Dodaj do ulubionych

Witam was :)

IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 17:13
Witam polygamistów. Mam do was pytanie... Jaką konsole kupić? Chodzi o Xbox 360 slim 250gb i Playstation 3 slim 320gb. Czytałem dużo tematów na ten temat i różnie piszą. Mnie to nie satysfakcjonuje bo chciałem podać też swoje powody. U mnie w mieście kumple mają same xboxy ( 10 ) a ps3 tylko 3 osoby których w ogóle nie znam, więc granie z kumplami jest dla mnie dosyć ważne. Na ps3 teraz ma być zalew gier ale nie grałem na ps3 w gry Killzone, Uncharted itp. W gry na xboxa grałem głównie na PC ( szczególnie mi się podoba Splinter Cell Conviction ( u kumpla karamy na xboxie kampanie na podzielonym ekranie i świetnie się bawimy ), Fable ( 1, tez pc ) i Gearsy ( 1, na pc u kuzyna ) )
Za xbox live bym płacił. Jestem w temacie konsol już od dawna ale u siebie miałem PC-ta i nie chce mi się go modernizować żeby jakaś gra mi poszła. Więc zostaje mi wybór konsoli. Więc proszę pomóżcie mi wybrać.
Obserwuj wątek
    • wujekstanek Re: Witam was :) 05.02.11, 17:39
      W takim wypadku brałbym Xa - 10 kumpli daje całkiem fajne środowisko i pozwala na wymianę gier. Jeśli chcesz czegoś innego niż na PC to PS3 bo ich oferta gier na wyłączność jest bardzo ciekawa. Jeśli jesteś fanem strzelanek to X - pad oraz wparcie w tytułach fps jest większe.
      • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 17:55
        Tak pad jest wygodniejszy jak na moje ręce ( te wgłębienia pod palce i kształt ) . Na ps3 to w co bym najchętniej pograł to MGS 4 świetna gierka. Fakt lubię sztrzelanki ale na ps3 są gry które mnie świerzbią tongue_out .
    • hardcoregamer Re: Witam was :) 05.02.11, 17:56
      ech trudna sprawa.confused ja na twoim miejscu jednak ze względu na kumpli wybrałbym xbox360.Jakby nie patrzeć na ixa nadchodzą nadal znakomite produkcje takie kingdoms od cryteka,geow 3,forza 4 czy gun loco.A że dopiero zaczniesz zabawę z xboxem to jeszcze cie chłopie czeka ogranie tych exów co wyszły a ich jest z kilkadziesiąt ;D ,,oczywiście też możesz wybrać PS3 ale to twoja decyzja.Jeśli chcesz poporównywać grafę w obu konsolach itp to polecam ci stronke www.lensoftruth.com i tam wybierz dział head2head a będziesz mógł se poporównywać jakość grafiki w grach obu maszyn (oglądaj w 720p bo 360p to tak wygląda słabo że szkoda gadać) a jeśli cię ciekawi ogólna sprzedaż konsol i gier to na stronce www.vgchartz.com
      • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 18:26
        Znaczy grafika i sprzedaż średnio mnie interesuje. Przeglądarka w ps3 mnie nie interesuje bo mam laptopa, ale nie pogram se na nim bo nie uciągnie tongue_out
    • sora_no_iro. Re: Witam was :) 05.02.11, 18:14
      więc czas poznać te 3 osobytongue_out Znalezienie ekipy do gry to najmniejszy problemtongue_out
      Na to pytanie jest tylko jedna słuszna odpowiedź:
      weź gry z obu konsol, usuń tytuły multiplatformowe i pomyśl w co chcesz zagraćsmile
    • s.p. Re: Witam was :) 05.02.11, 18:25
      Ja jak kupowałem pierwszą konsole najpierw sprawdziłem Exy obu konsol a potem dopiero co znajomi mają.
      Teraz mam obie konsole a i tak 90% czasu spędzam z xboxem właśnie przez znajomych
    • ringr Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 18:26
      Po pierwsze- nie patrz na żadne porównania grafiki w necie ani nie sugeruj się sprzedażą, jak poradził ten nade mną! Nie ma co ukrywać, pewnie gdyby dokładnie się przyjrzeć większości multiplatformom, na PS3 mogłyby gorzej wyglądać, ale jeżeli odpalisz je swoim domowym zaciszu, nie pomyślałbyś o tym, że gdzieś tam na innej konsoli framerate spada do 29 FPS, a nie do 28... Sprzedaż z wyborem konsoli nie ma absolutnie nic wspólnego- tendencja jest na razie bardziej korzystna dla PS3 i już niedługo obie konsoli będą na rynku w takiej samej ilości.
      Po drugie- gdyby nie koledzy, radziłbym ci wybierać PS3. Mimo wszystko multi dodaje +30 do przyjemności z gry i jeżeli wiesz, że będziecie razem grać- bierz X'a. Jeżeli będziesz żałował tytułów z PS3, mógłbyś wtedy poznać te 3 osoby i zaoferować im współpracę. big_grin
      Bo faktem jest, że na PS3 znajdziesz mnóstwo eksów, dodatkowo bardzo wysoko ocenianych. Ich różnorodność i wysoka jakość to dobry powód do kupna konsoli. Wydaje mi się, że więcej tytułów by ci brakowało, gdybyś grał na X'ie niż na PS3, ale nie mam pojęcia, w co lubisz grać.
      Podsumowanie:
      X- jeżeli będziesz z kolegami w multi i wolisz strzelanki
      PS3- jeżeli eksy od Sony cię interesują
      • fix_poland Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 18:39
        Zobacz jakie Exclusiwy bardziej cie kręcą smile .
      • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 18:39
        Tak nie patrze na grafikę i sprzedaż. Słyszałem też że xbox live jest lepszy od psn ale to też nie warte uwagi ważne że można grać online wink . Za ps3 też blu-ray ale wtedy też się dorwie rodzinka big_grin Nie grałem w gry na konsole sony, chyba tylko w MGS 1 ( mhhhh ) i nie wiem czy mi przypadną do gustu ( właśnie patrze na uncharted taka odmiana gearów ) . Strzelanki lubię np: BC 2, CoD,Halo Combat Evolved.
        • fix_poland Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 18:43
          Podam ci kilka Ex'ów od PS3 i sobie zobacz z nich rozgrywkę .
          - Gran Turismo 5
          - God of War 3
          - MGS 4
          - Killzone 2 ,3
          - Littlebigplanet 1 , 2
          - Uncharted 1 , 2
          - InFamous
          Jest tego więcej ale nie ma sensu pisać wszystkiego
          • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 18:59
            Właśnie ja pochodzę z Milicza i jest tam jeden sklep z konsolami ale dobry link: www.norbit.pl/ . Nowej dostawy jeszcze nie ma ale wiem ile konsole kosztują:
            Xbox 360 Slim 250 GB - 999 zł
            Playstation 3 320 GB - 1249 zł
            Tak samo jego się pytałem o poradę i mi powiedział że jeżeli chce tylko grać to xbox a jeżeli chce mieć centrum rozrywki nie tylko growej to ps3 i że kumple są ważni, tak mi powiedział.
          • ringr Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 19:04
            A do tego odważne projekty jak Heavy Rain (POLECAM!) i zapowiedziany The Last Guardian, legendarne jak Heavenly Sword, szalone jak Motorstorm, imprezowe Singstar i Buzz, staroszkolne Ratchet & Clank, szybkie jak Wipeout, trudne jak Demon's Souls, apokaliptyczne jak Resistance, arcade'owe jak ModNationRacers lub prześmiewcze jak 3D Dot Game Heroes.
            Naprawdę ogromnym plusem PS3 są eksy- spróbuj się rozeznać, czy ci się podobają i podobnie z iksem.
            • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 19:21
              Tylko wtedy bym zostawił kumpli a z nimi grać to jest śmiech i zabawabig_grin Martwi mnie tylko że jak grałem dzisiaj u kolegi w Splinter Cell Conviction ( gra mi się szczególnie podoba ) to często pady traciły łączność tylko że on ma chyba xboxa 2-3 lata ( jeszcze pamiętam jak u niego grałem na jedynce xboxa ( pad xboxa 1 to trochę męka ) ) i się martwię czy wszystkie pady tak tracą łączność ( baterie były nowe a kumplel grał z podłoczonym " Play & Charge Kit " taka ładowarka ) . Jak to jest z tymi padami na ps3 i xboxa 360 ?
              PS. Splinter Cell Conviction jest na ps3 ?
              • hardcoregamer Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 21:26
                nie ma na ps3
              • yupikpl Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 21:27
                Mam iksa od dawna i nie mam najmniejszych problemów z padami.

Co do grania z kumplami to sprawdź ilu z nich ma golda. Z moich znajomych większość nie ma i wspólne granie na iksie ogranicza się tylko do splita na ekranie. Nawet by zagrać w betę Crysisa 2 trzeba było grać u mnie w domu na zmiany...

Kwestia też tego czy będziesz mógł pożyczyć gry, czy kumple przypadkiem nie grają na piratach. Może się okazać, że w gry, które Ciebie najbardziej interesują i tak musisz grać z przypadkowymi osobami.

Ja np. mam problem z graniem na multi z kumplami na PS3 - oni grają tylko w BC2 i w MW2, które mnie kompletnie nie interesują. Nie jestem w stanie ich namówić na granie w Borderlands, Resistance 2, więc mimo, że mam kumpli z PS3 to i tak nie gram z nimi na multi.
                • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 21:56
                  Mmm szkoda że nie ma na ps3 sad . Golda mają wszyscy. Nikt nie gra na piratach. Do grania przez multi to im śpieszno naprawdetongue_out Ja lubię grać na split-screnie ale lepiej przez live smile
                  • fix_poland Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 22:54
                    Stawiasz na bardzo głupią rzecz . Kumple . U mnie tylko chyba 3 kumpli ma PS3 czy płacze ? Nie absolutnie ! U mnie 6 ma Xbox'a 360 kupili go ze względu że był tańszy . Co to za problem znaleźć kumpli .. Wbijasz na jakiś serwer w Killzone 3 grają Polacy masz head seta i gadasz i dodajesz do kumpli albo z Polygami zapraszasz : o . Zawsze możesz zaprosić kumpli na szaloną partyjkę LBP 2 smile . Kumpli to nie problem znaleźć nie patrz nawet na to jak ja kupowałem PS3 czyli w 2008 roku to tylko 1 mój kolega miał PS3 jakoś znalazłem kolegów na PSN wink
                    • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 05.02.11, 23:10
                      Ale dlaczego głupią ? Wolę grać z przyjaciółmi których znam a nie poznanych przez internet ( takie moje zdanie ) . Ale teraz oglądałem gry na ps3 i powiem że Uncharted to tak jakbym oglądał film tongue_out ale fajna gierka . Killzone taka średniawa ale też bym zagrał. Ogólnie nie podoba mi się God of War idę i zabijam, i tak w kółko . Ale MGS rządzi smile . A mam pytanie czy w Heavy Rain jest coś co można robić oprócz w ciskania przycisków w odpowiednim momęcie ?
                      • paulinea Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 23:24
                        Oczywiscie, wciskanie przyciskow w odpowiednim momencie to tylko element. Radze spojrzec tez na inne gry, a nie tylko kilka naj znanych tytulow, typu uncharted czy killzone.
                      • ringr Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 05.02.11, 23:26
                        A mam pytanie czy w Heavy Rain jest coś, co można robić oprócz wciskania przycisków w odpowiednim momencie?
                        W gruncie rzeczy- tak, są momenty kiedy na przykład musisz pochodzić po jakiejś miejscówce i coś znaleźć, ale czy to ważne? Trochę denerwujące jest podejście ludzi, że tak sceptycznie nastawiają się na czegoś nowego. Żaden film nie da ci takich przeżyć, jak Heavy Rain! I uwierz mi, nie będziesz ziewał, na najtrudniejszym poziomie- wciskanie przycisków w odpowiednim momencie może dać w kość. Gra na jeden lub wiele razy, ale na pewno wyjątkowa.
                        Do God of War 3 radziłbym się przekonać, jak i do całej serii zresztą. Gra jest brutalna, ale gra się bardzo dobrze, może kiedyś się przekonasz.
                        I nie zgodzę się, że wybieranie konsoli pod przyjaciół jest błędem- grać z nimi w multi i rozmawiać w wolnej chwili o wspólnych meczach i nadchodzących grach, czy może postawić na coś innego, ale (częściowo) wykluczyć się z tej grupy? Twój wybór.
                        • Gość: Oceanic815 Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.ghnet.pl 06.02.11, 00:00
                          Po przeczytaniu wszystkich postów doszedłem do wniosku, że za bardzo mu nie pomogliście. Daliście po równie dobrych argumentach dla obu konsol. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak przeważyć szalę na rzecz pstrójki ;D

Jeśli miałbym sobie po kupnie iksa pluć w brodę, że nie mam możliwości zagrania w U2 czy LBP to wybór byłby dla mnie prosty...
                        • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 06.02.11, 00:03
                          Wiecie co, tak popatrzałem na gry na ps3 i na xboxa 360, przemyślałem to i chyba wezmę tego xboxa. Grałem dosyć długo na xboxie i zdążyłem się przyzwyczaić. Tak samo gry w które grałem podobają mi się... Granie z kolegami... Lubie też strzelanki więc decyzja podjęta. Dziękuje wam za pomoc, naprawdę dzięki. wink
                          • tieu Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 06.02.11, 00:15
                            Którą konsolę nie weźmiesz będziesz w 100% zadowolony!
                            Ja wziąłem 360 z dwóch powodów:
                            a) Mam słabego kompa
                            b) Większość kumpli ma

Czasami żałuję, że nie zagram w Uncharted, Killzone itp. Ale wtedy wystarczy pomyśleć, że bez 360 nie zagrałbym w Splintera, Fable, Forze.

W Twoim przypadku 360, ze względu na kumpli. Gdyby nie oni poradziłbym Ci PS3 smile.
                          • hardcoregamer Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. 06.02.11, 10:05
                            jeśli się zdecydowałeś na ixa to zrób wątek jakie exy warto kupić na xbox360 hłehłe big_grin
                            • Gość: KeitaMilicz Re: Musisz wybrać, na czym ci zależy. IP: *.tktelekom.pl 06.02.11, 13:43
                              Jest dużo gier na xboxa ale większość wychodzi Pc i Xbox 360 a na ps3 nie ma...
                              Exy ( tylko na xboxa 360 ) :
                              Gears of War 2 , 3
                              Alan Wake
                              Halo 3, ODST, Wars, Reach, i Prawdopodobnie Halo Combat Evolved Remake
                              Forza
                              Fable 2, 3 ( o trójce to gadają że ma wyjść na pc )
                              Dead Rising 1
                              Crackdown 1, 2
                              Project Gotham Racing
                              Gry Xbox 360 i PC :
                              Left 4 Dead 1, 2
                              Mass Effect 1 ( 2 już na ps3 )
                              Splinter Cell Conviction
                              Fable 1
                              Gears of War 1

Pewnie nie napisałem wszystkiego. Jeżeli czegoś brakuje to możecie dopisać w swoim poście.
    • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.tktelekom.pl 06.02.11, 15:29
      Jeszcze można dodać Metro 2033 i Lost Odyssey.
      • hardcoregamer Re: Witam was :) 06.02.11, 15:36
        pamiętaj że nie samymi exami człowiek żyje big_grin
        • paulinea Re: Witam was :) 06.02.11, 18:48
          Dc_gt, podejmij sie i wypisz wszystkie exy na ps3 tongue_out
          • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.tktelekom.pl 06.02.11, 20:08
            Podliczyłem ceny i wychodzi mi za sprzęt 1783,90 zł :
            Microsoft Xbox 360 Slim 250 GB - 1099 zł ( podrożał ale się potarguje )
            Xbox 360 Wirerless Controller ( Czarny ) - 139 zł
            Microsoft Xbox 360 Camera " Live Vision " ( Biała ) - 99 zł
            Abonament Xbox Live 12 miesięcy - 175 zł
            Xbox Live 2100 Microsoft Points - 95 zł
            Kabel HDMI-HDMI ( 1,5 M ) - 19 zł
            Microsoft Xbox 360 " Play & Charge Kit " ( Czarny ) - 79,90 zł
            Jeszcze gry na początek:
            Battlefield Bad Company 2 PL - 99 zł
            Splinter Cell Conviction PL - 79 zł

Jak myślicie wyrzucić coś z listy co mi nie potrzebne ?
            • yupikpl Re: Witam was :) 07.02.11, 08:23
              Kamerka wydaje się niepotrzebna, zastosowanie miała tylko w kilku starszych gierkach (bez niej nie dało się jakiegoś aczika dostać).
              "Play & Charge Kit" - rzecz, która mnie najbardziej wkurza w padach od Sony to wbudowany akumulator i konieczność grania na kablu + przedłużacz (szczególnie w move to wkurza). W xboxie po prostu wymieniam akumulatorki, a zużyte idą do ładowarki. Dla mnie paluszki-akumulatorki są po prostu wygodniejsze.

Abo i msp taniej kupisz na allegro. Sam tam kupuję i ani razu nie miałem problemu.
              • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.147.198.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.02.11, 21:52
                Siemka trochę minęło od ostatniego posta. Dzisiaj z kolęgą byłem w koronie w Wrocławiu. Poszedłem do Realu i były na wystawie konsole i można było pograć ( PS 2 , PS 3 i Xbox 360 ) , no więc do filmu zostało 1,5 godz. no to wziąłem pada do ręki. Najpierw na xboxa i od razu były Gearsy. Super gierka ale potem przeszedłem do ps3 i był Uncharted 2 zacząłem i grać i normalnie pomyślałem OMG ! Suuper gierka to se pomyślałem jakie muszą być pozostałe gry wink Wiec jeszcze mam czas ale no po prostu nie mogę się zastanowić. Tak samo Sony się reklamuje w Polsce a Reklamę Microsoftu widziałem tylko Raz więc to chyba ps3 ma większą popularność w Polsce... Kolega z którym chodziłem po sklepie mówi ze mam się wreszcie zastanowić bo wybrałem ale się jeszcze zastanawiam uncertain Pytałem się jeszcze ludzi którzy też tam grali, się spytałem to każdy mówił " Bierz ps3 " itp. Uncharted stawia na taką przygodę z elementami strzelanki a Gears to chyba raczej w tylko w strzelankę. Wiec kurde już nie wiem... sciana
                • paulinea Re: Witam was :) 15.02.11, 22:10
                  Bierz ps3 smile
                • sora_no_iro. Re: Witam was :) 15.02.11, 22:17
                  hehe dobre. Dla ciebie najlepszym wyjściem będą obie konsole (zresztą dla kogo nie). Co mogę rzec, osobiście kupiłem konsolę dla exów, więc nawet się nie zastanawiałemtongue_out No ale każdy swoje chwali. Popatrz na gry które wybrałeś na start. BC2 jest multiplatformowe (brak lokalizacji na ps3 niestety), a jeśli splinter ruszyłby ci na pc, to nie są gry dla których kupuje się konsolę. Tą można kupić dla Halo, gearsów, uncharted, killzona itd smile Wydaje mi się że największy problem masz z kolegami, z którymi możnaby poszaleć online. Popatrz na to z drugiej strony. Na psnie na pewno chętnych do gry nie brakuje, a plusem posiadania innej konsoli niż znajomi jest to, że zawsze możecie pożyczyć sobie sprzęt i pograć w więcej tytułów, O! cool
                • rivriet Re: Witam was :) 15.02.11, 22:20
                  Kup obie i po problemie. Ja tak zrobiłem tongue_out
                • hardcoregamer Re: Witam was :) 15.02.11, 22:52
                  hehe chłopie ty lepiej nie graj w realach i innych pierdołach bo tam gry są pokazywane w 240p hehe big_grin no może 360p nie więcej
                  • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 12:10
                    A brak lokalizacji w BC2 utrudnia rozgrywke czy nie bardzo? Bo ja akurat głównie w multi w BC grać ( ale kampania nie zaszkodzi smile ) . Ale fakt mój kolega napala się na LBP ( bo miał na psp, sprzedał dla gier na ixa ) wiec to też nie głupi pomysł... Ale jak bym brał ps3 to jakbym zaprosił was polygamistów do gry to byście mieli chęci na np: Uncharted ? big_grin
                    • sora_no_iro. Re: Witam was :) 16.02.11, 12:19
                      to czy brak lokalizacji przeszkadza, zależy chyba od znajomości angielskiegotongue_out Co do u2, ja zawsze chętny, tylko muszę wiedzieć wcześniej, bo jak gram w co innego a przychodzi zaproszenie do u2 to raczej nie przyjmujetongue_out Najwyżej odświeżyłoby się wspólne granie z polygamistami, na uncharted ekipę dałoby się złożyć.
                      • rivriet Re: Witam was :) 16.02.11, 12:32
                        Jak chcesz grać dużo na multi to się dobrze zastanów. Mi na PS3 BARDZO przeszkadza brak czegoś na kształt Xbox Live Party i tego, że 80% posiadaczy tej konsoli nie ma headsetów. kolejne 15% (z tych pozostałych 20) ma, ale jakieś Nokiowskie i Jabry, które zbierają trzaski i czasem ciężko ich zrozumieć (o, widzę oburzenie wszystkich posiadaczy w/w headsetów, ale od razu coś dopowiem - to, że Wy dobrze słyszycie innych, nie oznacza, że inni słyszą też dobrze was). Na Xboksie jest na odwrót - 80% ludzi ma headsety, w tym 75% oryginalne. Z komunikacją jest DUŻO lepiej, aczkolwiek trzeba kupować corocznie abonament gold.
                        • sora_no_iro. Re: Witam was :) 16.02.11, 12:39
                          tylko jedno pytanie, jak to obliczyłeśtongue_out
                          • rivriet Re: Witam was :) 16.02.11, 23:31
                            Po prostu czytam takie PS3site.pl i widzę ile osób zgłaszających się do gry w jakąś sieciową grę ma headsety. A wszystko przez to, że do PS3 headset nie jest od razu dokładany i tutaj Sony zrobiło zły krok.
                    • paulinea Re: Witam was :) 16.02.11, 12:34
                      Ja chętnie pogram w LBP, jak kupisz :]
                      • Gość: KeitaMilicz Re: Witam was :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 12:45
                        A nie można podłączyć jakiś słuchawek z mikrofonem czy headseta z usb pod ps3 ? Tak samo słyszałem że na psn wywala z serwerów. Ale czytak dużo ludzi nie ma headseta na ps3 ? Coś mi się nie wydaje...
                        • sora_no_iro. Re: Witam was :) 16.02.11, 13:14
                          na usb może
                          psn bez powodu nie wywali, ma szybsze łącze od konkurencji i więcej serverów dedykowanych pomimo swojej bezpłatności
                          sam używam oryginalnego hs, nie narzekam na jakość dźwięku u znajomych, a jak ktoś chce sobie ponarzekać, to niech odpali halo z randomami i posłucha dzieciarni smile
                          • sora_no_iro. Re: Witam was :) 16.02.11, 13:15
                            na usb można*
                        • paulinea Re: Witam was :) 16.02.11, 13:22
                          Jak twoje zrodlo informacji ma internet za 10 zl to moze go wywala. Mi jakos sie to nie zdarza, a ps3 mam od 1,5 roku.
                        • hardcoregamer Generalna decyzja 16.02.11, 15:17
                          Ja proponuje ci tak:proponuje ci bundle PS3 w składzie z K3 i ciesz się życiem,a to że tak mało znajomych twoich ma ps3 to nie problem,ja łatwo (w przypadku live)łatwo znalazłem przyjaciół i fajnie się gra,to wkońcu zdecyduj,ja ostatecznie radzę ci PS3 cool
                          • oceanic815 Re: Generalna decyzja 16.02.11, 16:08
                            Koleś, pytałeś się nas o zdanie. Prawie każdy z nas doradza Ci ps3. W tym ja.
                            Po prostu nie zastanawiaj się dłużej i bierz tą ps3. Nie dośc, że gry lepsze to i wyjdzie taniej. proste
                            • Gość: KeitaMilicz Podjąłem Decyzje ! :-D IP: *.182.184.55.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.11, 17:28
                              Hmmmmmmmmmm... Dobra biore ps3 wink Przynajmniej będę mógł grać w Uncharted big_grin
                              Tak pomyślałem że jak wezmę ps3 to zamiast Splinter Cella będę miał nadal świetnego MGS'a smile I faktycznie wyjdzie taniej bo w ps3 mam blu-ray, darmowe psn, przeglądarkę ( i tak mam laptopa ) . Może jakieś gry laptop uciągnie cool Ufffffff kamień z serca spad big_grin A i muszę już se zrobić liste obowiązkowych gier. Na początek Uncharted tongue_out Decyzja zapadła !
                              PS. Już na pewno biorę ps3 big_grin
                              • paulinea Re: Podjąłem Decyzje ! :-D 16.02.11, 17:41
                                Wybrales dobra droge tongue_out Zawiadom nas, gdy juz kupisz ps3. Na poczatek moze wystarczyc Ci gra ktora dostaniesz razem z konsola, a w miedzyczasie posprawdzasz dema smile
                                • Gość: KeitaMilicz Re: Podjąłem Decyzje ! :-D IP: *.147.230.247.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 19:24
                                  A właśnie te gry w zestawach. Znacie dobre i dobrze dobrane gry w zestawach ( dysk 320gb ) ? Ja znam jeden: PS 3 Slim 320Gb + Ratchet in Clank A Crack in Time + Infamous + Uncharted 2 Among Thieves . Nie pasuje mi tutaj Ratchet in Clank zamiast niego wolałbym Killzone 2 albo Uncharted 1 . Zestaw z Move'm raczej odpada bo nie chce na razie Move'a bo se go póżniej dokupię.
                                  • Gość: KeitaMilicz Re: Podjąłem Decyzje ! :-D IP: *.tktelekom.pl 26.02.11, 17:28
                                    A jeszcze jedno pytanie. Tak patrze na wasze profile i wszędzie widzę PS 3 Fat... Czym on się różni od slimki ( oprócz wymiarów i mniejszej poborze prądu ) ??
                                    • marko1005 Re: Podjąłem Decyzje ! :-D 26.02.11, 18:32
                                      Fatki są ładniejsze big_grin , mają wyłącznik sieciowy z tyłu, są poskładane z lepszych materiałów, na wikipedii jest jakieś porównanie modeli o ile dobrze pamiętam
                                      • paulinea Re: Podjąłem Decyzje ! :-D 26.02.11, 18:42
                                        Pewnie dlatego ze kupowalismy wczesniej/uzywane. Jak chcesz nowa i wiekszy dysk, to musi byc slim
                                    • angh Re: Podjąłem Decyzje ! :-D 26.02.11, 18:44
                                      ja mam slim, fata juz nie kupisz w sklepie. Slim jest mniej energozerny, oraz jeszcze rzadziej zdarzaja sie problemy z napedem blu ray (dlatego wlasnie mam juz slima, fat pojechal na gwarancji). Dodatkowo, zastanow sie, czy warto kupowac wiekszy dysk - w ps3 wsadzisz kazdy dysk 2.5 cala, wiec za roznice w cenach miedzy 160 a 320 pewnie kupisz sobie jakis dysk 500 gb. Albo 300 gb 7200 rpm, co przyspieszy dzialanie calosci.
                                      I fajnie, ze sie zdecydowales. Ja rowniez wybralem ps3, poniewaz exy na iksa nie byly specjalnie dla mnie interesujace. A wlasnie uncharted, infamous, yakuza, lbp, valkyria chronicles... sa po prostu swietne.
                                      Co do zestawu sluchawkowego, do ps3 spokojnie podlaczysz kazda sluchawke dzialajaca na bluetooth. Nawet, jak masz cos dolozonego do telefonu, bedzie bezproblemowo dzialac.
                                      I wydaje mi sie, ze moze byc dla Ciebie dobra rzecza wykupienie psn+. Od razu bedziesz mial pare prostych gier do zabawy, jakies wieksze, i promocje na dodatki/gry. Ale to jak juz sie oswoisz z caloscia.
                                      ok, wracam do kz3wink
                                      • Gość: KeitaMilicz Re: Podjąłem Decyzje ! :-D IP: *.tktelekom.pl 27.02.11, 15:33
                                        Można dodać że ma wsteczną kompatybilność z ps2 bo slimka nie ma, a to szkoda bo bym odrobił zaległe MGS'y... Dobrze by było jakby wyszła kolekcja MGS w HD na ps3 tak jak GoW Kolekcja lub coś w tym stylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka