radek.zaleski 27.07.10, 13:39 graliście już? podoba się? będzie dobrze czy powtórzy się klapa z jedynki? najciekawsze opinie pokażemy na serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariooo_1993 Gierka OK, ale... 27.07.10, 17:13 Multi dosyć fajne, efekty graficzne miłe dla oka, i dość ciekawe pomysły na rozgrywkę. Jedyne zastrzeżenia mogę mieć (do jakże długiego) trybu single player gdzie podczas biegania kamera za bardzo trzęsła się na boki (coś jak wypity Niko Belic w GTA IV) w trybie multi te trzęsienia są mniejsze i nie przeszkadzają w rozgrywce. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: Kane & Lynch 2 demo - Wasze wrażenia? 27.07.10, 17:42 Celowanie jest bardzo przyjemne, grafika od strony technicznej wypada lepiej niż przyzwoicie, jednak w praktyce pewne elementy drażnią. Do tych złych można zaliczyć zbyt duże rychy kamery, mogłyby być mniejsze, osobiście denerwowała mnie również faktura nałożona na obraz. Sam gameplay mimo trochę sztywnego poruszania oceniam na 4+ w skali szkolnej. Gdyby nie defekty kamery, było by naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
kamikaze_bb Re: Kane & Lynch 2 demo - Wasze wrażenia? 27.07.10, 18:43 Singla nie tknąłem, nie byłem wcale jakoś najarany na tą grę, po prostu chciałem zobaczyć co to jest, a moim zdaniem dema są najlepsze w multi bo single to tylko jakiś mały wycinek historii i trudno potem stwierdzić czy ta gra jest dobra czy wręcz odwrotnie. Multi jest ciekawe, ale ma kilka minusów. Zacznę jednak od dobrej strony: sposób prowadzenia kamery jest po prostu super te wszystkie filtry dodają realizmu i uniemożliwiają zobaczenie słabych tekstur które zapewne gdzieś się chowają, klimat tez jest bardzo dobry, sterowanie jest również nie najgorsze. Minusów ma u mnie kilka: głównie za częste rozłączanie czy to z mojej* czy z hosta winy. Powinni wprowadzić również jakiś system kar/ blokad dla ludzi którzy wybijają swoją całą drużynę a potem sami nie potrafią nawet dojść do połowy planszy-za głupotę trzeba płacić. Mogli by też losowo na mapie rozstawiać policjantów bo po kilku meczach zna się ich rozstawienie na pamięć i wiadomo dokładnie gdzie i czego można się spodziewać. Według mnie lepsze również by było przedłużenie czasu trwania rundy/zwiększenie mapy(nie wiem jak jest na innych mapach bo jak na razie to tylko demo). Ogólnie gra się całkiem przyjemnie ale można by jednak to ulepszyć szczególnie ze strony technicznej. *wina raczej moja nie jest bo w innych grach się tak nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
ale_baniav3 Re: Kane & Lynch 2 demo - Wasze wrażenia? 27.07.10, 22:18 Podobają mi się rozmowy pomiędzy 2 bohaterami i niestety multi nie moglem sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
bunch Kane & Lynch uderzyli na blaszaki, czyli wrażenia 28.07.10, 00:43 Kane & Lynch uderzyli na blaszaki, czyli wrażenia z dema na PC Od dzisiaj posiadacze komputerów osobistych mogą cieszyć się demem gry Kane & Lynch: Dog days. W tym artykule postaram się opisać swoje wrażenia za czas obcowania z tytułowymi kryminalistami. Po kilkusekundowej scenie przerywnikowej w której nasi bohaterowie pożywiają się w restauracji wpadają oddziały zmilitaryzowanej policji i rozpoczyna się znana dla serii jatka. Sterujemy Lynchem i pod wszędobylskim gradem kul, rozprawiamy się z kolejnymi zastępami naszych oponentów. Pierwsze co rzuci się każdemu w oczy to filtr obrazu. Gra prezentuje się jakby była odtwarzana z telefonu komórkowego, widać odbłyski świateł, liczne smugi na ekranie, pojawiają się krople krwi czy wody. Ciekawą rzeczą jest również pojawiająca się cenzura na twarzy zabitych osób. Dodatkowo kamera zawieszona na naszych bohaterach systematycznie wiruje, sprawiając wrażenie jakby ktoś z telefonem komórkowym bezustannie towarzyszył nam w akcji. A kiedy Lynch (bo to nim możemy grać w demie) rozpoczyna bieg, kamera jeszcze bardziej zaczyna się trząść. Niektórym od razu przypomni się w tym momencie Gears of war. Jeżeli wspomniałem już o tej serii to wypada wspomnieć także i o innym elemencie tej gry, na którym bazuje także Kane & Lynch. W grze obecny jest system osłon. Tym razem, w przeciwieństwie do poprzedniej odsłony, przywieranie nie dzieje się automatycznie i możemy zdecydować czy chcemy przykleić się do ściany czy też nie. Model strzelania na oślep również został zaimplementowany. Po awanturze w restauracji wybiegamy na ulice by oddać kilka salw do tutejszych policjantów. Naszym oczom ukazuje się widok otwartego terenu. Warto wspomnieć że twórcy gry mistrzowsko oddali klimat brudnych, podrzędnych slumsów wielkomiejskiej aglomeracji. Wszędobylskie neony, obskurne śmietniki i walające się po podłodze śmieci mają swój spory wkład. Klimat wylewa się ekranu a nasi charyzmatyczni bohaterowie jeszcze mocniej dodają mu smaczku. W trakcie wykonywania misji, Kane i Lynch bezustannie ze sobą rozmawiają, co po chwila rzucając wymowne epitety w swoje strony podczas eksplorowania otoczenia (poziomy są oczywiście liniowe i oskryptowane ale od czasu do czasu można nieznacznie zboczyć ze ścieżki i zaskoczyć wrogów od innej strony). W trakcie przechadzania się po sklepie z płytami, można zobaczyć nawet nawiązania do łysego zabójcy, szlagierowego tytułu twórców – Hitmana. W wersji demonstracyjnej uświadczamy jedynie bardzo krótki fragment rozgrywki dla pojedynczego gracza (obecny w demie tryb Multiplayer jest rekompensatą). W trybie kooperacji zostaje oddany nam wariant Fragile Alliance, który charakteryzuje się wykonywaniem skoku na bank w aurze niepewności. Zrabowanymi pieniędzmi dzielą się wszyscy gracze po równo, jednak nikt nie będzie ubolewał nad zyskaniem większej części za sprawą śmierci jednego ze swoich. Każdy zabity gracz respawnuje się jako policjant (pozostałymi funkcjonariuszami kieruje komputer). Uśmiercona przez swych towarzyszy osoba, dostaje dodatkowe punkty za zabicie swojego zdrajcy. Czas na małe podsumowanie. Bardzo fajnie strzela się w Kane and Lynch: Dog days. Nadzwyczaj fajnie. Uważam że psie dni mają spore szanse na zwojowanie świata. Jest świeżo, jest kilka nowych rozwiązań, jest nowa intrygująca fabuła i co najważniejsze – są Ci sami, starzy bohaterowie, których raczej nikt z nas nie chciałby mieć za sąsiadów. P.S. Sorry za 3 os. ale nie chce mi się już tego zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
swenor Re: Kane & Lynch uderzyli na blaszaki, czyli wraż 28.07.10, 05:15 A mnie drażni i to bardzo brak opcji TOGGLE IRON SIGHTS. W tej gierce klawisz celowania musisz cały czas trzymać wciśnięty. Pytanie brzmi "Po kiego ch...a mam trzymać wciśnięty cały czas ten klawisz?" Taki problem dać opcję stałego celowania? To samo dotyczy Gears of War i Singularity. Właśnie takie pier.... konsolowe rozwiązanie rujnują przyjemność gry na PC (na konsoli też, bo na konsoli też chciałbym mieć opcję toggle). Reszta jest ok, a fabuła (s raczej jej strzępki) i klimat są eleganckie. Life is bitch. Odpowiedz Link Zgłoś
dead.space Re: Kane & Lynch 2 demo - Wasze wrażenia? 28.07.10, 10:16 Singleplayer - akcja wyglada jakbysmy patrzyli na obraz z kamer w centrum miasta czy filmiki krecone przez gapiow, cos wybucha to obraz robie sie taki pixelowy, przez chwile nic nie slyszec, w dodatku ta cenzura na headshoty i nagosc. Swieze podejscie do tematu, fajny styl graficzny, plynne 60 klatek, kooperacja, inne miasto niz USA. Multiplayer - zazwyczaj jest to DM badz TDM 2 druzyn badz jakis tryb druzynowy ala OBJ/CTF. Tutaj jestesmy bandziorami i jesli pamietacie pierwsze sceny Mroczengo Rycerza to tak gameplay moze wygladac, poprostu "trust no one", zabici respawnuja sie jako koles z odzialu Swat i proboje ich zatrzymac. W sumie 3 tryby "Fraggile Alliance", "Undercover Cop" i "Cops & Robbers". Gra ma szanse na wysokie oceny bo jak pamietamy poprzednia czesc byla mozna powiedziec jakas wczesna beta, tutaj goscie z IO wzieli sie do roboty i widac efekty. Mysle ze srednia ocen gry bedzie wyzsza niz takie gry jak SC Conviction, Alan Wake, bo gdy raz zagralem zakochalem sie w tej grze. Malo jest takich dajacych cos nowego do tego gatunku - wszedze blur, bumpmaping,itd a multiplayer to poprostu "kazdy na kazdego". Czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Trzęsiawkakamery 28.07.10, 11:28 Nie wiem jak na konsolach, ale na PC mozna ja ograniczyc zaznaczajac opcję "Steadycam". Odpowiedz Link Zgłoś
dead.space Re: Trzęsiawkakamery 28.07.10, 14:39 I po co? Dzemik w MW2 przeszkadza ale kto mysli o wylaczeni go? Chyba nigdy nie biegles skoro taka opcje chcesz wylaczyc a podobno gracze lubia gry z realizmem Odpowiedz Link Zgłoś
mixxxi96 demo recenzja 28.07.10, 21:05 Widziałem za mało żeby oceniać całą grę, ale szczerzę mówiąc nie wróżę jej sukcesu. W punktach omówię wady i zalety dema Dobra zacznijmy od zalet (dotyczy singla i misji w restauracji z chińszczyzną) +fajny klimat +nałożone filtry (wygląda jak kręcone komórką) +architektura lokacji Czas na wady -słabo się strzela (jak dla mnie jest jakoś tak dziwnie) -grafika średniawa ( choć filtry to ratują) -kiepskie sterowanie (na PS3) -nie robi wrażenia, nie wnosi żadnych nowych pomysłów Jakbym miał po tej misji oceniać całą grę to dałbym jej 6+ może 7 na 10 A i teraz trochę o multi. Ma nawet kilka nowych pomysłów ale wszystko niszczą gracze którzy nie współpracują ze sobą tylko zamieniają grę w krwawą rzeź . Nie wiem czy jest tak na każdej platformie lecz na PS3 tak. Odpowiedz Link Zgłoś