Dodaj do ulubionych

Gra ktos w Farmiville?

30.08.10, 09:10
córka mnie umordowała i zapisałam sie tam ale kompletnie nie wiem o co chodzi.
Klikam tak bez sensu, co sie udało to przez przypadek...
da się grę zacząć od nowa? Bo mi się krzywo pola poukładały (a może da się je
przesunąć? chodzi o te kwadraty).
I jak się zbiera plony? Do tej pory to jakoś mi się udawało przez przypadek
ale teraz coś nie bardzo... bo mi kasa znika zamiast się powiększać więc
zakładam, że robię coś nie tak...
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 30.08.10, 16:40
      ja gram..wieczorkiewm ci postaram się coś niecoś wyjaśnić
      • loola_kr Re: Gra ktos w Farmiville? 30.08.10, 16:44
        juz co nieco wiem smile rennya mi pomogła.
        wiem, że grasz bo mam mnóstwo prezentów od Ciebie i w końcu musiałam sie
        zapisać. Chciałam Ci tez jakies prezenty dac, ciagle klikam w Twoje pole i
        wysyłam ale nie wiem czy dobrze to robie i czy dochodzą...
    • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 31.08.10, 20:37
      i jak,połapałaś już coś?
      • loola_kr Re: Gra ktos w Farmiville? 01.09.10, 08:57
        tak, załapałam smile
        nawoże Ci codziennie. I czekam az wszytko dojrzeje. No i nie mpoge sie doczekac
        kiedy kupie jakis domek bo na razie gołe pole big_grin
        • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 01.09.10, 09:05
          he he i traktor sobie kup i takie coś do siania..najpierw sobie kup
          obore na krowy i kurnik to łatwiej ci będzie kasiorke zbieraćsmile jak
          byś chciała jakieś zwierzątka to pisz to będe wysyłać jako prezentysmile
          • loola_kr Re: Gra ktos w Farmiville? 01.09.10, 12:48
            na razie jestem jeszcze za nisko w poziomach, bo jak się pojawiają na tablice
            rzeczy do zabrania to nie moge ich wziąć bo nie mam 15 poziomu. I zbieram kasę
            na te budynki bo cienko na razie big_grin.
            A to na zwierzętach sie więcej zarabia?
            • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 01.09.10, 21:37
              na pojedynczych sztukach mało ale jak masz je wszystkie w oborach to
              kosisz kasiorke,z tym że o ile kurnik i oborę możesz kupić to
              stajnie i zagrode dla świń musisz zbudowaćtongue_out tak ze jak ktoś ci
              wyśle w prezencie jakąś deseczke,cegłe albi uprząż to nie sprzedawaj
              tylko trzymaj to będą jak znalazł,no i kurki dają jajka,krowy dają
              cielaczki a niekiedyinne profity jak np pomoc przy zbieraniu owoców
              albo przy zwierządkach,jak na głównej tablicy widzisz jakieś jajo
              albo coś kolekcjonerskie to też spróbuj złapać to tak jak w smokach
              kto pierwszy ten lepszy.a kolekcje jak uzbierasz to możesz sprzedać
              za paliwo i kasiorke
    • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 06.09.10, 17:39
      polecę cię moim znajomym tak że jak będziesz miała zaproszenia to przyjmujbig_grin
      • loola_kr Re: Gra ktos w Farmiville? 06.09.10, 18:21
        dzięki!!! właśnie posypały sie zaproszenia smile akceptuje smile
        ale coś dziwnego sie stło: dwie osoby juz przyjęły mnie jako sąsiada, jedna pojawiła sie na chwile i znikła a drugiej w ogóle nie widze... (tam na dole w kwadracikach...) sad
    • loola_kr PS 06.09.10, 18:24
      kupiłam kurnik! big_grin
      • ania.drzyzga Re: PS 06.09.10, 18:40
        widziałamsmilejak ktoś z tych nowych znajomych nie zaprosi Ciebie jako sąsiada to Ty zaproś,to obojętne.Niektórzy zaraz zapraszają a inni nie i trzeba ich zapraszać.jedną z najfajniejszych moich znajomych jest Lorettasmile i jeszcze taka szwedka ale zawsze zapominam jak sie nazywawink
        • loola_kr Re: PS 06.09.10, 19:08
          wykorzystałam limit na dzisiaj big_grin
    • loola_kr to ile? 06.09.10, 18:40
      ile przentów mozna wysłać?
      • ania.drzyzga Re: to ile? 06.09.10, 18:53
        możesz wysłać tylko 30 na dobe,po jednym jednej osobie,nie odrazu każdy prezent będzie zaakceptowany,wysyłaj to co sama chciała byś mieć to jest szansa że ktoś ci odeśle
        • rennya mam wrazenie, że więcej niż 30 06.09.10, 21:39
          30 na 8h lub 12h
          i z tym wysyłaniem: lepiej zrobić make wish, jest to pozycja w giftboxie - wkurza mnie, gdy już z miesiąc mam pełen ul, a ciągle pszczoły dostajębig_grin
    • loola_kr a te kury 06.09.10, 19:17
      to trzeba wsadzać na noc do kurnika?
      • rennya Re: a te kury 06.09.10, 21:42
        wsadzić raz i nie wyjmować
    • loola_kr nie wiem o co chodzi... 06.09.10, 22:16
      bo przed chwila miałam sąsiadów (nowych) - 3 osoby, zajrzałam na ich farmy i zniknęli... mam tylko 4 pierwsze osoby reszta znika...
      • ania.drzyzga Re: nie wiem o co chodzi... 07.09.10, 05:41
        nie mam pojęcia dlaczego znikją,może te osoby są twoimi sąsiadami tylko gdzieś się czają?a co do kór to tak jak wyżej,wsadzić i nie wyciągać,no chyba że na spacerek będziesz je wyprowadzaćsmile a co do ula to ja sioę nie wypowiadam bo mi gdzieś zniknoł,dosłownie stał sobie pełniutki i nagle go nie ma,zdaża sie niestety w tej grze ostre cięcie,niekiedy cos posieje,potem odpalam kompa zeby zebraż plony a tu nic,tak jak bym nawet nie zaryła ziemiuncertain
        • rennya sąsiedzi 07.09.10, 18:45
          czasami tak się krzaczy
          Loola, Ciebie to 4 czy 5 razy przyjmowałam i nie widzialam
          serwer mogą im nie wytrzymywać, bo to chyba najpopularniejsza gra na FB
          a pszczoły - to ostatnio maila dostalam, że te zagonione wracają, ale widać nie wszystkim... napisz maila do nich, może coś poradzą?? kiedyś pisalam i przynajmniej jakieś dodatkowe coinsy czy punkty dostałam na pocieszeniesmile
          • ania.drzyzga Re: sąsiedzi 07.09.10, 18:50
            a te pszczoły to chociaż coś robią?bo nie wiem czy się opłaca głowe zawracać
            • rennya pszczoły 07.09.10, 20:32
              1. dają miód raz dziennie
              2. dają nawóz raz na jakiś czas - i masz wtedy polinated crops; a jak masz polinated seeds (wtedy w sklepie przy nasionkach masz pszczołę narysowaną) i zasiejesz je, bo masz (nie jestem pewna co) albo dodatkowe bushels albo więcej mastery points

czyli raczej warto zawracać głowę
          • loola_kr Re: sąsiedzi 07.09.10, 20:12
            dzisiaj mam 12 i nie znikają. chyba mieli problemy wczoraj bo często mi sie wysadzało...
            no nic, w każdym razie gram sobie, odwiedzam sąsiadów i jest fajnie smile na razie głównie magazynuję.
    • ania.drzyzga Re: Gra ktos w Farmiville? 07.09.10, 17:04
      a może wiecie o co chodzi z tymi świniami?
      • rennya świnie 07.09.10, 18:51
        masz świnie od początku
        teraz można było wybudować chlewek
        w chlewku masz 20 świń
        i jak zrobisz look inside to jeśli świnie mają slop czyli jakieś zgniłe / rozciapciane warzywa, które można robić z koszów zebranych na farmie czyli bushels, to wtedy klika się na delikwentkę i ona szuka trufli w okolicy; jeśli znajdzie trufle, to dzielisz się nimi z tym, u kogo Twoja świnka je znalazła; a potem masz te trufle w giftboxie i wymieniasz je na coś (ja dostałam strawberry pig i osabaw pig); chyba tylko dwie świnki dziennie mogą szukać; po poszukiwaniach one odpoczywają ileś tam godzin (wyświetla się ile w komunikacie, oraz można podejrzeć w zamkniętym chlewku); potem swinki wychodza i są gotowe do szperania; świnki mozna wyjąc chyba przed chclewek a włożyć tam nowe
        nie jestem tylko pewna co do tego, ile świnek dziennie może szukać
        • ania.drzyzga Re: świnie 07.09.10, 18:54
          ja też myślalm ze tylko dwie dzienjie ale się okazało ze wszystkie tylko nie wszystkie trufla znajdują io wtedy pisze sorry coś tam,jak się te trufle wymienia i gdzie one się odkładają na tą wymiane to pojęcia nie mam
          • rennya Re: świnie 07.09.10, 20:30
            trufle w giftboxie są, robi się normalnie use i tam jakiś komunikat jest o trade czy jakoś tak - i wtedy świnię znowu w giftboxie miałam
    • loola_kr warto? 08.09.10, 07:22
      warto łapać wszystkie krowy, byki, swionie, łosie itp które sie pokazują na głównej do wzięcia?
      ja łapie wszystko co sie da ale nie wiem czy z którymiś nie ma kłopotu w przyszłości na przykład.
      • ania.drzyzga Re: warto? 08.09.10, 09:47

kłopotu nie ma z niczym,o ile świnie i krowy zamknięte w jakiejś oborze dają konkretną sumkę (jak masz ich dużo)i niekiedy jakieś bonusy o tyle takie np łosie dają tylko jakieś drobne ale i służą raczej jako ozdoba
        • ania.drzyzga byki 08.09.10, 09:48
          no musisz mieć jednego w oborze z krowami żeby mieć cielątkabig_grin
          • loola_kr Re: byki 08.09.10, 10:10
            złapałam byka smile

a jak sie wkłada kamienie do kolekcji? trzeba miec od razu wszystkie czy jak mam 3 to moge 3 a na reszte czekać?
            • rennya kamienie 08.09.10, 11:29
              za każdym razem, jak masz w giftboxie, robisz use i lądują na miejscu i czekają na chwilę, aż dopełnisz całej
              to jest kolekcja, którą dopełnia się tylko raz, dostaje się puchar i chyba punkty też a pozostałe kolekcje zbierasz i wymieniasz, zbierasz i wymieniasz...
        • rennya łapanie 08.09.10, 11:26
          przestałam łapać, bo miejsca na uprawy potrzebowałamsmile na początku łapałam wszystko, co się ruszało, potem posprzedawałam i zostawiłam tylko po kilka sztuk
          ale np za ilość kotów dostaje się ribbona (a co za tym idzie kasę i punkty), za pielęgnację też - więc może warto??
          teraz zreszta ułatwili - bo są farmhands i arborits, które jednym klikiem załatwiają zwierzaki wszystkie i drzewa owocowe (kiedys klikało się pojedynczo...)
    • loola_kr krowy 08.09.10, 17:34
      kupiłam stajnie dla krów, byka wsadziłam i nie wiem co dalej bo cielaki tam nie chcą wchodzic. pewnie musza byc dorosłe. Cos musze robic z tym cielakiem żeby dorósł i był odkarmiony?
      • ania.drzyzga Re: krowy 08.09.10, 21:34
        musisz wybudować żlobek dla cielaczków i żrebaczkówsmiletam ci dorosnąsmilea kamienie od niedawna można sprzedać i znowu zbierać,ja już trtzy razy sprzedałam i mam trzy,,piękne,,puchary,całkowicie bezuzyteczne i tak szkaradne że mam je schowanewink
        • rennya młode cielaczki czy dorastanie cielaczków? 09.09.10, 15:58
          bo w oborze możesz mieć 1 byka i 19 krów (mozesz rozbudowywać oborę - sąsiedzi Ci w tym pomagają, samemu nie da rady)
          i zbierasz z obory (raz na dobę można) to wtedy możesz (ale nie ma pewności, że dostaniesz) dostać cielaczka, którego dzielisz z sąsiadami - u Ciebie nie może zostać; Ty musisz łapać od sąsiadów
          a złapane cielaczki źrebaczki można trzymać w stajni dla młodocianych i tam czasem dorastają, dorośnięte zostają u Ciebie a wtedy masz znowu młodego do podziału z bliźnimismile
          • loola_kr Re: młode cielaczki czy dorastanie cielaczków? 09.09.10, 16:20
            na żłobek na razie nie mam kasy i materiałów sad bo buduje ten nieszczęsny ul i świniarnię...
            ale na rzie pod stodoła te cielaki dorastają, to może dołączę resztę złapanych do nich?

Dziewczyny jak długo wy gracie?
            • rennya Re: młode cielaczki czy dorastanie cielaczków? 12.09.10, 13:54
              cielaczki dorastają tylko w stajni dla młodych, a jak sobie stoją pod stodołą, to można je tylko raz dziennie popieścić za co zapłacą kilka monetsmile
              gram od 9 czy 10 listopada - ostatnio szukałam z ciekawości swojego pierwszego wątku farmowego na innym forumbig_grin
    • loola_kr school house 09.09.10, 16:18
      do czegi i dla kogo to jest? bo właśnie takie cus mi sie w jaju trafiło.
      • rennya Re: school house 12.09.10, 13:58
        jest to tylko budynek dekoracyjno ozdobny
        jeśli kupiłabys go - dostałabys przy zakupie XP
        i wogóle przy zakupach ozdób punkty się zyskuje
    • loola_kr mole 09.09.10, 16:21
      do czego jest ten kret?

zaczęłam kopac dziure moge tam wsadzić jakies przedmioty typu maselnica czy studnia?
      • ania.drzyzga Re: mole 09.09.10, 18:14
        kret nie wiem do czego,pewnie do ozdobysmilecoś ma to kopanie wspólnego z reszą budynków jakieś powiązania ale nie wiem jakie.
        • rennya kopanie i inne budynki 12.09.10, 14:01
          kopanie stanowi storage tak jak stodoła i szopa - tylko piwnica powięskza się w miarę gromadzenia lopat, a stodołę i szopę trzeba rozbudować przy pomocy sąsaidów; ale po co je rozbudowywać, jeśli każda łoapta sprawia powiększanie piwnicy???
      • rennya Re: mole 12.09.10, 13:57
        ten w piwnicy wymieniany za łopaty?? nie wiem, czy coś robi, czy tylko jest ozdobny; owca chyba daje normalnie wełnę, bo mam kilka z innych wymian i wszystkie normalnie można collect wool
        polecam wymianę na traktor antyczny jeśli jeszcze nie kupiłaś sobie traktora do oraniasmile
        • loola_kr Re: mole 12.09.10, 19:42
          kupiłam już traktor i inne maszyny, mam tez ten autobus do orania. Kreta wsadziłam juz do ogrodu i nie widzę funkcji wymiany, pewnie za późno.
          Córka mnie umęczyła i musiałam kupić kota smile
          • rennya Re: mole 12.09.10, 21:02
            jak to: za późno?? dopóki masz łopaty to możesz je wymieniać na te 6 dostępnych rzeczy - ale nie możesz kreta wymienić na coś innego; jak już masz to masz;
            • loola_kr Re: mole 12.09.10, 21:42
              to spróbuje jak złapię łopaty bo na razie pozbyłam sie wszystkich smile
              brakuje mi jeszcze 5 znajomych do 35 big_grin

i córka gra w petVille - ja się w to nie wciągam.

dziewczyny nie łączycie sie w te zespoły do uprawiania i wygrywania?
              • rennya CO-OP 14.09.10, 19:08
                już prawie wszystkie przeszłam i teraz głównie zajmuję sie produkcją na potrzeby mojego spasmile
                ale chyba jeszcze papryczek chili nie uprawiałamsmile
                • loola_kr Re: CO-OP 14.09.10, 22:42
                  eh, przyłączyłam sie i pierwsza współpraca poszła swietnia, przyłaczyłam się drugi raz ale teraz to ja sama sadze i zbieram więc na pewno sie nie uda.
                  • ania.drzyzga Re: CO-OP 15.09.10, 11:33
                    Wiolciu,następnym razem się zgadamy to ci pomogesmilemożemy zacząć od jutra rana jak moje zbiory pozbieram,ale ja muszę siać coś co dojrzewa min 14 h bo nie zdąze zebrać
                    • loola_kr Re: CO-OP 15.09.10, 16:37
                      dobrze, super smile to wybierzemy cos.
                      Ja na razie ciagne te pomidory, a co tam!
                      • rennya Re: CO-OP 18.09.10, 18:09
                        tez mogłabym sie przyłączyć, ale na pewno nie na coś krótkorosnącego, tylko na jakies min 12h rośliny... a najlepiej dobowe...
                        • ania.drzyzga Re: CO-OP 18.09.10, 21:21
                          o zapopdajcie jakieś uprawy a ja Was znajde i się dołączebig_grin tylko musimy pamiętać że loluś jeszcze nie wszystko może wysiewać
                          • loola_kr Re: CO-OP 19.09.10, 10:56
                            bede miec wolne pole za jakieś 2 godziny to może coś zacznę i dam znac.
    • ania.drzyzga renia 10.09.10, 20:12
      a dlaczego niektórzy mają zamiast spa jakieś takie bale i coś jakby laboratorium ?
      • rennya 3 rodzaje produkcji 12.09.10, 13:52
        spa, piekarnia i winiarnia były do wyboru
        • loola_kr Re: 3 rodzaje produkcji 12.09.10, 21:43
          ooo to ja kiedyś wybiorę wino big_grin
    • loola_kr prosba 14.09.10, 22:40
      dziewczyny mogłybyście podesłać mi cegły? brakuje mi jeszcze 5... albo te paczki w nich jest to co akurat potrzeba...
      Dziękuję!
      • loola_kr Re: prosba 15.09.10, 10:15
        Dzieki!
        Juz złobek zrobiony! smile
        Teraz tylko stajnia i juz.

a nie przyłączycie sie do moich pomidorów? big_grin
    • loola_kr a niech to dunder świsnie! 15.09.10, 17:02
      chciałam wybrać te winiarnie ale przyszedł syn i kliknął mi niechcący i mam spa... sad
    • loola_kr żłobek 16.09.10, 12:27
      ile dorastają tam cielęta? I czy źrebaki tez można wstawiać? Bo siedzą juz 1 dzień i dalej małe... jak dorosną to sie pokaże i bede mogła przenieść do mleczarni?
      • loola_kr Re: żłobek 17.09.10, 08:34
        kolejny dzień minał i dalej nic...
        • ania.drzyzga bardzo cię przepraszam 17.09.10, 11:35
          ale nie miałam netu,kabel zerwany,dopiero dzisiaj naprawilismile a co do żłobka to możesz tam dawać i źrebaki i cielaki ale one dość tak długo dorastają
          • rennya żłobek 18.09.10, 18:11
            i dorastają losowo - czasem codziennie, czasem kilka dni nic nie ma
            ale jak dorośnie to w giftboxie będzie
    • loola_kr rozbudowa 23.09.10, 09:36
      do jakich ilości można rozbudowac żłobek i stajnie? Bo ja mam 40 w żłobie i zostały mi kocyki i butelki więc mogłabym je puścić w świat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka