epsiak 22.08.05, 14:32 witam czy mozecie polecic fajna dyskoteke w Luxie... tylko prosze nie knajpke gdzie wszyscy siedza albo stoja a tanczy 5 osob bo takich knajpek to juz wiele znalazlem pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_22 Re: dyskoteka 22.08.05, 14:51 95% to takie knajpki. Lecz jednak cos tam jest. A wiec: 1. Absolutne numero Uno to "DEEP" kolo Hamiliusa. Uwaga, knajpa dla wszelkich upodoban sexualnych, lecz jest super atmosfera, nikt nie wtyka nosa w nie swoje sprawy i moza sie niezle wytanczyc. Polecane przez WIELE osob!!! 2. Zaglebie rue hollerich. Marx tam to duuuuuuza knajpa. Jest jescze dodatkowe chyba 7 czy osiem doslownie OBOK. 3. Atmosphere - blisko Marxa, po drugiej stronie. Trafisz, po wielkim szperaczu ustawionym w niebo :) 3. Blow Up - super atmosfera. Duzo miejsca. Bramkarze przystepni. Uwaga, na bramce stoja "nasi". Sa co prawda "DUZI" a co to znaczy to wiadomo, ale sa SPOKO. Imprezy zaczynaja sie po 1 w nocy :))) 4. Scotts - na Grundzie. W sobote (czasem w piatek) imprezy do tanczenia na pietrze - miejsca jak na Lux calkiem sporo. 5. VIP - jak masz pensje 100 tys Euro i chcesz poznac "panienke", ktora to zafascynuje ;P 6. Pump - chyba tak sie nazywa. 7. Wham - w dzielnicy "kabaretowej" kolo Gare. Srednia wieku - 16 ;P To by bylo tyle. Reszta to knajpy gdzie sie stoi i tak w kolko. Dodam, ze kazda z tych knajp jest strasznie zatloczona poza sezonem wakacyjnym. Srednia wieku to 17-23 :))) W zimie jest strasznie parno i wogole. Z tego co powyzej, to 90% zamyka sie o.... 1 w nocy... :( A tak wogole, to poczekaj do pazdzeirnika. Bedzie "swiezy" rzut praktykantow. Oni maja super info co do imprez. Sami robia - praktycznie co 2 tyg impreza tematyczna z danego kraju/karajo/regionu. Bilety dostepne dla KAZDEGO pracownika EU oraz ich znajomych wiec... :))) Odpowiedz Link
epsiak Re: dyskoteka 22.08.05, 15:08 dzieki za odpowiedz dwie lokalizacje juz zaliczone -> Marx (odpada) i V.I.P. (bylo tylko 7 osob w tym nasza piatka hihihi ale chyba bylismy za wczesnie bo o 23 a i w piatek zaraz po otwarciu Schoberfouer). Pewnie masz racje z tym czekaniem do pazdziernika innych wspomnianych przez ciebie nie omieszkam podpatrzec Odpowiedz Link
perygeum Deep Bar? 23.08.05, 23:04 Witam, Byłem w Deep B.Bo mam również wielką potrzebę potańczenia. Moja kontrola stanu tego lokalu odbyła sie pewnego piątkowego popołudnia. Niestety rozczarowałem się! Troche tandeciarsko i "mocno" ciasno! Szukałem dance floor to trafiłem do obskurnego kibla. Smutne,ale nie wiem czy w Luxie jest jakaś Alternatywa;-) Pozostaje mi moje potrzeby zaspokajać w domu. Pozdrawiam. Greg Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Deep Bar? 23.08.05, 23:27 EEE tam, 3/4 tych knajp tu to maluchy sa. Polecam wiec Blow Up. 2 sale taneczne, zreszta opis dalem w watku powyzej. Ale tam lepiej byc po 12 w nocy, wtedy sie zapelnia, ale jest znosnie ciasno :) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 09:32 Takowych tu na 99,9% nie ma. Jak by to powiedziec, to co ma bum w PL, zupelnie nie jest modne tu. Predzej znajdzeisz disco Arabow niz latono ;P Ale nie jest tak zle. W pazdzerniku przyjada stazysci. Oni NAPEWNO zrobia impreze, hiszpansko/portugalska. Ale to nie latino, ale zawsze cos. Odpowiedz Link
scoiattolo Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 10:06 A ja slyszalam, ze sie takie rzeczy tanczy w jakims full monthy czy cos, nie pamietam dokladnie, to cos przylepione do auchana. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 10:09 Mozliwe, ale zauwaz, ze tam to sa... dzieci i to soslownie. O ile w pozostalych srednia wieku jest albo mocno wysrubowana (VIP) albo mocna w dol - 16-20. Tak wiec w tym Full to juz zupelnie jak w przeczkolu, jak w calym Utopolisie po 20 :))) Odpowiedz Link
scoiattolo Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 14:54 Ja tam nie wiem, bo tancow latino nie cierpie, wiec nigdy nie bylam, ale chodza ludzie ode mnie z dzialu, wiec wnioskuje, ze nie takie znowu przedszkole, zreszta ciezko wyobrazam sobie 16-latke z pasja do salsy. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 15:06 Aha, no to moze i wiekowo jest wiecej, ale jak nie ma innego wyboru... co robic, trzeba brac co daja. A co do tancow lationa, w PL a wlasciwie w Wawce powstala taka moda na te tance po tym jak niejaki Milowicz - gwiazdor polskiego formatu, zaczal tak dansowac a cala ta nasza filmowa "cholota" poszla za nim. No i Warszawke opanowal klimat "klubow Jazzy-Latino" To tak w skrocie :) Odpowiedz Link
daisy78 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 15:29 No coz, zalezy co kto lubi ;) A tej mody na latino jakos w Wa-wie nie zauwazylam w takim stopniu jak to opisujesz. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 15:52 Ja bron boze tego nie krytykuje - taniec fajna sprawa :))) Nie widzialas, bo sama w tym uczestniczylas. Ja tam widze po znajomych :) Odpowiedz Link
daisy78 Re: a dyskoteka Latino? 24.08.05, 10:21 ufff, czyli merengue nie ma gdzie potanczyc ;-( Odpowiedz Link
amy2000 Re: a dyskoteka Latino? 15.09.05, 16:16 Merengue, salsa i inne tego typu - mozna tanczyc w calkiem milej atmosferze w Full Monty (kolo Auchan) w soboty - z tym wiekiem tez roznie bywa od 16 do.... W czwartki jest niezla impreza w Atmosphere (Hollerich). W czwartki wieczorem jest tez kurs w Pulpie, ale to dla wtajemniczonych. Ok. 23h, kiedy konczy sie kurs, jest muzyka dla wszystkim przez okolo godzine. Jest tez EL Companero przy Place d'Armes (piatek + sobota), ale tam rzeczywiscie gowniarze :(( W piatki sa tez imprezy latino w Trierze, a w srody i chyba w soboty w Metz. !Hasta luego! Odpowiedz Link
daisy78 Re: a dyskoteka Latino? 19.09.05, 12:15 a w Trierze i Metzu gdzie dokladnie sa takie imprezy?? Odpowiedz Link
amy2000 Re: a dyskoteka Latino? - Treir i Metz 20.09.05, 16:26 W Metz w Latino Bar (rue Dupont des Loges). W Trierze w Barocco - o ile sie nie myle na LuxemburgerStrasse (mozna sprawdzic w Googlu), zawsze w piatek (b. dobry DJ!). Sa tez czasami imprezy na tzw. Salsa Boat na Mozeli (w lecie). O co tanczysz tak w ogole, Daisy? Zaczelas tutaj czy jeszcze w Polandzie? Probowalas juz czegos w Luksie? Odpowiedz Link