jezozwierz 29.07.10, 17:38 Jak w temacie: szukam dobrej, sympatycznej gry, oferującej coopa, na Xboxa 360. Chciałbym, żeby gra była maksymalnie PEGI 7. Nie chodzi mi o serię LEGO, bo te gry już zaliczone Jest coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubiemajonez Re: Najlepsze gry dla dzieci 29.07.10, 23:36 No to masz problem, niestety pociecha będzie chyba musiała poczekać na premierę krokieta, bo na chwilę obecną nic oprócz Viva piniata nie przychodzi mi do głowy. Spróbuj na XBLA, może znajdziesz jakąś perełkę Ewentualnie jakieś NFS'y czy Burnouty, gdy byłem mały wielbiłem Nidy i nie chciałem grać w nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Najlepsze gry dla dzieci 30.07.10, 09:18 niby powyzej PEGI, ale SFIV nie jest zla gra... a przemoc mocno rysunkowa. now kill me Odpowiedz Link Zgłoś
jezozwierz Re: Najlepsze gry dla dzieci 30.07.10, 14:15 @lubiemajonez: a czy w Viva Pinata jest coop? I co to za krokiet? @radek.zaleski: nie za bardzo, grać będzie w to 5-letnie dziecko @vaderpl: dzięki, ale nie mam w planach zakupu Wii. Napisałem, że na X360 Odpowiedz Link Zgłoś
lubiemajonez Re: Najlepsze gry dla dzieci 30.07.10, 14:43 ad 1 www.co-optimus.com/article/179/viva-pinata-co-op-details.html "The co-op mode in the Viva Pinata: Trouble in Paradise will be limited to one box, but you can play it at any time simply by starting up the second controller. The second player will be able to assists in tasks like watering and gardening, but as a bonus, they'll do this at a much higher level than the first player. While this opens up the possiblity for people to cheat simply by playing co-op by themselves - Rare said "go right ahead!" There's even some co-op specific bonuses you can get for working well together" ad 2. Tak potocznie mówię na kinecta Odpowiedz Link Zgłoś
roshi Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 09:28 Spróbuj z grą Little Big Planet, świetna gra logiczna. Możesz zastanowić się także nad ModNation Racers, wyścigi w podobnym klimacie co LBP, możesz budować samochody itp. Odpowiedz Link Zgłoś
soultimer Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 13:00 Hm, ma być Xbox 360 a pojawia się propozycja LBP . Ciężko o koopa, ale w każdym razie ja proponuję: Monsters vs. Aliens Crash: Mind Over Mutant Crash of the Titans Sonic & Sega Allstar Racing The Simpsons (nie zgadza się z PEGI ;/) Kameo: Elements of Power (jw.) Odpowiedz Link Zgłoś
vaderpl Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 13:31 LBP i dzieciak dostanie frustracji... Odpowiedz Link Zgłoś
ezronymius Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 20:06 Frustracji? Chyba żartujesz. Moje dziecko dorwało się do LBP w wieku 4 lat i 9 miesięcy. Rok później miałem już takie efekty: Poziomy 5ciolatka oraz LBP gra super kreatywna (to drugie, to LBP bez prądu ) Szkoda że op-wątka szuka na X'a bo pierwsze co, to słysząc "dziecko" + "konsola" - wskazuję zawsze na LBP, ze względu na edytor właśnie. Wirtualna piaskownica! Z gier na X'a. Mój synek, jak mu stuknęło 6 latek, na urodziny dostał LEGO Indiana Jones 2 (tę z edytorem i Kryształową Czaszką). Czekał na nia, bo chciał tworzyc wlasne plansze. Z innych przetestowanych - wszelkiego rodzaju samochodówki z otwartym światem (dzieciaki muszą miec wybór - "piaskownicę", wyścigi w kółko, są skazane na porażkę (MNR nie chwycił tak bardzo)). Więc Burnout Paradise to podstawa! Dalej, gdy kupiliśmy deskorolkę, zaczęło się - wszelkie gry Skate 2 / 3 / Tony Hawk's. PEGI w tym wypadku można olac, bo jest "język!!", "grafiti!!!", "muzyka niezależna!!!" (i już bogobojni dewoci z USA srają po nogach...) Nie wiem czy a X'sa są, ale gry Ben 10 - jesli dziecko lubi kreskówę są fajne. Fajne są też Transformers The Game (wersja na PS3 ma otwarty świat). Odpowiedz Link Zgłoś
s.p. Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 13:32 Nie wiem jak tam pegi wygląda ale polecam Earthworm Jim Odpowiedz Link Zgłoś
juggernaut87 Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 13:43 Ograniczenie do X360 utrudnia znalezienie odpowiedniej gry. Moja 6-letnia siostra zawsze chcę grać w Tekken 5 i flOw z PSN, więc może Tekken 6 i np: Geometry Wars 2 będzie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
kesol Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 13:59 FIFA 10 PEGI 3 PES Wszelakie samochodówki Cos z gierek arcade Odpowiedz Link Zgłoś
capforever Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 14:17 To ,że taka FIFA ma 3 w PEGI nie oznacza ,ze jest dobra dla 5 latka. Sam mam 9 letniego siostzreńca i nawet na najlawtwiejszym poziomie dostaje ciegi bo nie ogarnia sterowania , w automatycznym sterowaniu jeszcze jakos ale raczej dla dzieci bym nie polecil. Spróbij gier zwiazanymi z bajkami Toy Story , Shrek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
shark Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 14:19 mini ninjas świetna przygodówka zresztą dla takich dzieciaków to przygodówki i platformówki, ewentualnie sport Odpowiedz Link Zgłoś
dead.space Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 16:17 Mysle ze Banjo na 360 w wersji plytowej. Rozwija wyobrazie bo sami budujemy pojazdy, zbieramy czesci, itd. W dodatku gra jest po polsku co duzo ulatwia . Mnie sie ona bardzo podobala, moze jest glownie dla dzieci cenie ja b. wysoko za mozliwosc wplywu na gre tzn sam tworze pojazd, w wyscigu mam przeciwnikow ktorzy w samochodzikach, to ja sobie buduje samolot czy samochod-lodke by skrocic sobie droge Odpowiedz Link Zgłoś
legileg Re: Najlepsze gry dla dzieci 14.08.10, 17:06 Konkurencja radzi sobie na tym polu wielokrotnie lepiej. EyePet, LBP czy seria Ratchet & Clank to naprawdę wspaniałe pozycje zarówno dla dzieci, jak i całej rodziny. Xbox to konsola z bardzo sprecyzowanym targetem, który zwyczajnie nie obejmuje ani małych dzieci, ani rodzinnego grania. Ciężko więc wskazać jakiekolwiek tytuły z takim przeznaczeniem wybijające się choć trochę ponad przeciętność. Zmianę na tym polu ma przynieść dopiero Kinect, który zmienia klienta docelowego 180 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś