Dodaj do ulubionych

Demo PES 2010 już jest

17.09.09, 16:22
www.filefront.com/14548357/PES2010_PC_DEMO_Setup.exe/
Obserwuj wątek
    • Gość: coolmikepl Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.toya.net.pl 17.09.09, 16:38
      Ale super, wlasnie sciagam demko, bedzie napewno lepsze od fifysmile
    • Gość: Snejk Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.chello.pl 17.09.09, 16:40
      download.issonline.pl/?act=view&id=1543 Tutaj jest już demo od 7 rano.
      Trzeba nacisnąć pobierz, main server i jak wyskoczy błąd to parę razy odswieżyć stronę i wyskoczy pobieranie (400kB/s)
    • Gość: BUNCH Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.2-0.pl 17.09.09, 16:41
      Od FIFY10 na PC będzie pewnie lepsze.
      FIFA jest tragiczna, w dodatku od serii 2004 prezentuje prawie że niezmienną formę.

Zobaczymy co to nowy PES2010 pokaże.
      Jestem strasznie ciekaw (żeby nie powiedzieć: jestem cholernie ciekaw!).
    • Gość: cin Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.chello.pl 17.09.09, 16:48
      Jestem w szoku gierka wypasiona lepsza od fify. Na ps3 też lepsza od fify co tu mówić Pes rządzi.A fifa to dno!! W pesie czuje że gram w piłke.Amen
    • Gość: B0B3R Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.chello.pl 17.09.09, 17:14
      Niestety po zagraniu w oba tytuły FIFA jest tym wygranym, PES 10 wady rażące po oczach to wolna animacja, opóźniona reakcja zawodników na komendy, piłkarze ślizgają się po murawie a nie biegną, no i grafika z PES 2008. Na blaszaka PES niema żadnej konkurencji bo fifa na pc to jest marna konwersja, ale na konsole PS3 czy x360 FIFA 09 jest dużo bardziej grywalna i lepsza wizualnie, nie wspominając o poprawionej względem poprzednika Fifie 10. Nie jestem żadnym fanboy'em , w PES'a grałem długo bo był po prostu lepszym tytułem pod względem gameplay'u od FIFY, przygoda zakończyła się na PES6, i od tego momentu FIFA poszła dużo do przodu, nadrobiła zaległości wobec PES'a a nawet go prześcignęła, a konami stanęło w miejscu na wersji pes6.
    • red.pl Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 17:24
      Najlepsza piłka na PC? Tylko PES 2010. Najlepsza na konsole? FIFA 10 proste smile. Niestety konsoli nie posiadam (znaczy się sprawnej nie posiadam big_grin).
    • Gość: Gość Re: Demo PES 2010 już jest IP: 80.50.128.* 17.09.09, 17:35
      Fifa nokautuje PESa na każda platformę i tylko upośledzone dzieci nie znające sie na piłce twierdzą inaczej
    • Gość: pes Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.tpn.ceron.pl 17.09.09, 17:38
      Fifa=shit
    • Gość: kuman Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.chello.pl 17.09.09, 17:48
      x360: pes2010 przegrywa z fifa 10:why: wolniejszy czas reakcji pilkarzy, gorsza animacja, sztywne podania, smieszni bramkarze na plus tylko lepsza grafika......
    • Gość: AM Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.net.igaz.net 17.09.09, 17:51
      Co tu dużo mówić, Fifa 10 a PES 2010 = przepaść. Fifa 10 to dno, animacje dno, grafika dno a szczególnie siatka bramki zachowuje się zajefajnie szczególnie jak weźniemy powtórkę i zobaczymy iż piłka wyleciała w połowie przez siatkę LMAO, strzały dno dna na najtrudniejszych ustawieniach obijają bramkarza i tak dalej. Jak w PES zrobią jeszcze dobry tryb sieciowy to Fife kupią chyba tylko ludzie którzy się podniecają jak zobaczą nazwy klubów identyczne jak w rzeczywistości i koszulki z prawdziwymi nazwiskami. Co jest jeszcze piękniejsze to mimo lepszej grafiki w PES gra chodzi płynniej niż fifa. Mówię tu oczywiście o wersjach na PC bo konsole mnie nie interesują gdyż nie będę kupował konsoli dla jednej gry.
    • Gość: elemrDrago Re: Demo PES 2010 już jest IP: 62.61.44.* 17.09.09, 17:58
      yeah!finally...bo po zagraniu w demo fify az tak zachcialo mi sie grac ze az wrocilem do PES'ika 09 smile
    • Gość: nacho Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.ptr.magnet.ie 17.09.09, 18:00
      Fifa nokautuje PESa ale wylacznie na platformy konsolowe... Jesli ktos lubi gra cw FIFE na PC to jest masochista
    • Gość: BUNCH Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.2-0.pl 17.09.09, 18:38
      Rany Boskie, zafajdane KONAMI. Znowu konieczność instalacji na dysku systemowym? - nie mam tam miejsca (półtora giga to dla nich za mało aby wypakować same pliki instalacyjne.) Oczywiście nie mogę otworzyć za pomocą WinRara i wypakować tam gdzie chcę. Życie byłoby zbyt łatwe i pozbawione nerwów i frustracji.
    • villerius Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 18:51
      Zagrałem w Pes 2010 i powiem tak na PC pozamiatał on Fife 10 ;] , gra sie inaczej ( fajnie) graficznie też ładny (bramkarze róznież dają rade) przynajmniej jak ja grałem smile. PC na TOP Profesional fajnie gra.
      No ale to tylko 9 meczy ..;p mam nadzieje ze do finałowej wersji Xabi Alonso trafi do realu a nie w LIVE sad
    • miszaquis Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 19:00
      Ja nie miałem żadnego problemu by wybrać inny dysk niż systemowy.

A co do wrażeń z gry:
      1) pierwsze wrażenie: ale dziwnie się gra
      2) drugie wrażenie: nawet jeśli ta gra jeszcze nie pokazuje swoich finalnych możliwości to jest lepsza od poprzednika (na PC o niebo lepsza od Fify)

TAK:
      - bramkarze fajniej wychodzą do piłek jeden na jeden
      - odbiór podania nie jest tak prosty jak wcześniej, trudniej jest opanować piłkę, podania nie lecą jak po sznurku
      - oświetlenie i cienie... wreszcie to wygląda lepiej, choć myślę że grafika w grze może być lepsza, w demo nie ma możliwości zmian systemowych
      - itd.

NIE:
      - animacje po golu itp. trochę mnie zawiodły
      - poziom trudności w demo jest słabiutki, a nie można go zmienić
      - widać niedoróbki tej wersji, dziwne zachowania piłkarzy czasami i tym podobne bugi

Jestem na TAK. Grę kupię pewnie w dniu premiery.
    • Gość: AM Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.net.igaz.net 17.09.09, 19:11
      @miszaquis

Poziom trudności można zmienić wystarczy tylko otworzyć oczy.
    • villerius Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 19:17
      @miszaquis
      Grafike podkrecach w folderze PES --> Settings i tam ustawiasz rozdziałke i szczegóły detali ,poziom trudnosci również znajduje sie w PES ...
    • venmort Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 19:30
      Ściągnąłem, zainstalowałem, zagrałem i wygrałem smile
      Inne organizacja menu, inny styl graficzny - jeszcze nie zdecydowałem czy lepszy, czy gorszy.
      Grać można dokładnie tak, jak w poprzednią część, tylko faktycznie podania są mniej dokładne a i przeciwnik częściej lubi przechwycić piłkę.
      Zostały te same irytujące błędy SI - głównie mam na myśli zawodników naszej drużyny, którzy czasem głupieją. No i bramkarze dalej potrafią interweniować, jakby koniecznie chcieli zaliczyć asystę wink
      Poziom trudności porównywalny, czyli na pierwszych dwóch jest banalnie prosto a potem już przyzwoicie. Nie grałem w PES-a dziewięć miesięcy a tutaj od razy ruszyłem z kopyta. Możliwe, że jak się dłużej pogra, to dostrzeże się coś istotnego, ale ja w tym roku nie zamierzam zasilać konta Konami (niemniej demem jeszcze się pobawię).
    • Gość: gosc Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 19:32
      Co do instalacji to rzeczywiście można zainstalować na innym dysku, ale podczas instalacji wymaga 1,7 Gb na dysku systemowym.

Jeśli chodzi o grafikę to rzeczywiście Fifa jest w tyle... nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem że w PESie gorzej manewruje się piłkarzami, ja mam taki zarzut w stosunku do FIFy. Niestety bramkarz PESowy ma taki sam wachlarz zagrań jak w 09, tu plus dla FIFy wygląda to bardziej realistycznie...

Ponieważ więcej czasu spędziłem do tej pory grając w różne cześci PESa w tym roku chyba będzie podobnie, ciekawe jak będzie grało się On-Line?
    • Gość: wasz stary Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 19:36
      nic sie na pilce kopanej nie znacie!
      GOLA, GOLA, GOLA! STRZELCIE POLSCE GOLA! nIECH OD DZISIAJ POLSKA PRZEGRA KAZDY MECZ
      wycisnijcie najpierw pryszcze i rekinki ogolcie na kogucich łbach swoich!
      teraźniejsze pilki nozne to szajs!
      rychu peja i na teledysku www grali w pileczki od konami!

PES jest dla mnie szajsem od czesci 2008 i Xboksowego silnika z PES 6. Mirrory do tego lipnego demka zaraz zacznął padać. Sensible Soccer to było najlepsze kiedyś i dzieci neo nie kłóciły się jak to ma miejsce teraz o pesa i fife.
      szajsowate gry teraz robia . . . nie oplaca sie za nie placic tylko zasysac z neta i wywalac jak sie nie spodoba . . a jak spodoba sie to kupic orginal . . . nie ma co kupowac szajsu by produkowano go wiecej! jak placic to tylko za dobre produkty . . . czy potrzebna nam jest ta sama gra wychodzaca co rok i placic za to samo?
    • Gość: kajot Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.dyn.optonline.net 17.09.09, 19:42
      troche lipa ze dali w demie silnik wczesnego build'a

, to jeszcze z przed gamescona jest silnik, ech, znowu demo bedzie inne calkiem od finala. kiedy sie konami nauczy ze demo ksztaltuje opinie niesamowicie
    • Gość: sraczka dziadka Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.ver.abpl.pl 17.09.09, 20:04
      @kajot
      No rzeczywiście stary ten build bo ma juz jakies 4 latabig_grin
      W cuda wierzysz, że coś się zmieni? Pewnie za kilka dni będzie premiera. Oni wszyscy sraja na graczy, nieważne, czy to Konami czy EA. Mają nas w dupie i co roku sprzedają ten sam shit z małymi kosmetycznymi usprawnieniami. Jak co roku więc pobiorę sobie pesa i nie wydam ani pensa hly hly
    • Gość: Ktoś Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.kalisz.mm.pl 17.09.09, 21:30
      Ta gra coraz bardziej przypomina niestety fifesad W poprzednim pesie statystki graczy były opisywane też za pomocy wykresu teraz tej opcji nie zauważałem, tylko tak jak fifie liczbysad, Konami ta droga to ZŁO!! ALE I TAK NA PC TYLKO PES!!
    • Gość: asga Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 21:43
      Czy

mozna

sterowac

bramkarzem ? Chodzi mi o pelna kontrole, rzucanie sie i takie tam robinsonady. Mialo byc, jest ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka