anita.anita80 18.11.05, 18:20 bardzo podoba mi się te imię i myślę nazwać tak córeczkę, a zarazem chciała - bym ,żeby te imię nie było bardzo popularne napiscie czy dużo ludzi tak nazywa tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: AMELIA 18.11.05, 18:33 Raczej nie za dużo, ale imię to staje się coraz bardziej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: AMELIA 18.11.05, 19:18 W Warszawie jest umiarkowanie popularne (zwykle, ale nie bardzo popularne), a nikt nie wie, jak jest poza Warszawa. Raczej mysle, ze nie ma sie czego obawiac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: AMELIA 18.11.05, 20:08 A AMALIA Ci się nie podoba ? To bardzo rzadkie, ale równie ładne imię dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: AMELIA 18.11.05, 20:08 theodorka napisała: > A AMALIA Ci się nie podoba ? To bardzo rzadkie, ale równie ładne imię dla > dziewczynki. Niby różnica jednej litery, a tak wiele zmienia . No i Twojej córce nie grożą 3 imienniczki w klasie (Amelia to jednak obecnie imię popularne, nawet bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: AMELIA 18.11.05, 21:21 Ja tez czekam na Amelie (w styczniu) i tez mam takie obawy... ale moze nie bedzie zle i popularnosc bedzie umiarkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwii32 Re: AMELIA 18.11.05, 21:32 hmmm Niewiem gdzie to imie jest az tak popularne,moze we Francji ale napewno nie w polsce.W wielu miejscach mieszkałam dzieci mam w róznych szkołach moja rodzina tez i osobiscie nie spotkałam sie z tym imieniem. To imie było popularne owszem ale w latach 20-30 i teraz powolutkju wraca Jednak trzeba wziasc pod uwage ze imie nadaje osobowosc Gwiazdy tak widza to imie-) pozdrawiam Opis imienia: AMELIA Imieniny obchodzi: 03.30, 07.10, Osobowość: Ta, która się zastanawia Charakter: 88 % Promieniowanie: 90 % Rezonans: 88 000 drgań/sek. Kolor: Fioletowy Główne cechy: Towarzyskość - Intelekt - Dynamizm - Zdrowie Totem roślinny: Fiołek Totem zwierzęcy: Rudzik Znak: Wodnik TYP: Skromne z pozoru, ale w delikatny sposób obecne, niczym ich totem fiołek. Wciąż zastanawiają się nad prawdziwą naturą swego dwoistego charakteru, złożonego jednocześnie z rezerwy i z pragnienia imponowania. Nic więc dziwnego, że ich totemem zwierzęcym jest rudzik, który pragnie, by go widziano. PSYCHIKA: To poszukiwanie własnej osobowości prowadzi je nieraz do zamykania się w sobie. Często brak im śmiałości i pewności siebie, ale pierwsze sukcesy sercowe czy zawodowe szybko im pomogą. Zręcznie wykorzystują swą nieśmiałość. WOLA: Bardzo silna, służy im do budowania sukcesów na fundamencie poczucia obowiązku. POBUDLIWOŚĆ: Ten typ charakteru doskonale wie, dokąd można się posunąć i potrafi zatrzymać się przed dozwoloną granicą. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Bardzo słaba. Dzięki temu wytwarzają wokół siebie aurę spokojnej pokory, która pozwala im na doprowadzenie do końca planów zawodowych czy towarzyskich. AKTYWNOŚĆ: Sprawiają wrażenie, że wolą innych zagonić do pracy, niż same pracować. Nie mają wielkich ambicji, ale wiedzą, jaką drogę obrać. Lubią sport, są doskonałymi pływaczkami. Wszystko, co związane z elektroniką, radiem i telewizją, może przynieść im sukces. Mogą także być pediatrami lub przedszkolankami, gdyż od dzieciństwa lubią małe dzieci.I nie zapominajcie panowie, że nieraz udaje im się wyjść za swego szefa! INTUICJA: Dobra, poparta wysokiej klasy zmysłem psychologicznym. Wiedzą, jaką strategię obrać. Lubią udawać "kobietę-dziecko" i niekiedy po czterdziestce mają ochotę na kokardy i lizaki. INTELIGENCJA: Nie usiłują błyszczeć dla samej przyjemności zadziwienia innych. Posiadają bardzo syntetyczną inteligencję, która pozwala im uniknąć wielu błędów życiowych, gdyż jasno widzą wszystkie okoliczności towarzyszące danej sprawie. UCZUCIOWOŚĆ: Umieją być zaborcze w inteligentny sposób, to znaczy podporządkowują sobie innych nie przykuwając ich do siebie. Są uczuciowe z pewną dozą fałszywej niewinności, która robi duże wrażenie na mężczyznach. MORALNOŚĆ: Raczej tajemnicza. Potrafią być dwulicowe, czego ich otoczenie nie dostrzega. Rodzice, bądźcie czujni... ZDROWIE: Doskonałe, służy im przez długie lata. Mają tendencję do tycia, jednakże zbyt rygorystyczne diety-cud nie są zalecane ze względu na chwiejną przemianę materii. Dbać o krążenie i kolana, a więc ostrożnie ze sportami zimowymi. ZMYSŁOWOŚĆ: Silna i złożona. Mamy tu wyrachowanie i niezdecydowanie, lęki, seksualność i. masochizm! Kobiety te nie czują powołania do macierzyństwa, co przysparza im wielu problemów. DYNAMIZM: Przeważa nad aktywnością, co oznacza, że więcej mówią niż robią... TOWARZYSKOŚĆ: są zawsze gotowe do wyświadczenia przysługi, nawet jeśli robią to z myślą o odwzajemnieniu... Wspaniałe gospodynie, przyjmują gości z wielkim wdziękiem, potrafią pozostać trochę w cieniu, by nie zaćmiewać swą osobą gości. PODSUMOWANIE: Wciąż zastanawiają się nad sobą i nawet wśród największych sukcesów okazują Pewien niepokój, być może spowodowany świadomością, że ich sukces nie odpowiada zasługom. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: AMELIA 18.11.05, 22:54 Jak rodziłam moją Amelkę w marcu 2003, położna narzekała że co druga to Amelka. Osobiście słyszałam o kilku, ale żadnej poza moją nie spotkałam. Myślę że teksty o poularności tego imienia są mocno przesadzone. Na codzień spotykam same Julki Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: AMELIA 19.11.05, 18:13 Jeśli zależy Ci na imieniu rzadkim, faktycznie lepsza byłaby Amalia, Idalia czy Aurelia. Ale nie bałabym się nadania Amelii, skoro tak Ci się to imię podoba. Pewnie córeczka będzie znała jedną czy dwie imienniczki, ale tyle co Julek, Natalek czy Karolinek na razie Amelek nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: AMELIA 19.11.05, 19:20 Ja zauważylam kilka lat temu wysyp Amelek, za sprawą "Na dobre i na złe". W moim otoczeniu są 4 amelki - dwie 3-latki, jedna malutka, czwarta dorosla. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: AMELIA 20.11.05, 07:44 Spotkaliśmy się z dwiema małymi Amelkami - jedna to córeczka znajomych, jedna chodzi do tego samego lekarza. Wydaje mi się, że to imię jest w miarę popularne, ale do Julki czy Oli mu jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: AMELIA 22.01.06, 21:14 Imię Amelia źle mi się kojarzy. Nie wiem czy wiecie, ale jest to nazwa wady rozwojowej - wrodzony brak konczyn. Trochę też zalatuje emalią. Odpowiedz Link Zgłoś