Dodaj do ulubionych

Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011

14.01.11, 17:25
https://img694.imageshack.us/img694/2653/37898798.jpg

- poprawione tylko konsole
- 2011 Europa
- żadnych casualowych gier, party games, tanecznych, sportowych, jrpgów i innych pokemonów
- brak gier z XBLA/PSN

Obserwuj wątek
    • pawepek Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 17:38
      Jeszcze Codename Kingdoms dla 360
      • annholy Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:02
        Rozumiem, że nie każdy lubi japońszczyznę (ja z drobnymi wyjątkami nie trawię japońskich produkcji, szczególnie jrpg tongue_out), więc obcięta lista exów z ps3 jest mi bliższa. Mam jeszcze pytanie co to za Star Wars ex na iksa bo niedowidzę?
        • tieu Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:33
          Jejku. Mam 360 i nie ubolewam nad tym, że PS3 ma lepszy line-up.
          Nie muszę sobię 'dopisywać' tytuły na Kinecta.
          Cieszę się, że zagram w FM4 i GeOW3.

Ciesz się z tego co masz...
        • anonim1979 Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:33
          Jak używasz Firefoxa to możesz złapać obrazek i 'upuścić' go na belkę z otwartymi stronami (to jest jak oczywiście masz w opcjach - karty - zawsze pokazuj pasek kart) - zobaczysz wtedy cały.
    • rashef Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:39
      Zredukowanie tytułów na konkurencji ukochanej platformy, i dodanie ich swojej wg. stronniczych kryteriów tak żeby "ukochana" wyglądała lepiej = Poprawna ? ... brawobrawobrawobrawobrawo
    • reven Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:50
      Bez casualowego shitu, a w exach na x360 widnieją StarWarsy na Kinecta?
      • anonim1979 Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 18:58
        No to akurat taki bardziej 'corowy' tytuł na Kinecta.

Jak się tak czepiasz to co powiesz na Ratchet & Clank All 4 One ?
        To jakieś casualowa popierdułka na 4 graczy online którzy mogą wskakiwać i wyskakiwać z gry, czy to ma w zamyśle konkurować z Brawl Nintendo?

blog.us.playstation.com/2010/08/17/ratchetandclankall4one/
        • reven Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 19:10
          No dobra, ale Ratchet miejscami jest całkiem trudny, a StarWarsy wyglądały na takie, które się "same grają". Nie porównujmy tych tytułów.
          • fix_poland Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 19:28
            Ratchet&Clank to nie casual game wink . A te Star Wars'y na Kincecta to nie casual game ? Pawpek jeszcze zapomniałeś o kolejnych 50 exach na Xbox'a które w większości są dla Casuali niestety MS idzie w strone Każuali
            • pawepek Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 19:38
              co do tych star warsów to można w nie grac chyba też na padzie.
        • tomiga Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 17:38
          Rozumiem ze nigdy nie grales w Ratcheta... tylko widziales na filmikach...
    • lubiemajonez re 14.01.11, 19:33
      Gdzie TLG w rubryce Sony? Czym są 4ta i piata pozycja na xboxa, bo po tych obrazkach nie mogę wywnioskować. Star wars to popierdółka, Codename rownie dobrze może wyjść w 2012 (nie ma nawet orientacyjnej daty premiery z tego co wiem) nic o tej grze nie wiemy, wiec tez może być casualowym shitem, o project draco wiemy tyle, że będzie, orientacyjnej daty premiery brak, na podstawie trailera www.youtube.com/watch?v=efAbb3zV68I nie stwierdzisz czy to popierdółka czy nie, równie dobrze może to być mario cart ze smokami plus kinect
      • sora_no_iro. Re: re 14.01.11, 19:52
        tak to jest, pokazali tytuły/rendery i podnieta że "zapowiedziano 10 nowych zajebistych gier" tongue_out Tieu ma rację, wychodzą nowe gearsy, więc każdy powinien mieć w dupie gry, o których poza nazwą nic nie wiemy. Ale liczą się cyferki, niestety nawet po sztucznym zapchaniu listy nic się nie zmieniło. Dobrze że nikt nie wpadł na pomysł wypisywania wszystkich zapowiedzianych pozycji na ps3. Jeszcze okazałoby się że niektórzy nawet o połowie nie słyszelitongue_out
        • sora_no_iro. Re: re 14.01.11, 19:57
          a listę robił w ogóle chyba idiota, no jrpg i "poprawna lista"? Litości smile Kiedyś jrpg definiowały konsole, teraz wpadły dzieci neo i inne post pecetowe dziwolągi no i wiedzą lepiej^^
          • kemiru Re: re 14.01.11, 20:11
            Z tymi dziećmi neo trafiłeś w samo sedno. Pytanie, co robi moderacja?
    • doshin Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 19:36
      @pewepek - jest, czwarta gra od góry

@zelda - facepalm. Tak to sobie chłopcze tłumacz.

@annholy - nie chodzi o Japońszczyznę bo do niej nic nie mam tylko o jRPG krzaki itp. pokemony które chyba poza WKC2 nie mają daty na Europę i nawet nie wiadomo czy kiedyś się u nas pojawią. TLG to normalna gra ale brak jakiekolwiek daty. Równie dobrze na X360 można dać Monster Huntera czy inne gry krzaki ale tak samo nic nie wiadomo o Europie.

@reven - jest Heros on the move czy RC 4 All są i Star Warsy.

jeśli komuś obcięło:

img694.imageshack.us/f/37898798.jpg/
      • paulinea Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 19:49
        Wkurzają mnie już te listy. Najlepiej wypiszcie WSZYSTKIE gry, a nie stawiajcie jakieś debilne warunki.
      • lubiemajonez Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 20:22
        Draco ma daty premiery, Codename D chyba też. Czym są 4ty i piaty tytuł na xboxie? R&C to pełnoprawna i flagowa gra platformowa Sony, nowa cześć ma dodana opcje coop, czego kwalifikujesz ja do gier casualowych? za stylistykę? To tak jakbyś powiedział, że little big planet też jest dla każuali. O tym, że TLG wyjdzie w 2011 wiadomo, trailer www.youtube.com/watch?v=NPpCKjFrXzE&feature=player_embedded
        • pawepek Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 20:36
          Hmm co racja to racja choćsłyszałem że TLG ma nie byc w tym roku a w 2012 ale zgadzam się z Tieu ja dostaje Gears of war gre tak zajebistą że mam w czterech literach kto ile ma exów chyba nikt oprocz piratów nie da rady ograc tych wszystkich gierek i jeszcze Forza będzie co robic. jeśli codename:kingdoms bęzie czyms ala GOW to łykam w to a oprawa będzie zapewne świetna znajac Cryteka wiec ja jestem zadowolony nie mowiac o masie multiplatform ale też gratuluje posiadaczam PS3 świetnego line-upu.
    • henrar Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 20:38
      Nędzna próba uratowania X360 przed kolejną porażką jeżeli chodzi o exy. Wychodzą Gearsy 3 i wiele multiplatform - źle wam? Widocznie tak.
      PS. PC wciąż wygrywa. Ops
    • anonim1979 Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 21:55
      "Heros on the move czy RC 4 All są i Star Warsy. "
      Najlepej było by wywalić wszystkie 3 bo się łapią.
      Ale wtedy pewnie byłoby jeszcze więcej płaczu bo są 2 kontra 1....
      tongue_out

Anyway - lista jak lista na początku zeszłego roku były te same cyrki - 2010 -
      "rok 2010 rokiem PS3 !!!!1!!!1!!!one"
      a skończył się jak skończyło.
      Coś przełożą coś dołożą coś wykupią i będzie
      "rok 2012 rokiem PS 3111!!!1!!!one"
      Mnie już po 5 latach się to trochę przejadło... uncertain
      • reven Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 22:05
        Z tym rokiem to fajnie byłoby gdybyś miał rację. Niestety to jest TWOJA OPINIA, z czego pewnie 90% użytkowników się z Tobą nie zgodzi. Więc... suspicious Nieważne, widzę, że coraz więcej emocji w posty wkładacie, więc pamiętajcie - trzymać nerwy na wodzy!
    • legileg Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 14.01.11, 22:37
      The Last Guardian twórców jednej z najwybitniejszych gier branży (ICO) to pierdoła? White Knight Chronicles 2 to gra dla casuali? Disagea 4 też? O pół slasherze FF Versus nie wspominając...

Zamiast tego masa gier na opcjonalnego kinecta (którego 90% posiadaczy Xboxa zwyczajnie nie ma, więc nie pograją), które nie doczekały się nawet wstępnej premiery radośnie świeci w rubryce na rok 2011? Niezłe.

Osobiście poprawiłbym listę z "No casual bullshit" na "No bullshit like PS3 exclusives coz I dont like them". Lista będzie wciąż tak samo jednostronnie głupia. Ale przynajmniej jawnie głupia.

Dla mnie też Gears of War 3 miażdży wszystkie te japońskie gierki... Ale nie zamierzam tego poglądu wszystkim na siłę narzucać udając, że jestem wielce obiektywny. Każdy jest inny, każdy lubi co innego. A obiektywna lista powinna być właśnie dla wszystkich.
    • doshin Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 01:29
      @anomin - no racja, niestety zleciały się dzieci i jest dym smile

No cóż nie moja wina że nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

- wszystkie gry na X w tym kinecta są zapowiedziane na 2011 (cały świat)
      sprawdźcie sobie nawet trailery lub poczytajcie o nich.
      - TLG jest zapowiedziany gwiazdka 2011 Japonia a mówimy o Europie, dlatego go nie ma za to jest na liście Yakuza4 która wychodzi na wiosnę
      - jRPG czyli pokemony czy inne dziwadła dla hmmm ,,Graczy innych'' nie są kwalifikowane jako normalne gry a jeśli to kogoś boli to chyba poza WKC2 żadna z tych gier nie ma daty premiery dla Europy w 2011 czy też nigdy ich nie zobaczymy...

jeśli brać pod uwagę jRPG to do ps3 dojdą 1-2gry, do wii 1, do x360 1...zresztą bądźcie poważni bo jeśli coś takiego jest na liście ps3 (only Japan):

przykładowe 3 wielkie exy ps3 z listy:

www.youtube.com/watch?v=aByzkxBSlBM
      www.youtube.com/watch?v=fajvd4Erik0
      www.youtube.com/watch?v=_ijmSAeB7wI
      to big_grin big_grin big_grin już zdecydowanie bardziej nadają się gry z internetowych sklepików Microsoftu i Sony.
      • legileg Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 03:31
        Nazywasz innych (w tym moderatora) dziećmi, a sam poczuwasz się do roli wyroczni, która po filmikach decyduje, która gra jest dobra, która nie, która zasługuje na umieszczenie w rankingu, a która to głupie pokemony i z niego wylatuje? To takie dojrzałe. I oczywiście dziwnym trafem absolutnie każda gra na Xboxa (nawet te o których wiadomo tyle, że są - mogą być np pierdółkami w dystrybucji cyfrowej) trafia na ranking, a z listy PS3 wyleciała prawie połowa? To również bardzo dojrzałe.

Wywalenie z zestawienia gier na kontrolery ruchu, które są skierowane do specyficznej grupy klientów i posiada je zaledwie 10% posiadaczy konsol miało sens. Można było im ewentualnie zrobić własną grupę. Ale stawianie ich w jednym szeregu z Gears of War 3, Uncharted 3 czy Killzone 3, a następnie wywalanie jRPG (WKC), action-rpg (FF13:V, Trinity), oryginalnych projektów (The Last Guardian) i shooterów (Yakuza of the End) bo to jakieś tam japońskie pokemony... Szkoda słów. Może by tak wyrzucić Gears of War i Halo bo to przecież jakieś odmóżdżające nawalanki dla nastolatków?
        • doshin Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 12:41
          kiedyś ci to już pisałem, czytaj 10x tekst zanim coś odpiszesz, tak jak napisałem wcześniej, czytanie ze zrozumieniem to u ciebie tragedia.

Yakuza4 jest, Halo nie ma, Facepalm.

może w końcu ogarniesz że jeśli by nawet liczyć jRPG na 2011 na Europę to dla ps3 dojdą 1-2gry. A bardzo dojrzały jest twój krzyk rozpaczy i specjalne przekręcanie faktów. FF VS czy inne gry, pewnie SE zdradziło ci datę premiery, nieźle.
          Przypominasz mi dc_gt on też dostawał info czy kopie do recenzji na wiele miesięcy przed innymi (własny świat) więc wchodzenie z tobą w dyskusję nie ma sensu. Bez odbioru.
          • legileg Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 15:33
            Więc Yakuza 4 i Yakuza of the End to ta sama gra? Gratuluje rozeznania w temacie. Standardowo ominąłeś moje wypowiedzi do których nie potrafiłeś się ustosunkować. Reszta bazuje na ogólnikach ("jakieś tam 1-2 gry"). Zero merytoryczni natomiast sporo wycieczek osobistych. Bez odbioru to idealne podsumowanie, bo faktycznie odbierać nie potrafisz.

Różnica między nami jest taka, że ja faktycznie posiadam Xboxa (sprawdź gametag), ty natomiast nie masz PS3. Ja przedstawiam opinię na temat gier w które faktycznie grałem, ty powtarzasz opinie wyczytane w necie lub bazujesz na filmikach. Ja faktycznie czekam na gry wymienione w spisie, ty umniejszasz rangę grom w które nie będziesz mógł pograć i starasz się przedstawić sytuacje tak, aby polepszyć sobie samopoczucie i udowodnić samemu sobie że wybrałeś odpowiedni sprzęt do grania. Rożnica między nami jest jak pomiędzy teorią, a praktyką. Faktami i domysłami. To przepaść, której nie jesteś w stanie przeskoczyć. Zostają ci więc tylko krzyki i wycieczki osobiste.

• angh Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 15:51
      Ze swiat Atelier nie jest pelna gra? white chronicles 2 tez do kitu? no i do licha, disagea sie nie zalicza? chyba kogos pokrecilo. Juz nie mowiac o ar tonelico, ale czy ni no kuni to tez 'casual'? ghibli czulo by sie dziwnie slyszac to.
      A w iksie, co to za star warsy? czysty casual. Glownie na kinecta. I co to sa za dwie plamy? sorki, ale to jeden wielki FAIL.
    • wysyisback Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 15:51
      Pomijając "poprawność" zestawienia - jakie to ma znaczenie?
    • oceanic815 Re: Poprawna lista gier Ekskluzywnych 2011 15.01.11, 16:03
      Widac, że kto inny się zabierał za przerobienie tej listy.
      Tytuły dodane do listy Xboxy to albo screeny albo niewycięte loga, więc nawet nie potrafię ich rozpoznac. Koleś który to przerobił zrobił to niestarannie i zrobił syf.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka