Gość: 8800gt? Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.chello.pl 20.09.09, 12:42 hehe nie 88GT a 88GS sie nawet smieje z tej gry^^ ja osobiscie odpalilem ja na 1280x1024 AAx8 Ani x16 max detale~25-30fps na 88GS po OC. przy 1024x768 na maxie wszystko osiaga srednio 50fps. Odpowiedz Link Zgłoś
h3tman Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 12:53 Jeśli sie pominie zwalone AI to gra jest fajna, daje mase frajdy z jazdy a o to własnie chodzi. Jeśli chodzi o wydajność to też słysdzalem że niektórzy mają dziwne przycinki ale u mnie działa bez najmniejszych zastrzeżeń do tego stopnia że chetnie bym ich pochwalił za optymalizacje. BTW Porsche brzmi bardzo odpowiednio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 12:56 Na razie mam demo i z przykrością muszę napisać, że chwilowo jest to porażka. Po pierwsze grafika. Na moim mobilnym gf8600gt gra ledwo chodzi na niskich detalach, a Grid nawet się nie przyciął na średnich. Po drugie sterowanie na padzie jest bardzo ciężkie. Nie wiem czy to kwestia ustawień pada, czy też może beznadziejna płynność ma jakiś wpływ na to, ale kompletnie nie mogę wyczuć samochodu. Z powyższych powodów niestety, ale pominę najnowszą część NFS-a. Sterowanie mógłbym jeszcze przeżyć, w Gridzie też na początku było ciężko, ale jeśli pełna wersja ma mi chodzić tak samo jak demo, to to nie ma absolutie sensu niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
crank127 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 13:37 dobrze wiedzieć, że to nie tylko na moim HD 4870 gra tak muli... dali ciała z optymalizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 13:46 Komentarz wyżej o konsolach itp. Nie każdego stać na wydatek rzędu 1000 złotych i grę kazdą po 200 złotych średnio i telewizor. SZczególnie że komputer służy tez do innych celów niż granie. Dlaczego dodałem tv (no albo jakis monitor)? Ano bo tv sluzy tez do ogladania telewizji i korzystać z niego mogą inni domownicy. A komputer stoi oddzielnie. Stąd tak a nie inaczej mamy. ALe mając np juz komputer jak ja. ktory jest wystarczajacy do pracy i interentu itp to bym nie kupowal czesci tylko konsole. Ale to tylko moj przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dron ^^ Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.net.autocom.pl 20.09.09, 13:56 U mnie na 9800GTX+ kulturka. Full detale i nie spada poniżej 50fps. Anyway : Jeździć Pawle to Ty nie potrafisz xP Musimy się ustawić na rundkę w GTR to Cie podszkolimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Browarek Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.quarto.pl 20.09.09, 14:09 U mnie gra działa w 1920 x 1200 na full detalach. Ale nie będę mówił jaki mam komputer. Chodzi o to że grając w NFSS na kierownicy i z widoku z perspektywy kierowcy, GRA WYMIATA ! Gram bez asysty w kierowaniu itd... Na prawdę jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iceman2991 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 14:35 Browarek no powiedz jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.chello.pl 20.09.09, 15:19 Co lepiej kupić z trzeciej klasy, Murcielago czy Porshe GT2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozi Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 15:29 A więc muszę powiedziec ze Shift jest naprawdę świetną,wciągającą grą.Czy lepszą od GRIDA? tak moze nie miażdży go ale jest lepsza. Grafika jest przepiekna na najwyszych ustawieniach bardzo realistyczna jedynie GT5prologue jest ładniejsze Gridowi i Dirt 2(grałem w demo) brakuje bardzo duzo do Shifta modele są dokładniejsze,tekstury,odbicia,cienie równiez anizeli w grach codemaster przedewszystkim Shift ma realistyczną grafikę. Ale najbardziej urzekł mnie model jazdy nie jest to co prawda Rfactor czy GTR ale cos na wzór Forzy model jazdy jest bardziej wymagający niz w grid. Parę błędów jest w grze ale ogólnie 9/10. Odpowiedz Link Zgłoś
ripper_666 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 15:49 Gra przeznaczona tylko i wyłącznie na kierownice. Nie masz - nie trać czasu. Mi gra sprawia dużą przyjemność, ale z pokoju obok współlokator wali epitetami... gra na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavrenzo84 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.09.09, 16:18 Zgadzam sie ze gra jest pod Ati i Amd strasznie i dodupy zoptymalizowana!.Podobny problem mam z GTA 4 !.Narazie sobie nie stety odpuszczam ta jak ze wspanialala ale i jak ze nie dopracowana gra swiata ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 16:33 Jam mam problem z ustawieniem kontrastu! Nie wiem jak go ustawić co by kwiatki na łące wyglądały realistyczniej Nie no czepiam się,sorryy:] Odpowiedz Link Zgłoś
kurkey Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 17:29 powiem tak na Grida i Dirta przyjemniej mi się patrzy. Bardzo kolokwialnie mówiąc Shift "jebie po oczach". U mnie na Athlonie X2 2.7 3GB GF 9600 GT chodzi bez żadnej przyciniki na 1650x1050 na full z aa x2 (nie próbowałem więcej, ale myślę, żeby poszło) Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire-78 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 19:40 "cuda takie jak płynne działania gry na GeForce 8800 GT" pawle, 8800 GT to najlepszy chip nVidii, wszystko co było później to odgrzewane kotlety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 19:46 paweł na jakim windowsie w to grałeś????? Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 20:17 Viście. voltaire-78 -> Może być i najlepszy, ale na pewno nie jest szybszą konstrukcją od HD4870, a o to mi chodziło . Odpowiedz Link Zgłoś
szklanka_herbaty Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 20:22 Pawle: Jeśli będziesz grać na kierownicy to koniecznie z zestawem pedałów, a powiem Ci dlaczego. Na filmiku widać, że w wielu zakrętach samochód po prostu rzuca tyłkiem, co pewnie jest sprawą zerwania przyczepności (jeśli jest na prawdę tak blisko symulacji). Proszę Cię jako "recenzenta/testera" o sprawdzenie, czy da się to uciąć dodając gaz tylko do połowy albo nawet 1/3 przy wychodzeniu (bo każdy, kto wie jak działa poślizg wie, że przy wchodzeniu broń boże ! ) z zakrętu. Jeśli dalej będzie się samochód ślizgać, to znaczy, że niewiele jednak tam z symulacji. Jeśli jednak okaże się, że wpływ gazu w zakręcie jest na prawdę taki, jaki powinien mieć symulator to bajer i faktycznie wielki krok naprzód w NFSS zrobili. Swoją drogą jeśli faktycznie gaz-niegaz będzie decydować o poślizgu, to klawiaturowcy online będą mieć przechlapane, ponieważ strzałka do góry daje zawsze pełny gaz albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
kurkey Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 20.09.09, 21:38 ja jestem po teście na kierze i powiem, że naprawdę "czuć" to auto. Operowanie pedałami sporo daje. Chwilkę temu jechałem pojedynek Zonda vs. Koeniggsegg (jak kolwiek się to pisze ). Mały ruch kierownicą przy prędkości pod 300 km/h i qniec wyścigu, można restartować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lower Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 23:22 To zes ladnie fete wziol ze gra ci sie nie znudzila ja po 0 min usnolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do KURKEY Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: 77.252.246.* 21.09.09, 08:28 w opcjach mozesz zmienic ustawienia czulosci. takze zmniejsz sobie przy jezdzie szybkimi autami , wtedy jak jedziesz 250 - 300 km/h to wiekszy ruch kierownicy robi drobna korekte.... ogolnie polecam dirt2 na kierownicy , shifta zjada na zagryche.... nie wiem jak na klawiaturze czy padzie wiec sie nie wypowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfe Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.prokom.pl 21.09.09, 09:17 a u mnie na x-klocku działa bezproblemowo, a tez mam ati Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift 21.09.09, 09:30 Czemu na kazdym filmiku z wnętrza auta kierowca wrzuca jedynkę dopiero po zapaleniu się zielonego światła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.dfqs.pl 21.09.09, 09:37 >>jakas1 bo pewnie grał na automacie, na manualnej mozna wrzucic wczesniej a tak btw. kupiłem kierownice do xboxa (ta dedykowaną MS) z powodu tej gry i musze powiedzieć POLECAM KAŻDEMU BO JEST ZAJ****BIOZA (trzeba WYłączyć obowiązkowo traction control i stability control, jedynie abs mozna zostawić - wtedy jest najlepiej) >>do KURKEY dirt2 ssie ośle jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madxmat Re: Kwadrans próby - Need for Speed: Shift IP: *.broadband.pl 21.09.09, 09:54 Od bardzo dawna nie jeździłem samochodami w żadnej grze (ostatnio to chyba NFS Carbon był). Po obejrzeniu filmików z Shifta postanowiłem że jednak chyba kupię sobie i znów dołączę do świata wyścigów. Dodam że mam Xboxa więc problem sterowników mam z głowy. Do gry dokupiłem sobie używaną kierownicę Logitecha DriveFx i jest pięknie. Gra jest fantastyczna dla osoby która nie zajmuje się graniem w tego typu gry na codzień. Na razie gram na normalu z pomocą ABSów i innych dodatków ale już niedługo przesiąde się na trudniejszy tryb i zacznę odłączać wszelkie pomoce. Jeśli chodzi o odczucia z jazdy to granei na padzie jest zupełną pomyłką bo zupełnie nie da się "czuć" samochodu. Na kierownicy masz opór podczas skrętów, odbija ci jak na coś wpadniesz itp. A to daje kolosalna przewage w przyjemności z granie. Jeśli chodzi o SI to muszę powiedzieć że jest ciekawie. Jeśli zrobisz ten sam wyścig kilka razy to widać że przy samym starcie samochody inaczej jadą za każdym razem (raz ruszaja czysto i bez kolizji a za drugim po 100 metrach 2-3 samochody ląduja na poboczu) i to jest fajne bo gra jest w ten sposób trochę mniej przewidywalna. Polecam wszystkim kupno kierownicy bo to jest róznica koosalna (ja moja kupiłem za 8o zeta więc sporo taniej niz nówki a radość z jazdy jest bezcenna) Odpowiedz Link Zgłoś