgu!
                                    Pozdrawiam
                                    ciesząca się nową pracą :)
                                    • Gość: byly Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 213.156.120.* 28.06.10, 19:44
                                      ja tylko wiem ze sa naciski... plan plan plan, w kazdym razie w
                                      poznaniu. juz tam nie pracuje, wiec moge to powiedziec bez zalu. dobrze
                                      mi sie pracowalo, atmosfera fajna, ludzie spoko, kierowniczka duzo
                                      pomaga, ale nie wytrzymalem presii pracy. moze innym sie udalo, nie
                                      wiem, bo nie mam kontaktu z nimi. Ale na rozmowie kwalifikacyjnej
                                      wygladalo to tak, ze plan powinno sie robic bez problemu, a to akurat
                                      latwe wcale nie jest, przynajmniej dla mnie.
                                      • Gość: panga Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.centertel.pl 28.06.10, 21:57
                                        Wasze ostatnie posty sa dość dziwne. Czego sie dziwicie? Że jest plan? Że zarząd
                                        nieźle zarabia? Że trzeba nieźle za***dalać żeby zarobić konkretne pieniądze?
                                        Przecież plany w dziale sprzedaży sa w _każdej_ firmie - zwłaszcza w firmach
                                        finansowych.
                                        Zarząd zarabia godziwe pieniądze: ok, ja bym się martwił gdyby zarząd nie
                                        zarabiał, to było by podejrzane.
                                        Trudno wyrobić plany?? Litości! Gdyby było łatwo to każdy pracowałby jako
                                        doradca finansowy i każdy zarabiałby gó.... Jak nie chcecie planów, to możecie
                                        iść do szkoły podstawowej nauczanie początkowe.
                                        Zaaplikowałem fo PF, bo to forum mnie przekonało, że ta firma jest ok - i idę
                                        tam z pełną świadomością, że będę za****dalał przez pierwsze dwa lata. Dla mnie
                                        ważne jest to, co udało mi się wyłowić z tego jazgotu frustratów, konkurencji i
                                        działu PR PF:

1. pracują tam ludzie, którzy zarabiają,
                                        2. atmosfera jest fajna,
                                        3. usługa jest na wysokim poziomie,
                                        4. mają dobre produkty,
                                        5. dają możliwości rozwoju,
                                        6. firma jest w dobrej kondycji finansowej.

Ja będę pracował w Krakowie.
                                        • Gość: :) Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.subscribers.sferia.net 28.06.10, 23:21
                                          pozdrawiam autora poprzedniego postu :) dobrze, że wybierasz dla
                                          siebie tylko te informacje, które Cię interesują! Niektóre
                                          rzeczywiście trzeba przemielić przez gróbe sito :) i mam nadzieje,
                                          ze dobrze mnie rozumiesz(??)
                                          Masz rację, dział PR na bardzo wysokim poziomie ;)
                                          Tak na marginesie, nie określaj mianem frustraty innych, skoro sam
                                          prawie w co drugim zdaniu używasz wulgaryzmów!

PS. Gratuluję wyboru i życzę doczekania tych dwóch lat w PF :)
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: hhhhh Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 16:51
                                            ale chyba jestes jednak troche sfrustrowana skoro z taka zacietoscia
                                            uczestniczysz w tym watku :)

gratuluje pracy, w ktorej masz czas wypowiadac sie tak intensywnie o bylych
                                            pracodawcach :)
                                            • Gość: Imoen Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 10:34
                                              ...albo marketingowcy z innych firm rzucili się na konkurencję. Ale tak to już jest - jak komuś się coś udaje, to inni zazdroszczą i, cóż, czarny PR (żeby nie powiedzieć inaczej) wydaje się im chyba najskuteczniejszy.

Dla zdezorientowanych - idźcie i przekonajcie się sami :)
                            • Gość: XYZ Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 109.243.143.* 08.07.10, 21:33
                              Pracowałem w banku i wiem na czym polega sprzedaż i robienie "wyników"
                              Koleżanko.Dla mnie to nie jest produkcja tylko naganianie klienta na produkty i
                              dorabianie prezesów itp. Tak na marginesie podziękowałem im za współpracę.
                              • Gość: Marek Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:18
                                Witam.
                                Jestem menedzerem w Profi Finance. W tej firmie pracuje ponad 1.5 roku,
                                wczesniej pracowalem w AXA na podobnym stanowisku. Sledze to forum od dluzszego
                                czasu i mam jedno glowne spostrzezenie: wśród wielu osób, które się tutaj
                                wypowiadają kontrowersje budzi fakt, ze Doradca Finansowy (w kazdej firmie) ma
                                za zadanie pozyskanie klienta i sprzedaz. Jest czymś oczywistym, że w firmie,
                                której głównym źródłem przychodu jest sprzedaż produktów, sprzedaż jest
                                najważniejsza.
                                Bez sprzedaży nie ma biznesu! Z jednej strony chcecie zarabiać pieniądze, z
                                drugiej strony dziwicie się, że jesteście motywowani do sprzedaży i musicie się
                                wywiązywać z obowiązków wobec firmy, która wypłaca Wam podstawę, czyli ponosi
                                spore ryzyko.
                                Zauważyłem, że większość osób wypowiadających się na tym forum i innych forach
                                dotyczących firm doradztwa finansowego ma bardzo wiele roszczeń i jednocześnie
                                nie chce z siebie nic dać.
                                To tak nie działa.
                                Aplikując do firmy doradztwa finansowego musicie być swiadomi, że będzie
                                pozyskiwanie klientów, będzie dążenie do maksymalizacji sprzedaży, będą
                                minimalne targety do wykonania.
                                Z całym szacunkiem, ale osoby, które polemizują z podstawowymi dogmatami
                                doradztwa finansowego, nie powinny w ogole wysylac aplikacji, szanujac swoj i
                                nasz czas.
                                Pamietajcie, to nie jest praca dla kazdego. To jest praca dla nielicznych,
                                przedsiebiorczych osob, ktore maja wyzsze ambicje niz srednia krajowa.
                                • Gość: FORUMowiczka Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 195.160.253.* 01.09.10, 13:37
                                  Zbyszku, nie wiem co ty robisz tym panom z forum.gazeta.pl, ze oni
                                  kasują akurat te "mniej przychylne" komentarze. Jednak usunięcie
                                  komentarza nie zmieni jakości usług oferowanych przez PROFI FINANCE.
                                  Może zatem lepiej zadbaćo faktyczny PR firmy niż skupiać się na
                                  usuwaniu wpisów na forum. Żeby zasłużyć na pozytywne wpisy czeka was
                                  naprawdę mnóstwo pracy i czasu, ja jak na razie PROFI<0.
                                  a więc...do roboty...ale nie tej na forum, tylko w rzeczywistości;)
                                  • Gość: :) Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: *.subscribers.sferia.net 02.09.10, 21:01
                                    z tego co pamiętam, to forum zawsze było mocno kontrolowane przez Pana Z... Te przychylne
                                    wpisy są w większości tworzone właśnie przez niego... Wiem też, że nieźle mu żyłka skacze za
                                    każdym razem kiedy widzi jakiś nieprzychylny post :P
                                    FORUMowiczko: Profi jest szkoda wydawać pieniędzy na normalny PR... łatwiej jest przecież napisać
                                    kilka dobrych opini i wykasować kilka złych :)
                                    • Gość: gość Re: Profi Finance - kto? o nich s?ysza?? IP: 94.254.216.* 21.09.10, 22:21
                                      jakoś ucichło na tym forum... chyba szefostwo Profi finance zauważyło, ze marketing szeptany to bardzo ryzykowna forma promocji i że się to wszystko wymkneło spod kontroli... nikt nic nie pisze (czyt. oni nie piszą), bo nie chcą prowokować wypowiadających :p ta firma to jedna, wielka ściema!
                                      Pozdrawiam
    • Gość: zrekrutowany Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:01
      Podziele sie moimi obserwacjami dotyczacymi Profi-Finance.

Ogolne wrazenie na temat firmy bardzo dobre: fajne, bogata oferta produktowa,
      ludzie których poznalem wydaja sie byc ok.

Co mnie zaskoczylo, po lekturze niektorych wpisow z tego forum to ich umowa,
      ktora dostalem do podpisania: naprawde wysokie prowizje, podstawa (co jest
      rzadkoscia w tego typu firmach!!!).

Utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze sporo wpisow na tym forum to czarny PR,
      ktory pochodzi od konkurencji, bo widac, ze Profi sie rozija. Widocznie stala
      sie zagrozeniem innych firm.

Do czego moge sie przyczepic: moim zdaniem sa troche zbyt ostrzy w selekcji
      kandydatow - z 20 osob, ktore przeszly 2 etapy selekcji (a byli to bardzo
      sensowni ludzie z doswiadczeniem w finansach), na trzecim etapie odpadlo 14. A
      wiem, ze wszystkie 20 osob bardzo chcialo z nimi rozpoczac wspolprace jednak
      tylko 6 osob otrzymalo propozycje wspolpracy - wydaje mi sie ze mozna bylo dac
      szanse wszystkim 20 i po okresie probnym zdecydowac. Ale taka widocznie maja w
      profi polityke i nie polemizuje z tym.

Co do szkolen, to na pewno napisze na ich temat wiecej. Na razie otrzymalem
      materialy do nauki wlasnej, ktore moim zdaniem sa na bardzo wysokim poziomie.
      Menedzerka jest konkretna i sympatyczna.

• Gość: Autor Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.nordeabank.pl 15.10.10, 17:55
      Ile Banków ta firma akwizycyjna ma w ofercie? - 22, dodatkowo naliczyłem się kilkunastu zarządzających funduszami, kilku ubezpieczycieli i fundusz pożyczkowy.

Jeżeli w Bankach sytuacja w samym segmencie kredytów (głównie chodzi pewnie o kredyty hipoteczne) zmienia się na tyle dynamicznie, że pracownik Banku z wieloletnim stażem i wąską specjalizacją musi poświęcić 1/10 czasu pracy tygodniowego na to, żeby być na czasie tylko i wyłącznie z ofertą jednego Banku i móc dobrze doradzić Klientowi w ramach tej oferty, to jeżeli ktoś chce mi wmówić, że zna 22 Banki i jeszcze będzie chciał się ze mną spotkać, to albo myśli, że jestem idiotą, albo chce mi coś "wcisnąć".

Poza tym wybaczcie - współpracuję z wieloma pośrednikami od wielu lat. Kilka osób z branży (mogę policzyć na palcach u jednej ręki) faktycznie ma wiedzę (ale też wieloletnie doświadczenie) - reszta to akwizytorzy, matoły bez szkoły i ludzie, którzy w poszukiwaniu szybkiej kaski "wpadają do branży" bo może będzie fajnie przez pół roku, nie zdając sobie nawet sprawy z tego ilu Klientów po drodze będzie pokrzywdzonych ich infantylnym para-doradztwem.

I jeszcze jedno przychodzi mi do głowy w tym zakresie.

Ostatnio podczas jednej z dużych imprez / targi budowlano finansowe - miałem "przyjemność" posłuchać co o zawiłych procedurach udzielaniu kredytów mówi chłopaczek, który w swoim mniemaniu powinien założyć koszulkę "najbardziej doświadczony doradca finansowy" - a wyglądał jakby mógłby pozbyć się zarostu mokrym ręcznikiem i przechodził mutację.

Pozwoliłem sobie poczęstować się wizytówką i znalazłem człowieka w google.
      Chłopaczek prosto po ogólniaku - na pierwszym roku "markietingu".

Doświadczenia to musiał nabrać... strach się bać ile i skąd. Z pół roku ma do czynienia z funduszami inwestycyjnymi - i to tylko w oparciu o kontakt z ofertą kilku tfi i rozmową z Klientami. Ale oczywiście nie boi się planować ludziom finansów na 30 lat do przodu i wciskać kitu w żywe oczy.

Matoły bez szkoły!
      • Gość: kontrautor Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 16.10.10, 21:55
        Swoim powyzszym emailem nie tylko udowodniles, ze sam jestes "matolem bez szkoly", ale przede wszystkim rzuciles szereg bezpodstawnych oskarzen. Na miejscu zarządu Profi Finance złożyłbym przeciwko Tobie pozew o ochronę dóbr osobistych.

Piszesz z domeny nordeabank.pl co oznacza, ze jestes pracownikiem tego banku. Najprawdopodobniej jestes zwyklym akwizytorem tego banku. W koncu w Twoim banku, a takze w innych bankach zatrudnia sie teraz glownie akwizytorów.

Dziwi mnie, ze jako osoba, ktora wspolpracuje z posrednikami (a za taka osobe sie podajesz) z ramienia swojego banku, oczerniasz innych posrednikow - w tym wypadku Profi Finance i to BEZPODSTAWNIE.

Nie chce mi sie polemizowac z calym Twoim emailem, a raczej belkotem, dlatego udowodnie ci tylko dwie rzeczy. To Nordea jest w szczegolnosci firmą akwizycyjną. Świadczy o tym opis stanowiska w ogłoszeniach aplikacyjnych wlasnie Nordea Banku na jednym z glownych portali rekrutacyjnych. Jak by na to nie patrzeć, czysta akwizycja. Cytuje:

"Główne zadania
        * realizacja wyznaczonych planów sprzedażowych
        * prowadzenie aktywnej sprzedaży w zakresie produktów detalicznych i firmowych
        * aktywne i samodzielne pozyskiwanie Klientów"

Druga rzecz, zarzucasz ze doradcami klienta w firmach doradczych sa studenci albo ludzie bez wyksztaklcenia, których nazywasz ogólnie "matołami bez szkoły". Poniżej wklejam kolejny cytat z ogłoszenia rekrutacyjnego banku Nordea:

"Nasze oczekiwania
        * wykształcenie wyższe lub w trakcie studiów"

Dla kontrastu wklejam tez cytat ogloszenia Profi Finance:
        "Aplikuj do nas jeżeli:
        * posiadasz wyższe wykształcenie (minimum licencjat)".

Z powyższego wynika, że to raczej Twój bank (Nordea) ma szansę zatrudnić "matołów bez szkoły". W Profi Finance musisz się jednak wykazać wykształceniem.

Kończąc, idąc Twoim tokiem rozumowania, u pośredników finansowych Klient jest obsługiwany przez "matołów bez szkoły", którzy "wciskają" klientom ofertę 22 banków, natomiast w Twoim banku, Klient jest obsługiwany przez wykształconych doradców, którzy 1/10 tygodnia poświęcają na dokształcanie się i absolutnie nie wciskają oferty klientom. Gdy klient pyta o kredyt z możliwie niedużą marżą uczciwie doradzają: prosze iść do innego banku, u nas w tym tygodniu marża jest wyjątkowo wysoka. i oczywiście nie kłóci się to z imperatywem "realizowania planów sprzedaży", który jest na pierwszym miejscu w ogłoszeniu rekrutacyjnym Nordea.

Mając powyższe na uwadze, uzytkownik "Autor", który popełnił posta na którego moj post jest odpowiedzią, powinien się trochę douczyć zanim zacznie bezpodstawnie oczerniać innych.
        • Gość: gość a Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 13:27
          :)
        • Gość: ... Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 188.33.198.* 18.10.10, 22:16
          ojojoj "Z.", czyli ZARZĄD PROFI FINANCE znowu ma co robić... odpisywanie na negatywne komentarze (swoją drogą to ciekawe, dlaczego dużo się takowych pojawia???) to ulubione zajęcie jednego z "prezesów" :)
        • Gość: Nordea Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 94.75.84.* 18.10.10, 22:36
          Zbychu...jak ty pier.... głupoty. Wypowiadasz sie o wyksztalceniu...a Ty Napisales juz tą swoja magisterke czy jeszcze sie z tym bujasz kolejny rok?? smieszni jestescie PROFI-sjonalisci:)
          • Gość: gość Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.10, 01:59
            A ja znam dwie osoby, które pracują w pf i mają średnie ;) Ostatnio jedna z tych osób proponowała mi rozwiązanie finansowe, które niewiele miało wspólnego z podanym opisem. Ale to tylko nieistotny szczegół. Myślę, że autor chłodno ocenił sytuację - sam pracowałem jako doradca finansowy w firmie takiej jak pf i niewiele ma to wspólnego z nawracaniem świata - inne skojarzenia przychodzą mi do głowy. Z finansami (w kontekście pracy) dałem sobie spokój kilka lat temu - dokładnie w 2008 roku. Jako osoba na początku zielona - twardo proponowałem Klientom świetne rozwiązania z których po roku dopiero rozumiałem połowę. Nie dziwię się więc mojemu znajomemu, który proponował mi usługę, której nie rozumiał - sam robiłem dokładnie tak samo, żeby tylko prowizję skosić - sztuka jest sztuka ;) Ale wrażenie sprawiałem profesjonalisty wiedzącego o wszystkim. Myślę więc, że kontrautor nazbyt się zagotował, bo przecież to nie było do niego, a grono odbiorców tak na dobrą sprawę pozostało chyba nie do końca określone. Chyba, że ktoś poczuł, że to ubodło go bezpośrednio - wtedy rozumiem zgorszenie i fanatyzm w oczach, choć to nieco przykre. A w branży są i tacy i tacy artyści - zawsze tak było i dyskusja, a już na pewno pieniactwo tego nie zmieni.

Dobrej nocy wszystkim!
          • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 19.10.10, 13:07
            Z przykroscia stwierdzam, ze ten watek nie sluzy juz nikomu, a na pewno nie potencjalnym kandydatom do pracy w omawianej firmie. Zamiast merytorycznych argumentow, pojawiaja sie jedynie personalne wycieczki w strone "jednego z prezesow" i niemerytoryczne ataki na cala branze.

Ja bym chcial uslyszec konkretne, poparte faktami i danymi informacje na temat atmosfery pracy, oferty i warunkow w profi finance - mysle, ze to pomogloby wszystkim, bo takie obrzucanie sie blotem nikomu ani niczemu nie sluzy i niemerytoryczne posty powinny byc kasowane.

Darujcie sobie wiec truizmy, ze doradztwo finansowe to taka, a taka branza, bo to kazdy wie. Piszcie konkrety na temat tego, a nie innego podmiotu.

Do kontrautora: to nie jest watek o nordei, chociaz twoje spostrzezenia sa prawidlowe - lepiej w tym watku pisz o profi finance.
            • Gość: :) Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.subscribers.sferia.net 24.10.10, 22:31
              skoro pojawia się mnóstwo jak to nazwałeś "persolnalnych wycieczek w stronę jednego z prezesów" to coś musi w tym być... "Z" zastanów się czyja to wina... (tak wiem, że to Ty pisałeś ostatni post, to takie w Twoim stylu bardzo - szczególnie ostatnie zdanie).
    • Gość: Anonim Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.icpnet.pl 02.11.10, 15:08
      Kochan to oszuści!!! Zaczęłam z nimi współprace w kwietniu a skończyłam w sierpniu i do dziś dnia nie zobaczyłam pieniędzy za to. Szefowie tej a zwłaszcza dwóch z nich myślą o Tym aby jak najwięcej zarobić i to kosztem swoich pracowników. Chcą robić porządek w papierach klientów a w rzeczywistości to ktoś im powinien zrobić porządki. Gubią dokumenty pracowników ale co najgorsze klientów. I oczywiście to Ty musisz później świecić przed oczami klientowi. Ostrzegam wszystkich którzy chcą podjąć współpracę z Tą firmą. Szkoda fatygi, nerwów i reputacji swojej własnej na nich.
      • Gość: Współpracowniczka Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 03.11.10, 13:25
        Witam, miałam podobną sytuację. Rozstałam się z tymi cwaniaczkami już prawie rok temu, również do dziś nie odzyskałam zarobionych pieniędzy. Nie jest to wielka kwota, więc na pewno nie zbiednieję, ale tym gorzej to świadczy o nich, jeżeli nie potrafią wypłacić tych paru złotych, to aż strach pomyśleć, co by było, gdybym zarobiła u nich znacznie większą kwotę marnując na to swój czas i pieniądze. Mam tylko nadzieję, że któregoś dnia ktoś ich potraktuje tak, jak oni traktują większość swoich współpracowników....
        ...a może są chętni do podjęcia próby ZBIOROWEGO odzyskania zarobionych pieniędzy? Ot tak, chociażby dla zasady.
        • Gość: Jacek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 18:28
          Jedyny przypadek, w ktorym mogliscie nie otrzymac wynagrodzenia/otrzymac pomniejszone wynagrodzenie to wtedy, gdy nie wywiazaliscie sie z umowy zawartej z Profi Finance, co czasami sie zdarza.

Nie wywiazujecie sie z umowy, gdy wykonujecie obowiazki w spsob nierzetelny, badz gdy nie prowadzicie dzialalnosci gospodarczej i nie mozecie wystawic profi finance rachunku/faktury. Znam oba przypadki osob, ktore sie wypowiedzialy w poprzednich postach i zadna z tych osob nie chce wystawic rachunku/faktury, bo albo nie chce otworzyc dzialalnosci (do czego jest zobligowana umowa), albo wyszukuje jakies inne powody, a wiec Profi Finance nie ma podstaw do wyplaty wynagrodzenia. Jesli wywiazaliscie sie/wywiazalyscie sie z obowiazkow wobec Profi FInance (jesli bylyscie uczciwe wobec Firmy, to Firma czesto bedzie sklonna pojsc Wam na reke nawet jesli nie wywiazalyscie sie z obowiazkow), wystawcie te rachunki/faktury i otrzymacie platnosc.

Problem pojawia sie jednak w przyadku, kiedy roszczeniowo nastawione osoby bardzo mocno chca wyegzekwowac swoje prawa nie wykonawszy swoich obowiazkow. Te osoby bardzo by chcialy zeby respektowac ich prawa, natomiast same nie poczuwaja sie do respektowania zobowiazan wobec Profi Finance. Takie osoby bardzo duzo wymagaja, zupelnie nic od siebie nie dajac. Najchetniej chcialyby otrzymac wynagrodzenie za sam fakt tego, ze łaskawie podpisaly umowe o wspolpracy (kompletnie ignorujac fakt, ze umowa zobowiazuje _obie strony_ do przestrzegania wzajemnych praw i obowiazkow).

Nie bede zreszta nikogo przekonywala zwlaszcza na forum, na ktorym kazdy moze napisac cokolwiek bedzie mu sie chcialo, poniewaz piszac anonimowo nie bierze sie odpowiedzialnosci za swoje slowa. Wystarczy przyjsc do jedego z oddzialow Profi Finance i porozmawiac z kilkudziesiecioma _zadowolonymi_ doradcami, ktorzy respektuja umowe z Firma, a w zamian Firma respektuje ich prawa. Proste i uczciwe.

Pozdrawiam wszystkich obecnych i bylych _uczciwych_ wspolpracownikow.
          Jacek Kochanski - menedzer.
          • Gość: ... Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.subscribers.sferia.net 05.11.10, 21:24
            Panie Jacku, cytuję : "nie będę zresztą nigoko PRZEKONYWAŁA..." (??) o co chodzi? Jest Pan/i kobieta czy mężczyzną? Wiem czepiam się słów, ale tego nauczyłam się w PF ;)
            Z tego co pamiętam (a pamiętam bardzo dobrze) umowa nie obligowała nas do tego, żeby zakładać działalność gospodarczą. PF dawało nam możliwość pracy na zasadzie uwowy zlecenie/dzieło. Ta mozliwość była jednak dobra tylko dla jedej ze stron (PF) dlatego, ze my pracownicy mamy nikłe szanse na odzyskanie swoich pieniędzy przy tej formie współpracy, a PF nie musi wypłacać nam pieniędzy zasłaniając się naszym "niewywiązaniem z umowy". Nie ma co walczyć już teraz, szkoda naszych nerwów i pieniędzy na procesy sądowe. W tej sytuacji możemy założyć jedynie sprawę cywilną przeciwką Profi, stosunku pracy w żaden sposób nie udowodnimy...
            • Gość: (L) Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.222.250.125.spray.net.pl 05.11.10, 22:44
              ^^ Mi też mówili że istnieją dwie możliwości współpracy i my wybieramy która nam bardziej odpowiada.
              • Gość: ppp Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 05.11.10, 23:13
                Na stronie internetowej jak byk stoi, ze wymagaja dzialalnosci gospodarczej...
                W profi finance pracuje moja dziewczyna. Pierwsza rzecza, jakiej sie dowiedziala, to to, ze nie oferuja umowy o prace. Druga rzecz jakiej sie dowiedziala, to ze trzeba bedzie zalozyc dzialalnosc. Trzecia rzecz, to to ze oferuja podstawe i prowizje.

Trzeba byc naprawde niezbyt kumatym zeby w ogole myslec o probach udowodnienia profi finance stosunku pracy, bo od samego poczatku jest jasne, ze takiego nie ma.
                Jesli chodzi o sama firme, to wyglada na to ze padla ofiara jakiejs nagonki ze strony konkurencji albo zwyklej frustracji osob ktore mysla ze nie pracujac beda zarabiali.

Przypadkowo wpadla mi w rece umowa o swiadczenie uslug tej firmy, poniewaz moja druga polowka postanowila mi ja pokazac. Umowa ta jest jasna, jednoznaczna i bardzo przyjazna, w porownaniu z umowami innych firm doradczych. To oraz prowizje, sprawily, ze wybor padl na profi finance, a do wyboru byly jeszcze takie firmy jak real finance, provida, perfect ndf oraz expander.

Podsumujmy fakty:
                1. wymagana jest dzialalnosc gospodarcza,
                2. wspolpracownik otrzymuje podstawe (zwykle proponuja ok 2000 zl, ale mozna droga negocjacji spokojnie dojsc do 2500),
                3. prowizje sa jednymi z wyzszych na rynku w porownianiu z prowizjami innych firm, z ktorymi mialem stycznosc (z premia kwartalna, ktora nie jest uznaniowa, a zalezy od wynikow),
                4. oferta firmy jest bardzo dobrze skonstruowana (wystarczajacy wybor produktow zeby zaspokoic roznorodne potrzeby, ale na tyle waski zeby dalo sie to opanowac),
                5. podejscie firmy do klienta jest godne pochwaly - juz na szkoleniach wstepnych pada informacja, ze w tej firmie nie kierujemy sie prowizja, ale potrzebami i dobrem klienta i jest to surowo przestrzegane,
                6. atmosfera w firmie: super! dojscie do zarzadu bardzo latwe (email, telefon) - mozna sie pytac o wszystko; bardzo dobre szkolenia (co prawda dosc wyczerpujace fizycznie, ale za to skuteczne), szerokie mozliwosci rozwoju, m.in. finansowany przez profi egzamin european financial guide.
                7. super biuro (oddzial II) w Warszawie - naprawde fajne miejsce.

Co najwazniejsze, moja dziewczyna otrzymuje regularnie terminowo wyplate (chociaz zdarzaja sie czasami pomylki-zarowno na korzysc jak i na niekorzysc, ale wtedy wystarczy zlozyc reklamacje i jest ona w ciagu 7 dni rozpatrywana).

Reasumujac, jako osobie ktora posiada pewna wewnetrzna wiedze na temat tej firmy, dziwi mnie fakt, ze pojawiaja sie takie wpisy. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze firma ma niewielka rotacje pracownikow (byc moze zalezy to tez od oddzialu, ja znam oba oddzialy warszawskie), wiekszosc osob jest zachwycona wspolpraca i warunkami, ktore otrzymalo. WIem tez ze firma sie rozwija, bo jest ich coraz wiecej.

Jedyne wytlumaczenie jakie znajduje, to to ze czasami rekrutacje przechodza niewlasciwe osoby, ktore chca mala praca zarobic duze pieniadze i wydaje im sie ze skoro zostali przyjeci to otrzymaja kase od tak. Na wyplate trzeba zapracowac.

Uczciwie uprzedzam: moja dziewczyna pracuje w tej firmie od 9 miesiecy. Pracuje duzo, nie udaje ze pracuje i zarabia przyzwoite pieniadze (w zaleznosci od miesiaca miedzy 4000 a 7000 zł). Zdarzaja sie miesiace gdy wezmie sama podstawe (co jest troche frustrujace), ale zdarzaja sie tez miesiace gdy zarabia powyzej 10000 zl. Chce sie specjalizowac w inwestycjach alternatywnych, ktorych profi finance ma sporo w ofercie. Pomimo 9 miesiecy i pomimo ze czasami otrzymuje inne oferty pracy, pozostaje w profi i bardzo jej tam sie podoba.

Mysle, ze te negatywne posty pochodza od cwaniaczkow, ktorzy mysleli ze robiac malo beda mieli duzo i beda mogli wymagac od firmy nie dajac nic w zamian od siebie. Mylne przekonanie.

Ale co ja moge wiedziec, w koncu jestem tylko facetem laski ktora robi tam od 9 miesiecy.
                • Gość: ppp Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 05.11.10, 23:19
                  jeszcze uzupelnienie do osob, ktore w kilku powyzszych postach zglaszaja pretensje

zastanowcie sie, czy wam nic nie mozna zarzucic i czy wy byliscie w stosunku do swojego partnera biznesowego (profi) tak uczciwi, jak chcielibyscie zeby w stosunku do was byc uczciwym. Gdybyscie byli, to nie mielibyscie tych klopotow.
                  • Gość: ... Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.subscribers.sferia.net 06.11.10, 22:27
                    Nie wiedziałam, że "Z", ma dziewczynę (??) takimi właśnie wpisami prezes tej firmy próbuje naprawić wizerunek Profi, który sam psuje. To co jest napisane na stronie to jedno, a to co się tam spotyka to drugie. Wyższe studia są potrzebne, żeby u nich pracować? Bzdura...(przynajmniej kiedyś). Nie napisałam też, ze w profi można podpisać umowę o pracę. Napisałam, że była możliwość współpracy na zasadzie umowy zlecenie/dzieło, dlatego w sytuacji kiedy nie dostaliśmy wypłaty nie możemy ubiegać się w Sądzie Pracy o jakąkolwiek pomoc (nie było stosunku pracy, zakładaj biedny człowieku sprawę cywilną).
                    • Gość: zdegustowany Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 178.56.96.* 06.11.10, 23:46
                      Bledem Profi Finance bylo to, ze kiedys mieli nizsze kryteria rekrutacji i przyjmowali, co widac po wpisach, niewlasciwe osoby. A potem te niewlasciwe osoby wylewaja zale na forum, mimo ze nie maja zadnych merytorycznych argumentow, jedynie jad i zlosc. Te osoby beda sie wypowiadaly negatywnie na temat kazdej firmy, ktora popelni blad przyjecia ich, poniewaz narzekanie jest ich sposobem na akceptacje tego, ze sie zupelnie nie sprawdzily.

Fakty sa nastepujace:
                      1. Od co najmniej 8 miesiecy Profi Finance ma nowa polityke rekrutacyjna, w ramach ktorej przyjmuje wylacznie bardzo wyselekcjonowanych kandydatow, ktorzy maja szanse na sukces w tym zawodzie; wyksztalcenie wyzsze jest jednym z elementow tej polityki a ewentualne wyjatki od tej reguly sa bardzo rzadkie,
                      2. Proponowana jesty wylacznie umowa o swiadczenie uslug bazujaca na dzialalnosci gospodarczej,
                      3. Kandydaci otrzymuja podstawe i prowizje, ktore sa jednymi z najwyzszych na rynku,
                      3. Wszystkie platnosci sa _zawsze_ na czas i sa zgodne z trescia umowy,
                      4. Firma sie rozwija dzieki temu, ze rosnie jej grono zwolennikow.

Jesli ktos nie wierzy, to mozna to w latwy sposob zweryfikowac.

Jacek
                    • Gość: Jacek Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 178.56.96.* 07.11.10, 00:02
                      > (nie było stosunku p
                      > racy, zakładaj biedny człowieku sprawę cywilną).

Problem w tym, że jeśli nie dostałaś płatności, to dlatego, że złamałaś w istotny sposób umowę (!!!). Jeśli przestrzegasz umowy, nie ma możliowści, żebyś nie otrzymała płatności. Więc jeśli Ty się wywiązałaś ze swoich zobowiązań, to napewno płatność Ci się należy. Jeśli Profi Finance odmawia dokonania płatności, to znaczy, że rażąco wielokrotnie złamałaś umowę.

Jeśli chcesz, to napisz do mnie mailem szczegóły na j.kochanski (at) profi-finance.pl a ja postaram się tę sprawę sprawdzić.

W ogóle zachęcam wszystkich do zadawania pytań dotyczących współpracy z firmą Profi Finance - chętnie na nie odpowiem z punktu widzenia osoby zatrudnionej na stanowisku menedzera zespolu tej firmy.

Jacek
                      • Gość: Lidia Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 08.11.10, 09:15
                        Wszyscy na tym forum mają po części rację...zarówno Ci, którzy zostali wyzyskani przez Profi Finance (a takich nie brakuje) jak i Ci, którym się tam podoba. Chodzi tylko o to, że Profi faktycznie NIE DBA o WSZYSTKICH pracowników, tylko o tych najlepszych. Jeżeli komuś idzie nieco gorzej, tzn zamiast 20 umów miesięcznie przyniesie np. 5 to jest to właśnie najlepszy materiał do wyzysku. Gdyż Profi zaraz stwierdzi, że nie wywiązałeś/aś się z umowy, obiecałeś/aś przynosić więcej...i te kilkadziesiąt czy kilkaset złotych, które początkującemu człowiekowi uda się zarobić zostaje w kieszeni Profi. Zatem tacy pracownicy też są firmie potrzebni.... Dobrzy pracownicy przynoszą dużo umów, a więc i dostają wynagrodzenia, a jak ktoś tylko jest nieco słabszy to jego całkowity zarobek idzie do 2 panów (wiadomo których). I proszę wszystkich pseudo "menedżerów" żeby nie zaprzeczali tego w następnych postach, bo to jest właśnie prawda. Taki "menedżer" ma dobre wyniki, to i swoje dostanie, ale chcąc być menedżerem trzeba mieć pewne cechy...w tym wyrozumiałość, również dla tych, którzy zaczynając pracę w zawodzie akwizytora "Profi" nie są w stanie od pierwszego dnia osiągnąć wyników na jakimś wysokim poziomie.
                        Być może teraz...kiedy zmieniliście tę "politykę rekrutacji" takich zdarzeń będzie mniej, ale jeszcze całkiem niedawno takie sytuacje zdarzały się nagminnie, kiedy to młodzi, jeszcze niedoświadczeni ludzie, którzy często podejmowali swoją PIERWSZĄ pracę właśnie w tejże firmie, zostali najzwyczajniej w świecie WYZYSKANI, potem im tłumaczono, że za mało zarobili żeby im wypłacić..., bo "obiecałeś/aś przynieść 15 umów, a ty masz tylko 5". Sama znam co najmniej kilkanaście takich osób, też miałam do czynienia z tą firmą, na szczęście w odpowiednim momencie stamtąd się ulotniłam i udało mi się znaleźć uczciwą pracę w uczciwej firmie.
                        • Gość: :) Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 81.219.122.* 11.11.10, 23:19
                          PROFI FINANCE TO OSZUŚCI !! NIE WYPŁACAJĄ PIENIĘDZY PRACOWNIKOM, A POZIOM OBSŁUGI KLIENTA JEST NA POZIOMIE NIE DORADZANIA A SPRZEDAŻY TEGO ZA CO PSEUDO PREZESI MAJĄ NAJWIĘCEJ PIENIĘDZY - ZRZĄDZENIE LOSU, ZAPROPONOWANO MI OSTATNIO PRACE W KNF WIEC MOŻE WARTO BYŁO BY PODSUNĄĆ POMYSŁ PRZYJRZENIA SIĘ TEJ FIRMIE
                        • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 65.48.232.* 13.11.10, 21:52
                          jedna tylko uwaga: to co z punktu wspolpracownika, ktoremu sie w tej pracy nie udalo nazywacie wyzyskiem, z punktu widzenia profi finance rowniez mozna okreslic jako wyzysk, tylko w druga strone.
                          profi funduje wam bardzo drogie szkolenie poczatkowe i oczekuje rezultatow (to naturalne!). wiec jesli nie osiagniecie rezultatow, waszym wynagrodzeniem jest wiedza i nabyte umiejetnosci, a te sie wam zawsze przydadza.
                          Na rynku finansowym sa firmy, ktore nie tylko nie wyplaca wam wynagrodzenia jesli nie bedziecie mieli wynikow, ale wrecz zarzadaja zwrotu kosztow szkolenia (czesto kilka tysiecy zlotych). taka firma jest np. expander.
                          Wiec nie powinniescie robic wielkiego halo w stosunku do profi finance, ktora naprawde ucziciwie do was podeszla. spojrzcie prawdzie w oczy: otrzymaliscie od profi cos, z czego bedziecie korzystali jeszcze latami. co Profi od was otrzymala: jakies marne grosze zatrzymanej prowizji, ktore nawet nie pokryly kosztow, ktore w Was zainwestowali.

Uwaga koncowa: zeby nie dostac prowizji w profi trzeba sie naprawde, naprawde mocno obijac i kompletnie nic z siebie nie dawac. znajdzicie mi jakakolwiek firme, ktora wyplaci wam kase za nicnierobienie. faktycznie, jesli jedyna rzecza, ktora zrobicie w profi jest spisanie w ciagu kwartalu 3ch wnioskow ofe (z ktorych i tak tylko czesc przejdzie), to nie powinniscie liczyc na wyplate. wtedy mam dla was rade: znajdzcie sobie inna prace i po klopocie.
                          • Gość: PA Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 15.11.10, 10:35
                            Profi funduje DROGIE szkolenia?? jakie?? Komu?? być może sobie. Te kilka spotkań z nowymi pracownikami faktycznie jest jakiegoś rodzaju przyuczeniem, ale na pewno nie DROGIM. Kilka informacji o produktach jakie posiadają, to nie jest żadne DROGIE szkolenie, a wręcz jest to ich obowiązek - żaden ukłon w stronę pracownika. Tak, jak każdy pracodawca powinien przeszkolić nowego pracownika z zasad BHP, by ten mógł przyjść do pracy i cokolwiek zrobić, tak samo te szkolenia są podstawą, by taki nowy człowiek mógł cokolwiek dla nich zrobić. Te kilka informacji to jest podstawowe narzędzie pracy - to tak, jakby robotnik miał dziękować za to, że pracodawca dał mu łopatę, by wykopał dla niego dół.
                            Więc to nie tak, że to jest DROGIE szkolenie, za które pracownik ma być wdzięczny PANOM. To jest ich obowiązek, więc proszę nie zwiększać wartości tych kilkugodzinnych pogadanek (tzw. szkoleń) na temat jakie to produkty Profi są wspaniałe. Rozumiem, gdyby były to szkolenia uniwersalne, organizowane przez zewnętrzne firmy, dające pracownikom jakieś trwałe umiejętności potwierdzane dokumentacją, wtedy moglibyśmy mówić o DROGICH szkoleniach, które mogą przydać się w przyszłości, ale wiedzę na temat produktów finansowych, to równie szybko można znaleźć w internecie.
                            uwaga końcowa: Według profi jakoś dziwnie zawsze kilka wniosków OFE nie przechodzi, podczas gdy klient otrzymuje potwierdzenie od nowego OFE, a w Profi....dziwnie nie przeszło - czyli kolejna prowizja się ulotniła.
                            Na pewno trafiają się osoby, którzy chcą jakoś nieuczciwie podejść do pracy, ale gdyby to zestawić w porównaniu z pracownikami, do których profi podchodzi w sposób cwaniacki, ci drudzy wygrywają bezapelacyjnie!
                            • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 69.73.211.* 16.11.10, 16:26
                              Chyba nigdy w tej firmie nie bylas, bo szkolenia sa produktowe zarowno wewnetrzne jak i zewnetrzne, potwierdzone certyfikatami, sa szkolenia sprzedazowe (zewnetrzne jak i wewnetrzne) potwierdzone certyfikatami i po pol roku otrzymujesz od Profi szkolenie i certyfikat European Financial Guide (sprawdz sobie, co to znaczy).

Jesli chodzi o jakies aluzje, ze profi nieuczciwie podchodzi do rozliczenia OFE, to jest to jakas bzdura, poniewaz masz dostepne raporty z transferow do wgladu i mozesz sobie sprawdzic. czesto jest tak ze ofe nie przechodza, a czasami zdarza sie ze z winy wspolpracownika przejda na przyklad w pozniejszym transferze. wiec jesli ci nie preszlo ofe, to jest to efekt twojego zaniedbania.
                              i potem piszesz jakies bzdury na forum, znajdujac ujscie swojemu malkontenctwu, ale ok. bardzo wielu zadowolonych wspolpracownikow codziennie potwierdza swoja postawa, ze w tej firmie nie tylko da sie zarobic konkretne pieniadze, ale przede wszystkim pomagamy ludziom swiadczac uslugi bardzo wysokiej jakosci.

prawda natomiast jest, to co napisal wczesniejszy przedmowca: jesli jestes slaby, to w profi na pewno nic nie osiagniesz (a na pewno sie mocno rozczarujesz). to jest firma w ktorej wspierani sa najlepsi, w nich sie solidnie inwestuje czas i pieniadze i te osoby w profi finance uzyskaja zdecydowanie lepsze warunki niz w konkurencyjnych firmach. I dlatego do profi przechodzi wiele osob z konkurencji.

najgorsze jest to, ze niektore osoby nie potrafia sie pogodzic z tym, ze nie powiodlo im sie w firmie i wylewaja tutaj pod roznymi nazwami uzytkownika swoje zale tworzac negatywny wizerunek firmy i mszczac sie za swoja nieudolnosc, rzucajac falszywe oskarzenia.
                              • Gość: do GOSC Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 17.11.10, 09:58
                                Wyobraź sobie, że byłam w tej firmie kilka miesięcy i wcale nie miałam najgorszych wyników w porównaniu z wówczas tam pracującymi. Po prostu pierwsze, co negatywnie bije od tej firmy to cwaniactwo szefów. Myślą, że są super psychologami i potrafią podświadomie wpływać na pracowników. I faktycznie, na niektórych udaje im się wpłynąć i biegają dla nich z wywieszonym językiem, niewiele z tego mając. Od razu to widać. Ja się nie dałam zmanipulować i widać to było po ich nastawieniu do mnie, więc dałam sobie spokój. A co do szkoleń to na pewno są super....przychodzi gość, czyta numerek pytania testowego, podaje odpowiedź i już jesteś super specjalista od finansów, który zdał egzamin na ponad 90%. Mega Prowizorka. A poza tym, nie sądzę, by można nazywać się doradcą finansowym, jeżeli zna się tylko na 2 czy 3 produktach. Róbcie swoje, tylko UCZCIWIE, a wtedy nikt nie będzie miał do was zastrzeżeń. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie, czy te kilka prowizji po kilkadziesiąt czy kilkaset złotych, które sobie przywłaszczyliście, warte było stracenia wizerunku porządnej firmy? Jeżeli wam się to kalkuluje, to róbcie tak dalej, bo ripostowanie na forum każdej wypowiedzi chyba niewiele zmieni, bo to forum nie jest jedynym miejscem, gdzie macie na maxa zepsutą opinię, tych miejsc i ludzi jest znacznie więcej.
                                • Gość: gosc Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 72.22.151.* 17.11.10, 22:08
                                  1. nie rozumiem dlaczego caly czas mowisz o przywlaszczeniu prowizji: jesli nie dotrzymalas warunkow umowy, prowizja jest ci nienalezna. jest to w umowie bardzo czytelnie zaznaczone, bylo ci to na pewno tlumaczone przed podpisaniem, wiec nie rozumiem dlaczego wylewasz teraz zale: bo profi finance nie poszlo ci na reke i nie przymknelo oka na twoje niewywiazanie sie z umowy?

2. jesli chodzi o wizerunek firmy, to tych kilkanascie negatywnych postow napisanych przez jedna sfrustrowana osobe na tym forum pod wieloma nazwami uzytkownika, nie ma na niego wplywu. profi finance pozostaje jedna z najlepszych firm doradztwa finansowego na rynku, a ma to odzwierciedlenie w:
                                  a) najbardziej kompleksowo dobranej ofercie produktowej,
                                  b) warunkow ktore otrzymuja wspolpracownicy (jedne z najlepszych na rynku i z tym nie mozesz polemizowac),
                                  c) uznanego, chyba najbardziej kompleksowego, ale tez i najtrudniejszego szkolenia i wdrozenia na rynku.

czy tego chcesz czy nie chcesz, nie zmienisz faktu, ze profi finance sie powiodlo i stworzyli naprawde dobra marke, a tobie nie.
                                  • Gość: zz Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 94.75.84.* 18.11.10, 00:02
                                    Skąd Ty możesz wiedzieć czy mi się powidło czy nie...a zapewniam Cię, że nie mam co narzekać na obecną sytuację, więc wyszło mi to na dobre...zdecydowanie. Przynajmniej zarabiam pracując uczciwie i nie muszę chodzić i naciągać ludzi na jakieś "super" produkty finansowe. Powtarzam Ci po raz kolejny, absolutnie nie czuje jakiejś zawiści, że wam się powodzi,itp tylko niestety kosztem innych i tego nie zaprzeczy nikt ze wszystkich moich znajomych, którzy mieli tę nieprzyjemność choć chwilę tam pracować. Od wieków wiadomo, że na wyzysku i oszustwie najlepiej się zarabia, tylko jak długo, no i pomijając kwestię etyki i poczucia dobrego smaku, z czym bywa bardzo różnie. A jeszcze jedna uwaga....stawki wcale nie są największe. Znam co najmniej 2 firmy w Warszawie, które oferują lepsze warunki, więc chyba jesteś niedoinformowany. Poza tym, skoro profi jest takie wspaniałe, to dlaczego nikt oprócz Ciebie nie wypowie się o tej wspaniałości...a niestety niezadowolenia jest znacznie więcej. A jeżeli chodzi o tę wspomnianą prowizję, to wyobraź sobie, że warunki umowy zostały w każdym punkcie spełnione, a prowizji jak nie było tak, nie ma. I nie udawaj zdziwienia, że coś takiego mogło mieć miejsce...bo to już będzie żałosne.
                                    • Gość: ewa1977 Re: Profi Credit - zarobki IP: *.play-internet.pl 15.10.12, 13:27
                                      Zarobki dla Kierownika Regionu MNG
                                      - 1.000,00 zł plus 4 zł od kazdego 1,000,00 zrobionego przez tak zwanych doradców finansowych, Są to oczywiście kwoty brutt.
                                      Od kwity brutto odejmujemy 14,5% dla Profi za to że wyliczyła i wypłaciła nam prowizje, oraz około 27% na ZUS i podatek dochodowy.
                                      Oczywiście warunkiem wypłacenia tych 4 zł jest wyrobienie minimum 80,01% planu bo jezeli nie zrobimy to tych pieniędzy nie zobaczymy na oczy i pozostanie nam tylko 1.000,00 czyli około 680,00 złotych na ręke.

Zarobki dla tzw doradców finansowych to
                                      3,5% brutto minus jak wyzej 14,5% i 27% na ZUS i podatek.
                                      Prowizja zostanie pomniejszona również wtedy jezeli klient nie zapłaci 1 raty, gdyż będziemy musieli ją oddac Profi.
                                      - no i jeszcze kary dla doradców:za brak wizyty u klienta około 100 zł /tu niespodzianka bo jak klient stwierdzi, że nie bylismy na adresie mimo że bylismy firma daje wiare klientowi a nie doradcy/, za zbyt wysoką recydywę czyli nie płacenie rat przez klienta, za błedy w dokumentacji np. niedostarczenie stałego zlecenia z banku klienta itd i tp.
                                      System kar dla DF maja opracowany do perfekcji - zawsze mają za co ukarac i pozbawić Was części dochodu
                                      Miłej pracy i wysokich dochodów
    • Gość: nuhuh Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 27.11.10, 15:12
      wspolpracuje z ta firma juz/dopiero 5 miesiecy i coraz bardziej mi sie ona podoba, chociaz na poczatku bylem sceptyczny. moge ja z pelna swiadomoscia polecic osobom, ktore chca sie nie tylko naprawde duzo nauczyc, ale przede wszystkim uczciwie zarobic.
      nie polecam: leniom i niedolegom.
      • Gość: nu Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 94.75.84.* 27.11.10, 22:40
        ...a ja polecam te firme ludziom, którzy nie mają uczuć i poczucia wartości tylko KASA, KASA, KASA...
        pozdro
    • Gość: hoho Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:57
      ODRADZAM ! Efekt nr 2 :)
      • Gość: przyszly doradca Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 01.12.10, 15:30
        Z tego co zauwazylem, to Profi Finance laczy z efectem sprzedaz produktow finansowych regularnego oszczedzania i mobilnosc ich doradcow i na tym cech wspolnych koniec, bo Profi Finance to znacznie, znacznie lepsza firma (lepsze produkty, lepsza obsluga klienta, target na klientow zamozniejszych i uslugi do nich dopasowane i przede wszystkim o niebo wyzsze prowizje).
        • Gość: z Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 02.12.10, 15:40
          Profi-Finance = EFECT
    • Gość: AAAA Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 17:06
      Pracowałem w Profi przez jakiś czas, moja praca polegała na dzwonieniu na zimno do firm z baz z internetu i sprzedaż produktów, siedziba mieściła się na Marszałkowskiej w mieszkaniu, panował tam syf, jak trzeba było jechać do klienta to czasem nie było nawet papieru do drukarki,a co dopiero jak miał przyjść do nas kiedy w jednym pokoju pracowało 6 osób i był ścisk i brak sali konferencyjnej. Kazali nam wychodzić do ludzi przed szkoły i wciskać Fundusze dla dzieci, gdzie nie było praktycznie odzewu. Szkolenia prowadziła osoba bardzo cwana i wyrafinowana, nie mająca pojęcia jak to się robi, treści szkoleń wewnętrznych były skopiowane z internetu, bądź z książki B. Tracy mało wnosiły, składały się głównie z pytań na które sami musieliśmy sobie odpowiedzieć, bądź z książkowej definicji ,nie były poparte przykładami z życia .Szkolenia zewnętrzne wyglądały tak ze przychodził ktoś pogadał parę godzin często czytając prezentacje ze slajdów i kończył egzaminem, który był pracą grupową wszystkich uczestników bądź podawał nam wszystkie odpowiedzi. Codziennie był nacisk na dzwonienie i wyniki. Jeżeli chodzi o Profi to żałuje poświęconego im czasu, ponieważ nic się tam nie nauczyłem i straciłem tylko czas. Nie mają nowatorskiego podejścia, sprzedają to z czego mają największą prowizje czyli fundusze to HDI Gerling, OFE to AXA, abonamenty medyczne Medica. Praca u nich to czysta akwizycja jeśli nie wciśniesz znajomym to ciężko Ci będzie zarobić cokolwiek na początku. otworzenie własnej działalności generuje koszty, co więcej zanim przejdziesz szkolenia, zdobędziesz licencje KNF, znajdziesz klienta i sprzedaż produkt to minie miesiąc, dwa zanim Ci wypłacą prowizje to kolejny. nie zarobisz tam szybko pieniędzy na początku będą same koszty, jeśli będziesz miał dużo szczęścia to trafisz na dużą firmę która zagwarantuje CI podstawę solidną co miesiąc jeśli nie to masz przerąbane.
      • Gość: jabadabada Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 30.12.10, 17:28
        Żal czytać takie narzekanie frustrata, jak piszesz.

Być może kiedyś tak było jak piszesz. Od co najmniej roku jest zupełnie inaczej (PF od 12 miesięcy nie sprzedaje produktów HDI ani Medica, biuro mieści się na ul. Grzybowskiej 4, a nie na Marszałkowskiej), stąd wniosek, że Twoja informacja jest po prostu niewiarygodna.

Obecnie:

Jest piękne, przestronne, doskonale zlokalizowane i wyposażone biuro.

Są naprawdę profesjonalne szkolenia prowadzone przez praktyków rynku. Są dość trudne, ale faktycznie skuteczne.

Jest doradca inwestycyjny.

Jest profejsonalne oprogramowanie i know-how do analizy finansowej stworzone w SGH w Warszawie.

Ale przede wszystkim jest szeroka i wyczerpująca
        paleta oferowanych produktów i kontrola jakości.

Doradcy otrzymują podstawę i jedne z najwyższych prowizji na rynku.

Nie będę polemizowała z Tobą, niech czytelnicy sobie sami ocenią.

Fakt, że klientami profi finance są również polacy z listy najbogatszych i największe firmy w polsce również świadczy o tym, że usługi PF są ok. Więcej: do Profi FInance przechodzi naprawdę sporo doświadczobych doradców i agentów ubezpieczeniowych z firm takich jak Pramerica, Open Finance czy ING. Sam sobie wyciągnij wnioski.

To, że Tobie się nie udało, nie znaczy, że PF jest zła. Może to Twoje postępowanie było po prostu nieprofesjonalne?
        • Gość: jabadabada Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 30.12.10, 17:35
          Celem w pełni jasnego zakończenie tej nigdzie nie prowadzącej wymiany opinii:
          pracuję w PF od roku (szkolenie skończyłam w grudniu 2009) i nie doświadczyłam tych zdarzeń o ktorych napisał kolega AAAA, z wyjątkiem biura na marszalkowskiej ktore faktycznie bylo za male i niewygodne. I wydaje sie ze to jest jedyne prawdziwe stwierdzenie kolegi AAAA.
          • Gość: IZA Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 05.01.11, 17:27
            Popieram wypowiedz kolegi AAAA, wszystko, co napisał jest prawdą. Byłam tam ze 3 miesiące i wszystko, co w tekście kolegi - widziałam na własne oczy.
            • Gość: nowy Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 05.01.11, 18:49
              wazne ze juz tak nie jest, tylko jest duzo lepiej.
              • Gość: QbiX Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 01:17
                Witam,

Pracuje już w PF kilka ładnych miesięcy. Dopiero teraz zajrzałem do internetu po opinie z ciekawości i nie wierze co tutaj ludzie wypisują.
                Być może kiedyś PF miało inne podejście, ale teraz.
                Nie wygłupiajmy się. Podczas 1miesiąca już na szkoleniu zarobiłem ładną kasę.

Kolejne miesiące były coraz lepsze.
                Oczywiście obdzwoniłem znajomych i pogadałem z rodziną ale to w ramach OFE i zgarnąłem polecenia.
                Dzwoniąc po ludziach miałem odmowy i czasami źle się czułem bo miałem niemiłe odpowiedzi, ale z częścią się spotkałem.
                Teraz już sami dzwonią do mnie, klienci.

Tak naprawdę współczuje tym którym się nie udało bo możliwości są nieograniczone.

Jak ktoś ma zamiar u nas pracować niech przyjdzie do biura porozmawia z jakimś pracownikiem i wtedy się wypowie.

Pozdrawiam.
                • Gość: Krzysztof Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: 195.160.253.* 10.01.11, 11:56
                  Nie wiem, może i się coś zmieniło, ostatni raz miałem z nimi kontakt ponad pół roku temu, w każdym razie nie wierzę w diametralne zmiany... z cwaniactwa się tak szybko nie wyrasta :-(
                  • Gość: Q Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.11, 00:29
                    Krzysiu to zapraszam do nas do biura to sam się zapoznasz co się zmieniło.
                    A może była tak że nic nie robiłeś i nie byłeś w stanie nic zarobić?
                    Może nie chciało Ci się telefonować?
                    Może nie chciało Ci się chodzić na spotkania?
                    Może sefujesz po necie i masz pretensje do wszystkich pracodawców?
                    Wiesz jak się mówi na takich ludzi którym nic nie wychodzi w życiu? Jak nie to się spytaj kogoś kto Ci powie prawdę i nie wypowiadaj się już na tym forum!
          • Gość: mellman Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 21:48
            Od grudnia 2009, powiadasz? A to ciekawe, że się nigdy nie spotkaliśmy... Pachnie ściemą na kilometr. Najstarsi stażem doradcy z Profi jakich poznałem pracowali tam mniej więcej kilka miesięcy, po czym odchodzili...
    • Gość: DF Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 25.01.11, 15:08
      Tę firme można lubić (za amerykańskie podejście) lub nie (również za amerykańskie podejście), ale jedno trzeba jasno stwierdzić: usługi, które świadczą i wdrożenie doradców są najwyższej klasy.
      • Gość: fgfgd Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.11, 01:12
        Jestem na szkoleniu i powiem że też się dziwie że niema tam starych stażem pracowników. Kilku po 1 miesiąc i jeden co pracuje ponoć dłużej. Nie chce się wypowiadać ale trochę to dziwne. Sekretarka niema nic do roboty. Ponoć jest kilka biur w Polsce, i non stop przychodzi jakiś podejrzany klient.
        • Gość: DFPF Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 10.02.11, 08:37
          przeciez szkolenie odbywa sie w tej chwili w nowym oddziale ktory istnieje od listopada 2010... nie dziwi mnie ze nie ma tam jeszcze wielu ludzi. zbudowanie dobrego zespolu trochę trwa.
        • Gość: Mellmann Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 22:19
          Nie ma starych stażem pracowników? Bo odchodzą po kilku-kilkunastu miesiącach pracy. Taka jest brutalna prawda. Co z tego, że biuro jest nowe? Co to ma do rzeczy? Nic. PF mami wspaniałymi warunkami, a z czasem wszystkim oczy się otwierają i za współpracę dziękują...
          • Gość: Q Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.11, 16:39
            Witam,

Ja jakoś jestem długo i nie narzekam na firmę. Można się przyczepić że po południ słońce daje po szybie i nie widać nic na komputerze.

Chciał bym poprosić by ten kto napisał o podejrzanym kliencie sprecyzował co ma na myśli. Bo ja jestem codziennie i nic podejrzanego nie widziałem.

A stałych pracowników jest dużo co pracują już jakiś czas. A Ci co odchodzą po miesiącu to tylko dlatego że się nie sprawdzili.

Jak ktoś ma wątpliwości na stronie internetowej jest nr. tel. niech przyjdzie i umówi się na spotkanie w celu zwiedzania firmy bądź rozwiania jakiś wątpliwości. Myślę że szefostwo się zgodzi.

Pozdrawiam.
            • Gość: .................. Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 19:28
              szefostwo sie zgodzi bo przyjmuja kazdego jak leci,nie patrza na doswiadczenie, wyksztalcenie-wystarczy matura, dobrze jak sa jakies studia w trakcie, nawet najgorszy tuman ma kogos bogatego w rodzinie ktorego namowi na jakies tam produkty, no i spisze pare ofek po znajomych, a pozniej dostanie kopa w tylek haha, a i jeszcze mu zabiora te pieniadze bo SUPER PLANA nie zrobi, ogolnie pracowalem tam no ze 3 miesiace na marszalkowskiej i wiecej wydalem na dojazdy niz zarobilem, i ciagle bylo oburzenie ze nic z nikim nie podpisuje - a oburzenie poniewaz PREZESI nie beda mieli ze mnie kasy - czyli beda mieli mala wyplate, bo zyja tylko z nas PSEUDO DORADCÓW gowno a nie firma, mogliby z tym skonczyc bo tylko robia sobie wstyd, a na szkoleniach mydla oczy mega prowizjami i mega wyplatami heh, -kazdy odchodzi srednio po 3-4 miesiacach. zal - chlopaki ogarnijcie sie i nie wciskajcie ludziom kitu - wezcie sie za sensowna robote
              • Gość: Xman Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.centertel.pl 12.02.11, 20:39
                do ..........................
                jakoś nie wierze w to, co piszesz. chyba nie piszemy o tej samej firmie. pracuje w profi finance czwarty miesiac i nie było miesiąca żebym zarobil mniej niz 8500 zł. plan jest, i owszem - kwartalny i trzeba sie dobrze postarac zeby go zrobic, ale jak sie chce to sie udaje. produkty sa przydatne i latwe w sprzedaży. jedyny zwrot wynagrodzenia jaki miałem, to zwrot kwoty 350 zł, ponieważ klient odstąpił od umowy a ja wziąłem za tę umowę zaliczkę.
                moi koledzy wszyscy mają wykształcenie wyższe i jest to co najmniej licencjat, chociaż jest też jedna studentka - pracuje jako asystentka.
                oczywiście dużo osób nie potrafi się odnaleźć w tym zawodzie, byłem wielokrotnie świadkiem jak ktoś wylecial bo nie zrobił planu, ale nie zrobił go bo się nie przykładał. w tej firmie nie odstaniecie kasy za słodkie pierdzenie w stołek. za to bardzo dobrą kasę dostaniecie jeśli przyprowadzicie klientów - na tym polega sprzedaż.
                Szefostwo sprzedaje produkty finansowe klientom tak samo jak każdy w tej firmie.
                rada dla mięczaków - nie aplikujcie do profi finance, bo tylko zmarnujecie czas naszych menedzerów, a oni naprawdę mają sporo roboty (pozdrawiam gorrrrąco wspaniałą Panią Kierownik Ulę!)
    • Gość: Q Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.147.32.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 16:14
      Tak naprawde nie wiem o co tu chodzi. Rozpetala sie jakas burza. Ktokolwiek byl w pf, wie ze firma jest spoko, ze ludzie sa spoko i kasa jest niezla. Nawet jak sie w pf niepracuje tak jak ja, mozna z nimi smialo wspolpracowac i dostawac tez niezla kase. Mozna sobie zatrudnic asystentow i tez dostawac kase.
      Doslownie wszystkie negatywy sa pisane przez nieudacznikow. Przykro mi ja z pf nie pracuje ale jakos ich lubie i dalej zarabiam dla nich i dla siebie. Co z tego ze szefowie maja zemnie kase. Prosze mi pokazac firme gdzie szef zatrudnia i nic niewymaga. Tak funkcjonuje hirarchia wladzy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Mellmann Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 17:09
        Mam dla ciebie Q jedną uwagę - nie nazywaj ludzi nieudacznikami. Pamiętaj, że nick przed niczym cię nie chroni... A tak poza tym to po prostu objaw złego wychowania. Mamusia nie uczyła, że nie należy innych obrażać? Ja mam swoje zdanie o PF i go nie zmienię. Nie jest to firma, którą bym komukolwiek polecił.
    • Gość: mod Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 18.02.11, 12:02
      Radzę się zapoznać z treścią regulaminu forum. Nikt nie może na zlecenie usunąć jakiegokolwiek posta. Posty są usuwane wyłącznie w przypadku złamania regulaminu. Jeśli jakiś post został przez moderatora usunięty to dlatego, że był na naprawdę niskim poziomie i złamał regulamin.
      • Gość: Mellmann Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 17:35
        A moderatorem nie jest przypadkiem ktoś z Profi? Coś mi się to wydaje prawdopodobne jak patrzę na miejsce, z którego post był pisany...
    • Gość: Michał Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 01.03.11, 17:33
      Jestem bankowcem z szescioletnim doswiadczeniem w sprzedaży kredytów hipotecznych. Dziś byłem w siedzibie Profi Finance na ul. Grzybowskiej 4 w Warszawie na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Kierownik Zespołu Sprzedaży i moje pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne, warunki finansowe bardzo dobre.
      Czy jest tu ktos, kto moglby odpowiedziec mi na pytanie co mnie czeka w dalszym procesie rekrutacji jeśli oczywiście przejdę dalej? Bardzo mi zależy na tej pracy dlatego szybka odpowiedź jest dla mnie ważna!!
      • Gość: ? Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.subscribers.sferia.net 01.03.11, 23:56
        Same miłe rzeczy Cię czekają... a później to się zaczną schody!
        Powodzenia i takiego samego entuzjazmu po miesiącu bądź dwóch pracy! :)
        • Gość: LustroDoradcy Re: <a href="http://doradcy.blog.onet.pl/" target="_blank" rel="no IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.03.11, 02:08
          doradcy.blog.onet.pl/ Zapraszam na bloga dotyczącego doradców różnych firm, chętnie dodam posta na temat tej firmy aby rzeczowo i konkretnie porozmawiać i powymieniać opinie. Pomoże to potencjalnym pracownikom zdecydować czy chcą pracować w tej firmie.
      • Gość: Yozin Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.aster.pl 03.03.11, 13:43
        Co Cię czeka dalej? Nic ciekawego. Wycisną Cię jak cytrynę i podziękują za współpracę. Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę na to, że w biurze przy Grzybowskiej praktycznie nie ma doradców. A dlaczego? Ano dlatego, że prawie wszyscy rezygnują ze współpracy po kilku miesiącach. W Profi Finance nie ma wsparcia marketingowego, jak potrzebujesz np. jakiegoś porównania dla klienta to jak go sobie sam nie przygotujesz, to go nie będziesz miał. Masz doświadczenie - to bardzo dużo. Szczerze Ci radzę - poszukaj innej firmy doradztwa finansowego, najlepiej takiej, której założyciele mieli wcześniej doświadczenie w finansach (a nie mam tu na myśli pracy w TUŻ w charakterze agenta).
        • Gość: Michal Re: Profi Finance - ktoś o nich słyszał? IP: *.home.aster.pl 03.03.11, 14:56
          Dzieki za info, ale kilka rzeczy mi sie nie zgadza. Gdy bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na Grzybowskiej w biurze byl tlok - tylu bylo doradcow. Jesli chodzi o zestawienia marketingowe, to w banku w ktorym pracowalem tez robilem je sam, ale mi to nie przeszkodzilo w niczym.
          Prosze o opinie osob, ktore tam pracuja, a nie tych, ktore z roznych powodow odeszly. Majac 6 lat doswiadczen w kredytach wiem, ze bardzo wiele osob odchodzi bo im sie najzwyczajniej w swiecie nie chce pracowac. Takich opinii nie potrzebuje.