kry-pta 21.09.09, 10:22 To jest recenzja na x360 a na PS3 gdzie ? Różnice przeciez są ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neozeo Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:27 Jak tak widzę tego minusa za fizykę jazdy, to się zastanawiam z jakimi fundamentami ludzie wychodzą do dyskusji o wyższości jednej symulacji nad drugą, bowiem okazuje się, że nie każdy ma ten sam fundament. Dopiero co przedwczoraj przeczytałem opinie w sumie użytkownika, którego sobie cenię, że Shift ma lepszą fizyką od Grida, a nawet GT5P. Czytając te wszystkie dysputy człowiek próbuje wychwycić tę "prawdę", czyli która fizyka jest lepsza? Tylko co mnie zastanawia: jakim cudem różni ludzie wolą "różne realne fizyki", skoro rzeczywistość jest jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
arczikun Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:29 I to podobno całkiem niemałe... Odpowiedz Link Zgłoś
aromp4 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:37 @neozeo - to zes teraz dowalil do pieca... LoL Odpowiedz Link Zgłoś
bobovita1984 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:37 ja bym dal dobre 3+ jak zwykle bardziej przereklamowana niz fajna no ale jak to NFS ostatnio to raz a kry-pta różnic nie ma to sama gra jest na PS# i xboxie360 jak i PC wiem bo mam i nie wprowadzaj ludzi w bład Odpowiedz Link Zgłoś
muglorz Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:42 Różnic jako tako miedzy Xbox'em a PS3 nie ma ale ... nie wiem dlaczego, czy wkradł się jakiś błąd (zresztą, ktoś już tutaj o tym pisał), że wersja na PS3 jeśli chodzi o model zniszczeń to samochody są praktycznie niezniszczalne. Mam nadzieje, ze EA szybko wyda do tego łatkę, bo ogólnie jestem pozytywnie grą zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
cremek Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:46 Jak dla mnie to jest to pierwszy dobry NFS od baaaardzo dawna, najbardziej zblizony do idealu arcadowego scigania jakim jest GRID - choc musze przyznac, ze w GRID panowanie nad autem jest jakies lepsze, pewniejsze - w Shift czuc pewien lag... Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:52 Fajna recka , ale muszę się przyczepić do promowania jazdy z kamerą z środka i na padzie.Męczę to grę od piątku w zasadzie cały weekend przesiedziałem,i może przez 20 godzin gry grałem godzinę na kamerze z środka.Kamera w 9 rajdach na 10 nie spełnia swojego zadania,a driftować na niej mija się z celem tak jak sterowanie pad-em.Do grania i czerpania MAX z gry polecam kierownice powyżej 200 zł.Granie na jakimkolwiek innym kontrolerze to złodziej ludzkich uczuć chyba ,że gracie na padzie również w Guitar Hero-wtedy pomogą tylko Egzorcyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
maxiu666 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:01 Bardzo dobra recenzja ocena rowniez w pelni zasluzona. Odpowiedz Link Zgłoś
dmk_pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:09 Zapytam tak na szybko, do tych co grali, dzisiaj planuje zakupić jakąś ścigałkę - więc GRID czy nowy NFS(w wersji na PS3)? Demo GRID było całkiem przyjemne, ale wydawało mi się za bardzo zręcznościowe. Niestety dema NFS nie będzie do pażdziernika... Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:19 @dmk_pl Polecam NFShift to jest tak jakby Hybryda Grida z Gran Turismo lub Forza.Grid tak jak napisałeś jest bardziej zręcznościowy.Choć Shift też coś zręcznościowego ma w sobie,ale na pewno w mniejszym stopniu niż Grid.Przeszedłem Grid i z czystym sumieniem mogę zachęcić cię do zakupu NFS.Bo prawdziwa zabawa,zaczyna się od aut z co najmniej 300 konnymi silnikami. Jak nie ma racji niech mnie ktoś poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:26 nie wiem dlaczego, czy wkradł się jakiś błąd (zresztą, ktoś już tutaj o tym pisał), że wersja na PS3 jeśli chodzi o model zniszczeń to samochody są praktycznie niezniszczalne. Mam nadzieje, ze EA szybko wyda do tego łatkę, bo ogólnie jestem pozytywnie grą zaskoczony. --- tak. na pewno byli tak zajęci podziwianiem szmocy Cella że zapomnieli o takiej drobnostce Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:28 @bobovita1984 Skoro nie ma różnic to prosze mi to zaprezentować na PS3 www.youtube.com/watch?v=48N8-BtSp-k Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:30 @dmk_pl Nie zastanawiaj się nawet i bierz Grida! NFS Shift jest strasznie marny i nie zgadzam się z wypowiedzią wyżej - Gridowi bliżej do symulatora, Shift to arcadówka jak poprzednie NFSY. @neozeo No właśnie te oceny zależą od tego czy redaktor jeździ autem i jak, domyślam się, że wielu którzy to nazywają Shifta symulatorem nawet nie znajdowali się na miejscu kierowcy. Ta gra nie ma nic z symulatora! Od modelu jazdy, fizyki po całe te "uszkodzenia" które do końca nie wiem gdzie są. W Shifta "da się grać" dopiero na ustawieniu trybu zawodowiec, SI na max i z kierownicą G25 wtedy można powiedzieć, że jest to jakiś substytutcik prawdziwej jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kry-pta Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:40 @dmk_pl Nie zastanawiaj się nawet i bierz NFS Shift. Jest po prostu bardziej grywalny @loczyn Jak chce pojeździc samochodem do wychodze z domu a nie odpalam konsole.Gameplay ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:46 @loczyn ...na każdej tego typu grze powinno się grać na kierownicy.Najnowszy NeedFor ma więcej wspólnego z GT i Forza,niż z Gridem,Burnoutem, i poprzednimi częściami NFS. Wdł.mnie zasada jest taka jeśli masz tor i okrążenia kierownica niezbędna do takiej gry,jeśli masz otwarte miasto wyścigi po ulicach i różne misje itp. dzierż pada w dłoni. A jeśli jesteś otyły pograj w Burnout ma kierownicy Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:46 @kry-pta Shift bardziej grywalny ? Pocieszny model jazdy, niby uszkodzenia, rozróby jak w Destruction Derby na zawodowym torze? Czy może kariera ala Sega Rally ? Polecam bardziej Grida, Forze albo Burnouty, każda z tych gier chociaż jest sobą, a nie próbują udawać na siłę. Co do wychodzenia z domu... rozumiem, że masz Aston Martina w garażu, a i rozumiem że mieszkasz w Eiger żeby pojeździć np po Eiger Nordwand? Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:55 @loczyn"Polecam bardziej Grida, Forze albo Burnouty..." Gwałcisz mi uczucia pisząc takie pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
scott_the_ciota Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:05 A ja wyczytalem, ze na ps3 nie ma zniszczen HUH ale ta konsolka musi byc zerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:08 Nie zgodzę się z recenzentem , że w gre gra się dobrze tylko z kokpitu. Ja gram z innej kamery i nie narzekam , też dla mnie śmieszne jest jak ktoś ocenia jazdę względem rzeczywistości. W takim razie mam pytanie , ilu z was jeździło samochodami przeznaczonymi do takich wyścigów ? Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:10 scott_the_ciota: A ja z twojego nicka wyczytałem że jesteś ciotą, hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
danf Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:19 hej, drogi recenzencie... głupio tak przy recenzji przyznawać się do unikania cockpit view... tym bardziej, że w wielu innych grach ma on sens. A jeśli chodzi o oglądanie wnętrz: Test Drive Unlimited. Tam też pojawił się licznik przebiegu (choć nie w samym kokpicie, ale tam przebiegi miały swój sens). Swoją drogą w ogóle brakuje mi odniesień do TDU (może autor nie grał), która jest ostatnią grą wyścigową, która mi się naprawdę podobała (m.in. dlatego, że nie cierpię silnika Dirtów/Gridów etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:22 @barracudo "ilu z was jeździło samochodami przeznaczonymi do takich wyścigów ?" i zapomniałeś dodać,że grając na padzie oceniają fizykę jazdy... po prostu masowy mord. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_van_dowski Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:22 Drogi czytelniku, Zwykle gram na kamerze znad zderzaka, bo taka zapewnia największą dynamikę i jest najbardziej funkcjonalna. Niestety w większości gier wyścigowych jeśli już widok z kabiny jest (bo to ciągle rzadkość), to jest potraktowany po macoszemu i gra się na nim kiepsko. Co do TDU, to nie grałem, więc i nie porównuje. Zresztą tam były otwarte trasy, tu masz typowo torowe wyścigi, więc nie wiem czy byłby w ogóle sens. Do poprzednich NFS też tej gry nie porównuję, bo to zupełnie inna filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
dmk_pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:29 Dzięki komentarze wyżej, ostatnie pytanie, która z gier jest mniej torowa? Tzn. gdzie jest więcej tras po miastach lub jakieś trasy w górach itp. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś