Dodaj do ulubionych

[problem] BFBC 2

24.03.10, 00:03
Witam.
Zainstalowałem sobie bfbc2, zaktualizowałem, ogólnie cud miód malina i orzeszki. Dopóki nie zacząłem grać sad Na początku cut-scenek, ekran robi się cały biały (ale dźwięki z filmiku słychać). Jest tak przez ok 30 sek., po czym wszystko wraca do normy z wyjątkiem napisów na dole ekranu (nie nadążają za tekstem). W singlu grać się da, ale zdecydowałem się spróbować multiplayera. Zaraz po wbiciu na serwer ekran jest biały też przez 30 sekund, ale potem wywala mnie z serwera z wytłumaczeniem "błąd z połączeniem".
Proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • slawomir.serafin Re: [problem] BFBC 2 24.03.10, 12:48
      sterowniki do karty graficznej masz najnowsze możliwe? jaką w ogóle masz grafikę?
      • shpak95 Nic nie dało 24.03.10, 16:42
        Właśnie zainstalowałem najnowsze stery do mojej karty (a jest to ATI Radeon x1950 pro) i nic nie pomogło...sciana
    • shalick Re: [problem] BFBC 2 24.03.10, 13:33
      Miałem podobny problem. Pomogły nowe sterowniki do karty graficznej.
    • shpak95 Coś nikt się nie odzywa 25.03.10, 09:35
      HAAALO! Zaznaczam że problem jeszcze nie został zażegnany, pomocy!sciana
      • niko12131 Re: Coś nikt się nie odzywa 29.03.10, 18:06
        problem jest taki że twoja karta graficzna to już złom i trzeba pomyśleć o nowym modelu .mam ten sam problem tu chodzi tylko o karte graficzną tak myślewink
    • zycie_is_simple Tu nie chodzi tylko o kartę graficzną 29.03.10, 18:28
      Tu nie chodzi tylko o kartę graficzną. To zależy jeszcze jakiego masz całego kompa.

Dla porównania podam mój przykład. Złożyłem kompa mojej dziewczynie i miesiąc po
      tym kupiłem sobie dokładnie taki sam z jednym wyjątkiem, nie było tej samej
      płyty głównej. Była dostępna następna generacja tej płyty 50zł droższa, ale
      podobno 2 razy lepsza od poprzedniczki.

Różnica jest kolosalna, u niej Dirt2 się tnie na najmniejszych ustawieniach, a u
      mnie śmiga na pełnych obrotach z pięknymi detalami.

Nie wciskajcie ludziom kitu że jezeli gra się tnie lub coś z nią nie tak bo PC
      to nie same karty graficzne..
      • cooper87 Re: Tu nie chodzi tylko o kartę graficzną 29.03.10, 21:46
        Proszę cię płyta głowna nie daje az takiej roznicy w osiagach komputera zeby na tym samyn sprzecie dirt2 ledwo działał a na drugim leciał na full popatrz sobie na testy nvision.pl/ASUS-P7P55-WS-Supercomputer-MSI-Big-Bang-Fuzion-MSI-Big-Bang-Trinergy-EVGA-P55-FTW200-test-plyt-P55--Articles-329-ndetails-29.html , różnica cenowa tych płyt sięga nawet 600 zl a w testach nie widać znaczących różnic fps od 77-do 85 , nie sądze żeby plyta byla tu głownym problemem, Brzytwa Ockhama mówi zebys poszukal problemu w najprostrzym miejscu czyli albo grafa lub procek polecam lekką modernizacje sprzetu, ile czasu masz windowsa i jaki to windows ? ile ramu ? może win jest już lekko zamulony i ma problemy jeśli zmiania sterowników nie pomaga to może zrob format ( zawsze czysty win dobrze działa)?
        • zycie_is_simple Re: Tu nie chodzi tylko o kartę graficzną 29.03.10, 22:12
          A gdzie ja napisałem że płyta główna jest tutaj głównym problemem? Dałem pogląd
          na to że nie sama kartą graficzna pececik żyje.

PS. No możesz prosić..Faktów nie zmienisz że mi Dirt2 działa przy prawie takich
          samych częściach, a komuś nie..
    • the_mister_a Re: [problem] BFBC 2 29.03.10, 19:15
      Jak kolega mówił u góry. Twoja karta graficzna do najnowszych nie należy, ponadto BBC2 wymaga dosyć silnego procesora, bo jego silnik obsługujący zniszczenia między innymi Frostbite w związku z tymi zniszczeniami potrzebuje dobrego procesora. Oczywiście bez przesady ja gram w multi na Core 2 Duo 1,8 taktowane na 2.4ghz i gf8600 2gb ramu.
      Proponuje ustawić w settingsach grafikę na niskie i zobaczyć co sie bedzie działo.
      Zresztą podaj prosze cała konfiguracje sprzętu. Przede wszystkim procka oraz ram.
      Oraz jakiego antywirusa i firewalla używasz w tle i jak długo twój system i jaki system ma od instalacji
      • cooper87 Re: [problem] BFBC 2 29.03.10, 21:47
        zgadza się wymaga nawet objawy wskazuja że procek nie wyrabia
    • tolk.tolk Re: [problem] BFBC 2 29.03.10, 23:33
      To ja też mam pytanie:
      bezmyślnie zainstalowałem bc 2 w wersji angielskiej, zrobiło mi się żal i
      chciałbym pograć po polsku, żeby usłyszeć podobno dobrą lokalizację. Czy da się
      to zrobić bez ponownego instalowania?
      Sławek pisał, że też najpierw miał po angielsku, a potem - po polsku, więc może
      on zna odpowiedź?
      Pozdrawiam,
      a.
    • naarbin Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 08:01
      Sprawa jest moim zdaniem prosta. Weź od kogoś lepszą grafikę, podłącz i zobacz,
      co się dzieje.

A jeśli miał bym odnieść się do opinii przedmówców to problem najpewniej jest w
      karcie graficznej, bo procesor nie powoduje white screenu, ale może być np. w
      directx albo w samych sterach do grafiki. No i nie zapominajmy, że niekiedy -
      mimo dobrej optymalizacji - niektóre gry po prostu gryzą się z niektórymi
      grafikami smile
      • the_mister_a Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 10:35
        Różnie to bywa z PC. Czasem nie ma problemu czasem jest i nie wiadomo czemu. Dlatego najlepiej będzie jak koleś nam napisze jaką ma konfigurację.

CO do języka to pewnie trzeba przeinstalować, bo nawet jak się punbustera nie zainstaluje to zeby go zainstalować to całą gre trzeba od nowa.
        • tolk.tolk Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 14:20
          the_mister_a napisał:

> CO do języka to pewnie trzeba przeinstalować, bo nawet jak się punbustera nie z
          > ainstaluje to zeby go zainstalować to całą gre trzeba od nowa.

Dzięki!
          • slawomir.serafin Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 15:19
            jeśli zainstalujesz wersję PL, to będziesz miał w opcjach do wyboru polski
            dubbing i oryginalne głosy. Pewnie w wersji ANG takiego wyboru nie ma, ale
            możesz sprawdzić.
            • tolk.tolk Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 16:27
              No właśnie nie ma. Trudno, i tak głównie gram w sieci.
              Dzięki za odpowiedź!
              a.
    • biom3dic Re: [problem] BFBC 2 30.03.10, 10:05
      Mogą być to 3 powody, Karta Graf, Procek, System Operacyjny. Vista zawsze robiła
      problemy ze starszymi kartami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka