18.11.05, 18:20
bardzo podoba mi się te imię i myślę nazwać tak córeczkę, a zarazem chciała -
bym ,żeby te imię nie było bardzo popularne napiscie czy dużo ludzi tak
nazywa
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482f/preg.png
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: AMELIA 18.11.05, 18:33
      Raczej nie za dużo, ale imię to staje się coraz bardziej popularne.
    • gaudencja Re: AMELIA 18.11.05, 19:18
      W Warszawie jest umiarkowanie popularne (zwykle, ale nie bardzo popularne), a
      nikt nie wie, jak jest poza Warszawa. Raczej mysle, ze nie ma sie czego
      obawiac. Pozdrawiam smile
    • theodorka Re: AMELIA 18.11.05, 20:08
      A AMALIA Ci się nie podoba smile? To bardzo rzadkie, ale równie ładne imię dla
      dziewczynki.
      • theodorka Re: AMELIA 18.11.05, 20:08
        theodorka napisała:

> A AMALIA Ci się nie podoba smile? To bardzo rzadkie, ale równie ładne imię dla
        > dziewczynki.

Niby różnica jednej litery, a tak wiele zmienia smile. No i Twojej córce nie grożą
        3 imienniczki w klasie (Amelia to jednak obecnie imię popularne, nawet bardzo).
    • agi40 Re: AMELIA 18.11.05, 21:21
      Ja tez czekam na Amelie (w styczniu) i tez mam takie obawy... ale moze nie
      bedzie zle i popularnosc bedzie umiarkowana.
      • sylwii32 Re: AMELIA 18.11.05, 21:32
        hmmm
        Niewiem gdzie to imie jest az tak popularne,moze we Francji ale napewno nie w
        polsce.W wielu miejscach mieszkałam dzieci mam w róznych szkołach moja rodzina
        tez i osobiscie nie spotkałam sie z tym imieniem.
        To imie było popularne owszem ale w latach 20-30 i teraz powolutkju wraca
        Jednak trzeba wziasc pod uwage ze imie nadaje osobowosc

Gwiazdy tak widza to imie-smile)

pozdrawiam

Opis imienia: AMELIA

Imieniny obchodzi: 03.30, 07.10,

Osobowość: Ta, która się zastanawia
        Charakter: 88 %
        Promieniowanie: 90 %
        Rezonans: 88 000 drgań/sek.
        Kolor: Fioletowy
        Główne cechy: Towarzyskość - Intelekt - Dynamizm ­- Zdrowie
        Totem roślinny: Fiołek
        Totem zwierzęcy: Rudzik
        Znak: Wodnik
        TYP: Skromne z pozoru, ale w delikatny sposób obecne, niczym ich totem fiołek.
        Wciąż zastanawiają się nad prawdziwą naturą swego dwoistego charakteru,
        złożonego jednocześnie z rezerwy i z pragnie­nia imponowania. Nic więc dziwnego,
        że ich to­temem zwierzęcym jest rudzik, który pragnie, by go widziano.
        PSYCHIKA: To poszukiwanie własnej osobowości prowadzi je nieraz do zamykania
        się w sobie. Często brak im śmiałości i pewności siebie, ale pierwsze sukcesy
        sercowe czy zawodowe szybko im pomogą. Zręcznie wykorzystują swą nieśmiałość.
        WOLA: Bardzo silna, służy im do budowania sukcesów na fundamencie poczucia
        obowiązku.
        POBUDLIWOŚĆ: Ten typ charakteru doskonale wie, dokąd można się posunąć i
        potrafi zatrzymać się przed dozwoloną granicą.
        ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Bardzo słaba. Dzięki temu wytwarzają wokół siebie aurę
        spokojnej pokory, która pozwala im na doprowadzenie do końca planów zawodowych
        czy towarzyskich.
        AKTYWNOŚĆ: Sprawiają wrażenie, że wolą innych zagonić do pracy, niż same
        pracować. Nie mają wielkich ambicji, ale wiedzą, jaką drogę obrać. Lubią sport,
        są doskonałymi pływaczkami. Wszystko, co związane z elektroniką, radiem i
        telewizją, może przynieść im sukces. Mogą także być pediatrami lub
        przedszkolankami, gdyż od dzieciństwa lubią małe dzieci.I nie zapominajcie
        panowie, że nieraz udaje im się wyjść za swego szefa!
        INTUICJA: Dobra, poparta wysokiej klasy zmysłem psychologicznym. Wiedzą, jaką
        strategię obrać. Lubią udawać "kobietę-dziecko" i niekiedy po czterdziestce
        mają ochotę na kokardy i lizaki.
        INTELIGENCJA: Nie usiłują błyszczeć dla samej przyjemności zadziwienia innych.
        Posiadają bardzo syntetyczną inteligencję, która pozwala im uniknąć wielu
        błędów życiowych, gdyż jasno widzą wszystkie okoliczności towarzyszące danej
        sprawie.
        UCZUCIOWOŚĆ: Umieją być zaborcze w inteligent­ny sposób, to znaczy
        podporządkowują sobie innych nie przykuwając ich do siebie. Są uczuciowe z
        pewną dozą fałszywej niewinności, która robi duże wrażenie na mężczyznach.
        MORALNOŚĆ: Raczej tajemnicza. Potrafią być dwu­licowe, czego ich otoczenie nie
        dostrzega. Rodzice, bądźcie czujni...
        ZDROWIE: Doskonałe, służy im przez długie lata. Mają tendencję do tycia,
        jednakże zbyt rygorystyczne diety-cud nie są zalecane ze względu na chwiejną
        przemianę materii. Dbać o krążenie i kolana, a więc ostrożnie ze sportami
        zimowymi.
        ZMYSŁOWOŚĆ: Silna i złożona. Mamy tu wyracho­wanie i niezdecydowanie, lęki,
        seksualność i. masochizm! Kobiety te nie czują powołania do macierzyńst­wa, co
        przysparza im wielu problemów.
        DYNAMIZM: Przeważa nad aktywnością, co oznacza, że więcej mówią niż robią...
        TOWARZYSKOŚĆ: są zawsze gotowe do wyświadczenia przysługi, nawet jeśli robią to
        z myślą o odwzajemnieniu... Wspaniałe gospodynie, przyjmują gości z wielkim
        wdziękiem, potrafią pozostać trochę w cie­niu, by nie zaćmiewać swą osobą gości.
        PODSUMOWANIE: Wciąż zastanawiają się nad sobą i nawet wśród największych
        sukcesów okazują Pewien niepokój, być może spowodowany świadomością, że ich
        sukces nie odpowiada zasługom.

• dorotakatarzyna Re: AMELIA 18.11.05, 22:54
      Jak rodziłam moją Amelkę w marcu 2003, położna narzekała że co druga to Amelka.
      Osobiście słyszałam o kilku, ale żadnej poza moją nie spotkałam. Myślę że teksty
      o poularności tego imienia są mocno przesadzone. Na codzień spotykam same Julki smile
    • tawananna Re: AMELIA 19.11.05, 18:13
      Jeśli zależy Ci na imieniu rzadkim, faktycznie lepsza byłaby Amalia, Idalia czy
      Aurelia.

Ale nie bałabym się nadania Amelii, skoro tak Ci się to imię podoba. Pewnie
      córeczka będzie znała jedną czy dwie imienniczki, ale tyle co Julek, Natalek
      czy Karolinek na razie Amelek nie ma.
    • driadea Re: AMELIA 19.11.05, 19:20
      Ja zauważylam kilka lat temu wysyp Amelek, za sprawą "Na dobre i na złe".
      W moim otoczeniu są 4 amelki - dwie 3-latki, jedna malutka, czwarta dorosla.
    • aurelia_b Re: AMELIA 20.11.05, 07:44
      Spotkaliśmy się z dwiema małymi Amelkami - jedna to córeczka znajomych, jedna
      chodzi do tego samego lekarza. Wydaje mi się, że to imię jest w miarę
      popularne, ale do Julki czy Oli mu jeszcze daleko.
    • ziyi Re: AMELIA 22.01.06, 21:14
      Imię Amelia źle mi się kojarzy. Nie wiem czy wiecie, ale jest to nazwa wady rozwojowej - wrodzony brak konczyn.
      Trochę też zalatuje emalią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.