golan
11.02.11, 12:44
Witam wszystkich serdecznie,
Wczoraj zassałem demko, które pojawiło się na PS+ i powiem Wam, że jestem naprawde oczarowany.
Dla KZ2 kupiłem konsolę i mogę teraz szczerze powiedzieć, że gra mnie lekko zawiodła (co nie znaczy, ze nie bawilem sie przy niej przednio). Wczoraj odpaliłem demko 3 części i wygląda na to, że zostało w nim wszystko dopracowane na tyle, by szczerze polecić tytuł każdemu.
Przede wszystkim urzekło mnie sterowanie na PS Move. Po kilku kalibracjach w ustawieniach bawiłem się grą jak małe dziecko! Heady wypłacałem bezproblemowo, problem jest jedynie przy szybkim obracaniu się i ogarnianiu sytuacji wokół siebie na bliskim dystansie. No, ale moze to przez dlugie ślęczenie w multi Black Ops na PC. Niemniej jednak PS Move sprawuje się wyśmienicie i nie sądziłem, że można na tym zrobić dobrego FPS, w którym komfort jest jeszcze wiekszy niz na padzie.
Mam wrazenie, ze sama gra i opowiesc zyska dzieki ciekawszemu przedstawieniu postaci. W poprzedniej czesci wszystko to bylo jakies nijakie, a tutaj w samym demie widac iż autorzy postanowili rozwinac dialogi, one-linery i ogolnie kontakt z bohaterami jest wiekszy niz poprzednio.
Ciesza takie typowe poprawki jak lepsze sterowanie, wieksze zróżnicowanie a także więcej cut-scenek (kto tego nie lubi?). Tak więc ja czekam i juz teraz moge powiedziec, ze zdecydowana wiekszosc bedzie zadowolona.
Multi ogralem wczesniej jak zapewne kazdy, jest tak samo dobre ale to temat na inna chwile.
A wy jakie macie wrazenia?