Dodaj do ulubionych

Galeria: Heavy Rain

• bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:27
      @evilsmerf
      Ostatnia czescia Silent Hilla jaka skonczylem byla dwojka. Przy trojce wymieklem po paru godzinach. Nie wiem, moze ta seria wyczerpala sie dla mnie.
      Ale taki Resident 5 dalej daje rade, chociaz granie w czworka na Game Cubie bylo duzo wiekszym przezyciem.

Typowo japonskie gry na WII mnie zupelnie nie ruszaja wink
    • sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:28
      Aha i nie zdarza się sytuacja odwrotna czyli, vsync tylko na xboxie.
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:29
      @evilsmerf smile) heheh no baaa oby tylko jakiś zdesperowany fanatyk konkurencyjnej firmy np.M$ smile nie podłożył jakiejs momby z zazdrosci
    • evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:31
      @bsokol75 A Mario i Zelda to niby nie są typowo japońskie gry ? smile
    • evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:32
      @ps3rulla He he he !
    • bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:38
      @sormo:
      Mowie o tym co widze na ekranie smile W Uncharted, demie Ghostbusters (dodatkowo tragiczny aliasing) i demie Heavenly Sword jest ewidetnie wylaczony v-sync (czyli w polowie gier jakie na razie odpalalem na ps3). Gram na TV i na projektorze w 720p.
      RE5 przeszedlem calutkie na 360 i nie uswiadczylem takiego zjawiska. Vsync i antialiasing min. x2 sa wymagane jako obowiazkowe TCR'y przy certyfkacji na 360 i szczerze mowiac w zadnej grze nie widzialem zeby bylo inaczej (skonczylem z 15 i odpalalem z kilkadziesiat demek).
    • bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:50
      @sormo
      Wlasnie poczytalem na forumach bo szczerze sie zdziwilem i okazuje sie, ze problem w RE wystepuje przy ustawieniu konsoli na 1080p (gra i tak jest w 720p, a znajac zycie pewnie w 1138x640 lub 1024x600). Ja mam jeszcze konsole bez HDMI i gram przez component w 720p i nie mialem zadnych zrywow v-synca - na co jestem mocno przeczulony smile
    • sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:52
      Uncharted nie miał vsynca, 2 już ma. Ghostbusters to tak tragiczny przykład developingu że nie masensu o nim wspominać smile HS jest jedną z pierwszych gier na PS3, za to ma aax4. Haha, certyfikacja wiec chyba nie obowiązuje, przykład Halo 3 - brak aa, Mirrors Edge, RE5, 50 cent, Terminator, Call of Duty 2,3,4 - brak vsynca. A to tylko przykłady, możesz być na 99% pewien ze jeżeli jakaś gra multiplatform nie ma vsynca na PS3 to niema go również na xboxie. Polecam lens of truth i digital foundry smile
    • sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 19:53
      bsokol75: Nie wiem czy to zależy od trybu ale jest udowodnione, wersja na PS3 jest trochę brzydsza ale ma vsynca. Podobnie z Falloutem, wersja na xboxa traci synchronizację w wielu momentach, wersja na PS3 jest cały czas vsync locked smile
    • czezare_pl Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:03
      Ja powiem tak: Heavy Rain znacznie, ale to znacznie lepiej wyglada na screenach niz w ruchu.
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:04
      bsokil75 jesteś genialny stary powinienes złozyc papiery do pracy w MS czy Sony smile bez urazy i mam nadzieje ze ty nie grasz na konsolach tylko po to aby zobaczyć i wyszukiwać jakies błedy a dla przyjemnosci !!?? nooo chyba że ci za to płacą to co innego hee pozdro przyjacielu a swoją drogą to Uncharted jest dlamnie mistrzostwem super giera a tu zaraz U2 Cudownie .

@evilsmerf aby sie nie ukazało że w wiadomosciach zobaczymy informacje że jakiś terrorysta o pseudonimie @tracer87 biega z walizką pełną trotylu koło siedziby Quantic Dream a kolega Bin Laden czeka w samochodzie i grzeje silnik smile))))
    • bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:10
      @sormo
      Widocznie moje oczy nie zauwazaja braku vsynca w xboxie smile I to przez 3 lata. Nie zauwazaly go tez w saturnie, N64, Game Cubie, WII i xboxie 1 i 360 wink Szczerze sie zdziwilem po kupnie slima, ze cos takiego aliasing i zrywanie v-synca ma miejsce w obecnej generacji. Nie wiem dlaczego Sony tego nie tepi. Od pierwszego PSX'a jest problem z aliasingiem (Ridge Racer 1) podczas gdy konkurencja sobie z tym radzi od lat.

I to tylko moje subiektywne odczucia smile Jestem fanem dobrych gier i to dla nich kupuje konsole, a nie odwrotnie.
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:15
      smile)))) dobra kończymy bo chłopak nam sie zaraz rozklei a chyba tego nie chcemy Prawda !? smile Tak więc cieszymy sie że masz tracerku Xboxa fajna maszynka jest i Spoko ,szkoda tylko ze nie w moim guscie ale spoko o gustach sie nie dyskutuje .
    • karkolomny_dziurkacz Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:16
      "Wygląda mocno przeciętnie, a najlepsze są gatki ,,to jest tylko możliwe na ps3'' smutne."

niech mnie diabli wezma, gdzie ty tam widzisz jakies gatki??
    • bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:19
      @ps3rulla
      No wlasnie staram sie grac smile Hehe, niestety firmware 3.0 skutecznie mi to uniemozliwia smile Mimo tego dzielnie walcze i juz 50% Uncharted za mna i calkowicie sie zgadzam, ze to wypas giera i ciesze sie bardzo, ze zaraz dwojeczka bedzie smile

Co do pracy dla MS i Sony to nie mam urazy bo ten etap mam juz za za soba.
    • sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:22
      bsokol75: Brak v-synca to powszechny problem tej generacji, niestety ani MS ani Sony nie wymagaja tego w każdej grze, wszystko zależy od twórców. Aa w PS3 to jednak trochę inny problem, xbox ma specjalne rozwiązanie hardwarowe dzięki któremu można uzyskać niemal bezstratne aa, PS3 niestety musi go generować poprzez GPU przez co traci się moc obliczeniową, exy zwykle aa maja, multiplatformy nie. I nie mam pojęcia jak to możliwe ze widzisz brak vsynca tylko na PS3, prosty eksperyment, porównaj demka Bioshocka w wersji na obie konsole (obie maja vsynca) i demka COJ:BIB w obu wersjach (obie nie maja vsynca).
    • he-man-pl Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:23
      Gra na bank bedzie posiadala sliczna oprawe A/V, ktora bez problemu by pociagnal x360. Najlepsi sa znaFcy, ktorzy wierza w swoja religie jaka jest dla nich PS3 i sobie wmawiaja, ze tylko na ich maszynce HR by poszla z taka grafa (patrzac na zdjecia). Nie dajcie sie zmylic - foty nie dosc, ze sa w nizszej rozdzielczosci, to na dodatek zdziebka podretuszowane (tak jak te z GT5P, Forza3 czy tez AlanaWake'a swego czasu)! Ktos chce zobaczyc jak bedzie wygladal naprawde HR to zapraszam do sciagniecia trailerow z PSS, ktore sa w HD. Ahh ta dzieciarniabig_grin
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:25
      @bsokol75 no i git tak trzymaj przyjacielu smile. Aaa i pamiętaj ze Uncharted1 to jedna z pierwszysch gier na PS3 a jak wiemy czym starsze konsole od sony tym lepsze wisienki w postaci exów dostajemy, podobnie jak z winem i skrzypcami smile pzdr
    • bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:28
      @sormo
      zaraz sciagne demka i porownam smile
    • sormo Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:30
      he-man-pl: Możemy sobie gdybać bo konwersja nigdy nie powstanie ale jeżeli gra zaprzęga do pracy każdy rdzeń cella, korzysta z podzielonej pamięci i pojemności płyty BD to przeniesienie jej na xboxa byłoby raczej cholernie trudnym zadaniem i myślę że cięcia jakościowe również by się pojawiły.
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:38
      @sormo musze sie z tobą zgodzić i mysle że podobnie jest jak chłopaki z ND wypowiadaja sie o Uncharted2 że nie mogliby przenieść identycznie U2 z Ps3 na Xa w tej samej rozdziałce , widzieliśmy ostatnio informacje jak MS zniusł bariery dla producentów rozdzielczosci w grach uncertain wszystko sie składa w kupe Xbox troszke juz zaczyna niedomagać no i ten kulawy napęd DvD ehh
    • he-man-pl Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:41
      Pfff sormo piszesz o tej ukrytej mocy i nie wykorzystanym dotychczas rdzeniu? LOL.. Obie konsole posiadaja podobna moc i jakosc zalezy tutaj tylko i wylacznie od staran devolopera.. Obejrzyj sobie trailery HD z PSS aby ocenic grafike w HR a nie statyczne obrazy po "fotoszopie"
    • he-man-pl Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:46
      "Xbox troszke juz zaczyna niedomagać no i ten kulawy napęd DvD ehh"
      Ehe faktycznie, na ps3 poki co jedna gra wyszla na dwuwarstwowym BR (MGS zajmujacy 30GB) reszta sie bez problemu miesci na 25GB dyskach zajmujac z nich powierzchnie kilku GB.. WIec pytam po co wpychac na chama cos co nie jest w tej generacji potrzebne? Wejdz sobie na piratebay i poszukaj obrazow gier ps3, a zobaczysz ile gry na ps3 zajmuja (tyle co na xboxa), a jesli nawet powstalaby tak rozbudowana gra, ktora miala by zajmowac te 2dvddl, to nie plakalbym - na psx nie plakalem i na ps2 rowniez nie plakalem jak dostalem gry na kilku krazkach (ty zapewne tez).. Dobra nie udzielam sie juz tutaj z dzieciarniabig_grin
    • ps3rulla Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:47
      He-man-pl to powiedz mi kolego czemu MS leci sobie w balona z graczami ??? jezeli ktoś kupil konsole dla gier w FULL HD a teraz słyszymy ze rezygnują nawet z gier w 720p to ja sie pytam Wtf?? mennnn
    • evilsmerf Re: Galeria: Heavy Rain 10.09.09, 20:53
      Tylko po cholerę takie głupie gdybania ? Heavy Rain nie ukaże się na innym sprzęcie choćby trio Tracer87, BigDaddy i He-man odbyli na rzęsach pielgrzymkę do i z Częstochowy wznąsząc przy tym błagalne modły do Sony (zamaszyscie się przy tym biczując). To się zwyczajnie nie zdarzy więc zaprzestańcie już tego gdybania, M'kay ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka