Dodaj do ulubionych

Recenzja: Need for Speed: Shift

21.09.09, 10:22
To jest recenzja na x360 a na PS3 gdzie ?
Różnice przeciez są !
Obserwuj wątek
    • neozeo Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:27
      Jak tak widzę tego minusa za fizykę jazdy, to się zastanawiam z jakimi fundamentami ludzie wychodzą do dyskusji o wyższości jednej symulacji nad drugą, bowiem okazuje się, że nie każdy ma ten sam fundament. Dopiero co przedwczoraj przeczytałem opinie w sumie użytkownika, którego sobie cenię, że Shift ma lepszą fizyką od Grida, a nawet GT5P.

Czytając te wszystkie dysputy człowiek próbuje wychwycić tę "prawdę", czyli która fizyka jest lepsza? Tylko co mnie zastanawia: jakim cudem różni ludzie wolą "różne realne fizyki", skoro rzeczywistość jest jedna?
    • arczikun Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:29
      I to podobno całkiem niemałe...
    • aromp4 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:37
      @neozeo - to zes teraz dowalil do pieca... LoL
    • bobovita1984 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:37
      ja bym dal dobre 3+ jak zwykle bardziej przereklamowana niz fajna no ale jak to NFS ostatnio to raz a kry-pta różnic nie ma big_grin to sama gra jest na PS# i xboxie360 jak i PC wiem bo mam smile i nie wprowadzaj ludzi w bład smile
    • muglorz Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:42
      Różnic jako tako miedzy Xbox'em a PS3 nie ma ale ... nie wiem dlaczego, czy wkradł się jakiś błąd (zresztą, ktoś już tutaj o tym pisał), że wersja na PS3 jeśli chodzi o model zniszczeń to samochody są praktycznie niezniszczalne. Mam nadzieje, ze EA szybko wyda do tego łatkę, bo ogólnie jestem pozytywnie grą zaskoczony.
    • cremek Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:46
      Jak dla mnie to jest to pierwszy dobry NFS od baaaardzo dawna, najbardziej zblizony do idealu arcadowego scigania jakim jest GRID - choc musze przyznac, ze w GRID panowanie nad autem jest jakies lepsze, pewniejsze - w Shift czuc pewien lag...
    • dzanos Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 10:52
      Fajna recka , ale muszę się przyczepić do promowania jazdy z kamerą z środka i na padzie.Męczę to grę od piątku w zasadzie cały weekend przesiedziałem,i może przez 20 godzin gry grałem godzinę na kamerze z środka.Kamera w 9 rajdach na 10 nie spełnia swojego zadania,a driftować na niej mija się z celem tak jak sterowanie pad-em.Do grania i czerpania MAX z gry polecam kierownice powyżej 200 zł.Granie na jakimkolwiek innym kontrolerze to złodziej ludzkich uczuć chyba ,że gracie na padzie również w Guitar Hero-wtedy pomogą tylko Egzorcyzmy.
    • maxiu666 Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:01
      Bardzo dobra recenzja ocena rowniez w pelni zasluzona.
    • dmk_pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:09
      Zapytam tak na szybko, do tych co grali, dzisiaj planuje zakupić jakąś ścigałkę - więc GRID czy nowy NFS(w wersji na PS3)? Demo GRID było całkiem przyjemne, ale wydawało mi się za bardzo zręcznościowe. Niestety dema NFS nie będzie do pażdziernika...
    • dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:19
      @dmk_pl Polecam NFSsmirkhift to jest tak jakby Hybryda Grida z Gran Turismo lub Forza.Grid tak jak napisałeś jest bardziej zręcznościowy.Choć Shift też coś zręcznościowego ma w sobie,ale na pewno w mniejszym stopniu niż Grid.Przeszedłem Grid i z czystym sumieniem mogę zachęcić cię do zakupu NFS.Bo prawdziwa zabawa,zaczyna się od aut z co najmniej 300 konnymi silnikami. Jak nie ma racji niech mnie ktoś poprawi smile
    • cypisek.pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:26
      nie wiem dlaczego, czy wkradł się jakiś błąd (zresztą, ktoś już tutaj o tym pisał), że wersja na PS3 jeśli chodzi o model zniszczeń to samochody są praktycznie niezniszczalne. Mam nadzieje, ze EA szybko wyda do tego łatkę, bo ogólnie jestem pozytywnie grą zaskoczony.
      ---
      tak. na pewno smile
      byli tak zajęci podziwianiem szmocy Cella że zapomnieli o takiej drobnostce wink
    • kry-pta Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:28
      @bobovita1984
      Skoro nie ma różnic to prosze mi to zaprezentować na PS3
      www.youtube.com/watch?v=48N8-BtSp-k
    • loczyn Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:30
      @dmk_pl
      Nie zastanawiaj się nawet i bierz Grida! NFS Shift jest strasznie marny i nie zgadzam się z wypowiedzią wyżej - Gridowi bliżej do symulatora, Shift to arcadówka jak poprzednie NFSY.
      @neozeo
      No właśnie te oceny zależą od tego czy redaktor jeździ autem i jak, domyślam się, że wielu którzy to nazywają Shifta symulatorem nawet nie znajdowali się na miejscu kierowcy. Ta gra nie ma nic z symulatora! Od modelu jazdy, fizyki po całe te "uszkodzenia" które do końca nie wiem gdzie są.
      W Shifta "da się grać" dopiero na ustawieniu trybu zawodowiec, SI na max i z kierownicą G25 wtedy można powiedzieć, że jest to jakiś substytutcik prawdziwej jazdy.
    • kry-pta Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:40
      @dmk_pl
      Nie zastanawiaj się nawet i bierz NFS Shift.
      Jest po prostu bardziej grywalny
      @loczyn
      Jak chce pojeździc samochodem do wychodze z domu a nie odpalam konsole.Gameplay !
    • dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:46
      @loczyn
      ...na każdej tego typu grze powinno się grać na kierownicy.Najnowszy NeedFor ma więcej wspólnego z GT i Forza,niż z Gridem,Burnoutem, i poprzednimi częściami NFS. Wdł.mnie zasada jest taka jeśli masz tor i okrążenia kierownica niezbędna do takiej gry,jeśli masz otwarte miasto wyścigi po ulicach i różne misje itp. dzierż pada w dłoni. A jeśli jesteś otyły pograj w Burnout ma kierownicy smile
    • loczyn Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:46
      @kry-pta
      Shift bardziej grywalny smile? Pocieszny model jazdy, niby uszkodzenia, rozróby jak w Destruction Derby na zawodowym torze? Czy może kariera ala Sega Rally smile?
      Polecam bardziej Grida, Forze albo Burnouty, każda z tych gier chociaż jest sobą, a nie próbują udawać na siłę.
      Co do wychodzenia z domu... rozumiem, że masz Aston Martina w garażu, a i rozumiem że mieszkasz w Eiger żeby pojeździć np po Eiger Nordwand?
    • dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 11:55
      @loczyn"Polecam bardziej Grida, Forze albo Burnouty..."

Gwałcisz mi uczucia pisząc takie pierdoły.
    • scott_the_ciota Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:05
      A ja wyczytalem, ze na ps3 nie ma zniszczen HUH ale ta konsolka musi byc zerowa.
    • barracudo Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:08
      Nie zgodzę się z recenzentem , że w gre gra się dobrze tylko z kokpitu. Ja gram z innej kamery i nie narzekam , też dla mnie śmieszne jest jak ktoś ocenia jazdę względem rzeczywistości. W takim razie mam pytanie , ilu z was jeździło samochodami przeznaczonymi do takich wyścigów ?
    • fuudimitzu Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:10
      scott_the_ciota: A ja z twojego nicka wyczytałem że jesteś ciotą, hmm.
    • danf Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:19
      hej,

drogi recenzencie... głupio tak przy recenzji przyznawać się do unikania cockpit view... tym bardziej, że w wielu innych grach ma on sens. A jeśli chodzi o oglądanie wnętrz: Test Drive Unlimited. Tam też pojawił się licznik przebiegu (choć nie w samym kokpicie, ale tam przebiegi miały swój sens). Swoją drogą w ogóle brakuje mi odniesień do TDU (może autor nie grał), która jest ostatnią grą wyścigową, która mi się naprawdę podobała (m.in. dlatego, że nie cierpię silnika Dirtów/Gridów etc.).
    • dzanos Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:22
      @barracudo
      "ilu z was jeździło samochodami przeznaczonymi do takich wyścigów ?"
      i zapomniałeś dodać,że grając na padzie oceniają fizykę jazdy... po prostu masowy mord.
    • lee_van_dowski Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:22
      Drogi czytelniku,

Zwykle gram na kamerze znad zderzaka, bo taka zapewnia największą dynamikę i jest najbardziej funkcjonalna. Niestety w większości gier wyścigowych jeśli już widok z kabiny jest (bo to ciągle rzadkość), to jest potraktowany po macoszemu i gra się na nim kiepsko. Co do TDU, to nie grałem, więc i nie porównuje. Zresztą tam były otwarte trasy, tu masz typowo torowe wyścigi, więc nie wiem czy byłby w ogóle sens. Do poprzednich NFS też tej gry nie porównuję, bo to zupełnie inna filozofia.
    • dmk_pl Re: Recenzja: Need for Speed: Shift 21.09.09, 12:29
      Dzięki komentarze wyżej, ostatnie pytanie, która z gier jest mniej torowa? Tzn. gdzie jest więcej tras po miastach lub jakieś trasy w górach itp. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka