Dodaj do ulubionych

Pytania do twórców Uncharted 2

06.10.09, 13:55
Dziś wieczorem będę mieć okazję (jeśli nic nie stanie na drodze) spotkać się z
twórcami Uncharted 2 - ekipą Naughty Dog.

Macie do nich jakieś pytania? Chcielibyście coś wiedzieć? Dajcie znać w tym wątku.
Obserwuj wątek
    • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 14:05
      Chciałbym wiedzieć czy zaczynają pracę nad Jak 4 i czy w ogóle mają w planach
      zrobienie tej gry, a jeżeli zaczęli to kiedy mniej więcej premiera wink
      • radek.zaleski Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 14:19
        Odpowiedź: suspicious oraz cool czyli zero konkretów. Ale koszt takiej gry, jak U2 jest ogromny,
        więc raczej nie za szybko.
        • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 15:36
          Ale nie powiedzieli że nie zrobią big_grin Spodziewałem się takiej "odpowiedzi",
          szkoda że na razie nie zapowiedzieli nowego Jaka, Insomniac daje se rade z
          ciągnięciem 2 serii gier na PS3, mam nadzieję że jednak zaczną coś grzebać przy
          tej grze a nie od razu przejdą do U3 (premiera pewnie pod koniec 2011 r) smile
    • Gość: Kraju Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 14:07
      Ja mam pytanie.

Czemu twórcy ograniczają się na robienie gier tylko na jedną platformę? Czemu
      ich produkcje nie trafiają na Xboxa 360 i PC?
      • radek.zaleski Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 14:20
        Ponieważ obowiązuje ich umowa z Sony.
    • g0ru1 Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 14:10
      Właśnie. Czemu U2 nie ma na PCta ?
    • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 14:12
      Bo pracują pod parasolem Sony od wielu lat?
    • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 14:41
      I jeszcze jedno, zapytaj ich jak im się udało osiągnąć na konsoli grafikę która
      w wielu aspektach przewyższa Crysisa smile
      • galekanalek Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 16:13
        To ja spytam, czemu gracze wznoszą peany na temat tej rewelacyjnej grafiki,
        która aż tak rewelacyjna nie jest.
        • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 16:23
          Szkoda że pewno widziałeś ją tylko na screenach/trailerach.
        • radek.zaleski Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 14:21
          Twórcy uważają, że rozmowa na temat grafiki nie jest ciekawa. "Gry to coś więcej niz
          grafika".
    • Gość: Kefir Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:08
      ja to bym chciał wiedzieć czemu muszę jeszcze czekać na tą grę skoro już ze 2 tygodnie
      temu były filmiki z pełnej polskiej wersji językowej... czyli de facto pełnej wersji gry... wrrrr...
      po co to tyle odwlekać?!
    • break-thru Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 16:43
      Ile producenci konsol im płacą, za tytuły z wyłącznością. tongue_out
      • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 06.10.09, 16:47
        Płacą im tyle ile płaci np EA Bioware, bo ND to od 2001 roku wewnętrzne studio
        Sony wink
      • radek.zaleski Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 14:21
        To pytanie do Sonydevil
    • Gość: leser Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 17:43
      Moje pytanie brzmi...
      Dlaczego wasz Boży dar jakim Jest Uncharted 2, nie wyszedł na inne platformy?
      Nie wierzę aby na PC-tach lub na Xbox-ach nie dało się w nią zagrać....
      • Gość: Expat Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.4-3.cable.virginmedia.com 06.10.09, 18:11
        Ile jeszcze osób zapyta o to samo ,mając odpowiedź podaną na talerzu przez
        fuudimitzu ?

• Gość: pocckna Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.chello.pl 06.10.09, 18:24
          Jak chcecie pograc w Uncharteda 2 to nie wypytujcie się czy wyjdzie kiedy wyjdzie n
          x360 bo już odpawiadali że tam coś z dyskiem dvd. tylko kupcie ps 3 a jezeli usłysze ze
          nie stać mnie to po co sie pytasz czy wyjdzie na pc bo w koncu jak nie masz kasy na ps
          3 to tym bardziej na dobrrego kompa.smile
          • Gość: zigmund Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.chello.pl 06.10.09, 22:30
            I jeszcze jedno, zapytaj ich jak im się udało osiągnąć na konsoli grafikę która
            w wielu aspektach przewyższa Crysisa smile
            ----

heheheh big_grin na żarty mu się zebrało big_grin
            • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 05:12
              Żadne żarty, aktualnie pogrywam w obie gry (U2 multi beta) i wiem jak wyglądają wink
              • Gość: zigmund Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:02
                coś z wzrokiem nie tak? bo ja wciąż gram w Crysis Wars i Warhead, a i betę
                Uncharted2 dopadłem i wygląda to zgoła odwrotnie...

Uncharted2 ładne, ale do CW nie podskoczy.
                (graficznie, pomijam żenującą rozgrywkę w becie Uncharted2)
                • Gość: zigmund Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:39
                  w ogóle nie rozumiem zachwytów nad serią Uncharted. Owszem, fajna gra, ale nie
                  rewelacja. Jedynka w/g mnie trochę tylko wystaje ponad przeciętną, beta multi 2
                  jest .... aach.. gdzie jej do klasyki multiplayera? (ale i tak lepiej niż Gears
                  of War)
                  Mam tylko nadzieję, że rzeczywiście fabuła części drugiej spowoduje, że zachwycę
                  się nią tak jak większość recenzentów.
                • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 09:19
                  Nie napisałem że przebija Crysisa w ogóle tylko w "wielu aspektach", mając na
                  myśli między innymi:

- śnieg
                  - wodę
                  - modele postaci
                  - dizajn
                  • Gość: zigmund Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:35
                    czyli tak - te wiele względów to tylko efekty cząsteczkowe i subiektywne wrażenia?

To ja nie mam więcej pytań, poczekam aż ochłoniesz i dopiero wtedy zapytam
                    jeszcze raz.
                    • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 11:23
                      To zróbmy inaczej, podaj mi elementy grafiki które są lepsze w Crysisie, skoro
                      grałeś w obie gry to myślę że zrobisz to w miarę obiektywnie a ja się do tego
                      ustosunkuje, ok? smile
              • don_wroc_love Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 09:12
                Mam do Ciebie fuudimitzu pytanie:

Czemu wszędzie tak bardzo mocno bronisz u2? Nieczęsto ostatnio udzielam się na
                gc, ale czytam i poly i gc i widzę, że bronisz czci i honoru tej gry, jakbyś był
                jej twórcą - czy tak jest?
                jesteś z ekipy developerskiej która robiła U2?

Pytam z ciekawości, bo fajnie jest czasem posłuchać opinii człowieka, który
                naprawdę zna się na tym fachu i siedzi w branży od strony tworzenia i kodowania
                gier, tak jak j_uk_dev i chciałbym wiedzieć czy mogę liczyć na jakieś
                ciekawostki, bądź liczyć na wyjaśnianie zawiłości procesów tworzenia gier
                również od Ciebie smile

offtopic: widzę że zaraziłem miłością do Poly i GC kolegów z firmy, bo paru
                zaczęło się udzielać na forach obu serwisów z naszego kompa w firmowej kawiarence big_grin
                • fuudimitzu Re: Pytania do twórców Uncharted 2 07.10.09, 09:28
                  Oczywiście że nie smile Po prostu sam byłem szoku po odpaleniu bety multi,
                  wcześniej nie miałem kontaktu z serią (poza słabym demem 1), oglądając filmiki
                  ("HD") myślałem sobie, "b. ładne ale nie aż tak żeby usprawiedliwić te wszystkie
                  zachwyty", beta multi mnie pozamiatała i tylko udowodniła że te wszystkie
                  "trailery hd" można o kant dupy potłuc (Gametrailers i ich tragiczny wygląd),
                  natomiast Crysis z kolei mnie zawiódł, miałem go zapisanego w pamięci
                  (ukończyłem go mniej więcej rok temu) jako ósmy cud świata, a po dokładnym
                  przyjrzeniu się grze czar prysł, tak nadal pozostaje najładniejszą grą która
                  pojawiła się do tej pory ale konsolowy Uncharted 2 depcze mu po piętach wink Być
                  może wygląda to tak jakbym bronił tej gry, ale nie ma przed czym, tytułu
                  najładniejszej gry konsolowej nikt mu nie zabierze pewnie aż do momentu premiery
                  Rage'a/Crysisa 2/Uncharted 3 lub (w co wątpię) Halo Reach smile
                  • Gość: pikuś Re: Pytania do twórców Uncharted 2 IP: *.kielce.vectranet.pl 08.10.09, 16:17
                    ...albo Heavy Rain.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka