Gość: PO - co myslicie? IP: 89.100.188.* 29.09.07, 21:03 jakie opinie/odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izi_lajf Re: PO - co myslicie? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 29.09.07, 21:14 bla,bla,bla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: PO - co myslicie? IP: 89.242.153.* 29.09.07, 21:26 A loser. Przegrali dwa razy (dwa lata temu - parlamentarne i prezydenckie), pewnie przegraja i teraz, a od niedawna sa olewani i dystansowani w sprytny sposob w mediach i przez Kaczki i lewice). Jeszcze 2 lata temu nawet bym sie zastanawial, czy na nich nie zaglosowac. Dzis wiem, ze na nich na pewno nie zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: PO - co myslicie? IP: *.leed.cable.ntl.com 30.09.07, 01:31 A na kogo w takim razie zagłosujesz maecki? Kaczor, olej, czy może andrew L.? a może grom już cię omotał i oddasz swój głos na J K-M ?? Same orły anyway! :) Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: PO - co myslicie? 30.09.07, 02:26 Dlaczego same orły? Przecież większość przez ostatnie naście lat pokazała już co potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: PO - co myslicie? 01.10.07, 10:31 > a może grom już cię omotał i oddasz swój głos na J K-M ?? Nie bluznij. Ghrom to co najwyzej mogl mnie przekonac do tego, ze nie do konca ma rowno pod sufitem :) LiD (SLD)? - reka by mi uschla. PO - nie przekonali mnie do siebie. No chyba PiS :) Albo nic. Chociaz, mam jeszcze jednego faworyta, przekonala mnie argumentacja ponizej :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=69783386&a=69783961 Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: PO - co myslicie? 01.10.07, 13:42 > Nie bluznij. Ghrom to co najwyzej mogl mnie przekonac do tego, ze nie do konca > ma rowno pod sufitem :) Hehe, zaiste, moim zwojom nic nie jest. Niestety, o sporej liczbie uzytkownikow tego forum nie mozna tego powiedziec, pod sufitem maja bardzo rowno :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: PO - co myslicie? IP: 87.246.64.* 02.10.07, 00:32 no to powodzenia zycze przy glosowaniu na partie, ktorej jednaz glownych osobistosci (L.K.) jeszcze rok temu nazwala posrednio i ciebie 'nieudacznikiem',ale coz pewnie czekasz nate 3mln mieszkan :P Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: PO - co myslicie? 02.10.07, 11:00 > no to powodzenia zycze przy glosowaniu na partie, ktorej jednaz glownych > osobistosci (L.K.) jeszcze rok temu nazwala posrednio i ciebie > 'nieudacznikiem',ale coz pewnie czekasz nate 3mln mieszkan :P Nieudacznikami LK nazwal polskich zuli i zebrzacych na Victoria station. Nie zrozumiales, albo jestes jednym z nich i dlatego sie oburzasz. Ja ani nie chlam, ani nie zebrze, wiec to nie o mnie/nas mowil Kaczka. Absolutnie nie czekam na 3 mln mieszkan, bo nie chce aby zwiekszona podaz zwalila cene mojego mieszkania :-) Nie dziekuje i nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PO - co myslicie? 03.10.07, 18:33 > No chyba PiS :) Albo nic. PiS???? czy ktos o zdrowych zmyslach chce dzisiaj glosowac na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PO - co myslicie? 04.10.07, 13:09 prosze, powaznie, podaj mi swoja motywacje bo siedze i sie glowie nad tym. nie pasuje mi to do mojej logiki. ok, rozumiem ze ci komuna dala popalic, ze mozesz ich tak nienawidzic, ze poprzesz chocby rydzyka, albo nawet samego szatana, jesli by tylko byl rowniez przeciwko komuchom. znam takich ludzi, mieli przykre doswiadczenia, do tego stopnia, ze troche im sie pomieszalo w glowie. kaczynscy - moze i bezczelni, moze klamcy, moze i zagarna cala wladze, moze zmienia konstytucje, moze zlikwiduja TK, moze beda dalej pluli wiekszosci polakom w twarz - dla ciebie to jest ok, bo pietnuja tych, co pietnowali kiedys ciebie. probowales o tym jakbys chcial widziec Polske za 10 lat? co jest dla ciebie najwazniejsze. zeby dac po dupie komuchom, wyksztalciuchom, bogaczom czy jakims tam oligarchom, lozy masonskiej i innym balcerowiczom? przez kolejnych 5 lat przejadac owoce wzrostu gospodarczego a potem dac sie meczyc innej partii, wtedy zostac w opozycji i wytykac - o! podnosza podatki! o! zwalniaja gornikow! bo nie ma komu placic za emerytury, tym co poszli na wczesniejsze za naszych rzadow. nie ma komu placic za becikowe! o! likwiduja becikowe! zabieraja co my dalismy! staraj sie myslec bardziej dlugowzrocznie. mysl o tym co za 10 lat, nie tylko o tym co przez nastepna kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hopeless Re: PO - co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 09:48 "PO - co myslicie?" whatever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopeless Re: PO - co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 09:51 po, pis, lid itd itp - whatever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop_ze_wsi Re: PO - co myslicie? IP: 81.140.78.* 30.09.07, 11:00 PO to stary AWS dalo dupy pare lat temu masoneria i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: PO - co myslicie? IP: 82.2.123.* 30.09.07, 11:01 geby pelne frazespw, obiecanki cacanki, przez ostatnie 2 lata pluli na wszystko, zamiast sie zajmowac poprawianiem losu obywateli, nagle Tusk chce zakladac koalicje z Kaczynskimi, czemu jej nie zalozyl 2 lata temu? pamietam jak w 1997 nazywali sie Unia wolnosci, u mnie w miescie jakie gebowanie bylo przed wyborami, jak to oni beda dbac, miejsca pracy dla mlodych, drogi sie wybuduje, a co realizowali? masowe zwalniania, zero pracy dla mlodych, likwidacjie wszystkiego, miasto mocno podupadlo wtedy; przyjechalem w kwietniu tego roku, i nie moglem uwierzyc, na mojej ulicy polozono asfalt, przez 25 lat byly dziury, woda, zawieszenie samochodu mozna bylo uszkodzic, przejsc sie nie dalo po deszczach, i to kiedy polozono asfalt, za Kaczynskich; nie jestem za nimi, nie lubie ich, ale nareszcie w Polsce cos sie robi pod ich rzadami, droga Warszawa Wyszkow sie rozbudowuje, a Tusk co robil? zamykal wszystko, jak wygra wybory to zacznie obsadac swoimi stolki i bedzie jak dawniej, liczyc sie beda tylko kolesie, odprawy dla prezesow to wynalazek UW; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: PO - co myslicie? IP: *.leed.cable.ntl.com 30.09.07, 11:32 Wiesz dlaczego kaczyński mógł położyć asfalt? Bo dostał na to euros z Unii eur. do której gdyby od niego zależało nigdy by Polska nie weszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: PO - co myslicie? IP: 82.2.123.* 30.09.07, 15:18 kaczynssy pojawili sie u szczytu wladzy 2 lata temu, a wtedy juz bylismy w UE, i przed nimi tez jakies euro do polski plynelo, jakos poprzedni rzad nie rozbudowal drog, za to najwiekszy eksodus z Polski byl w 2004 jak weszlismy do UE, bo taka byla sytuacja w kraju, dzisiejszy PiS to dawne AWS, Unia Wolnosci to PO, to oni rozwalili gospodarke po 1997, nowe wojewodztwa, kasy chorych, odprawy, bezrobocie to ich dzielo, byli w koalicji, razem, a dzisiaj pluja na siebie, kazdy kto sie obecnie pcha do koryta juz u tego koryta byl przez lata, i co zrobil dla narodu? nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulder Re: PO - co myslicie? IP: *.range86-128.btcentralplus.com 30.09.07, 16:58 a Tusk co robil? zamykal wszystko, jak wygra wybory to > zacznie obsadac swoimi stolki i bedzie jak dawniej, liczyc sie beda > tylko kolesie, odprawy dla prezesow to wynalazek UW; Widzisz stary! Tusk nic nie robił bo w ciągu ostatnich 17 lat nie miał władzy. Popatrz na ludzi z PO - Waldy Dzikowski, Adam Szejnfeld - spece od gospodarki. TYLKO PO może z Polski zrobić UK albo Irlandię - dużo nie trzeba tak naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: PO - co myslicie? IP: 213.25.196.* 02.10.07, 14:36 zdaje sie ze Tusk w Londynie obiecal ze zrobi 2 Londyn w Rzeszowie, Lomzy czy tam gdzie indziej juz za 3 lata; bardzo ciekaw jestem jak ta Lomza bedzie za 3 lata wygladala, bo za czasow UW to wlasnie tam jak szukalem pracy to uslyszalem "u nas sie zwalnia a nie zatrudnia" popularne wtedy haselko; Tusk nie mial wladzy? a ktore miejsce w sejmie miala PO? wlasnie wczoraj przyjechalem do Polski, bardzo jestem ciekaw jakie Tusk ma dla mnie oferty pracy i za ile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: PO - co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 18:43 Specjalnie przyjechałam do kraju na urlop, by móc zagłosować. Tylko PO wchodzi w rachubę. Oprócz innych powodów (moje prywatne poglądy polityczne) tylko Tusk obiecuje, ze będzie abolicja podatkowa, jeśli on bedzie tworzyl rząd. Niekoniecznie wyjątkowo mnie osobiście to pomoże, ale paru rodzinom rozdartym przez emigracje zarobkową z 2004 i nast.lat - na pewno! On wskazuje, że w UK firmę się zakłada w 15 minut, a socjalistyczno - populistyczno - katolickich Kaczek to nie interesuje, bo w ogóle nie interesuje ich los ludzi przedsiębiorczych. Tylko Tuska interesuje los Polakow na wyspach; nie słyszałam ani słowa ze strony PiSu czy LiDu na ten temat. Dlaczego? Poseł PiS i fanatyk Kaczyńskich Jacek Kurski powiedział w jednym wywiadzie mniej więcej tak: "..nam tylko chodzi o te 20,30 procent głosów, a skąd one pochodzą - nieważne". W domyśle: "Jak nam ojcuś Rydzyk te glosy załatwi przez swoje techniki prania mózgów staruszkom, to super! I wtedy po co zabiegać o glosy emigrantów. Nawet się tam nie przejedziemy. I najlepiej, gdy utrudnimy im głosowanie za granicą." Kaczyński dawno obliczył, ze mu sie procentowo nie opłaca zabieganie o glosy Polaków w Anglii/Irlandii, wiec nas zupełnie olał. A pewne łosie z tego forum i tak na niego zagłosują! O ironio. Czym sobie te kaczki zasłużyły na jakiekolwiek glosy? Chyba typowo polaczkową postawą arogancji, nienawiści i samouwielbienia (aż się dziwię, że nie zaczął się w Polsce nowy kalendarz z nastaniem władzy kaczek) i wyśmienitego poziomu populizmu i demagogii. Zagłosuję na PO jako obywatelka Polski, emigrantka, która marzy o wyborze: wrócę do Polski, gdzie zainwestuję zarobione za granicą pieniądze - albo i nie, zostanę w WB, ale nikt w pracy nie będzie mnie pytał, dlaczego Polska jako jedyna w UE sprzeciwia się Dniu Przeciw Karze Śmierci. Głosowanie na PiS = mam wybór: wrócę do Polski i oddam fiskusowi wszystkie oszczędności (zaległy podatek za lata 2005 i 6 w moim przypadku) albo zostaję w WB, dalej się wstydząc za wyczyny Fotygi, Kaczek i im podobnych na forum UE i szerszym. Dzień po niesławnej debacie - mam dość polityki, ale czytając znów demagogiczne wypowiedzi niedoinformowanych łomżan się wkurzyłam. Tusk oferty pracy dla ciebie jak ma mieć, pytam się? Kaczki sie szczycą osiągnięciami gospodarczymi, jakby były tylko ich! To jest potwarz, skandal, idiotyzm. Jak ktoś tu wspomniał, Kaczki nie za bardzo chciały, byśmy w ogóle weszli do Unii!!!!! A teraz się szczycą sukcesami gospodarczymi, które wynikły z przystąpienia, bo z czego innego??? I spadkiem bezrobocia, choć każdy wie, że to nasze wyjazdy im tak statystyki poprawiły, KAŻDY TO WIE, a ci nam kit wciskają za każdym kroku. Jak dla kogoś 2+2=5, bo Kaczyński tak mówi, będzie głosował na PiS tak czy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: PO - co myslicie? IP: 213.25.196.* 02.10.07, 20:28 akurat Kaczynskich zainteresowal los Polakow zagranica, przed wyborami tak sie zlozylo, martwia sie ze dzieci na obczyznie nie beda mowic po polsku, ze trzeba polskie szkoly pozakladac, tak przed wyborami na to wpadli; jaka jest roznica miedzy zlodziejem z prawa czy lewa? a jakie obietnice przedwyborcze dotrzymali obecni w kolejce do koryta w dawniejszych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: PO - co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:47 Kaczyńscy obiecali wyraźnie, że nie będą bracia rządzić krajem - wstawili kukiełkę Marcinkiewicza na chwilę, a jak się głupi naród przestał orientować, wsunęli BEZ POWODU Jarosława na miejsce całkiem przyzwoitego, jak na PiS, premiera. Wiecie co, do tej pory nie rozumiem, dlaczego wymienili z nagła Marcinkiewicza na Kaczyńskiego. Ktoś mi odpowie? Chorzy na władzę Kaczyńscy są dla polskiej demokracji niebezpieczni i tyle. Mamy braci o identycznych poglądach (i nie tylko, ale to zostawmy) rządzących krajem wewnątrz i reprezentujących go na zewnątrz. To niebywałe i niebezpieczne. Konstytucję chcą zmieniać raz po raz. Ja sobie nie życzę! Ich minister sprawiedliwości chowa akta własnej sprawy i możemy mu tylko podskoczyć, bo nikt w obecnym układzie ani PiSowi ani Macierewiczowi ani Ziobrze ani Kaczyńskim NIE MOżE podskoczyć - czy to jest demokracja??? Dlaczego, Arturze, nie czepiasz się ich obietnic wyborczych? Albo dlaczego przez nich zapoczątkowana negatywna kampania (puste lodówki w spotach przeciwko PO przed ostatnimi wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi) nie znajduje nigdzie krytyki? Ich ciosy poniżej pasa (wyżej nie podskoczą) w oczach ogłupiałego narodu okazały się efektywne, bo były efektowne, a na efekt tylko liczy pusta mowa-trawa aktualnego premiera. Wsłuchajcie się tylko. Moja kąśliwość wynika z faktu, że kaczynska negatywna i złośliwa metoda uderzania tam, gdzie widać, a nie gdzie boli, jest niestety zaraźliwa. A co do obietnic przedwyborczych PO - nie przypominam sobie, by PO tworzyło rząd. Inne, bardziej zjadliwe i na efekt wymierzone kampanie wyborcze okazały się w Polsce niestety skuteczniejsze. Co do sukcesów gospodarczych i "dobrego" wykorzystania pieniędzy z UE - jakież szczęście mają Kaczyńscy spijając spokojnie śmietankę z wysiłku poprzednich ekip i jeszcze te ekipy przy każdej okazji gó..nem obsmarowując? Nie rozumiecie, ze procesy gospodarcze potrzebują czasu żeby zajść??? W 2004 weszliśmy do Unii, po roku Kaczki nastały i się chwalą sukcesami. I jak komuś nie robi różnicy "złodzieje z prawa czy z lewa", to trudno. Postawa hopelessa w stylu "whatever" jest smutna, bo nic nie robiąc i na nic nie mając nadziei - nie idąc do urn - głosujesz jak wyborcy Rydzyka, którzy szturmem wezmą urny tej jesieni, takie mam obawy. PiS znów wygra i będziemy się użerać z Kaczkami następnych 120 lat, bo się przecież bracia mogą zamieniać stanowiskami, podkładać swoich aparatczyków itp. A Rydzyk to nowy kardynał Richelieu, dożywotnio będzie za sznurki w polskiej polityce i gospodarce za przyzwoleniem i wsparciem świeckiej władzy pociągał. Pomieszanie z poplątaniem - jednym słowem Kacza komuna nastała w naszym pechowym kraju widać, że na nią jesteśmy skazani w takiej czy innej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PO - co myslicie? 03.10.07, 18:35 > akurat Kaczynskich zainteresowal los Polakow zagranica, przed > wyborami tak sie zlozylo jak sam zauwazyles - przed wyborami. przed ostatnimi tez byly obiecanki cacanki. nie dotrzymali obietnic 2 lata temu - czemu mialbym wierzyc tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Oj glupias ty Iza, glupias jak but! 03.10.07, 13:30 Gość portalu: iza napisał(a): > Specjalnie przyjechałam do kraju na urlop, by móc zagłosować. Tylko > PO wchodzi w rachubę. Strata czasu i pieniedzy. > tylko Tusk obiecuje, ze będzie abolicja podatkowa, Obiecywal tez, ze jego partia nie wezmie dotacji z budzetu - hehehe. > On wskazuje, że w UK firmę się zakłada w 15 minut, a socjalistyczno > populistyczno - katolickich Kaczek to nie interesuje, Rozumiem, ze przed 2005r zakladalo sie firme w 15 min a socjalistyczno-populistyczne kaczki to zepsuly na zlosc przedsiebiorcom. > Tylko Tuska interesuje los Polakow na wyspach; Tak, przed wyborami. > "..nam tylko chodzi o > te 20,30 procent głosów, a skąd one pochodzą - nieważne". I mial racje. > W domyśle: "Jak nam ojcuś Rydzyk te glosy załatwi przez swoje > techniki prania mózgów staruszkom, to super! Nie lekcewaz staruszek! Niejedna by cie jeszcze w kozi rog zapedzila. > I najlepiej, gdy utrudnimy im głosowanie za granicą." W ogole nie powinno byc takiej mozliwosci. Dlaczego jako polski podatnik mam ponosic tego koszty. > ale nikt w pracy nie będzie mnie pytał, dlaczego Polska jako > jedyna w UE sprzeciwia się Dniu Przeciw Karze Śmierci. Nastepnym razem odpowiedz, ze kara smierci obowiazuje w wiekszosci stanow USA i Polska bardziej przypomina taki wlasnie stan, niz zlewaczala europke. Polska nie bedzie brala udzialu w lewackich hecach i politpoprawnej propagandzie. Szkoda na to czasu i pieniedzy. > zostaję w WB, dalej się wstydząc za wyczyny Fotygi, Kaczek i im > podobnych Ech, nie ma to jak Olek. Za niego nikt sie nie musial wstydzic. > Dzień po niesławnej debacie - mam dość polityki, Dlaczego nieslawnej? Bardzo slawna byla ta debata. Kaczynski rozwalkowal Olusia na ciasto. > Kaczki sie szczycą osiągnięciami gospodarczymi, jakby > były tylko ich! Sa rowniez ich >To jest potwarz, skandal, idiotyzm. Jak ktoś tu wspomniał, > Kaczki nie za bardzo chciały, byśmy w ogóle weszli do Unii!!!!! A >teraz sie szczycą sukcesami gospodarczymi, które wynikły z >przystąpienia, bo z czego inne go??? Te doinformowana, to moze wytlumacz dlaczego eksperci UE prognozowali w 2005r wzrost gospodarczy w Polsce w latach 2006 i 2007 na 4,5% a jest srednio 6,5%? Dla ulatwienia, masz kilka mozliwosci: a) nie wiedzieli, ze weszlismy do eurokolchozu. b) nie da sie precyzyjnie tego wyliczyc, pomylka o 50% to normalka. c) zakladali, ze bedzie rzadzilo PO i bedziemy wchodzili do strefy euro. d) ? > I spadkiem bezrobocia, choć każdy wie, że to nasze wyjazdy im tak > statystyki poprawiły, KAŻDY TO WIE, a ci nam kit wciskają za każdym > kroku. Za to nie kazdy wie, ze w latach 2006/07 PRZYBYLO W POLSCE 1,2 mln miejsc pracy, stad takie opinie jak twoja. > Jak dla kogos 2+2=5, bo Kaczyński tak mówi, będzie głosował na PiS > tak czy inaczej. Problem w tym, ze Kaczynski mowi, ze 2+2=4. P.S. Daj sobie spokoj Izka z ta cala PO, bo to totalne POpaprance sa. Do kaczek sie nie umywaja, a ich program to zbior chaotycznych haselek, ktore Donaldowi przychodza do glowy chyba w kiblu, gdy czyta o nastrojach i pogladach swojego ewentualnego politycznego targetu. Pozniej target daje sie zabic o to, o czym Donald juz dawno zapomnial. Powinni mu dac porzadzic przez rok, moze niektorzy by zmadrzeli. Moze niektorzy by sobie przypomnieli, ze donaldowcy to UW-bis i to dzieki polityce tych srodowisk jezdzicie dzisiaj na szmacie w Anglii palanty. On obnizy podatki, buuuuahahaah, kto mu na to pozwoli, bo na pewno nie biurokratyczne lobby wyksztalciuchow, a on z nimi nie zadrze, na to trzeba miec jaja. Kaczki je maja, stad taki wrzask w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Oj glupias ty Iza, glupias jak but! IP: 213.25.196.* 03.10.07, 15:38 A ktory polski polityk dotrzymal slowa? przed wyborami zawsze zlote gory byly obiecywane, a co po wyborach? co Tusk kiedykolwiek dotrzymal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I*za sądzę, żeś Ty głupszy.. i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 19:53 Wyzywać się zacznijmy, a jakże, w końcu z PiSakiem mam do czynienia. > Specjalnie przyjechałam do kraju na urlop, by móc zagłosować. Tylko > PO wchodzi w rachubę. Strata czasu i pieniedzy. Nie Tobie zaglądać do mojego portfela. > tylko Tusk obiecuje, ze będzie abolicja podatkowa, Obiecywal tez, ze jego partia nie wezmie dotacji z budzetu - hehehe. PiS wziął sporo na pewien kościółek... z budżetu, na który jeszcze do niedawna się zrzucałam... I na wiele innych rzeczy sobie wziął.. > On wskazuje, że w UK firmę się zakłada w 15 minut, a socjalistyczno > populistyczno - katolickich Kaczek to nie interesuje, Rozumiem, ze przed 2005r zakladalo sie firme w 15 min a socjalistyczno-populistyczne kaczki to zepsuly na zlosc przedsiebiorcom. Ja - widzisz - chcę, by wreszcie PO miało okazję się wykazać, pokazać, czy i jak dotrzymają tych konkretnych obietnic, bo myślę, że jest to możliwe. Zakładam, że jeśli PO nie zrobi tego, co obiecuje, przemyślę głosowanie na nich następnym razem. PiS widzisz, nie obiecuje nawet tego, co mnie interesuje.. W ogóle. > Tylko Tuska interesuje los Polakow na wyspach; Tak, przed wyborami. Masz kulę, w której widzisz przyszłość? Pozwól, że w to nie uwierzę. > "..nam tylko chodzi o > te 20,30 procent głosów, a skąd one pochodzą - nieważne". I mial racje. Nie zgadzam się, czy tak jeszcze można? > W domyśle: "Jak nam ojcuś Rydzyk te glosy załatwi przez swoje > techniki prania mózgów staruszkom, to super! Nie lekcewaz staruszek! Niejedna by cie jeszcze w kozi rog zapedzila. No comment. Pożartujmy z niewygodnych faktów. > I najlepiej, gdy utrudnimy im głosowanie za granicą." W ogole nie powinno byc takiej mozliwosci. Dlaczego jako polski podatnik mam ponosic tego koszty. Czyli głosowanie np. amerykańskiej Polonii od lat w polskich wyborach nie jest usprawiedliwione? Jestem obywatelką Polski, głosuję w wyborach parlamentarnych w Polsce, w lokalne się nie mieszam. Twoje zdanie w tym temacie nie ma dla mnie znaczenia. > ale nikt w pracy nie będzie mnie pytał, dlaczego Polska jako > jedyna w UE sprzeciwia się Dniu Przeciw Karze Śmierci. Nastepnym razem odpowiedz, ze kara smierci obowiazuje w wiekszosci stanow USA i Polska bardziej przypomina taki wlasnie stan, niz zlewaczala europke. Polska nie bedzie brala udzialu w lewackich hecach i politpoprawnej propagandzie. Szkoda na to czasu i pieniedzy. O ile wiem, Polska zawetowała to, bo nie chciała "postempowa" Unia dodać (jak chciał polski MSZ): "Dzień przeciw karze śmierci , ABORCJI I EUTANAZJI." Popraw mnie, jeśli się mylę. > zostaję w WB, dalej się wstydząc za wyczyny Fotygi, Kaczek i im > podobnych Ech, nie ma to jak Olek. Za niego nikt sie nie musial wstydzic. Nie mówiłam nic o Olku, a może mówiłam, tylko ja o tym nie wiem, a Ty wiesz? > Dzień po niesławnej debacie - mam dość polityki, Dlaczego nieslawnej? Bardzo slawna byla ta debata. Kaczynski rozwalkowal Olusia na ciasto. Sprawdź znaczenia słowa "niesławna"... Polaku Ty mądry. > Kaczki sie szczycą osiągnięciami gospodarczymi, jakby > były tylko ich! Sa rowniez ich Ale one dyskredytują poprzednie ekipy, zakładają nowe państwo, człowieku! "Są również ich" - sam przyznajesz. Powód, by zawłaszczać wszelkie sukcesy Polski w naszej historii, pewnie.. Zawłaszczać osiągnięcia Solidarności, podczas, gdy 13. grudnia Jarosław siedział w domu i "pilnował kota", gdy internowano wielu członków dzisiejszej PO i nawet LiD.... hmm. Można, bo nikt nie zabrania.. >To jest potwarz, skandal, idiotyzm. Jak ktoś tu wspomniał, > Kaczki nie za bardzo chciały, byśmy w ogóle weszli do Unii!!!!! A >teraz sie szczycą sukcesami gospodarczymi, które wynikły z >przystąpienia, bo z czego inne go??? Te doinformowana, to moze wytlumacz dlaczego eksperci UE prognozowali w 2005r wzrost gospodarczy w Polsce w latach 2006 i 2007 na 4,5% a jest srednio 6,5%? Rzucasz cyframi jak z rękawa, nazywasz mnie głupią jak but, imponujący jesteś męszczyzna. Gospodarka toczy się swoim torem, polityka swoim w krajach demokratycznych. Nie przyPiSuj PiSowi wszystkiego, co pod ich rządami się wydarzyło w gospodarce, bo to niemądre. > I spadkiem bezrobocia, choć każdy wie, że to nasze wyjazdy im tak > statystyki poprawiły, KAŻDY TO WIE, a ci nam kit wciskają za każdym > kroku. Za to nie kazdy wie, ze w latach 2006/07 PRZYBYLO W POLSCE 1,2 mln miejsc pracy, stad takie opinie jak twoja. Mam znajomych w jednym z największych miast w Polsce, którzy mają świetne kwalifikacje i wciąż ogromne problemy ze znalezieniem odpowiedniej do nich pracy. Ogromne. Wciąż. A innym pensje idą w dół, właśnie się dwie wybierają do WB.. > Jak dla kogos 2+2=5, bo Kaczyński tak mówi, będzie głosował na PiS > tak czy inaczej. Problem w tym, ze Kaczynski mowi, ze 2+2=4. Problem w tym, że jesteś zwolennikiem PiS i nie zauważasz, że nie tylko PiS zawsze i wszędzie.. P.S. Daj sobie spokoj Izka z ta cala PO, bo to totalne POpaprance sa. Chyba się nie zdziwisz, że sobie nie dam tylko dlatego, że Ci się wydaje, że powinnam, hehe. >i to dzieki polityce tych srodowisk jezdzicie dzisiaj na szmacie w Anglii palanty. Czyżby? Masz więc kulę wielozadaniową, widzi ona, co ja robię w WB, hmmm.. Nie wierz tej kuli za bardzo! > Kaczki je maja, stad taki wrzask w Polsce! Wrzeszcz na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enzo Re: sądzę, żeś Ty głupszy.. i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 12:22 Słabe riposty i nie na temat, licha jestes jak wszystkie platfusy:)) Donio pzrypomina sobie o uciekinierach na parenascie dni przed wyborami a wczesniej sie nie interesował,na kolejna szanse nie zasługuje bo jest osobą totalnie skompromitowaną :AWS, UW, Kongres Liberalno Aferalny , starsi ludzie wiecej przezyli i wiecej obietnic słyszeli, stąd są mądzrejsi i nie napalają sie na kolejną kukłę jak ty to robisz, debilnych obchodów nam nie trzeba bo wiekszosć społeczenstw polskiego i europ. chce powrotu kary smierci, zmien znajomych bo to ofermy, w IIIRp zajmowano sie kreceniem wałów, a wzrost gosp bierze sie z pracy a nie z "reform" Pola, Balcerka Lapińskiego, a debata nie była taka zła myśl coś samodzielnie na raz drugi, bo tak to szkoda pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: sądzę, żeś Ty głupszy.. i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:39 Nie napalam sie na zadne kukły. Piszesz: "debilnych obchodów nam nie trzeba bo > wiekszosć społeczenstw polskiego i europ. chce powrotu kary smierci," widzisz, ja myślę samodzielnie, a nie to co ty czy jakieś tam większości.. znajomych nie bede zmieniac, ofermo. tak, wzrost sie bierze z pracy, nie z wladzy kaczek.. Ty jestes slabszy niz bys chcial, bokserze smieszny... wetujcie co sie da w UE, a potem idzcie wszyscy na wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: sądzę, żeś Ty głupszy.. i co z tego? 04.10.07, 12:28 Po przeczytaniu Twoich postów stwierdziłem, że Wiesz na kogo zagłosjesz. Ale lepiej dla Ciebie jeśli Twój kandydat nie wygra. Tusk, lata 2005-2007 sejm V kadencji: interpelacji - 0 pytań - 0 zapytań - 0 oświadczeń - 0 wypowiedzi - 18. uczestnictwo w 2 komisjach, Łączności z Polakami za Granicą i Odpowiedzialności Konstytucyjnej: wypowiedzi - 0. Za swoją ciężką pracę chapał 23000pln miesięcznie I Ty wierzysz, że Ci pieniędzy nie zabierze! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Ale ty jestes niegrzeczna Izuniu. 04.10.07, 18:21 Gość portalu: I*za napisał(a): > PiS wziął sporo na pewien kościółek... z budżetu, na który jeszcze > do niedawna się zrzucałam... I na wiele innych rzeczy sobie wziął.. Owszem, takich praktyk nalezy zaniechac, niezaleznie od tego, czy jest to 20mln dotacji na SOB, czy 180 mln na muzeum Zydow w Warszawie. Urzedasy nie moga wywalac takiej kasy wedle uznania. Szkoda tylko, ze tak wiele slyszy sie wylacznie o tym pierwszym przypadku. > Ja - widzisz - chcę, by wreszcie PO miało okazję się wykazać, Lepiej nie, Polska tego nie wytrzyma! > Czyli głosowanie np. amerykańskiej Polonii od lat w polskich > wyborach nie jestusprawiedliwione? Nie jest, a jesli juz to tylko w ambasadzie a nie specjalnych punktach, ktore ponoc maja byc w Anglii. Kto za to zaplaci? > Jestem obywatelką Polski, głosuję w wyborach parlamentarnych > w Polsce, W Polsce mozesz sobie glosowac. Nikt ci nie zabrania. > O ile wiem, Polska zawetowała to, bo nie chciała "postempowa" Unia > dodać (jak chciał polski MSZ): "Dzień przeciw karze śmierci , > ABORCJI I EUTANAZJI." Popraw mnie, jeśli się mylę. To jest wlasnie umiejetnosc robienia polityki przez PiS. Dwie pieczenie na jednym ogniu. Przedstawili sie jednoczesnie jako zwolennicy kary smierci, oraz przeciwnicy aborcji i eutanazji. Majstersztyk, i kwintesencja prawicowego konserwatyzmu. > Nie mówiłam nic o Olku, No wlasnie, nie mowilas! > Sprawdź znaczenia słowa "niesławna"... Polaku Ty mądry. Sprawdz znaczenie slow sarkazm i ironia. > Ale one dyskredytują poprzednie ekipy, zakładają nowe państwo, > człowieku! "Są również ich" - sam przyznajesz. Powód, by > zawłaszczać wszelkie sukcesy Polski w naszej historii, pewnie.. > Zawłaszczać osiągnięcia Solidarności, podczas, gdy 13 > grudnia Jarosław siedział w domu i "pilnował kota", gdy internowano > wielu członków dzisiejszej PO i nawet LiD.... hmm. Można, bo nikt > nie zabrania.. Tak wiadomo, ze poprzednie ekipy byly swiete i zadna krytyka ich spotkac nie moze. Co do meritum, nie wiedzialem, ze sa jeszcze naiwni, ktorzy sadza, ze komunizm upadl zwalczony przez Solidarnosc. Nie droga Izuniu, to PZPR zdecydowala o koncu komunizmu. Aparatczykom chodzilo tylko o to, by w nowym systemie zachowac wladze gospodarcza (za ktora zreszta idzie tez polityczna). Znalezli na to sposob. Przekazali wladze tzw. frakcji pulawskiej, pogonionej z PZPR w 1968r, ktora w miedzyczasie podczepila sie pod Solidarnosc i zyskala aureole wielkich opozycjonistow. Dalszy rozwoj wypadkow i tworzenie bantustanu nad Wisla znamy. > Rzucasz cyframi jak z rękawa, nazywasz mnie głupią jak but, > imponujący jesteś męszczyzna. Bo cyfry to konkret i zdaje sie, ze na ten konkret niewiele masz do powiedzenia. Poza tym, nie chce byc zlosliwy, ale nie pisze sie "męszczyzna" tylko "mężczyzna". Popraw sie w przyszlosci! > Nie przyPiSuj PiSowi wszystkiego, co pod ich rządami się wydarzyło > w gospodarce, bo to niemądre. Rozumiem, ze PiSowi nalezy przypisywac tylko to co zle a to dobre juz nie? Tak jest najmadrzej? > Mam znajomych w jednym z największych miast w Polsce, którzy mają > świetne kwalifikacje i wciąż ogromne problemy ze znalezieniem > odpowiedniej do nichpracy. Pewnie skonczyli zarzadzanie i marketing w Wyzszej Szkole Wielkiego Biznesu i nie moga znalezc pracy dyrektora korporacji, stad ta frustracja. Znam paru takich. > Ogromne. Wciąż. A innym pensje idą w dół, właśnie się dwie > wybierają do WB.. Jesli chcesz udowodnic, ze rynek pracy w Polsce jest dzis trudniejszy niz dwa lata temu to przykro mi ale fakty mowia co innego. P.S. Ech Izka, Izka. Daj se ty dziewczyno spokoj z tym Tuskiem i PO. Znam ja takich liberalow jak ty. Ledwie skonczy to zarzadzanie a juz wielki liberal, swiat chce rozwalac, podatki dla najbogatszych obnizac bo widzi siebie w roli Wielkiego Manegera za kilka lat. Niezly polityczny "target" dla roznych łże-liberałow. Tymczasem "target"do konca zycia pewnie nie zarobi nic ponad pierwszy prog. A PiS w tym roku znaczacoobnizyl podatki takim jak wy. Najpierw "skladke" emerytalna o 7% a teraz duze ulgi w Pitach na dzieci. Dzieki temu 10 mln ludzi w Polsce w ogole przestanie placic podatek dochodowy(sic!). To sie nazywa Izka obnizka podatkow! Ciesz sie, bo jak cie zwolnia z roboty na szmacie w jukeju, to bedziesz mogla wrocic do Polski i utrzymac sie ze zwyklej pracy, poniewaz w wiekszym stopniu bedziesz korzystac z jej owocow. A jeszcze dodatkowo nakrecisz popyt wewnetrzny w Polsce, bo zagranicznych frykasow nie bedziesz przeciez kupowac za srednia pensje i inni tacy jak ty beda mieli prace i dochody. A ty sie Izka martwisz, ze twoim szefom nie obniza podatku i nie wystarczy im na nowy jacht w Monte Carlo. Ale prawda, oni te pieniadze zainwestuja i zrobia ci w trymiga nowa Irlandie. Juz by byla, gdyby przez 20 lat "transformacji" nie musieli placic takich duzych podatkow i przeplacac za sile robocza. Nie mowila to Henia Bochniarz, ze u niej kazdy ochroniarz musi miec studia?! To ile ona na same ich pensje musiala wydac?! Ech Izka, Izka, glupias ty - jak but! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza ciekawa jestem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:31 czemu nie odpowiadasz na posty kerrymana.. hm? > > > > Ja - widzisz - chcę, by wreszcie PO miało okazję się wykazać, > > Lepiej nie, Polska tego nie wytrzyma! Nie zgadzam się i tyle. Ja uważam, że Polska nie wytrzyma kolejnej kadencji Kaczyńskich, a potem pewnie i następnej itd. Ja, widzisz, obawiam się, że bracia u włądzy są zarożeniem dla polskiej demokracji, ze wiele grup społecznych jest marginalizowanych, ze włądza w naszycm kraju - prezydencka również - reprezentuje wąską grupę społeczenstwa. Władza chce się bić, z nikim nie chce rozmawiać, wszystkich lży, kto nie swój. To mi się nie podoba. Uważam,że jakaś koalicja jest w Polsce potrzebna, a bracia nie są, w moim mniemaniu, do niej zdolni. > > Jestem obywatelką Polski, głosuję w wyborach parlamentarnych > > w Polsce, > > W Polsce mozesz sobie glosowac. Nikt ci nie zabrania. Właśnie się postarałam o dopisanie mnie do listy wyborców, zagłosuję w moim mieście w Polsce. Tylko co ma do rzeczy fakt, czy tu czy tam bym głosowała? Widzę, że wg ciebie tylko polscy podatnicy powinni móc głosować. Na szczęście tak nie jest, choćbyś chciał. Choć obawiam się, ze jeżeli kaczkom się tak zachce, to zmienią każde - i to też - prawo. > przeciwnicy aborcji i eutanazji. Majstersztyk, i kwintesencja prawicowego > konserwatyzmu. Tu się radykalnie różnimy i to normalne. A swoją drogą nie weszliśmy do Unii by wetować wszystko, co się polskiej władzy nie podoba. Unia to współpraca, słuchanie innych poglądów, a nie blokowanie decyzji większości. Kaczki chcą euro z Unii, ale podporządkować się w niczym nie chcą. To nie moja logika. > > > Nie mówiłam nic o Olku, > > No wlasnie, nie mowilas! To ty sobie pogadałeś, rozumiem. > > Sprawdź znaczenia słowa "niesławna"... Polaku Ty mądry. > > Sprawdz znaczenie slow sarkazm i ironia. Znajdź znaczenie powiedzenia "odwracanie kota ogonem"! > Tak wiadomo, ze poprzednie ekipy byly swiete i zadna krytyka ich spotkac nie > moze. Bzdura, wiesz, że tego nie powiedziałam. > tylko o to, by w nowym systemie zachowac wladze gospodarcza (za ktora zreszta > idzie tez polityczna). Znalezli na to sposob. Przekazali wladze tzw. frakcji > pulawskiej, pogonionej z PZPR w 1968r, > ktora w miedzyczasie podczepila sie pod Solidarnosc i zyskala aureole wielkich > opozycjonistow. Dalszy rozwoj wypadkow i tworzenie bantustanu nad Wisla znamy. Nie wiem dokładnie, jak to było, nie znam na tyle tej historii, ale nie zmyślam ani nie naginam faktów. No tak, zaraz zraz, gdyby wtedy wszyscy pilnowali w domu kotów, podążając za twoim narwanym tokiem myśli byśmy mieli dotąd komunę - albo jakąś rewolucję na kształt rumuńskiej... > > > Rzucasz cyframi jak z rękawa, nazywasz mnie głupią jak but, > > imponujący jesteś męszczyzna. > > Bo cyfry to konkret i zdaje sie, ze na ten konkret niewiele masz do powiedzenia Jasne, że konkret. Tylko cyfry były i są zawsze, a pielęgniarki zostały , jak wiadomo, pogonione i wyśmiane przez ich rząd, rząd "zwykłych ludzi". Aha, no i oczywiście cokolwiek się mówi przeciwko rządowi, pisowi czy kaczkom, to "prowokacja obcych sił", to już wiemy. > . > Poza tym, nie chce byc zlosliwy, ale nie pisze sie "męszczyzna" tylko > "mężczyzna". Popraw sie w przyszlosci! Kurczę, nie wyczułeś tu sarkazmu???? Imponujący masz i lotny musk... > > > Nie przyPiSuj PiSowi wszystkiego, co pod ich rządami się wydarzyło > > w > gospodarce, bo to niemądre. > > Rozumiem, ze PiSowi nalezy przypisywac tylko to co zle a to dobre juz nie? Tego też ja nie powiedziałam, tylko Ty... Następną bzdurę mi imputujesz. > > Mam znajomych w jednym z największych miast w Polsce, którzy mają > > świetne kwalifikacje i wciąż ogromne problemy ze znalezieniem > > odpowiedniej do nichpracy. > > Pewnie skonczyli zarzadzanie i marketing w Wyzszej Szkole Wielkiego Biznesu Otóż nie! Taki jesteś zacietrzewiony, że wymyślasz fakty i je głosisz głośno, żeby było widać i słychać, skąd ja to znam.. > nie moga znalezc pracy dyrektora korporacji, stad ta frustracja. Znam paru taki > ch. Ja nie znam... > > > Ogromne. Wciąż. A innym pensje idą w dół, właśnie się dwie > > wybierają do WB.. > > Jesli chcesz udowodnic, ze rynek pracy w Polsce jest dzis trudniejszy niz dwa > lata temu to przykro mi ale fakty mowia co innego. Ja widocznie znam inne fakty niż Ty. W paru dużych firmach w moim mieście pensje wykwalifikowanych pracowników idą w dół. A zakres obowiązków się poszerza. Kto będzie z tego zadowolony? Może stąd mówienie - "nie chcą pracy, choć ona tu jest".. Inne osoby wylatują z pracy - na ich miejsce są zatrudniane po 2, nawet 3 osoby za śmieszne pieniądze, które to osoby stracą te pracę za rok, przyjdą inne itp. Nie znam cyfr ale rynek pracy jest zamglony, niejasne zasady na nim panują.. I nie winię za to kaczek tylko i wylącznie, winię ich za to za głoszenie, ze jest świetnie. Bo za komuny też to, co w telewizji (ze aktualna TVP jest manipulowana i podlega Pisowi wiemy wszyscy az za dobrze, ale to inny temat) o istniejącym dobrobycie głoszono, jakoś obywatele nie mogli zaobserwować w ich życiu codziennym. > > > P.S. Ech Izka, Izka. Daj se ty dziewczyno spokoj z tym Tuskiem i PO. > Znam ja takich liberalow jak ty. Ledwie skonczy to zarzadzanie Ja skończyłam filozofię, znów mi wciskasz jakiś kit. I znów przypominasz mi bardzo swoich politycznych idoli. > Niezly polityczny "target" dla roznych > łże-liberałow. "Łże-liberałowie", "łże-elity" - a Ty po prostu łżesz i łżesz aż się w tym zapominasz. Uszy bolą od tej nowomowy. > Najpierw "skladke" emerytalna o 7% a teraz > duze ulgi w Pitach na dzieci. Kiełbasa wyborcza, sam to wiesz! Samotne matki za to dostają mniej zasiłku na dzieci. Bo Pis wspiera rodziny. Bo rodzin jest jednak więcej niż samotnych matek. A dyskryminowanie mniejszości to domena faszystów... > Ciesz sie, bo jak cie zwolnia z roboty na > szmacie w jukeju, to bedziesz mogla wrocic do Polski i utrzymac > sie ze zwyklej pracy, poniewaz w wiekszym stopniu bedziesz > korzystac z jej owocow. O czym ty opowiadzasz? Co ty wymyślasz? Demagog z Ciebie obrzydliwy, aż mi wstyd, że Z Tobą gadam. Odechciało mi się. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: PO - co myslicie? 04.10.07, 11:56 iza napisał(a): tylko Tusk obiecuje, ze > będzie abolicja podatkowa, jeśli on bedzie tworzyl rząd. Te obiecanki Tuska to plagiat programu UPR www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=79&aid=91 > Tylko Tuska interesuje los Polakow na wyspach; Tuska interesuje GŁOS Polaków na wyspach. On podobnie jak Kaczki uprawia demagogię, a Ty dałaś się na to złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: PO - co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:57 Jesli Tusk bedzie tworzyl rzad i nie zrobi abolicji podatkowej, to zapewniam Cie, ze odszczekam pare rzeczy, ktore o nim = o planach PO powiedzialam. A dlaczego wy wszyscy z góry żarliwie zapowiadacie, ze nic sie nie może udać? I OCZYWIśCIE, ŻE SIĘ NIE UDA! Znów wygra PiS, bo łosi mamy w kraju wiele. Kto wejdzie w koalicję z pisem, by mu tylko służyć, bo taka jest idea koalicji w mniemaniu pis? I to jest fakt, który nawet premierek w debacie zaznaczył? Obawiam się, że będzie co bylo.... Pis nie potrafi współpracowąć, bo kocha swoją władzę za mocno.. Chodzi mu o PiS, nie o Polskę. I tyle. A ja chcę się przekonać, że PO z kimś tam - nawet jeśli z częścią pis - cos zmieni. Przestanie wydawać kasę na lewo i prawo, przestanie liczyć na szybki efekt jak Hitler i przypomni społeczeństwu o pokorze i cierpliwości, bo ropa u nas nie występuje ani złoto i w gospodarce nic od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman do maeckiego i artfura 04.10.07, 09:29 jako ze nie wstyd wam glosowac na pis: jaro obiecal: zasadyzobowiazuja.up.pl/ dlaczego dzisiaj ktokolwiek mialby wierzyc w ich obietnice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop_ze_wsi Re: IP: 81.140.94.* 04.10.07, 10:27 a jak myslisz PO bedzie inne? nie ma takiej mozliwosci obiecanki macanki a glupiemu stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: do maeckiego i artfura IP: 213.25.196.* 04.10.07, 10:33 kerryman-ie ja nigdzie nie napisalem ze zaglosuje na PiS, ja pamietam czasy kiedy PiS nazywal sie AWS, a PO bylo UW, i rozwalili gospodarke dokladnie, po roku 1997, i musialem wyjezdzac na saksy na zachod, i cale autokary wyjezdzaly pelne a wracaly puste, i ja tez bylem we wloskim obozie pracy, zapamietalem to sobie dobrze dzieki komu, a po osrodkach polonijnych te same zaklamane mordy przyjezdzaly, chlaly na krzywy ryj, i jak wysluchiwaly o problemach Polonii to zawsze ta sama spiewka "przekazemy to odpowiednim wladzom" i nic sie nie dzialo, przez ponad 8 lat to samo obiecywano a robilo sie w konsulatach coraz gorzej, nagle Tsk zauwazyl ze w konsulatach jest zle, jakos tak przed wyborami zauwazyl, dlaczego nie wczesniej? nagle PiS tez zauwazyl ze cos jest nie tak; 3-4 lata temu chwalili sie jak to oni umozliwili wyjazd Polakom za granice i prace tam, a dzisiaj placz, a kto doprowadzil do masowego wyjazdu na zachod jak sie tylko unia otworzyla? AWS-UW a kwasniewski swoim podpisywaniem ustaw zezwalal na wprowadzenie w zycie, i dzisiaj ci sami znow sie pchaja do koryta, znow obiecuja po raz kolejny; to co wynika z moich postow to to ze za Pisu lekko sie poprawilo, cos sie zaczelo robic, widze asfalt na ulicy, drogi sie rozbudowuja, i ze PO tylko zajmuje sie szkalowaniem Pisu, zamiast usiasc so stolu i zrobic to co trzeba aby narodowi zylo sie lepiej, nic z tego nie zrobili, tlko klotnia ktora wszystko rujnuje, i zatrzymuje; i na nastepne wybory pojda z tymi samymi haselkami, a to znaczy ze nci nie zrobili, mam w domu ulotki z 1997 AWS-UW, wczoraj na wycieraczce znalazlem ulotki z Pisu, te same haselka, znaczy sie przez 10 lat co zrobiono? nic, bo gdyby cos zrobili to by wymyslili cos nowego do zrobienia, wczoraj na ulicy dostalem ulotki PO, porownalem, znow to samo sie obiecuje, czyli nic przez 10 lat nie zrobili; wiec skoro poza kloceniem sie nic nie robia to i w przyszlosci nic robic nie beda; tyle ze PiS cos tam jeszcze teraz robi, za wolno zeby bylo dobrze, a PO poza przeszkadzaniem nie robi nic wiecej, dlaczego musza przeszkadzac? dlaczego nie moga dojsc do zgody? skro dobro narodu tak bardzo jest dla nich wazne to czemu tak sie jatrza? zamiast sie wziac do roboty i wspolnie budowac przyszlosc; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: do maeckiego i artfura 04.10.07, 12:48 "i rozwalili gospodarke." a ty o gospodarce wiesz generalnie wszystko. "za Pisu lekko sie poprawilo, cos sie zaczelo robic, widze asfalt na ulicy, drogi sie rozbudowuja" poza tym ze pieniadze na asfalt dala unia i PiS nawet gdyby chcial to popsuc tego by nie mogl, to za ich obecne rozdawnictwo publicznych pieniedzy polacy bekna za jakies kilka lat, kiedy wzrost zahamuje, przybedzie milion kolejnych 40-latkow na wczesniejszych emeryturach a mlodych bedzie coraz mniej - wtedy laskawco powiesz - to wina PO, bo rok temu wygrala wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: do maeckiego i artfura 04.10.07, 12:53 "dlaczego musza przeszkadzac?" masz typowy dla kaczek sposob myslenia - bo opozycja powinna pomagac, nigdy geby nie otwierac najlepiej tylko dolaczyc do biernego ale wiernego choru wyznawcow. malo kto pamieta co ostatecznie przekreslilo mozliwosc koalicji PO-PiS. PiSowcy uparli sie ze chca wszystkie ministerstwa silowe. nie znaja sie za bardzo na ekonomii - jedyna poczatkowa rozsadna osoba byla Zyta (tylko na poczatku niestety) - wniosek - oni wcale nie zamierzali przeprowadzac reform gospodarczych. dac przeprowadzic reformy PO - a jak nie chca - komus spoza bandy kaczynskiego, tak na wszelki wypadek, zeby jakby ktos strajkowal moc -powiedziec - to nie my! to zyta! Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: PO - co myslicie? 04.10.07, 11:08 Myślę, że Tusk nie przyjechał Was namawiać do powrotu tylko przyjechał po Wasze głosy, bo tylko to go obchodzi, a nie to czy będziecie mieli pracę w Polsce. Niezdecydowanym polecam UPR! Przeczytajcie program, a zobaczycie jaki plagiat popełnił Tusk, tylko po to aby wyrwać od Was głos. Zarys programu UPR: www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=79&aid=91 Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman look at the bright side... 05.10.07, 11:48 nawet jesli PO przegra, u wladzy pozostana bloody wankers, ale bright side jest taka, ze rynek nieruchomosci bedzie w miare stabilny przez kolejne kilka lat, bedzie mozna jeszcze cos kupic. gdyby wygrala PO, jakkolwiek szczesliwy bym nie byl z tego powodu, moglaby jednak doprowadzic do przyspieszenia rozwoju, moze szybszego przyjecia euro, a to chcac nie chcac rzutuje na ceny nieruchomosci, ktore - wolalbym, nie drozaly zbyt bardzo przez kolejne 2-3 lata. moze na tym polega ewenement wysokiego poparcia wszystkich polskich bollocks :D, moze nawet sam powinienem zaczac nawolywac do glosowania na ktorychs z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur UW-PO IP: 213.25.196.* 05.10.07, 14:13 dzisiejsze PO ciagle trabi o demokracji, prawach czlowieka, ze Kaczynscy ukradli demokracjie, itd. najbardziej trabia o tym w zagranicznych mediach Bronislaw Geremek, Adam Michnik, a i Tusk sie udziela, a taki Geremek piewca demokracji w 1950 wstapil do PZPR, tez slawil demokracjie, w tamtych czasach stalinowska, brat Adama Stefan to tez zaprowadzal demokracje, stalinowska rzecz jasna, czasy sie zmienily to i koryto trzeba zmienic, i o ile wczesniej walczyli z Zachodem to dzisiaj klaniaja sie Zachodowi w pas, bo tam teraz jest koryto i wladza, jaka zmiana pogladow; a po co te plucie w zagranicznych mediach na wlasny kraj? Tusk jak wiele razy dowiodl ma za nic "zwyklych szarych ludzi", dzisaj goroco sie przejmuje losem Polakow za granica, oto leci tania linia do UK i IRL, wspolczuje rodakom ze tak "musza", czemu to przed wyborami tylko sie tym zainteresowal? a dlaczego nie interesowal sie losem zwalnianych hurtowo ludzi jak guru Balcerowicz likwidowal zaklady pracy? od 2 lat jest w Komisji Łączności z Polakami za Granicą, i dopiero teraz zauwazyl ze w konsulatach zle sie dzieje, ze paszport wyrobic to i rok czasu zajmuje (poza UE), tak przed wyborami to zauwazyl, co za zbieg okolicznosci; bo do tej pory byl zajety oligarchami, ludzmi ktorzy w podejrzany sposob zdobyli wielkie majatki, a takimi ludzmi z ulicy to sie wogole nie interesowal; Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: UW-PO 05.10.07, 14:24 ty od zawsze wiedziałeś że sie oligarchami zajmował czy od momentu kiedy twój kaczy guru po raz pierwszy użył tego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: UW-PO 05.10.07, 16:05 okreslenia "oligarcha, wyksztalciuch, byznesmen, to wszystko zostalo wymyslone dla ciemnego ludu. ciemny lud nie zapyta "Jarek a ty madralo ile zarabiasz, jakie masz wyksztalcenie?" ciemny lud nie pomysli - hmm, moze zaglosujemy na tych, ktorzy wspieraja biznes, moze i nam sie poprawi. bo dalej w ich zakutych lbach jest obraz panstwa "idealnego" - czy sie stoi czy sie lezy x zlotych sie NALEZY. kto daje tym tumanom pieniadze za ich prace? panstwo? nie, w wiekszosci prywatni przedsiebiorcy, a dopoki tych panstwo bedzie nienawidzic i zwalczac - u Kowalskiego sie znaczaco nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman manipulator jestes 05.10.07, 15:51 w 1950 wstapil do PZPR - tak, bo wtedy kazdy wstepowal. jesli by nie wstapil, prawdopodobnie albo on albo jego rodzina znalazlaby sie w pociagu na wschod. tak wiec to ze wstapil to zadna nowina, wazne ze mial jaja wystapic w 1968, ale ten fakt wolisz pominac. jak typowy pisdus. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch_pl *** Co by nie pomyśleć o PO *** 05.10.07, 14:30 i tak gorzej już być nie może. www.fun.net.pl/2007-09-05/samochwala.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: *** Co by nie pomyśleć o PO *** IP: 213.25.196.* 06.10.07, 09:57 nie glosuje na PiS bo pamietam jak nazywali sie AWS co wspolnie z UW robili, ale nie podoba mi sie w jaki sposob PO szkaluje PiS, zaklamanie PO wychodzi codziennie, juz podaja ze za rzadow PiS zginelo prawie 14000 ludzi na drogach, 11000 to tez prawie 14000, co tam te 3000, kiedys juz pokazywali pusta lodowke i ceny znacznie wyzsze niz dane z GUSu, az musieli przepraszac, i po co to? po co ta klamanie? wlasnie znalazlem statystyki wypadkow z lat ubieglych: www.men.gov.pl/bezpieczna/wychowanie/wypadki_drogowe.php i liczba zabitych jak i wypadkow zmniejszyla sie w porownaniu z latami kiedy Po nazywalo sie UW; popatrzcie na statystyki procentowe wypadkow w latach 1997-2001 i obecne i po co PO przedstawia w taki sposob dane? kerrymenie, w mojej rodzinie nikt w 1950 roku nie byl w PZPR jak i znam wielu starszych ludzi co tez nie byli, i nie pojechali na wschod, moze by sie i dalo znalezc dane liczbowe ilu czlonkow partia miala ale z tych lat i tak beda zawyzone, ludzie ktorzy zmieniaja zdanei jak im wiatr historii zawieje nie maja honoru, wtedy taki Geremek wystapil z PZPR bo sie zrobila nagonka na Zydow, i wielu z nich z Polski wyjechalo, ZSRR nie lubilo USA a tym samym sojuszniczego Izraela, i wplynelo na polskie wladze tak aby usunac zydow z Polski; dzisiaj powial wiatr historii z zachodu wiec ludzie bez honoru zmienili zdaneipo raz kolejny, inne partie zalozyli i inne wygodne na ten czas wartosci wyznaja; kiedy kaczy guru mi powiedzial ze PO dba o oligarchow? nigdy mi tego nie powiedzial, sam to zauwazylem jak na saksy musialem jezdzic, wtedy spotkalem wielu zdolnych ludzi ze zliwidowanych zakladow, ktore wyprzedano za bezcen i nikt nie dbal o zwalnianych ludzi, liczyli sie kolesie ktorzy za bezcen podostawali potezne firmy; wtedy potwozyly sie gangi oszukujace ludzi przy szukaniu pracy, polskie ambasady nie interesowaly sie tym, czlowiek stal sie nikim, wyzysk w Tesco czy Biedronce, nikogo to nie interesowalo, a tu nagle wybory, Tusk znalazl Polakow w angielskim Tesco, wspolczul im, a gdzie byl jak sie zaczynalo cale to zlo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop_ze_wsi Re: *** Co by nie pomyśleć o PO *** IP: 81.140.78.* 06.10.07, 10:15 powinniscie zobaczyc podobiestwo miedzy pis-em a tuskiem jak by nie bylo donald tez kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 12:04 po to aws czy tam uw, lid do wlasciwie pzpr, pis. troche PC. kazda partia miala w przeszlosci wzloty i upadki, w kazdej znajda sie czarne owce. niestety nie jest to hameryka, gdzie od lat polityka jest duzo bardziej uproszczona, 2 biegunowa, w polsce zawsze musialo byc tysiac piecset sto dziewiecset partii i 2 razy tyle kandydatow na prezydenta, mimo ze jestesmy co najmniej 10 razy mniejszym narodem. jakie proponujesz rozwiazanie? rozstrzeliwanie albo dozywotni imprisonment dla wszystkich politkow ktorzy cos przeskrobali, w ogole najlepiej cale partie ktore cokolwiek mialy z takim czlowiekiem wspolnego. PO to nie AWS albo UW, to partia ktora patrzy do przodu, zmienia sie, pozbywa sie czarnych owiec, nie ma miejsca dla kompromisu typu - dla wladzy zbratamy sie nawet z samoobrona. PiS bedzie wiecznie walczyl z ukladem, nawet za 20 lat, za 20 nastepnych rzeczpospolitych, bo to ich paliwo, bez tego partia by dlugo nie pociagnela. nie ma innych koncepcji, przynajmniej tak dlugo jak u wladzy sa kurduplaste kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 12:44 > jakie proponujesz rozwiazanie? rozstrzeliwanie albo dozywotni imprisonment dla > wszystkich politkow ktorzy cos przeskrobali, w ogole najlepiej cale partie ktore > cokolwiek mialy z takim czlowiekiem wspolnego. Nie najgorsze rozwiazanie, ale na poczatek wystarczyloby odebranie biernych praw wyborczych. > PO to nie AWS albo UW, to partia ktora patrzy do przodu, zmienia sie, pozbywa > sie czarnych owiec, nie ma miejsca dla kompromisu typu - dla wladzy zbratamy sie > nawet z samoobrona. PO to JEST AWS, UW, KLD. To sa ci sami ludzie. Jesli na trabanta nalepisz znaczek Ferrari, nie pojedzie jak Ferrari, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 13:12 ghrom napisał: > > PO to JEST AWS, UW, KLD. To sa ci sami ludzie. Jesli na trabanta > nalepisz znaczek Ferrari, nie pojedzie jak Ferrari, nie. Nie do konca jest tak jak twierdzisz, gdzyz Lech Kaczynski (oficjalnie samozawieszony czlonek PiS) czy Ujazdowski do ministrowie AWS obecnie u wladzy jako politycy PiS, a Rokita, Komorowski to byli politycy AWS teraz w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 13:31 > > PO to JEST AWS, UW, KLD. To sa ci sami ludzie. Jesli na trabanta > > nalepisz znaczek Ferrari, nie pojedzie jak Ferrari, nie. > > Nie do konca jest tak jak twierdzisz, gdzyz Lech Kaczynski > (oficjalnie samozawieszony czlonek PiS) czy Ujazdowski do > ministrowie AWS obecnie u wladzy jako politycy PiS, a Rokita, > Komorowski to byli politycy AWS teraz w PO. Jest dokladnie tak jak twierdze, a to, ze kiedys ci kolesie byli razem w AWS swiadczy tylko o tym, ze nie ma istotnej roznicy miedzy PO a PiS, podobnie jak nie ma wielkiej praktycznej roznicy miedzy dżumą a cholerą. Mnostwo ludzi przechodzi teraz miedzy PO i PiS, dlaczego? Bo ONI sa zainteresowani li tylko wladzą i korytem, w przeciwienstwie do UPR, ktory od kilkunastu lat ma konkretny progam gospodarczy, radykalnie uzdrawiajacy system: www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=79&aid=91 Przypomne takze, ze UPR ma *zakaz* wstepowania do rzadu, jesli mialo by to byc w koalicji z partią socjalistyczną. UPR jest zainteresowana zmiana ustroju, nie stolkami. Z praktycznego punktu widzenia, w obecnym ukladzie politycznym, UPR ma realna szanse stac sie jezyczkiem u wagi i wprowadzac istotne ustawy w zamian za polityczne ustepstwa na korzysc jednej i drugiej strony, bo UPR, jak pisalem, stolki nie interesuja, a cala reszte i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 14:02 ghrom napisał: > > > PO to JEST AWS, UW, KLD. To sa ci sami ludzie. Jesli na trabanta > > > nalepisz znaczek Ferrari, nie pojedzie jak Ferrari, nie. > > > > Nie do konca jest tak jak twierdzisz, gdzyz Lech Kaczynski > > (oficjalnie samozawieszony czlonek PiS) czy Ujazdowski do > > ministrowie AWS obecnie u wladzy jako politycy PiS, a Rokita, > > Komorowski to byli politycy AWS teraz w PO. > > Jest dokladnie tak jak twierdze, a to, ze kiedys ci kolesie byli > razem w AWS swiadczy tylko o tym, ze nie ma istotnej roznicy miedzy > PO a PiS, podobnie jak nie ma wielkiej praktycznej roznicy miedzy > dżumą a cholerą. Mnostwo ludzi przechodzi teraz miedzy PO i PiS, > dlaczego? Bo ONI sa zainteresowani li tylko wladzą i korytem, w > przeciwienstwie do UPR, ktory od kilkunastu lat ma konkretny progam > gospodarczy, radykalnie uzdrawiajacy system: > www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=79&aid=91 > Przypomne takze, ze UPR ma *zakaz* wstepowania do rzadu, jesli mialo > by to byc w koalicji z partią socjalistyczną. UPR jest > zainteresowana zmiana ustroju, nie stolkami. > > Z praktycznego punktu widzenia, w obecnym ukladzie politycznym, UPR > ma realna szanse stac sie jezyczkiem u wagi i wprowadzac istotne > ustawy w zamian za polityczne ustepstwa na korzysc jednej i drugiej > strony, bo UPR, jak pisalem, stolki nie interesuja, a cala reszte i > owszem. E, to przed wyborami kazda bez wyjatku partia mowi. Punkt widzenia sie zmienia... jak mowi porzekadlo. Ktos musi podjac trud rzadzenia, a sa to tylko ludzie pelni slabosi, przywar i niedoskonalosci. Do tego trzeba sporego zaplecza. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 15:53 > > UPR, jak pisalem, stolki nie interesuja, a cala reszte i > > owszem. > > E, to przed wyborami kazda bez wyjatku partia mowi. Punkt widzenia > sie zmienia... jak mowi porzekadlo. Ktos musi podjac trud rzadzenia, > a sa to tylko ludzie pelni slabosi, przywar i niedoskonalosci. Do > tego trzeba sporego zaplecza. Dlatego UPR ma *zakaz* wchodzenia do rzadu, i kandydaci UPR doskonale zdaja sobie sprawe, ze nie beda mieli szanse na zadne stolki oprocz poselskich. To w praktyce gwarantuje, ze beda to ludzie najuczciwsi z uczciwych. UPR jest zainteresowany likwidacja koryta, a nie zasiadaniem przy nim. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 06.10.07, 18:02 Stolki poselskie to tez wygodne koryto. Kasa leci, nic nie trzeba robic, tylko na plaze do Egiptu topless. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: dla ciebie wszystko jest takie proste 07.10.07, 00:52 Tyle, ze jesli ci zalezy na stolku to nie wstepujesz do partii, ktora jest od kilkunastu lat poza parlamentem, tylko do jednej z partii oszolomskich (AWS, UW, PO, SLD, LiD, Samoobrona, Partia Kobiet (sic!) itd., itp.), z ktorymi masz duzo wieksze szanse na koryto, i ktore dodatkowo nie maja zamiaru ci tego koryta zlikwidowac. Zatem, ludzie z UPR albo w ogole nie potrafia myslec (IQ < 65) albo sa po prostu uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman ghrom to nie jest takie proste 06.10.07, 13:29 o jednej osobie mozesz powiedziec ze sie prawie nie zmienila przez 2 lata. kaczynscy sie wg mnie nie zmienili znacznie przez ostatnie 2 lata, sa tylko jeszcze bardziej bezczelnie. ale o duzej formacji ludzi nie mozesz tak samo powiedziec - to to samo. zmienily sie rzady, zmienili sie wyborcy. twoje i moje oczekiwania tez sie zmienily. trabant bedzie trabant, ale jesli zmienisz mu silnik, skrzynie, zawieszenie, dodasz kilka spojlerow i dobrze ale to dobrze wypolerujesz mu lakier... tfu - plastik ... hmmm na pewno nie bedzie wolniejszy od twojej szosteczki :D jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman life is brutal. 06.10.07, 12:36 "wtedy spotkalem wielu zdolnych ludzi ze zliwidowanych zakladow, ktore wyprzedano za bezcen i nikt nie dbal o zwalnianych ludzi" a co sie dzieje teraz? dlaczego tutaj siedze? gdzie moje obiecane mieszkanie, gdzie obnizka podatkow? od tamtego czasu kiedy musiales jechac na saksy wiele sie nie zmienilo. teraz tylko bezczelny typ w telewizji ma tupet wmawiac ludziom ze jest lepiej, ze przez ostatnie 2 lata sie poprawilo bo niby oni cos tam zrobili. no ja cie slucham, co oni takiego zrobili poza tym ze marnuja unijne pieniadze, ktorych % wykorzystania wola o pomste do nieba. obojetnie czy to bedzie 20, 30 czy 50 % jarek zawsze bezczelnie bedzie wmawial ludziom ze to ich osiagniecie. prze..erdolili pozostale kilkadziesiat procent, zajmujac sie sratami pierdatami typu becikowe zamiast uproscic administracje i zajac sie budowa infrastruktury. sorry, ale trzeba byc naprawde tepym zeby nie widziec ze u wladzy sa same niezdary, dostali posadke bo wlazili gleboko jednemu z braci albo samemu ojcu rydzykowi. jesli to cie nie przekonuje, powiedz mi arturze, co dla ciebie jest wazne w wyborze partii. bo ja nie moge juz sluchac argumentow typu - bo PO tez nic nie zrobilo, bo PO to UW, bo PO to kurna niewiadomo co. moj argument - u wladzy potrzeba fachowcow. nie musza sie znac na wszystkim. moze nie sa specjalistami od wsi, moze faktycznie najlepiej znaja sie na biznesie, ale powiedz mi w jakiej bajce to wies utrzymuje miasto? tak jak iza juz wczesniej zauwazyla - nie mamy zloz zlota ani ropy, jesli nie biznez to nic nie rozkreci nam gospodarki. w pisdu z hunterami ukladu, w pisdu z rydzykami, ludziom sie chce zyc lepiej, nie wazne czy w 3, 5 czy 10 rzeczpospolitej. na pis zaglosuja glownie nieudacznicy, ktorzy nie wierza ze im sie moze poprawic a niechca zeby poprawilo sie innym. aaa nie chce mi sie w to dalej brnac. wyjechalem zeby od tego calego szajsu uciec i samemu stanowic o swoim losie, nie czekac az jakas "partia" poprawi moj byt. teraz bym tylko chcial sie nie wk..wiac za kazdym razem jak odwiedzam rodzine i z roku na rok widze ze dalej jest im ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 12:47 > prze..erdolili pozostale kilkadziesiat procent, zajmujac sie sratami pierdatami > typu becikowe Becikowe ma swoje zasadnicze wady, ale nie jest takie zle jak je maluja. To nie jest zasilek, to jest ulga podatkowa (w podatku dochodowym, zdaje sie) - musisz uczciwie pracowac, zeby ja dostac. Wada becikowego jest to, ze powinno byc dla wszystkich obywateli, a nie tylko dla tych z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: life is brutal. 06.10.07, 12:59 Becikowe dla bezdzietnych!!!! Interesujace rozwiazanie. Ale to sie moze po prostu nazywac podniesiemiem progow podatkowych. A nie jakim tam waciakowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 13:22 > Becikowe dla bezdzietnych!!!! > Interesujace rozwiazanie. Ale to sie moze po prostu nazywac > podniesiemiem progow podatkowych. A nie jakim tam waciakowym. Od czegos trzeba zaczac, nawet jesli rozwiazanie nie jest idealne. Rozwiazaniem idealnym jest *calkowita likwidacja* podatku dochodowego, i to wlasnie od 17 lat postuluje UPR, najstarsza partia w Polsce: www.upr.org.pl/main/artykul.php? strid=1&katid=79&aid=91 Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 13:54 no to glosujmy na partie ktora postuluje dazenie do likwidacji podatkow. wiadomo - gdzies trzeba szukac oszczednosci, a za PiS wydatki na administracje sa najwyzsze w historii ostatnich kilkunastu rzeczpospolitych!! polikwidowac wszystkie panstwowe kurorty, zredukowac biurokracje, rozwinac urzedy on-line, wprowadzic software opensource do calego sektora publicznego, likwidowac nierentowne przedsiebiorstwa panstwowe - to wszystko jest na liscie PO, pewnie zebysmy chcieli likwidacji podatkow w ogole, ale najpierw trzeba szukac oszczednosci. a nie - wymyslac sobie jakis kurna idiotyzm typu kotwica budzetowa i slinic sie z podniecenia przed kamerami ze cudownie udalo nam sie nie przekroczyc 30 MLD ZLOTYCH kotwicy. ja piernicze, co za cud! powinni byli ustalic kotwice na bilion zlotych i mogliby teraz w kampanii mowic ze wykorzystali zaledwie 30 mld z zakladanego biliona zlotych! wzrost wiecznie trwac nie bedzie, jak teraz nie zredukuja dlugu ktory wynosi juz prawie 50% PKB!!!!!!! ale tlumaczyc tutaj komus dlaczego to takie wazne. pisdus mysli "najwazniejeze ze mi sie becikowe nalezy, albo inne srity-benefity, co moje dzieci beda mialy za 20 lat mnie g.owno obchodzi. albo ze placa za te becikowe kierowcy - bo za wszystko mozna zaplacic z akcyzy :D to juz w ogole olewam, nie mam samochodu i mam w innych w pupie." Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 15:58 > polikwidowac wszystkie panstwowe kurorty, zredukowac biurokracje, rozwinac > urzedy on-line, wprowadzic software opensource do calego sektora publicznego, > likwidowac nierentowne przedsiebiorstwa panstwowe - to wszystko jest na liscie > PO Mydlenie oczu. Jest tez propozycja PODWYZKI podatku dochodowego o okolo 1%, bo do tego sprowadza sie ujednolicenie stawki do 15% i likwidacja wszystkich ulg. Co na gospodarke bedzie mialo wplyw rownie wielki jak zamontowanie turbinki Kowalskiego w naszym trabanciku. Zrozum, chlopie, slusznie walczysz z PiS bo to jest dzuma, ale w zamian proponujesz PO - cholere, juz na nich chorowalismy przez rzady UW i AWS. Strata twojego czasu. Trzeba wybrac UPR, zdrowie i normalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:08 UPR jest wg mnie w fazie eksperymentalnej, podobnie jak energia termojadrowa, nawet jesli jest tak zaje.bista jak mowisz, to jeszcze do niej nie dojrzelismy i potrzeba xxlat zanim bedzie w kazdym telefonie. nie ignoruje, ale jestem realista. wierze w ludzi, tym razem wierze w PO, moze mam racje, moze ty masz racje, czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:17 > UPR jest wg mnie w fazie eksperymentalnej Chlopie, UPR to jest partia reakcyjna, konserwatywna, liberalna gospodarczo. To co oni proponuja to nie sa eksperymenty, tylko cos co sie sprawdzalo wiele, wiele razy w gospodarce. USA, Japonia, Tajwan, Korea Pd, Chiny budowaly lub buduja swoja potege majac gospodarke oparta na postulatach UPR. Eksperymentem to jest cala ta pozalowania godna zabawa w socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:16 "ujednolicenie stawki do 15% i likwidacja wszystkich ulg" a jest cos lepszego i wazniejszego niz uproszczenie podatkow? jesli nie da sie ich zlikwidowac to zrobmy je najbardziej przejrzyste jak sie da. sajgon jaki mamy w przepisach to tylko zarlo dla doradcow podatkowych. moze pracujesz w tym sektorze - powinienes poprzec PiS :) paradoksalnie im nizsze stawki tym docelowo wieksze wplywy budzetu, im prostszy system tym mniej dziur, mataczenia i przekretow. (ja wiem ze ty wiesz, pisze tak przy okazji.) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:19 > "ujednolicenie stawki do 15% i > likwidacja wszystkich ulg" > > a jest cos lepszego i wazniejszego niz uproszczenie podatkow? Oczywiscie - likwidacja dochodowego w ogole! To jest idealne uproszczenie. > jesli nie da sie ich zlikwidowac Da sie, jak to zrobic mozesz tutaj poczytac: www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=79&aid=91 Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:21 troche traca w moich oczach rzucajacym sie jako pierwszy w oczy bannerem "popieram - wplacam". moze jestem przeczulony, nie wiem, ale wyglada mi to troche niepowaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:23 To lepiej wyciagac lape po pieniadze z podatkow, tak jak PO i reszta? UPR na 100% zlikwiduje dotowanie partii z podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:25 taaa, juz wierze ze utna galaz na ktorej siedza. uwierze jak zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:28 > taaa, juz wierze ze utna galaz na ktorej siedza. UPR nie dostaje pieniedzy z budzetu, oni sa od kilkunastu lat poza parlamentem :D UPR utrzymuje sie ze skladek czlonkowskich i dobrowolnych dotacji - stad baner. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:18 > Zrozum, chlopie, slusznie walczysz z PiS bo to jest dzuma, ale w > zamian proponujesz PO ty w zamian proponujesz witamine C, bo tak na dzisiaj oceniam UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:22 > > Zrozum, chlopie, slusznie walczysz z PiS bo to jest dzuma, ale w > > zamian proponujesz PO > > ty w zamian proponujesz witamine C, bo tak na dzisiaj oceniam UPR. Hehe, dokladnie tak! Skoro nie ma dzumy ni cholery, to jedyne co potrzeba to witamina C, wzmacniajaca naturalna odpornosc organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: life is brutal. 06.10.07, 16:23 tu sie musze zgodzic. wyrznijmy wszystkich innych i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:26 > tu sie musze zgodzic. wyrznijmy wszystkich innych i po klopocie. Podkrec jasnosc wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eurokicior Re: life is brutal. 06.10.07, 18:47 ghrom uwierzę w Twoija miłość do UPR jeśli w momencie gdy wygrają wybory wrócisz do kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 07.10.07, 00:54 > ghrom uwierzę w Twoija miłość do UPR jeśli w momencie gdy wygrają wybory wrócisz > do kraju... Ale ja juz to tutaj chyba napisalem? A jesli nie, to pisze: jesli UPR dojdzie do wladzy i zacznie wprowadzac swoj program gospodarczy, to pakuje zabawki i wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: life is brutal. 08.10.07, 11:53 Ooooo, to tego sie nie spodziewalem :) Ale wiesz co mowisz, narazie jestes bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: life is brutal. 06.10.07, 13:57 Samym postulowaniem to jest pieklo wybukowane. Po owocach ich poznamy. Wiem, wiem w Arabii Saudyjskiej nie ma podatkow i jak tam sie zyje. Po prostu trzeba nam ropy. Ropy nam trzeba. I ja wam to zapewnie. 3 miliony barylek na glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 06.10.07, 16:11 > Samym postulowaniem to jest pieklo wybukowane. > Po owocach ich poznamy. Nieprawdaz? PiS, PO, LiD juz poznalismy. Teraz pora na UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: life is brutal. 06.10.07, 18:07 Albo na Partie Kobiet i to moze nawet tych "zboczonych" ( jak to nazwal towarzysz przewodniczacy). Tak dla urozmaicenia sceny politycznej. A owoce dorodne beda. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 07.10.07, 00:56 > Albo na Partie Kobiet Hihi, partia kobiet, dobre sobie. I co toto ma za program, wprowadzic w zycie Seksmisje? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: life is brutal. 08.10.07, 01:00 Na temat programu niewiele wiem, ale nie kpilbym sobie z kobiet w kontekscie dzialalnosci politycznej. W wielu krajach radzily sobie doskonale (Irlandia, Indie, Izrael, Niemcy, USA). Maja wiele zalet, ktorych nie posiadaja mezczyzni. Sam osobiscie chyba wole na trybunie sejmowej ogladac wirujacy seks niz wojujaca rydzykczyzne. Jedwabne ponczoszki niz moherowe berety. Wiem stary zbereznik ze mnie i tyle. PS. W 1991 UPR przegrala wybory z nie majaca chyba zadnego programu Partia Przyjaciol Piwa. Niech uwaza, zeby te gole laski z PK nie zrobily z UPRu do Unii Polityki Teoretycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: life is brutal. 08.10.07, 11:27 > PS. W 1991 UPR przegrala wybory z nie majaca chyba zadnego programu > Partia Przyjaciol Piwa. Niech uwaza, zeby te gole laski z PK nie > zrobily z UPRu do Unii Polityki Teoretycznej. To nie najlepiej swiadczy o demokracji jako o 'najlepszym z mozliwych systemow' :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur program PO IP: 213.25.196.* 06.10.07, 19:16 podgrzalem atmosfere jak widze, watek sie rozrosl pytanie do zwolennikow PO: czy bedziecie tu na tym forum za miesiac, 2 miesiace, 6 miesiecy, rok, dwa, trzy lata? bo wtedy sobie podyskutujemy o tym co PO obiecala a co zrobila; wlasnie sobie przegladam program PO: www.platforma.org/_files_/dokumenty/program/program_po_1216116511.pdf czytam i nie moge uwierzyc: strona 10: Fundamentem cywilizacji Zachodu jest Dekalog. Wierzymy wspólnie w trwałą wartość norm w nim zawartych. a to dobre,w Dekalogu jest nie kradnij, nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu a co za klamstwa PO wygaduje w swoich spotach? na temat cen, zarobkow lekarza, wypadkow co niby jest pod rzadami PiSu; a ile kolesie nakradli narodowego majatku? strona 41: Polityka państwa musi sprzyjać małym i średnim przedsiębiorstwom. Ważnym celem jest odbiurokratyzowanie gospodarki. Należy obniżyć opłaty związane z rozpoczęciem działalności oraz uzyskaniem stosownych koncesji i zezwoleń, których liczbę należy zmniejszyć. Ponadto należy przyspieszyć i usprawnić procedury zakładania firm, zmniejszyć zakres i dokuczliwość kontroli, o tak, Balcerowicz z UW tak napisal przepisy podatkowe jak byl ministerm finansow ze ksiegowi maja problemy z ich interpretacja, a kontole skarbowe, tez to znam, kolege mialem, w 1999 mielismy zakladac drukarnie, kolega jzu mala firme mial, ja mialem dolaczyc do wspolnik, plany byly, zwalila sie kontrola z US, za zle nalieczenia vat-u kolega takie kary zaplacil, ze zbankrutowal z kretesem, za jakies 6 pln roznicy takie kary mu dowalili ze az zyly sobie podcial; a jakze, UW troszczyla sie o hipermarkety, ktore w krajach UE rozwalily male sklepiki, w Polsce to samo, potezne firmy mialy ulgi podatkowe, a mali przedsiebiorcy poupadali; to wlasnie wtedy po 4 reformach w 1999, rozrosla sie biurokracja, i wzrosly koszty zakladania i prowadzenia dzialanosci, ustawy autorstwa UW- AWS; wtedy US wykonczyl najwiecej malych firm; strona 48, to chyba najlepsze ze wszystkiego: Polska po wejściu do UE prowadzi wzmożone inwestycje, np. budowa dróg i autostrad, a caly czas trabia ze sie nic nie buduje, 8 km autostrady oddano, PiS zabil na drogach 14000 ludzi, to w koncu sie buduje drogi czy nie? strona 54: Inwestować w infrastrukturę techniczną, w szczególności infrastrukturę komunikacyjną, ułatwiającą dostępność całego kraju i poszczególnych regionów, Promować przyjazne środowisku systemy transportu, szczególnie komunikacji szynowej, na terenie wielkich aglomeracji miejskich.Wspierać modernizację i rozwój transportu kolejowego zarówno osób, jak i towarów. jako UW rozwalili PKP i mase polaczen regionalnych to tak tylko pare rzeczy najciekawszych, reszta tez w podobnym tonie ze naprawiaja to co sami rozwalili, ze jest zle, ale winni sa jacys nieokresleni "oni", PO co innego pisze w swoim programie, co innego gada to i co innego robic bedzie; udowodnili to w przeszlosci; juz i tak czytam ze PO natychmiast po wygranych wyborach wezmie sie za budowe obwodnic, drog, auttostrad, 9 lotnisk regionalnych; londynskie zarobki w Łomzy za 3 lata, cud gospodarczy; to dobrze ze glosujecie na tak uczciwa partie, podoba mi sie to slowo "natychmiast" a wiec za jakis czas po wyborach ja sie tu na tym forum popytam ile to juz km autostrad PO zbudowala, co juz naprawila, a Wy mi odpowiecie; jak PiS bedzie pierwszy to bedzie tak jak dotychczas, dalej beda sie drzec, nagonka medialna, zamiast sie wziac za robote, i moze za 2 lata albo wczesniej znow przedterminowe wybory; Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: program PO 06.10.07, 19:42 Artur, cos ci sie nie pomylilo. Balcerowicz nie byl nigdy w PO, ani Tusk w UW. Dokonania dzialaczy innych parti przypisujesz PO. Co do drog sa w duzej mierze budowane przez samorzady (wygrana PO). Autostrady to sprawa rzadu (8 km). W Unii jestesmy od maja 2004. A wzrost gospodarczy zaczal sie za rzadow Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: program PO IP: 213.25.196.* 06.10.07, 20:38 Balcerowicz nie byl w PO ale byl w UW, i Tusk tez byl: pl.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk W kwietniu 1994 Donald Tusk został jednym z wiceprzewodniczących Unii Wolności, powstałej po połączeniu się KLD z Unią Demokratyczną. W wyborach w roku 1997 otrzymał mandat senatora z ramienia UW i znalazł się w koalicji popierającej rząd Jerzego Buzka. obaj siedzieli w tej samej partii, te same zlodziejstwo planowali, a Tusk jak nie dopchal sie na czolowy stolek w UW, bo Geremek dostal sie pierwszy to zalozyl PO, a niedawno jak podzielil skore na niedzwiedziu, czyli juz zaplanowal kolesiow na stanowiska, i Balcerowicz bedzie u niego ministrem finansow a ten fajowy program to jest na stronie PO, tyle ze gadaja cos innego, juz Balcerowicz raz podatki ulozyl, i o infrastrukture zadbal; Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: program PO 06.10.07, 21:00 Gość portalu: artur napisał(a): > Balcerowicz nie byl w PO ale byl w UW, i Tusk tez byl: > pl.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk > W kwietniu 1994 Donald Tusk został jednym z wiceprzewodniczących > Unii Wolności, powstałej po połączeniu się KLD z Unią Demokratyczną. > W wyborach w roku 1997 otrzymał mandat senatora z ramienia UW i > znalazł się w koalicji popierającej rząd Jerzego Buzka. > Masz racje. Tego o Tusku juz nie pamietalem, ale znalazl sie w koalicji z AWS razem z bracimi Kaczynskimi. PC tez bylo w AWS. Wiec zlodziejstwo musieli wszyscy razem planowac. Tak zwane zlodziejstwo zbiorowe. Pozniej wyszlo, ze za malo z tego zlodziejstwa bylo dla braci Kaczynskich, wiec wyszli z AWS i zalozyli sobie PiS i koalicje z Samoobrona. I powolali biuro do wreczania lapowek i wybrali koalicjantow do przyjmowania lapowek. I wszystko gra. Fajna teoria. No nie. Mogle wymyslic kilka takich na poczekaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: program PO 07.10.07, 00:59 > Masz racje. Tego o Tusku juz nie pamietalem, ale znalazl sie w > koalicji z AWS razem z bracimi Kaczynskimi. PC tez bylo w AWS. Wiec > zlodziejstwo musieli wszyscy razem planowac. Tak zwane zlodziejstwo > zbiorowe. Pozniej wyszlo, ze za malo z tego zlodziejstwa bylo dla > braci Kaczynskich, wiec wyszli z AWS i zalozyli sobie PiS i koalicje > z Samoobrona. I powolali biuro do wreczania lapowek i wybrali > koalicjantow do przyjmowania lapowek. I wszystko gra. > > Fajna teoria. No nie. Mogle wymyslic kilka takich na poczekaniu. To nie teoria, to sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: program PO IP: 213.25.196.* 07.10.07, 09:21 PiS i PO powstaly w 2001 krotko przed wyborami parlamentarnymi, narod mial dosc przekretow i biedy jaka sie dziala pod rzadami koalicji AWS-UW, masowej wyprzedazy majatku narodowego, gigantycznego bezrobocia, 4 reform, Kas Chorych, rozrstu biurokracji, i co tak jeszcze sie dzialo, w 2001 w sondazach przedwyborczych ludzie pokazali kogo maja dosc, koalicja nawet do Sejmu by niewyszla, nawet 5% nie mieli, wtedy spryciarze w tych partii wylamali sie i zalozyli PO i PiS, naiwny narod uwierzyl i zaglosowal, dzisiaj tak samo, dzisiaj PO w swoim programie bdzie naprawiac to co psuli, 10 lat temu tez obiecywali, i zrobili dokladnie naodwrot, kto odprawy prezesom dawal? to byl pomyls UW- AWS, kolesie popracowali np. 2 tyg. i dostawali 24 miesieczna odprawe, a ludzi zwalniano bez niczego; Polacy pamiec maja jak widac krotka, juz zapomnieli jak to bylo, wiec glosujcie, porozmawiamy tu po wyborach, i za jakis czas o tym cudzie gospodarczym co to Tusk go obiecuje; PS. na 2 dni mnie niebedzie tutaj, to sobie odpoczniecie ode mnie, jade realizowac moj program emigracyjny, wyniesc sie jak najdalej od tych cwaniaczkow, wroce we wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: program PO 07.10.07, 12:44 I faktem jest jeszcze, ze bracia Kaczynscy ukradli Ksiezyc. Min. Ziobro ma to wszystko nagrane. A UPR tez jest w to uwiklana, bo przegrywajac wybory za wyborami stala sie czescia tego zlodziejskiego ukladu dopuszczajac do tego calego procederu. Jak widac paranoja nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: program PO 07.10.07, 17:13 > widac paranoja nie zna granic. Paranoja to moze zna, naiwnosc (zeby nie powiedziec glupota) juz nie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
izi_lajf Re: program PO 08.10.07, 01:19 I gwarantuję że za 10 lat albo ze 2 kadencje później wszyscy będą tak samo gadać albo płakać , czy Wy nie widzicie tych samych ludzi i kolesi przy korytach od 18 lat?? kurde albo cos mi na oczy padło albo nie wiem co. Reformy kraju nie polegaja na wprowadzweniu mundurków, Polsce potrzeba zmian, reform ale konkretnych. Zgodzę się z ghromem program UPR rzeczywiście jest w stanie coś zmienic na lepsze. Ile lat jeszcze chcecie życ nadzieją, 20, 40 a może 140 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PO - co myslicie? IP: *.mouchel.com 08.10.07, 12:02 Pytanie jest formy otwartej wiec i otwarcie odpowiem. Oddam swoj glos PO w nadchodzacych wyborach. Dlaczego? Nie dlatego ze ich lubie, ze podziwiam Tuska etc, nie, nie dlatego. Chetnie zaglosowalabym np na Partie Kobiet bo to by bylo zgodne z moimi przekonaniami, chcialabym im dac szanse i bylo by to bardzo neutrane ale... Tym razem beda miala mozliwosc glosowac, nie chce stracic szansy odebrania wladzy Pis tym razem, dlatego zaglosuja na PO. Kazdy inny glos, na kogos innego poza PO bedzie neistety glosem oddanym na PiS i jednoczesnie gwozdziem do trumny tej, ktora jeszcze niektorzy z nas emigrantow, nazywaja swoja Ojczyzna. Glosujac na PO jestem przeciwna panstwu terroru jakie zgotowal moim bliskim i przyjaciolom w Polsce, PiS. Nie zgadzam sie takze na wieczne rozliczanie z przeszloscia, na terror w szkolach, brak zasad, policyne panstwo, roszady do stolkow, niewiedze, glupote,brak szacunku do obywateli. To my, Polacy tworzymy panstwo, czy Kaczynski jeden i drugi jest do nas podobny? Czy naprawde chcielismy zeby sprwy w Polsce przybraly taki obrot, wlasnie za rzadow Kaczynskich? Czy ciagle chcemy zeby reszta swiata z nas sie smiala? Czy pijany Kwasniewski jest gorszy od Kaczynskiego jednego i drugiego (cyt Spieprzaj dzidu!) Czy chcemy pozwolic na na triumf PiS, jesli tak bedzie to triumf ostateczny. Po hipotetycznie wygranych tegorocznych wyborach PiS bedzie mial wiekszosc czlonkow/ glosow w trybunale konstytucyjnym. wiecie co to oznacza? Zbuduja sobie takie panstwo jakie beda chcieli, komune bez komunizmu. Wtedy juz na 200% nie bedzie do czego wracac. Postrasza nas podatkami, ktorych wiekszosc z w PL nie zaplacila jeszcze. Kaczynscy nawet na chwile nie odwrocili sie w strone emigrantow przez te ostatanie 2 lata i nie zrobia tego do poki nie wygraja, a potem beda nas straszyc, bo w oczach urzedow skarboych bedziemy kurami znoszacymi zlote jajka, za darmo , bez wysilku ze strony panstwa Kaczynskich. Dlatego zaglosuje na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: PO - co myslicie? 08.10.07, 12:59 > Chetnie > zaglosowalabym np na Partie Kobiet bo to by bylo zgodne z moimi > przekonaniami, chcialabym im dac szanse i bylo by to bardzo neutrane > ale... Mozesz to rozwinac? Z jakimi twoimi przekonaniami glosowanie na Partie Kobiet idzie w parze? Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PO - co myslicie? 08.10.07, 13:16 poczekaj, ale ona ma racje, kazdy oddany glos na partie inne niz PO to JEST oddanie glosu na PiS. tym bardziej jesli realnie dana partia nie ma szans na dostanie sie do parlamentu W OGOLE. ilu z was glosowalo na Kwasniewskiego tylko po to zeby Walesa nie wygral? przyjdzie czas, bedziemy glosowac na UPR, na razie trzeba niedopuscic do powstania panstwa w gruncie rzeczy totalitarnego. prezydent, parlament - odzyskany. trybunal konstytucyjny - zlikwidowany. trybunal stanu - po skasowaniu wszystkich przeciwnikow politycznych - zlikwidowany. sad najwyzszy, sad apelacyjny - najpierw odzyskac a potem zlikwidowac. na wszelki wypadek. wystarczy nam wszechmocny minister sprawiedliwosci, prokurator, sedzia i kat w jednym, bedzie mozna to podpiac pod program tanie panstwo. ghrom, wise man jestes, ale pomysl realnie do czego doprowadzi samodzielna, pelna wladza PiS. juz odzyskali wiekszosc spolek, odzyskali publiczna telewizje, zajeli sie tez polsatem, wkrotce wkrocza do pozostaych mediow. na UPR jest ciut za pozno. wczytywuje sie w program i zgadzam sie, to nie sa jakies utopijne marzenia tylko sprawdzone rozwiazania, ale co z tego, moj wujek w Wawie podobnie mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Na PO juz za pozno, trzeba wybrac UPR 08.10.07, 16:10 > na UPR jest ciut > za pozno. wczytywuje sie w program i zgadzam sie, to nie sa jakies utopijne > marzenia tylko sprawdzone rozwiazania, ale co z tego, moj wujek w Wawie podobnie > mysli. To zle myslicie, za pozno to jest na PO. PO i ich europejski socjalizm nie uratuje ZUSu przed krachem, potrzebne sa radykalne rozwiazania. Nie ma zasadniczej roznicy miedzy PO i PiS, to co robi teraz PiS to nie jest nic czego wczesniej nie robilo PO i SLD - oni tylko zastepuja ich ludzi swoimi. Tylko to. Jeszcze raz: jest juz za pozno na ludzenie sie, ze PO cos zmieni i cos naprawi. Ci ludzie sa za bardzo uwilkani w uklady, za bardzo przyrosnieci do koryta. UPR jest ostatnia deska ratunku dla Polski, na nich *trzeba* glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PO - co myslicie? IP: *.mouchelparkman.com 08.10.07, 13:58 Po pierwsze jestem kobieta i nie zgadzam sie przedmiotowe traktowanie kobiet, choc wiem ze to na razie walka z wiatrakami. Chce miec prawo do decydowania o samej sobie, mnie jako czlowiekowi i kobiecie, czegoobecne prawo zadnej z nas nei daje,a raczej odbiera. Po drugie Partia Kobiet, fajnie brzmi, jest nowa i jescze malo polityczna. To moja partia,mimo iz oddam glos na PO. Nie chce tego rozwijac bo decyje juz podjelam ale dzikuje za podtrzymanie dyskusji i zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: PO - co myslicie? 08.10.07, 16:17 > Po pierwsze jestem kobieta i nie zgadzam sie przedmiotowe > traktowanie kobiet, choc wiem ze to na razie walka z wiatrakami. To ciekawe, ale nie jestem pewien, czy rozumiem o co ci chodzi. Czy mozesz podac mi jakis przyklad przedmiotowego traktowania kobiet przez inne partie? > Chce miec prawo do decydowania o samej sobie, mnie jako czlowiekowi > i kobiecie, czego obecne prawo zadnej z nas nei daje,a raczej odbiera. Jakie prawa odbiera kobietom obecne prawo, bo nie wiem? I jakie prawa chcialabys, zeby dawalo? > Po drugie Partia Kobiet, fajnie brzmi, jest nowa i jescze malo > polityczna. Z calym szacunkiem, wybieranie wladzy na podstawie tego, ze fajnie brzmi jej nazwa to czysta glupota. Sorry, ale inaczej nie jestem w stanie takiego zachowania okreslic. Zauwaz, ze nic do ciebie nie mam, kwestionuje natomiast podejmowanie decyzji na podstawie takich a nie innych przeslanek. > Nie chce tego rozwijac bo decyje juz podjelam ale dzikuje za > podtrzymanie dyskusji i zainteresowanie. Mam nadzieje, ze bedzie ci sie chcialo odpowiedziec na moje pytania. Zdrowko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PO - co myslicie? IP: *.mouchel.com 08.10.07, 17:20 Postaram sie odpowiedziec najbardziej rzeczowo jak umiem:) Jesli wezme pod uwage wszystkie partie, to..jedna z afer w samoobronie naswietlila problem nierownego traktowania kobiet- nei wiem czy Panie Krawczyk klamala, czy klamie dalej, nie w tym rzecz, sprawa ujrzala swiatlo dzienne,a za nia nastepna, nastepna i nastepna. To tylko jeden przyklad, innym moze byc ostatnie zachowanie/wypowiedz Kaczynskeigo(nie pamietam ktorego, premiera zdaje sie) o podrozy Tuska z Gronkiewicz-Waltz, cyt Dzisiejsza podróż samochodem dostarczyła panu Tuskowi wielu przeżyć. Jechał z duszą na ramieniu? Mam nadzieję, że skoro jechał z panią Gronkiewicz- Waltz, to go utuliła - ironizował szef rządu, który sam nie ma prawa jazdy.koniec cytatu. Czy to nie jest brak szacunku dla kobiety? I kto to mowi, premier, szkoda komentowac, naprawde. Moja druga odpowiedz bedzie obrazowa, tak najlepiej wyjasnic. Chcialabym miec w Polsce prawo do aborcji. Z roznych wzgledow, spolecznych, osobistych, zdrowotnych czy obyczajowych. Jestem przeciwna zabijaniu jakim dla niektorych jest aborcja, chce miec tylko prawo wyboru, prawo do decydowania o samej sobie, o wlasnym zyciu i przyszlosci. Partia Kobiet- Polska jest kobieta! To naprawde fajnie brzmi ale tak jak juz zdecydowalam zaglosuje na PO w tych wyborach, co juz uzasadnilam. Wiec nie wybieram Partii Kobiet tym razem, a na dluzsza mete po prostu sie z nia utorzsamiam. To nie tylko nazwa, takiej przenosni urzylam tylko. A ty, ty na kogo zaglosujesz? Z gory przepraszam jesli juz bylo o tym pisane i nie doczytalam, trudno mi sie skupic na wszystkim w pracy, zwlaszcza przed wyborami:) Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: UPR - co myslicie? 08.10.07, 17:56 > A ty, ty na kogo zaglosujesz? Z gory przepraszam jesli juz bylo o > tym pisane i nie doczytalam, trudno mi sie skupic na wszystkim w > pracy, zwlaszcza przed wyborami:) Ja na UPR, bo to jest partia, ktora nie rozroznia miedzy kobietami i mezczyznami i wszystkich traktuje tak samo. Panstwo powinno jednakowo traktowac wszsytkich obywateli, bez wzgledu na plec. Dlatego uwazam, ze pomysl zalozenia Partii Kobiet jest bez sensu, podobnie jak pomysl zalozenia Partii Mezczyzn, Partii Przyjaciol Piwa, Partii Emerytow albo Partii Grajacych w Szachy. Partie powinny byc dla wszystkich, a nie dla jakiejs waskiej grupy osob. Dlatego, ze panstwo powinno wszsytkich traktowac rowno, a nie wywyzszac jednych nad drugich, albo o jednych starac sie bardziej niz o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Fatamorgana IP: 213.25.196.* 10.10.07, 09:51 nie wiem co ten Tusk pije czy pali, ale jak juz w osobie Jaroslawa Kaczynskiego widzi Urbana, niezle zwidy, co to trzeba zazywac zeby tak miec? widac ze maniakalna chec wladzy tak sie zaznacza, to bylo w niedziele, wczoraj cos nowego podaja media, Tusk prosi o debate na slawnym rydzykowym Radyju, do tej pory to tylko szkalowal owe radyjko, grzmial ze powinno byc starte z powierzchni ziemi, a tu jak wybory i okazja dorwania sie do koryta to checi wystapienia na antenie go naszly, co za zmiana pogladow? wiec jak zwolennicy PO, jestescie pewni ze PO dotrzyma slowa to co obiecuje w kampanii? ze nie zmieni po raz kolejny zdania ale juz po wyborach? bo ten cud gospodarczy to sie moze okazac fatamorgana jak obecne zwidy Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Fatamorgana 10.10.07, 10:30 on widzi urbana, ja czasami widze hitlera. a co do radia maryja - tusk nie chce calowac dupy ojcu rydzykowi, nie ma z reszta za co przepraszac. chce pokazac ze zwolennicy PiS i jednoczesnie sluchacze radia maryja nie maja ZADNYCH racjonalnych argumentow. jedyne ktore sie pojawia sa klasy "super partia ku..". tusk to doskonale wie i chce pokazac polsce, jakich to "godnych" ma przeciwnikow. a poniewaz w samej siedzibie szatana tez zdaja sobie z tego sprawe, wymysla sie bzdety typu "pan tusk powinien sie najpierw wyspowiadac i przeprosic sluchaczy". i nie dopuszcza do spotkania bo by wyszla z tego wielka kompromitacja. okazaloby sie ze calkiem madrze gada i niechcacy moglby pomieszac w glowie biednemu ludowi. ty oczywiscie wyobrazasz to sobie tak: www.truveo.com/South-Park-Apologize/id/3736192394 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Fatamorgana IP: 213.25.196.* 10.10.07, 12:01 kerryman, Ty tez masz zwidy? czy to wam sie wszystkim udziela? caly ten cud gospodarczy to tez moze byc jedna wielka zwida, od czasow Stalina ciagle slychac takie obietnice; wlasnie bylem 2 dni w Wawie, idac ulica widzialem jakis likwidowany szpital, na nim transparent "protestujemy przeciwko likwidacji szpitala przez marszalka wojewodztwa mazowieckiego" PO w swoich spotach wyborczych tez o tym wspomina, a jakby co to urzedy marszalkowskie to pomysl UW, zaczely dzialac od 1999 bo taka byla reforma administracyjna, powstaly stolki dla darmozjadow, a nie bylo pieniedzy na sluzbe zdrowia; UW powolala do zycia Kasy Chorych, budowano wystawen palace za dziesiatki milionow zlotych, dyrektorzy dostawali spore odprawy, a szpitale jak byly w fatalnej kondycji tak i do dzisiaj sa, i PO lamentuje ze szpitale bankrutuja, a sami do tego doprowadzili; lament ze marszalek szpital likwiduje, a sami ustanowili ten urzad Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Fatamorgana 10.10.07, 12:24 > ten cud gospodarczy chyba cie cos piesci artur. sorry, ale o jakim cudzie gospodarczym mowisz? o tym na ktore pracuje juz kolejne pokolenie ekonomistow ktorym pisdusie powinni buty pastowac? jestes az tak naiwny zeby twierdzic ze pisdusie sa bogami i potrafia wywolac cud gospodarczy w ciagu ledwo kilku miesiecy swoich rzadow? pokaz mi te miliony mieszkan, te tysiace kilometrow autostrad, pokaz mi te tanie panstwo. gdzie ty widzisz cud czlowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Fatamorgana IP: 213.25.196.* 10.10.07, 15:19 to wlasnie Tusk zapowiada ten cud gospodarczy, a nie PiS, ze zrobi druga Irlandie w Polsce, ze beda zbudowane obwodnice wokol miast i to natychmiast jak wygraja wybory, autostrady, 9 lotnisk regionalnych, m.in. w Olsztynie i Bialymstoku, a reszte nie podali gdzie, i to wiekszosc w czasie 3 lat a najdalej do Euro 2012; bedzie taka sama prawda jak mieszkania dla mlodych ludzi co je obiecal Kwasniewski w 1995, czy 3 mln mieszkan co je obiecal PiS w 2005; skad na to wszysto ma starczyc pieniedzy? i taki krotki czas realizacji tych pomyslow, malo realne, w tej chwili nie ma kto domow budowac a tu z rozmachem 9 lotnisk, w programie PiSu nie ma slowa o zadnym cudzie, to spot PO o tym mowi, a lokalnie dzialacze PO to tez pomniejsze cuda obiecuja jak owe obwodnice wokol miast co to je maja budowac natychmiast po wyborach; Irlandia zaczela sie rozwijac w 1988, do obecnej postaci zajelo to jakies 15 lat, a cudotworcy obiecuja w 3-5 lat w Polsce; Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Fatamorgana 10.10.07, 15:26 pisdusie wlasnie nie przestaja mowic o cudzie ktory wg nich ma miejsce od czasu kiedy zajeli sie rzadzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur spot wyborczy PO IP: 213.25.196.* 10.10.07, 20:10 Kerryman-ie pomowmy o spocie tej partii, i programie co tam mowia, oto beda nas leczyc dobrze zarabiajacy lekarze, w szkolach beda uczyc dobrze zarabiajacy nauczyciele, bedzie bezpiecznie bezpieczenstwa bedzie pilnowac dobrze zarabiajaca policja, bedziemy jezdzic dobrymi drogami, przy drogach bedza stadiony, plywalnie, i inne obiekty sportowe; moze mi powiesz jakim budzetem, chca to zrobic, jak widac dobre zarobki chca dac ludziom z budzetowki, wiec z ogolnego budzetu, a skad pieniadze w budzecie na to? jakis ten budzet Polska ma, nie starcza na nim na wszystko, wiec skad starczy na te podwyzki? trzeba bedzie mocno okroic inne wydatki, ktore? no i moze powiedzcie mi w jakim czasie PO ma zamiar zrealizowac obietnice; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: spot wyborczy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:38 Spot wyborczy to tylko spot, na ten temat sie nie dyskutuje za duzo, bo zawsze sa tam naciagniecia - jest to forma reklamy! A co powiesz na spoty Pisu, hehe? Czepiasz sie spotu, czepiasz sie, ze Tusk porownal J.Kacz. do Urbana. Mi przypomina nasz premierek np. Gomółkę. Ta sama retoryka, wymachiwanie rękami, zastraszanie i programowe skłócanie społeczeństwa, podobne socjalistyczne poglądy "zabierzmy bogatym, by dać biednym". Rzeczywiscie, użył Tusk retoryki PiSowskiej, nienajlepiej to mu wyszlo, ale to nie aż tak wazne dla ludzi poważnie o tym wszystkim myślących. Nie masz sie naprawde czego czepiac? Dobra, wiec Kaczynski w kolejnej z swych żalosnych wypowiedzi powiedzial tak: "PO prowadzi od dawna polityke obrazania (matko boska!!!), ale jednak zgadzam sie na debatę z panem Tuskiem, choć jest to (uwaga!)... polityk z niższej półki". Chachachacha! Wczoraj w programie "autografy" gościł Tusk. szkoda, ze nie mogłeś oglądać, bo, zdaje sie, siedzisz daleko za kanałem, hodując swoje frustracje i niewiele wiedzac nt co sie dzieje teraz w kraju. Nie wierząc w rozwój poglądów ludzi, rozwój jakości samej partii tej czy innej, tkwiac wciaz z 5 czy 10 lat wstecz. Gdzieś wspomniałeś o - rzeczywiscie tragicznej - sytuacji z zakładaniem drukarni z przyjacielem. Tez mam przyjaciół prowadzących małe firmy, którzy borykaja sie z bezwzględnymi przepisami i urzędasami, z państwem, ktore nic a nic nie robi, by wspomóc małego/średniego przedsiębiorce. Ale za Pisu nic sie nie polepszylo, Arturze!!! Inaczej: PiS nic nie zrobił dla przedsiębiorców, co by ich sytuacje ułatwiło. Sytuacja się pogarsza, przepisy są coraz bardziej skomplikowane. Jak się w Urzędzie Skarbowym spóźnisz z oplatą jeden dzień - płacisz karę 400zl. Wcześniej tego nie było! Padlo pytanie do Tuska, skąd weźmie pieniądze na te zmiany, na to, by w Polsce stało sie jak w Irlandii, Estonii czy Czechach nawet, dokąd to nawet z zaniedbanej Polski emigrują wciąż do pracy Polacy. Jedna z odpowiedzi brzmiała: od czasu, gdy władze objęli bracia Kaczynscy, wydatki na aparat państwa wzrosły o 2 MILIARDY zlotych. Chocby to. To kupa kasy nawet dla budzetu naszego sredniego kraju. Tusk chce przede wszystkim podatku liniowego, ktory - tak jak w Estonii, Irladnii, Czechach, Litwie itp. (krajach bez cudow tj. ropy czy gazu) podniosl poziom zycia na kazdej linii i WSZYSTKIM w tych krajach. Tu jest odpowiedz, a nie: gdzie by tu wygrzebac Z BUDŻETU kasę na to czy owo. Pracujący obywatele, sprawnie funkcjonująca gospodarka sama sie uzdrowi. p.s. Rzekl tez Tusk, ze nie zamierza ciąć wydatków socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: spot wyborczy PO 11.10.07, 12:53 > uzyl Tusk retoryki PiSowskiej malo kto pamieta kampanie 2005 kiedy PiS siegal po ciosy ponizej pasa, typu dziadek z Wehrmachtu. Wtedy PO myslala ze mozna wygrac wybory nie wchodzac w czarny PR. boja sie popelnic tego samego bledu 2 razy, dlatego jest ostrzej niz 2 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: spot wyborczy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:02 Dokładnie tak. PO jest partią o wysokiej kulturze politycznej (PiS nie wie nawet, co ta fraza oznacza) i to nie opłaciło się w poprzednich wyborach. Szkoda, że świadczy to źle o poziomie większości wyborców.. A teraz Tusk - by być zauważonym między jedną spektakularnie obraźliwą wypowiedzią jakiegoś PiSuara a drugą - musi też dźgać w ich stylu. I zaraz jest mu to wypomniane przez frustratów z PiSu. Absurd, ale trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: spot wyborczy PO 11.10.07, 13:14 zawsze bedzie zdobyc serca wyborcow straszeniem niz przymilaniem sie. to jest jeden z powodow "popularnosci" systemu totalitarnego :D a Polsce do totalitaryzmu nie jest juz daleko. mamy juz wodza ktory ma idealnego sobowtora heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman spoty wyborcze 11.10.07, 12:57 gdyby to zalezalo ode mnie, spoty wygladalyby np tak: studio.wp.pl/wideo.html?mid=6048 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: spoty wyborcze i program PO IP: 213.25.196.* 11.10.07, 14:14 w spocie wyborczym PO pokazuje ze np. w ciagu ostatnich 2 lat 2 mln Polakow wyjechalo za granice, co nie jest do konca prawdziwe bo najwiekszy wyjazd to byl po tym jak otwarla sie UE, a wiec od maja 2004, wtedy wyjechal prawie milion, i w pod koniec 2005 moglo sie uzbierac 2 mln, wtedy PiS doszedl do wladzy, za rzadow PiS moglo wyjechac kilkaset tysiecy, kto zdarzyl to juz wyjechal, a ile wyjechalo przed 2004? wielka fala tyle ze na czarno byla po 1995, 1999 az do 2005, masa ludzi wyjezdzala, PO pokazuje ze bezpieczenstwa bedzie pilnowac dobrze oplacana policja, a we wrzesniu pomysl autorstwa Ziobry, polegajacy na konfiskowaniu gangsterom majatkow, nie przeszedl w sejmie, glosami SLD i PO wlasnie, wiec niech mafie obrastaja w majatki, skonfiskowac im niewolno, tak zaglosowalo PO; spot PiS, chwala sie sukcesami ktorych raczej nie mieli, poszukam statystyk policyjnych jaka byla przestepczosc, bo z wypadkami drogowymi to wlasnie za PiSu jest ich mniej niz w latach poprzednich; za PO bedzie mniejsza biurokracja? kazda partia jak doszla do koryta to zaraz obsadzala stolki swoimi, tak bylo po reformie w 1999, i po pozniejszych wyborach tak samo, produkowanie stolkow dla kolesiow, powiedzcie mi ktore to urzedy planuje PO zliwkidowac bo w programi to sie doczytalem ze planuja kilka urzedow zalozyc; Odpowiedz Link Zgłoś
linuxcrazy [...] 11.10.07, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur kandydaci i ich kłamstwa IP: 213.25.196.* 12.10.07, 14:17 wszystkim chetnym do wziecia udzialu w glosowaniu, polecam odwiedzic strone sejmu z wynikami glosowan, dosyc spora niestety, ale widac czym sie partie zajmowaly, i jak glosowali kandydaci; i widac jak sie to rozni mocno od gloszonych programow wyborczych; oto krzycza ze cos tam zrobia a tu w ostatnich 2 latach glosowali "przeciw": orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/posglos?OpenAgent&5 a przewaznie to sie niczym nie zajmowali, znaczy sie sejmowa knajpa pekala w szwach, ot zajecie, o dzisiaj krzycza jaki to dobrobyt zaprowadza, siedza kolejne kadencje, i jak do tej pory dobrobytu nie ma, mimo tylu lat siedzenia w sejmie, krzyczeli juz nie raz; Odpowiedz Link Zgłoś