Dodaj do ulubionych

Codename Kingdoms graficzny Killer

18.01.11, 20:10
Codename Kingdoms jest ekskluziwem Xboksowym przygotowanym przez twórców Crysisa Crytek. Otóż według twórców ta gra ma wyciągnąć 110%( O czym nie raczyła poinformowac Polygamia jakoś mnie to nie dziwi)z Konsoli MS. Link: ppe.pl/news-5212-Codename_Kingdoms_wycisnie_soki_z_X360.html
jakiś czas temu widziałem w CDA opinie jednego z redaktorów który widział jak twórcy odpalali Crysisa na X360 i mówił że ze zrobiło to na nim duże wrażenie. Jeśli Twórcy tej gry rzeczywiście są w stanie wykrzesac jeszcze więcej. Tu nasuwają się pytania: Czy szykuje się Uncharted 2/3 killer( raczej bez różnicy)? I jeszcze na ile stac obecną generację Konsol?
W każdym razie cieszy dobry Exclusive. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 20:19
      jeżeli chodzi o grafike mysle ze wszystkie exy xboxa pokaza na prawde co mozna wycisnac z tej konsoli: tj, forza 4, gearsy 3 i codename. poczekamy, zobaczymy. w kazdym badz razie 2 pierwsze pozycje maja duzo wiecej do zaoferowania niz grafika, co mnie bardzo cieszy.
      • tieu Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 20:35
        I niech wyciśnie wszystko z 360. Z całego serca im tego życzę smile.
    • pavlo3721 Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 20:55
      wiem że wielu się nie uzna z moją opinią ale sądze że w 2011 roku xbox 360 ma jakościowo/gatunkową tak mocne exy jak na ps3 w 2010 ale to moje zdanie,porównuję:
      PS3:GOD OF WAR 3 XBOX 360 :Kingdoms
      PS3:gran turismo 5(które nie będzie już exem na ps3 bo w tym roku wydają go na pc no ale zaliczam mimo że ta pozycja powinna odpaść)
      XBOX 360: FORZA 4
      Xbox360:gears of war 3
      xbox 360: gun loco
      .Moim zdaniem w tym roku ilość exów może i jest tak mała jak ilość exów na ps3 w 2010 roku ale w przypadku xboxa wszytskie te gry będą mocna grywalne i zdobędą wysokie noty wśród graczy i recenzantów.Moim zdaniem gry exclusywne na ps3 warte uwagi w 2011 roku to:Killzone 3,uncharted 3,infamous 2,motorstorm 3 no i pewnie infamous.Ten rok należy z konsol ogólnie do 3DS'a a z konsol stacjonarnych znowu do xbox 360 bo to on najlepiej się sprzeda. Dziękujebig_grin
      • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 20:59
        Właśnie też wydaje mi sie że choc tych gier nie ma za dużo to mogą byc to hity GeOW i Forza to sąpewniaki panowie z Epic i Turn10 jeszcze nie zawiedli a Codename to może byc ciekawa rzeczsmile(a ana pewno ładna)Jeszcze jakby alan Wake 2 zapowiedzieli to byłbym w siódmym niebie.
        • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:02
          remedy pracuje nad gra AAA choc nie koniecznie musi to byc alan.
          • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:05
            Obysmile Jedynka była dla mnie najlepszą gra w jaką miałem przyjemność grac
      • tytacz Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:04
        PS3:gran turismo 5(które nie będzie już exem na ps3 bo w tym roku wydają go na pc no ale zaliczam mimo że ta pozycja powinna odpaść)

WUT... Chyba Ci się coś pomyliło kolego big_grin
        • tieu Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:20
          Też mi się tak wydaje. Sony nigdy by Gran Turismo nie 'sprzedało' na Pc smile
          • tieu Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:22
            n4g.com/news/134543/gran-turismo-5-coming-to-pc

LOL
            • tytacz Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:25
              www.gry-online.pl/S013.asp?ID=56462
              Faktycznie, w pełni grywalne GT5 na PC wink.
              • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 21:33
                hah z Codename: Kingdoms do Gt5smile wrócmy do tematu
      • dante71 Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 13:14
        Gdzie wyczytales ze GT5 bedzie na PC?
        O ile mi wiadomo PG nalezy do Sony.
        Sony wpakowalo grube pieniadze w GT5 i watpie aby pozwolilo wydac ja na blaszaka smile
        Co do graficznych killerow X360 to jesli idzie o Forze to bedzie jak z poprzednia czescia :p
        X fani mowili ze pozamiata graficznie itp ale jak okazalo sie ze graficznie bedzie przecietnie to nagle zaczeli mowic ze grafa sie nie liczy tylko grywalnosc :p To samo bylo z HR po pierwszym filmiku mowili ze graficznie wycisnie wsio itd
        To samo bedzie teraz :p
        CK ma byc tak ladne jak U2? Uwierze jak zobacze :p Niestety w tym czasie ukaze sie U3 ktory znow podniesie poziom :p
        Miejmy nadzieje ze CK nie bedzie przecietna gra bo X fani chyba wtedy beda popelniac masowo samobójstwa smile
    • kemiru Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 22:03
      Od dwóch lat słyszymy te bzdury o ukrytej mocy xo i nic. Teraz na tapetę idzie "Codename Kingdoms", choć sami nie wiecie, czym jest ta gra. Życzę powodzenia.
      Ps: x360 nie ma gier big_grin
      • sirmadness Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 22:17
        To ciekawe, bo przeważnie to padały hasła o ukrytej hiper mocy ps3, a nie xboxa
      • sora_no_iro. Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 18.01.11, 22:40
        @kemiru - ważne że x-engine jest zajebistysmile
        teraz to samo, gry nikt na oczy nie widział, ale ktoś już robi zestawienie jakościowe z gow3 tongue_out No cóż, oby. Pewnie użyją cry engine 3, więc na pewno będzie ładniej od crysisa 2. Swoją drogą w wywiadach strasznie drażnią mnie te przechwalania na temat c2. Wydali grę na pc, której nie byli w stanie nawet dobrze zoptymalizować i wielcy twórcy. Prawda jest taka że c2 zostanie zeżarte przez równie multi platformowego ragea. Naprawdę powinni skupić się na tym co robią, a nie "CK będzie zajebisty, tylko dlatego że robimy zajebistego C2". Dobrze że gra nie ma być kolejną kopią gowa, przyda się coś nowego.
        • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 14:48
          @kemiru nedzna prowokacja
          Ciekawym czy to bedzie MMO czy slasher i oprzede wszystkim kiedy będzie data Premiery.
    • wysyisback Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 15:26
      pawepek napisał(a):

[...]

> Jeśli Twórcy tej gry rzeczywiście są w stanie wykrzesac jeszcze więcej. Tu nas
      > uwają się pytania: Czy szykuje się Uncharted 2/3 killer( raczej bez różnicy)? I
      > jeszcze na ile stac obecną generację Konsol?

W jaki sposób exclusive na Xboksa może być killerem exclusiva na PS3?

> W każdym razie cieszy dobry Exclusive. Co o tym myślicie?

Dlaczego exclusivy w ogóle cieszą? Nie rozumiem tego.
      • legileg Exy są najważniejsze 19.01.11, 18:22
        Ja nie rozumiem jak mogą nie cieszyć... Gdyby MS opublikował tak samo długą listę tytułów na rok 2011 co Sony to tańczyłbym z radości.

Exclusive zawsze jest dostosowany do architektury konsoli i maksymalizuje wszystkie jej zalety. Alan Wake doskonale pokazał jak engine zrobiony pod daną konsolę (nawet przez ludzi nie mających dużego doświadczenia w nexgenach) bije słynny i mocarny multiplatformowy silnik z Gears of War.

Jeśli Crytek stworzyłby silnik pod Xboxa to nie powinni mieć problemów z dogonieniem współczesnych exów Sony (jak GoW 3, Heavy Rain, Killzone 3). Jeśli jednak skorzystają z multiplatformowego Cryengine to wątpię aby dogonili nawet stareńkiego Uncharted 2. O trzeciej części, która zapewne ponownie zatrzęsie branżą nie wspominając.
        • pawepek Re: Exy są najważniejsze 19.01.11, 18:59
          Taa podpisuje się pod tym co powiedział Legileg ( Tyle że nie w grafice Gears ofWar siła)
        • wysyisback Re: Exy są najważniejsze 19.01.11, 22:16
          legileg napisał(a):

> Ja nie rozumiem jak mogą nie cieszyć... Gdyby MS opublikował tak samo długą lis
          > tę tytułów na rok 2011 co Sony to tańczyłbym z radości.

Nadal nie rozumiem.

> Exclusive zawsze jest dostosowany do architektury konsoli i maksymalizuje wszys
          > tkie jej zalety. Alan Wake doskonale pokazał jak engine zrobiony pod daną konso
          > lę (nawet przez ludzi nie mających dużego doświadczenia w nexgenach) bije słynn
          > y i mocarny multiplatformowy silnik z Gears of War.

Silnik z GoW to jest Unreal Engine 3, rzecz nienajnowsza. Nawet z ciągłymi aktualizacjami.

> Jeśli Crytek stworzyłby silnik pod Xboxa to nie powinni mieć problemów z dogoni
          > eniem współczesnych exów Sony (jak GoW 3, Heavy Rain, Killzone 3). Jeśli jednak
          > skorzystają z multiplatformowego Cryengine to wątpię aby dogonili nawet stareń
          > kiego Uncharted 2. O trzeciej części, która zapewne ponownie zatrzęsie branżą n
          > ie wspominając.

Ale czy to jest najważniejsze? Kolejny trójkąt i pilksel na teksturze? Konsekwencją tego podejścia jest przecież to, że jeśli nie chcesz kupować dwóch konsol albo konsoli do peceta, to zostajesz pozbawiony dostępu do wielu fantastycznych marek. Ja na PC mam STALKERA czy najlepiej wyglądającą wersję Dragon Age: Origins ale od Halo czy Killzone jestem de facto odcięty, co mnie mocno irytuje. Nie kupię konsoli dla dwóch czy trzech serii ale spokojnie przehandlowałbym detale z pecetowego Mass Effect czy Dead Space na możliwość pogrania np. w Resistance.

Jestem ciekaw jak będzie się prezentował Portal 2 (PC + PS3).
          • legileg Re: Exy są najważniejsze 19.01.11, 22:56
            Na obecną chwilę jeśli dysponujesz PC to wystarczy dokupić PS3, aby cieszyć się praktycznie każdym liczącym się tytułem. Na Xboxa wychodzą 2-3 tytuły rocznie, reszta to PCtowe porty, które z bliżej nie uzasadnionych powodów amerykańskie portale traktują jako exclusive Microsoftu.

Mi tam bardzo zależy na exclusive bo posiadam wszystkie konsole. Gra na wyłączność to pewnego rodzaju gwarancja jakości (crapy w tej grupie zdarzają się zdecydowanie rzadziej niż w przypadku multiplatform - praktycznie każdy ex z ostatnich 2-3 lat jest co najmniej dobry) i oraz oznaka tego, że producent sprzętu po prostu się stara. Na chwilę obecną moim zdaniem Microsoft totalnie się nie stara, więc doceniam każdy przejaw tego, że mogę nie mieć racji.
            • wysyisback Re: Exy są najważniejsze 20.01.11, 11:48
              legileg napisał(a):

> Na obecną chwilę jeśli dysponujesz PC to wystarczy dokupić PS3, aby cieszyć się
              > praktycznie każdym liczącym się tytułem. Na Xboxa wychodzą 2-3 tytuły rocznie,
              > reszta to PCtowe porty, które z bliżej nie uzasadnionych powodów amerykańskie
              > portale traktują jako exclusive Microsoftu.

Jednocześnie znowu chcą "naprawić granie na PC". Niech oni się już odczepią i zapewnią tylko narzędzia dla developerów. Albo przestaną się wygłupiać z Halo i GoW na wyłączność dla xklocka.

> Mi tam bardzo zależy na exclusive bo posiadam wszystkie konsole. Gra na wyłączn
              > ość to pewnego rodzaju gwarancja jakości (crapy w tej grupie zdarzają się zdecy
              > dowanie rzadziej niż w przypadku multiplatform - praktycznie każdy ex z ostatni
              > ch 2-3 lat jest co najmniej dobry) i oraz oznaka tego, że producent sprzętu po
              > prostu się stara. Na chwilę obecną moim zdaniem Microsoft totalnie się nie sta
              > ra, więc doceniam każdy przejaw tego, że mogę nie mieć racji.

Fair enough.
    • c00ler Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 19:36
      Tak, tak, w panice szukamy kolejnego mesjasza... wink
      • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 22:32
        posiadacze ps3 szukaja mesjasza od 2007 i nie moga go znalezc : (
        • c00ler Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 22:49
          A ty swoją głupotę usprawiedliwiasz głupotą cudzą, tak?
          • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:01
            @cOOler jak ktoś tu jest głupi to ty jako że zaczynasz po raz kolejny fanboyskie wojenki.
            • fix_poland Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:13
              @pawepek Lista ex'ów na 2011 od MS jest o wiele słabsza od tej którą pokazuje Sony . I nie wiadomo czy ten "ex" będzie na PC również smile
            • sora_no_iro. Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:29
              @pawepek - co do zaczynania kolejnych wojenek, to uważaj na to co mówisz. "Czy szykuje się Uncharted 2/3 killer( raczej bez różnicy)?" Pamiętaj że próbujesz porównywać najładniejszą grę konsolową z czymś co istnieje tylko na papierze i jarasz się tym co powiedzieli twórcy, nie mając żadnego dowodu na potwierdzenie ich słów. Czy to nie jest fanbojskie? Usłyszałeś 110% i od razu wyjazd do konkurencji. Powtarzam, raczkujący projekt, który jest w tak wczesnej fazie produkcji, że nie ma czego pokazać, wg ciebie jest killerem uncharted. Dlaczego nie porównujesz do najładniejszej gry na xboxa? Czyżby obecne 100% mocy konsoli to było za mało? Więc co zmieni dodatkowe 10%? W wywiadzie nic o grafie nie wspominali. Może moc zostanie włożona np. w obsługę kinecta, czego oczywiście ci nie życzę. Exy to dobra rzecz, skoro kupiłeś konsolę za nie małe pieniądze, chcesz na nią dostać coś wyjątkowego, co odróżni ją od konkurencji. Ale skoro już to dostajesz, to na cholerę dalej patrzysz na gry ps3? Kupiłeś nie tą konsolę?cool
              • tenma Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 14:30
                Tak trochę na luzie : Jak już zaczyna się rozmowa o procentach wykorzystanej mocy to od razu przypomina mi się sytuacja z Gran Turismo (zaczynając od jedynki)big_grin.

Co do exów - dla większości osób takich jak pawepek fascynacja exami jest formą manifestacji, że sprzęt kupiony "przeze mnie" jednak nie jest do bani, czyli mówiąc krótko broni decyzji o kupnie danej konsoli, bo niehonorowo jest przyznać się do tego, że wyrzucono w błoto ileś tam złotych. Jest to zjawisko powszechne, ba, często sam tak postępuję (z zachowaniem w granicach możliwości zdrowego rozsądku).

Wracając do Codename Kingdoms - zupełnie nie mam zielonego pojęcia czym ta gra może być. Dotychczas przedstawione materiały wydają się sugerować, że będzie slasherem.... ale Crytek? No nie wiem.

• legileg Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:29
              @pawepek - I napisał to człowiek, który w identyczny sposób (tylko w drugą stronę) zabił temat o lokalizacjach gier. Drzazgę w cudzym oku widzimy, a beli we własnym już nie?
          • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:05
            ohoh, usmiałem sie. kiepsko wychodzi Ci to prowo, zmien portal
        • legileg Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:04
          Do pokoju bez klamek nikt nie dostarczył wieści o Metal Gear Solid 4 (średnia - 94%), LittleBigPlanet (średnia - 95%), Uncharted 2 (średnia - 96%), Killzone 2 (średnia - 91%) czy God of War 3 (średnia - 92%)?
          • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:06
            wiesz, taki mw2 ma srednia 94 scianasciana
            • legileg Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:26
              Halo 3 też. I co? Będziemy się licytować na gusta? Jeżeli jakaś gra zdobywa średnią >90% to chyba jednak musi coś w sobie mieć, nawet jeżeli sami nie twierdzimy że jest tak doskonała jak twierdzą recenzenci.
          • fix_poland Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:07
            GT5 na PC buahaha ! Dobry żart ! A co do tego 110 % mocy Xbox'a to i tak grafika nie będzie jak w God of War 3 wink
        • dewon Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:08
          uuu xklocek szybko się wypalił uncertain szkoda, na ps3 u2 wyciągało podobno chyba 100 % mówili a powstają lepsze gry graficznie np k3 , u3, nie wiadomo jak tam r3 ale tez pewnie będzie ładniejszy od u2 , Versus XIII coś pięknego smile i to wszystko z możliwością 3D wiedz raczej bym nie wierzył tak na słowo o tej mocy dopuki się nie zobaczy jakiegoś materiału .... co do gt5 jest zdziwiony uncertain ale i co z tego tytuły od m$ większość leci na pc @ dobryhehe xbox 360 psuje się od 2006 roku uncertain
          • fix_poland Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:13
            @dewon U2 to niby 90 % było ale jedni mówią że 100 % tongue_out
            • dewon Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:24
              ^^ 90% spoko
          • dobrehehe Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 19.01.11, 23:24
            nie chodzilo o psucie sie, z zreszta ylod pewnie brzmi znajomo, spokojnie sony wam naprawi za 1000zlbig_grin

tradycyjnie wszystko sprowadza sie do xbox 360 vs ps3, grywalnosc i cala reszta>grafika
    • gunar Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 10:47
      No rzeczywiście odpalenie Crysisa na X360 robi wrażenie smirk
      A co do oceny przechwałek Crytek to poczekajmy do premiery Crysis 2, wtedy zobaczymy jaki to graficzny killer im wyszedł.
    • angh Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 14:48
      zobacze, potwierdze, uwierze. jak ktos chce sie brandzlowac plotkami bez pokrycia, jego broszka.
      • pawepek Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 14:51
        Heh ludzie ja się pytam: CZY MYŚLICIE że tak może byc wiec jest to czysto teoretyczna dyskusja ale wy już od razu musicie się rzucac nie możecie po prostu spokojnie podyskutowac. A teksty fanboyów że iks się spali itd to już dno i w wodorosty.
        • coletrain Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 15:05
          "CZY MYŚLICIE że tak może być"

Tak MOŻE tak być.

Ale będzie jak zwykle smile.
    • dead.space Re: Codename Kingdoms graficzny Killer 20.01.11, 15:41
      Ciekawostka: MGS1 byl na PC, wydal go MS suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka