Gość: Amon IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.08, 21:48 Poszukuję lakiernika, który potrafi pomalować porysowany fragment karoserii samochodu bez malowania całego elementu. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ---- Re: Lakiernik samochodowy IP: *.wlb.vectranet.pl 02.07.08, 23:44 nie ma takiego !!! objechałem wwszystkich w wałbrzychu ... jak rysa płytka to można polerować ale jak jest do podkładu to tylko lakierowanie ... i to całego elemntu ! a dlaczego się nie da zamalować ryski ? ano dlatego że będzie widoczna bo nie dobierzesz tak lakieru by nie było róznicy ... może gdy było to nowe auto gdzie lakier jeszcze nie spłowiał to by się dało to zrobić ale nie w kilkuletnim samochodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lakiernik samochodowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 23:03 A co za różnica czy cały element będzie w innym odcieniu czy tylko jego fragment. Bo i tak będzie to widoczne ZAWSZE. Chyba tylko taka że za mało taki pazerny lakiernik będzie musiał zawołać od klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- Re: Lakiernik samochodowy IP: *.wlb.vectranet.pl 04.07.08, 10:19 racja , najlepiej by było malować przynajmniej cały bok jeżeli np na drzwiach masz rysę :P ale kogo na to stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lakiernik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 10:44 Może ktoś mi polecić solidnego fachowca, który usunie ogniska rdzy i polakieruje mały element. Dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ---- Re: Lakiernik samochodowy IP: *.wlb.vectranet.pl 04.07.08, 12:02 podobno ten na poniatowie jest dobry . ja z doswiadczenia zdecydowanie odradzam "lakiernika" z długiej 105 za byłym marketem grosz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lakiernik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 12:59 A w którym miejscu na Poniatowie jest ten lakiernik? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crazy_Cat Re: Lakiernik samochodowy IP: *.chello.pl 13.10.08, 00:48 Ja natomiast nie polecam warsztatu Pana Lachowicza. Zostawiłem auto do usunięcia ognisk korozji i zabezpieczenia przed powstawaniem nowych. Nie dość, że przez tydzień czasu nie usunęli najważniejszego miejsca gdzie powstawała rdza (na ich prośbę opisałem te miejsca na kartce papieru), to próba usunięcia w mojej obecności wyglądała tak, że Pan lakiernik wziął papier ścierny, przejechał dwa razy po "parchlu", po czym na pozostałą rdzę zaczął kłaść pędzelkiem lakier. Żenada. Mam tylko nadzieję, że w innych miejscach trochę bardziej się przyłożył. :# No a zaprawki, które porobił na odpryskach na całej karoserii, to poprostu tragedia. Pięcioletnie dziecko zrobiłoby to ładniej. W efekcie wszystko musiałem poprawiać sam, za pomocą papieru ściernego i pasty lekkościernej. :# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Lakiernik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 12:18 Polecam Adama Pałasza na Wesołej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuracjuszka Re: Lakiernik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 15:23 Ja polecam lakiernika z Orkana, duży zakład po prawej. Szybcy solidni i tańsi od tych których wcześniej szukałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: Lakiernik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 20:13 ja nie polecam salonu Opla w świdnicy, po 2 miesiacach lakier na malownym elemencie zrobił sie matowy, jakby porysowany Odpowiedz Link Zgłoś