Dodaj do ulubionych

TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie an...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:14
Jak już się porównują do rynku brytyjskiego, to chciałbym mieć internet taki
szybki i tak tanio jak w GB.
Obserwuj wątek
    • nroht TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie an... 15.12.08, 18:14
      heh no to tepsiarze nie maja sie czego bac. unia pewnie sie nie zgodzi zeby
      dzielic w polsce francuska firme.
    • Gość: jedi TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie an... IP: *.escom.net.pl 15.12.08, 18:53
      I bardzo dobrze. Tak tez jest w energetyce, ze dominujacy gracz (PSE) zostal
      rozdzielony na OSP i czesc "komercyjna" (co prawda stworzenie PGE przez PIS
      akurat zaprzepascilo caly pomysl uwolnienia rynku) dziala na troche bardziej
      uwolnionym rynku, przynajmniej koncepcyjnie.

Niech Francuzi nie placza, dostali TPSA tanio, stopa zwrotu z inwestycji
      zajebista, jeszcze maja takie rodzynki do sprzedania jak TP Emitel ktory ma
      80% marzy za nic... a de facto za bycie monopolista.

Nic im sie nie stanie jak sie podziela.
      • Gość: skullder Re: TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:10

Pewnie, że nic im się nie stanie. Pytanie tylko jaki będzie efekt dla klientów.
        Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że UKE o klientów wcale nie chodzi. Kto przy
        zdrowych zmysłach będzie stawiał centrale, kładł światłowody po to, żeby
        udostępniać końcową parę kabla za kilkanaście złotych innemu "operatorowi" (ktoś
        kto wynajmuje call-center i ma tylko księgowość nie zasługuje w/g mnie na miano
        operatora)?
        • nessie-jp Re: TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie 15.12.08, 22:47
          > zdrowych zmysłach będzie stawiał centrale, kładł światłowody po to, żeby
          > udostępniać końcową parę kabla za kilkanaście złotych innemu "operatorowi"

Otóż właśnie będzie kładł te kable i udostępniał
          • jardo-g Re: TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie 15.12.08, 23:30
            No, ale co z miejscami, gdzie infrastrukturę zbudowała np Netia, lub
            Dialog?
            Klienci mają być skazani na monopol?
            • Gość: Jan Kowalski Właśnie o to chodzi aby nie powstała IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.08, 08:11
              następna linia... do wyprowadzania pieniędzy z Polski. TPSA doi
              polskiego klienta, jak tylko może a zyski transferuje do Francji
              chociażby w postaci horrendalnych opłat za nikomu niepotrzebne
              debilne logo czy nazwę Orange. I nie gadajcie mi tutaj o zbudowaniu
              infrastruktury, bo to właśnie tepsa budował przez lata za publiczne
              pieniądze, a żabojady dzięki kretynom z Solidarności przejęli za
              grosze. Najwyższy czas skończyć z tym monopolem!
        • Gość: Piotrek Re: TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 16.12.08, 07:00
          A TP to najbardziej w tym co robi troszczy się o klientów?! Buahha francuskie
          złodzieje!
    • Gość: zbycho1966 TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie an... IP: *.range86-153.btcentralplus.com 15.12.08, 18:57
      A teraz niby powstawały? Mnie TP.SA płaci już od 4 lat odszkodowanie
      za niewywiązanie sie z umowy podłączenia lini telefonicznej-pewnie
      będzie płacić jeszcze z 15 lat-ale tak naprawdę płacą przecież ci
      klienci którzy telefon posiadają-mnie z tym dobrze ale im pewnie nie.
    • Gość: autochton a dzieki żabojadom choć jedna linia powstała? IP: *.katowice.pl 15.12.08, 19:18
      dostali od skorumpowanego polaczka akcje TP za darmo (plus mała łapóweczka of
      course dla dupka) i tylko kasują.
      O przekręcie z brandem Orange nie wspominając. Urząd Skarbowy powinien im domiar
      dowalić za pseudo koszty a zarządowi z Kodeksu Karno-Skarbowego dowalić za
      zaniżanie dochodów.
    • Gość: Marecki ...a ja uważam, że to głupota IP: *.sbmec.pl 15.12.08, 19:20
      Po co dzielić TP S.A.? Żeby Tele 2 mogło jeszcze bardziej oszukiwać
      klientów? Czy ktoś słyszał, żeby Tele 2 założyło nową czy choćby
      naprawiło starą-uszkodzoną linię? To co to za operator?

Dzierżawić za grosze łącza każdy głupi potrafi, ale już żeby coś
      samemu zrobić to nie! I z powodu alternatywnych "operatorów" mają
      dzielić żabojadów? To ja już wolę, żeby było po staremu!!! A jak się
      nie podoba to znacjonalizujcie tepse, w końcu wszyscy Polacy się na
      nią kiedyś składali... .

• nroht Re: ...a ja uważam, że to głupota 15.12.08, 19:45
        amen
    • Gość: krokodyl TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie an.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:10
      UKE używa bardzo medialnych haseł, monopol konkurencja itp. tylko tak naprawdę
      jest to medialny bełkot sfrustrowanej Streżyńskiej która doprowadziła na skraj
      zapaści technologicznej polski rynek telekomunikacyjny. Jesteśmy na szarym końcu
      prawie we wszystkich rankingach dot. szybkości , dostępności Internetu i jest to
      tylko i wyłącznie zasługa prowadzonych regulacji przez UKE. Sposób zarządzania
      rynkiem przypomina zarządzanie PGR-em w czasach socjalizmu ( nie obrażając
      nielicznych dobrze zarządzanych) gdzie nikt nie liczył się z realiami
      ekonomicznymi. Miną lata ,skończy sie wreszcie proces separacji tylko że w
      Europie będzie Internet 100 Mb/s a u nas ciągle 1 Mb/s. a Streżyńska wszystko
      jak zwykle zwali wszystko na tepsę.
      • mike-great Od -dziestu lat Polska ma dupiatą telekomunikację! 15.12.08, 23:42
        Od -dziestu lat Polska ma dupiatą telekomunikację!
        Tzn. zbyt drogą i nieefektywną w porównaniu do innych państw zach. i wsch. Europy...
      • Gość: Michaił Re: TP SA: Polacy nic nie zyskają, nie powstanie IP: *.toya.net.pl 16.12.08, 07:40
        Kurczę, tak było pięknie, ale przyszła ta baba Streżyńska i się wszystko zawliło. ;-)
        Pozdrowienia dla pana Krokodyla z TPsy :-)
    • jarek.gurtowski Podział monopolisty to dobry ruch. 15.12.08, 21:19
      Tak myślę. Jeśli rynek stanie choć trochę bardziej konkurencyjny, zyskamy
      wszyscy. Oczywiście poza manażerią z TP. I oto chodzi, i o to chodzi....
      • Gość: krokodyl Re: Podział monopolisty to dobry ruch. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 21:46
        Konkurencyjny rynek to bardzo magiczne słowa. tylko aby taki był musi istnieć
        odpowiednia infrastruktura a tej w Polsce jest jak na lekarstwo. W chili obecnej
        ważniejsze od konkurencji są inwestycje bo bez nich jesteśmy juz teraz skansenem
        Europy. Jak myślisz jak będzie wyglądać rynek polski na którym przez pięć lat
        nic sie nie zbuduje a jak rynki w Europie gdzie Państwo I Regulatorzy runku
        dbają przede wszystkim o rozwój.Streżyńska obsesyjnie wmawia wszystkim że
        czynione przez nią działania poprawią sytuacje tylko że patrząc przez pryzmat
        trzech lat jej rządów nie ma na to jakichkolwiek gwarancji .
    • Gość: Prawda o Stęży... Stężyńska do której gminy żydowskiej należysz IP: *.winn.cable.ntl.com 16.12.08, 01:34
      rozkaż przyszedł z Izraela ? co multimedia polska i inne ,,polskie
      kablówki" dużo zapłacą za zdemontowanie tpsa co
    • Gość: zdziwko TP SA: Polacy napewno nie stracą IP: 85.232.226.* 16.12.08, 07:32
      Zarząd TP SA nie wie, że rynek nie lubi pustki? Ponad rok zyję bez
      tej instytucji i nie cierpię z tego powodu. Mam szybszy internet i
      mobilny telefon, a rachunek łączny nie większy niż płaciłem w TP SA.
      Po co mi więc nowa sieć?
      Jedynie to TP SA straci, bo klient najwyżej zmieni operatora.
    • Gość: Mario Wypierdziny tepsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 07:42
      Tak jakby teraz kogokolwiek podłączali! Jeżeli nie mieszkasz w bloczysku, gdzie
      można za jednym razem załapać co najmniej 60 klientów, to tepsa linii nie
      zbuduje. Wolą płacić kary za niewywiązanie się z umowy.
      • Gość: wb Re: Wypierdziny tepsy IP: 62.29.169.* 16.12.08, 08:39
        Parę dni temu minął tepsie termin podłączenia mnie.
        Jak wysokie są te kary? Warto się o to bić?
        Czy jak teraz podłączyłbym np. wimax netii, to tepsa nadal bedzie
        musiała karę płacić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka