24.09.10, 19:44
Premiera już za dwa tygodnie smile Czekacie? Ja bardzo. Największe wrażenie zrobiły na mnie animacje postaci, ich mimika. To, w jaki sposób aktorzy wczuwają się w postacie i z jakim zaangażowaniem odgrywają swoje role jest niesamowite! Jeden z najlepszych dubbingów jakie słyszałem. Do tego relacje między bohaterami, ciekawy gameplay i piękna grafika. Heavenly sword trzymało poziom, więc mam nadzieję, po demie, że będzie tylko lepiej smile Jak dla mnie must-have!
Obserwuj wątek
    • shafla Re: Enslaved 24.09.10, 19:53
      Czekam, czekam... grzech nie czekać na kolejny projekt Ninja Theory
      Chociasz bałem się że zrobią z tego grę bardziej przypominającą platformówkę...
      ale po ostatnich materiałach, nie mam wątpliwości... Niech tylko fabularnie i
      klimatycznie dorówna HS a będziemy mieli kolejną świetną grę.
    • etslord Re: Enslaved 24.09.10, 22:36
      Zapowiada się co najmniej ciekawie. Sezon się zaczął, czas na zabawę w zamawianie pre-
      orderów! big_grin
    • reven Re: Enslaved 25.09.10, 01:12
      Jakby dawali Oscary za role w grach, to jestem przekonany, że aktorzy, grający głównych bohaterów w Enslaved by takowe otrzymali smile
      • reven Re: Enslaved 27.09.10, 23:10
        Pierwszy dev-diary z Enslaved smile

www.youtube.com/watch?v=cIRBxLfjvNM&feature=player_embedded
      • sora_no_iro. Re: Enslaved 28.09.10, 18:56
        Ale z tego co widziałem w demku nie przebijają bohana czy flying foxa z hs ;] Fajna gierka ale limit zakupów jaki sobie ustaliłem do końca roku wynosi "1", więc chyba padnie na gt5. Może kiedyś nadrobię...
    • lagmanic Re: Enslaved 28.09.10, 18:27
      grałem w demko i powiem gierka kozak na pewno kupie pozdro
    • sirmadness Re: Enslaved 28.09.10, 19:21
      W PSX dostała 7+, czyli nieźle, nawet dobrze, ale myślałem, że będzie coś
      lepszego, nie, żebym polegał na recenzentach ale to było dla mnie zawsze dość
      miarodajne pismo
      • reven Re: Enslaved 28.09.10, 19:40
        Mafia też dostawała 7, a dla mnie była świetną grą. Z Tego co słyszeliśmy na polygadce, Tomasz Kutera bardzo chwali tę grę, więc mam nadzieję, że to będzie udana produkcja, z średnią ocen na poziomie przynajmniej 8.
        • lubiemajonez Re: Enslaved 28.09.10, 19:53
          Demo niczym mnie nie urzekło. elementy platformowe nie były specjalnie
          wyszukane, system walki ograniczał się do 4rech kombinacji, na najwyższym
          poziomie trudności tytuł sam się przechodził, ambitnych dialogów też raczej
          próżno szukać, grafika pozostawia wiele do życzenia (np białe kropki na
          łączeniach tekstur) cienki frame rate, dla mnie słabo. Może kupie jak spadnie
          cena do tych 100 zł.
          • lubiemajonez Re: Enslaved 28.09.10, 19:58
            Ale po demie HS tego samego studia miałem podobne uczucia, bylo dla mnie cienko
            i nie zainteresowałem się tytułem, po prostu nie podchodzą mi gry tego developera.
            • sora_no_iro. Re: Enslaved 28.09.10, 20:23
              No tak, tylko w demie HS masz w zasadzie 2 kill roomy, które mają pokazać coś z walki (która jest lepsza od bayonetty, więc nie rozumiem skąd u ludzi nagle podniecenie tym tytułem) i tyle. A pełna gra słusznie zasługuje na określenia typu "god of war z kobietą w roli głównej";]
      • turbogadkotick Re: Enslaved 29.09.10, 11:43
        CDA też dało 7+.
    • radekraw Re: Enslaved 29.09.10, 09:24
      Czekałem, czekałem... doczekałem się demka i już mi przeszło.<br />
      Wszystko pięknie, cacy, tylko:
      1. Dlaczego nie można się zabic/spaść z czegokolwiek, gdziekolwiek?
      2. Dlaczego, żeby pokonać każdego wroga wystarczy ślepo walić we wszystkie
      przyciski i to wystarcza? Gdzie HSowe combosy???<br />
      3. Po jaką cholerę
      <br />
      Po demku mam wrażenie, że to gra dla ludzi niewidomych. Wystarczy machać we
      wszystkie strony, wciskać "fajery" i gra się przejdzie...<br />
      No i do tego to podświetlanie na czerwono wszystkich "interaktywnych" elementów
      otoczenia. Ręce opadają...
      • reven Re: Enslaved 29.09.10, 10:35
        2. Przecież to był sam początek gry... Nie oczekujmy, że na początku będą najtrudniejsi przeciwnicy. A postać można w trakcie gry ulepszać, co pewnie zaowocuje nowymi ciosami/combosami.
    • bigdaddypl Re: Enslaved 29.09.10, 11:41
      też mieliście czasem drobne przycinki w wersji na ps3 ?
      • reven Re: Enslaved 29.09.10, 15:38
        Ja nic takiego nie zauważyłem, a jestem wyczulony na tego typu rzeczy.
        • bigdaddypl Re: Enslaved 02.10.10, 01:37
          jednak na IGN potwierdzają że coś jest nie tak z wersją na ps3 więc to nie wina
          konsoli ufff smile
          • reven Re: Enslaved 02.10.10, 08:03
            Niech sobie sformatują dysk smile Ja tak samo miałem z Heavy Rain i pomogło smile

W każdym razie pre-order złożony.
    • reven Re: Enslaved 11.10.10, 16:13
      Gra swoją premierę już miała... i jak wrażenia? Ja jestem już bodajże w trzecim
      akcie i jakieś pierwsze przemyślenia mogę napisać.
      Gra się naprawdę przyjemnie. Mimo tego, że gra wydaje się dosyć schematyczna,
      wciąga jak cholera. A to za sprawą bardzo fajnie zapowiadającej się fabuły no i
      gry aktorskiej, nad którą zachwycałem się wyżej. Bardzo ciekawi mnie to co
      stanie się za chwilę, jak będą przebiegały relacje między głównymi bohaterami.
      Elementy zręcznościowe są bardzo fajne, przypominają te znane z Uncharteda 2
      (efektowność!). W sumie grałem za mało, aby móc coś więcej napisać, ale bardzo
      chętnie przeczytam Wasze wrażenia smile
      • shafla Re: Enslaved 11.10.10, 17:12
        Ja sie bardzo rozczarowałem... myślałem że schemat zostanie złamany, fabuła
        sie rozkręci... aż do napisów koncowych... Po heavenly sword oczekiwalem od
        tego studia czegoś lepszego. Szczególnie od strony fabularnej. Jak już
        napisałem, odnoszę wrażenie że po klapie finansowej heavenly sword. Studio
        zmieniło politykę, i zrobiło w krótkim czasie grę nie wymagającą ogromnego
        wkladu finansowego.
        Klimat, postacie, dialogi to najmocniejsze strony tej gry. Ale mimo to są
        strasznie nie dopracowane. Dialogów jest poprostu mało, zresztą jak i
        fabularnej wartości merytorycznej.
        I to mnie zabolało bardziej niż słaby gameplay.
        A szkoda bo w grze widać przebłyski geniuszu. I Bardzo dobry koncept zostal
        poprostu zmarnowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka