xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:32 www.gamerankings.com/pc/946793-crysis-warhead/index.html Średnia twojego wypaśnego crysisa i jak to sie ma do średniej Uncharted 2? xD Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:36 xbot-0 moze i u2 nie jest brzydki. ale jest BRZYDSZY od Crysis to nie ulega watpliwosci,ale widze ze tobie ciezko sie z tym pogodzic. i mozesz mnie nazwac fanboyem pc, xboxa, apple, wii, wiertarki elektrycznej, szczoteczki do zębow czy kominkow w domu a i tak nie zmieni to faktu ze nie ma gry ladniejszej od Crysisa, wiec mowienie o tym ze u2 jest najladniejszy to bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:37 ale moze i jestem fanboyem. fanboyem zdrowego rozsadku, myslenia i przyjmowania do siebie niewygodnych faktow Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:40 xbot-0 a moze mi powiedz ze grywalnosc jest wazniejsza niz grafika ? Odpowiedz Link Zgłoś
fatality001 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:43 Crysis technicznie wyprzedza Ucnharted 2, ale mimo Uncharted 2 jest ładniejszy po prostu artystycznie, wszystko zostało zaprojektowane z dbałością o najmniejszy detal, dzięki czemu mamy prawdziwe dzieło sztuki. Crysis tym pochwalić się nie może. No i nie liczy się tylko grafika - Uncharted ma lepszy gameplay, lepszy tryb multiplayer, ciekawszą fabułę. Liczy się całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:45 Dla mnie konsola to taka " żyjąca istota". Patrzysz jak się rodzi, spędzasz z nią dzieciństwo, młodość, dorosłość, starość aż do jej śmierci. Poznajesz jej zalety, akceptujesz wady. A pc, to taki cyborg, jest potężny, piękny, świeci, błyszczy, lśni, ideał. Ale brakuje mu tej iskry, tej duszy. (Jak już jest offtop to ja sobie pozwoliłem na pofilozofowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:51 "wszystko zostało zaprojektowane z dbałością o najmniejszy detal, dzięki czemu mamy prawdziwe dzieło sztuki" no prosze cie bez jaj. bo w takim ukladzie za chwile okaze sie ze najlepsza grafike ever ma Machinarium. jesli rozmawiamy o NAJLEPSZEJ GRAFICE to liczy sie przede wszystkim TECHNICZNE wykonanie . bo inaczej musimy w konkurencje wlaczyc np. takie Machinarium - bo patrzac po trailerach to bedzie prawdziwe DZIELO SZTUKI. tak ciezko ci przejsc do normalnosci z tym ze uncharted NIE MA NAJLEPSZEJ grafiki? tak bardzo cie to boli ? tak bardzo musisz bronic konsoli? Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:54 Dajcie spokój z tym Crysisem sami pececiarze jak wyszedł wieszali na nim psy, a teraz nagle stał się dla nich wytrychem w obronie potęgi pc. Skoro jest tak potężny to sam się obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:57 dzierzba-pustynna po prostu jesli rozmawiamy o tym ktora gra ma najlepsza grafike, to tylko fanboj albo czlowiek ze spaczonym gustem moze nie przyznac ze najlepsza grafike w grach ma w tej chwili crysis i zadne zaklecia tego nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:57 Dajcie już spokój z tym Crysisem, sami pececiarze wieszali na tym tytule psy. A teraz naglę stał się wytrychem w obronie potęgi pc. Jak jest tak potężny to sam się obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:03 herr_cules ale zauważ, że Uncharted 2 ma to i to. I ja nie bronię żadnej gry tylko patrzę obiektywnie. Nie wiem po co te nerwy z Twojej strony w moim kierunku jak dopiero co dołączyłem się do dyskusji. I mylisz się Crysis nie ma najładniejszej grafiki - ładniejszą ma Crysis: Warhead. Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:05 Przepraszam za dwa posty. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:11 "Uncharted 2 ma to i to" - jak to i to? technicznie odstaje od Crysisa (czy crysis warehead przeciez to praktycznie jedna gra wiec mozesz sobie i do warhead porownywac) a z tymi levelami jak dziela sztuki - czy obiektywnie sa gorszymi dzielami sztuki niz levele machinarium? nie sadze. jesli w kategoriach dziela sztuki bedziemy rozmawiac to nigdy zadna gra nie osiagnie zwyciestwa bo to zbyt subiektywne ocenianie. wiec zostaje tylko jedno kryterium OBIEKTYWNE- jakosc technicznego wykonania a tu ZADNA gra nie ma szans z CRYSIS (czy crysis warhead), a ty uparcie twierdzisz ze biale jest czarne a czarne jest biale. po prostu przyznaj ze technicznie u2 jest brzydszy niz Crysis i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:16 a w ogole chyba masz rozdwojenie jaźni. raz piszesz "jednak w moich oczach dystans U2 to Crysisa się zmniejszył" a teraz nie chcesz przyznac ze Crysis jest najladniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:22 Człowieku chyba mylisz mnie z kimś innym, gdzie ja coś uparcie twierdze, że białe jest czarne co? Owszem Uncharted 2 ma to i to, gdyż technicznie jest na celującym poziomie bez względu na to czy Crysis jest ładniejszy czy nie. I nie zgodzę się, że żadna gra nie ma szans z Crysisem bo Uncharted 2 się mocno do niego zbliżył. No i pozostaje jeszcze reszta czynników, ale onich nie będę tu dyskutował. Zwróć uwage, że sukces Uncharted nie opiera się tylko na grafice jak w przypadku Crysisa. To inne elementy zadecydowały o jakości grze więc nie wiem po co zaczeliście te dyskusje o grafice w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:24 herr_cules chyba nie zauważyłeś, że dyskutujesz z kilkoma osobami, a z jedną tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:27 "bo Uncharted 2 się mocno do niego zbliżył" - czyli od Crysisa jest BRZYDSZY. nie można było tak od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:34 Wielkie G prawda panie hercules. Dzisiaj widziałem recenzje GT U2 i był pokazany fragment z śnieżnego etapu i wyglądało to bosko wcale nie gorzej od crysisa. Śnieg woda wiatr te aspekty wyglądają lepiej w Uncharted2 a jeśli porównamy całość crysis ma swoje dobre strony i U2 ma swoje dobre. A co najśmieszniejsze ty pewnie nie zagrasz w Full HD i w stałych 30 klatkach a ja włożę tylko płytę i będę delektował sie grą która jest tak wysoko oceniana Odpowiedz Link Zgłoś
fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:35 Umiesz czytać ze zrozumieniem? Gdzie ja napisałem, że Crysis nie jest ładniejszy? Nie zmienia to faktu, że IMO Uncharted 2 jest grą o WIELE lepszą od Crysisa, biorąc pod uwagę inne elementy. Wystarczy, że pozostałe plusy w tej recce są minusami w Crysisie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:36 herr_cules: Czy ty potrzebujesz od każdej osoby na poly potwierdzenia że Crysis jest ładniejszy? Robisz ankietę czy co? Dobra grafika to nie tylko technikalia, dobra grafika to też nie sam art, dobra grafika to połaczenie obydwu cech, i Uncharted 2 robi to mistrzowsko, technicznie trochę słabszy ale pod względem artu bija Krzyśka na głowę. Naprawdę nie dziwie się ze komuś U2 może się bardziej podobać od Crysisa pod względem graficznym, pogódź się z tym i odpuść sobie, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:42 o kurde fakt - troche sie zgubilem z kim rozmawiam ^^ "Naprawdę nie dziwie się ze komuś U2 może się bardziej podobać od Crysisa pod względem graficznym" równie dobrze można powiedzieć że ODST moze sie komus bardziej podobac od Crisisa, tylko czy to oznacza ze obiektywnie odst jest ladniejsze? nie. bo crysis jest najladniejsza gra ever "Nie zmienia to faktu, że IMO Uncharted 2 jest grą o WIELE lepszą od Crysisa" - masz prawo do subiektywnych opinii ale nie zmienia to sprawy z grafika a o niej tak zazarcie dyskutujemy Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:50 no nic ja spadam do domu dosc pracy na dzisiaj jak chcecie to zaklinajcie dalej rzeczywistosc bo i tak jej nie zmienicie )) najladniejsza, najbardziej doskonala graficznie gra w tej chwili jest Crysis i nic tego nie zmieni pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
goodtohaveaps3 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 14:55 @Herr_cules: Racja, pomyliło mi się... chciałem napisać "może znacznie więcej niż PS3" A tak btw, pomyśl: "która wyszła na PC, a sprzęt ten może znacznie wiecej niż PC" Jakie to zdanie ma sens? żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 15:09 herr_cules - ten człowiek twierdzi ze nie jest fanbojem peceta Odpowiedz Link Zgłoś
flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 15:43 Panowie!!! Miałem okazję pograć nieco w wersję, która rozsyłana jest do recenzowania. Powiem tyle. Szok! Graficznie dla mnie Uncharted 2 jest ładniejszy od Crysisa. Może pod względem technicznym (rozległość terenu czy fizyka) Crysis wygrywa ale design map i tekstury oraz oświetlenie, miecie Crysisa. Naprawdę tą grę trzeba zobaczyć na własne oczy na dobrym TV. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 16:00 A da sie juz czitowac w demie? Odpowiedz Link Zgłoś
akira23 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 16:25 @brutetzki "dlatego śmieszy mnie biadolenie niektórych pecetowców gdy mowa o najpięknieszej grze ever Jeśli crytek jest taki zdolny to nie osiągnie ten sam efekt na konsolach." Stwierdzenie faktu to biadolenie bravo yupi ...zawsze widać musisz dodać jakieś ale... @fuudimitzu Proponuje poza zmniejszeniem rozdziałki, zmniejsz AA jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś