Dodaj do ulubionych

Gry, które zapadły Wam w pamięć.

05.03.11, 21:55
Witam chciałbym abyście napisali jakie gry najlepiej wspominacie. Wiadomo są tytuły,które po skończeniu lądują na półkę i się o nich zapomina,ale są i takie na które się spojrzy to od razu wracają wspomnienia z ich przechodzenia.Gry, które najbardziej wspominam to Star Wars Knight of the Old Republic oraz Mass effect. Zawsze jak spojrzę na te gry to mam myślach te godziny,które spędziłem przed komputerem, aby tylko zobaczyć jak dalej potoczy się historia. A jakie są wasze tytuły?
Obserwuj wątek
    • marko1005 Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 05.03.11, 22:24
      Stalker Cień Czarnobyla, wciągnął mnie bardzo specyficzny klimat. MediEvil z PSX'a i Assassins Creed II
      • fix_poland Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 05.03.11, 22:50
        Hmm.. było wiele takich gier ale postaram się wybrać głównie są to starsze tytuły :
        - Grand Theft Auto III
        - Grand Theft Auto Vice CIty
        - Grand Theft Auto San Andreas
        - Spyro Year of the Dragon chyba najbardziej pamiętna gra z PSX'a niech wyjdzie Remake na PS3 smile
        - Tekken 3
        - Tekken 5
        - Half LIfe
        - Half Life 2
        - Team Fortress 2
        - Counter Strike 1.6 i Source
        - F.E.A.R
        - Return to the castle Wolfenstein (pewnie źle napisałem tongue_out)
        - Starcraft
        - Heroes III Might and Magic
        - PES 2005
        No i to chyba tyle pewnie jeszcze by się tego troszkę znalazło cool
        • seerax Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 05.03.11, 23:44
          jeżeli miałbym wymienić takie szczególne to zdecydowanie
          Return to Castle Wolfenstein (tak jak poprzednik, wreszcie ktoś oprócz mnie wymienia tą gre big_grin)
          Max Payne obie części.
          Medal of Honor tylko nie pamietam ktora czesc... ale jedna z pierwszych big_grin
          Unreal Tournament tylko kampania również nie pamietam ktora to byla czesc ale pamietam ze dosyć przeżywałem fabułe haha big_grin

z takich bardziej współczesnych nie będę wymieniać big_grin
          • seerax Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 05.03.11, 23:45
            zapomniał bym o star wars jedi knight jedi academy i raymanie big_grin
    • toms1 Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 05.03.11, 23:55
      ha ... u mnie takimi grami które zapadły mi w pamięć napewno są obie części Medal of Honor na PSX , to było Coś , sam nie wiem ile razy przeszedłem te gry swego czasu , a na dzień dzisiejszy to chyba Uncharted 1 i 2 ( pomysł , scenariusz , grafika , grywalność - ta gra potrafi wciagnąć )
    • donkulfon Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 00:10
      Nigdy nie zapomnę GEX, moja pierwsza gra nie pieca. A poza tym Driver 1, pierwsza gra na PS1 - dobrze ją zapamiętam bo chociaż miałem dużo gier pod ręką to zawsze w nią grałem z kumplami na dwa pady. Jedna osoba była "glinką" a druga "konfidentem", piękne czasy, nie liczyła się grafika, fabuła ani pucharki, graliśmy dla czystej przyjemności.
    • masterofblaster Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 00:34
      PlayStation
      Metal Slug, Dino Crisis, Silent Hill 1, Populus, MediEvil, Crashe, Spyro i inne stwory z tamtego okresu wink
      Nina 64
      Turok Dinosaur Hunter oraz Mario 64
      PC
      Half Life
      GTA (od 2 do SA)
      Pierwsze Fable
      Gothic 1-2
      X360
      Tu chyba Forza 2 ( najwięcej zabawy miałem)
      PS3
      Uncharted 1-2, Heavy Rain.

I oczywiście Contra oraz Prince Of Persia wink
      • masterofblaster Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 00:37
        Oczywiście zapomniałem o Hitmanach (oprócz 3 części) oraz Max Payne 1-2 ;P
      • billyg Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 15:16
        Siemanko dobra lista ale czlowieku RESIDENT EVIL 1 bije wszystkie gry z twojej listy , nie wiem moze nie grales ale pamietamn na gieldach co sie dzialo jak wyszedl smile do twojej listy z psx dozucilbym parasite eve , tomb raidera 1 , finala 7 no i oczywiscie gran turismo aa i colina 2, iss pro ;-] to byl szok kiedys.
    • igimat Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 00:41
      a ciągle mam w pamięci gry takie jak suppaplex (chyba pierwsza w jaką grałem na pc), Dungeon Keeper, który jest niepobity do dzisiaj jeśli chodzi o grę wszechczasów, Septerra Core, Baldur's Gate 2, Planescape Torment oraz Gothic. Nie chce wymieniać nowszych, bo to już by sie długaśna lista zrobiła
      • vaderpl Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 00:48
        Większość które mi zapadły to te które zrobiły na mnie wrażenie.Czyli lata gry byłem pacholęciem smile Od Pong tv,C64,Amiga,IBM smile Lista na 100 postów wink
    • franki Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 01:16
      - Saga Baldur's Gate (pierwsza gra, którą przeszedłem od deski do deski i zrobiłem wszystko co się dało)
      - pierwsza Cywilizacja (grałem w to jak miałem 8 lat)
      - The Longest Journey (za wspaniałą fabułę i b.dobry dubbing)
      - Atlantis: The Lost Tales (za motyw przewodni)
      • cichoociemny Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 01:50
        Moje gry które pamiętać zawszę będę to zaczynając od tego co pamiętam a okres ten sięga ponad 25 lat...
        Grajbuba:
        -Gorf: upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/59/Gorfmission3.png
        -Pinbale wszelkiej maści,te jednopoziomowe jak i te dwu...(nazw już nie pamiętam....)
        C-64(nie mydelnica,ta nowsza)upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/C64C.jpg
        -Montezuma'sRevenge: www.dailymotion.pl/video/x9pkqc_c64-montezumas-revenge-hq_videogames
        -Rysiek niebezpieczny wink: t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTf0jvj4KjCkqSRnEsUMdiL7KaTUTCC0uhQKabZAWhMWInWExe4Fw
        Atari XE
        -Seksmisja: www.youtube.com/watch?v=cYncPk3hjC4
        Amiga 600:
        -Dangeon Master: pobierz.pl/data/gallery/903881310.png
        -Black Krypt: www.youtube.com/watch?v=oZhPvgFNfvE
        -Dune :www.gameandplayer.net/images/inset/inset3_09_0306_dune.jpg
        -Dune 2000 pierwszy RTS(dla mnie) :justpic.net/pic/dune2000.jpg
        -i kilkadziesiąt innych...CDN...

• cichoociemny Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 02:15
          CDNastąpił...
          Retro:
          Atari:
          -automat perkusyjny: www.atarimania.com/utility-atari-400-800-xl-xe-automat-perkusyjny_13048.html Nic lepszego nie znalazłem ale to ONwink
          -River Raid: www.riverraid.org/classic_riverraid_download/downloadandplayriverraid.php
          Amiga 600:
          -Beneath A Steel Sky: www.youtube.com/watch?v=scFkCiwivHo
          IBM PC:
          -Przez kilka lat wkładałem kasę w sprzecior którego nie zdążyłem jeszcze spłacić...
          Pamiętam dzień w którym przeczytałem w "Secret Service"o wybryku Sony,zamarzyłem i po trzech miesiącach byłem drugim właścicielem PSX-a w Toruniu.
          Był rok 95 lub 96 przy moich ówczesnych "dochodach" na poziomie ok.450zł zakupiłem Psx-a za jedyne 1500+200 memorka...I o dziwo znalazły się osoby które chciały mnie wydziedziczyć wink Więc nie zastanawiając się wiele dorzuciłem sobie jedną gierę"CRAZY IVAN" :INTRO:www.dailymotion.pl/video/x7gq0n_krazy-ivan-intro_videogames
          I Rozgrywka: www.youtube.com/watch?v=-yCZVX6aRqc suspicious
          • cichoociemny Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 02:17
            Ja mogę tak dalej...
            Tylko aby czy potrzeba tego?
    • q34 Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 02:10
      Będą to pierwsze dwa fallouty. Klimat świata wykreowanego w tych grach wciągnął mnie na dłuuuugi czas. do teraz mam je na dysku i od czasu do czasu powracam do nich. Nastepnie Star Wars Republic Commando i Call of Duty 4 Modern Warfare za to iż wczułem się w grane postacie do tego stopnia że poczułem żal i smutek po stracie "brata" clona w pierwszej wymienionej i towarzyszy broni w drugiej.
    • werty101 Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 03:05
      Grą która najbardziej zapadła mi w pamięć jest oczywiście Metal Gear Solid.
    • gralej Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 08:38
      Mi szczególnie dead space big_grin
    • czerwony Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 09:16
      Amiga: Prehistoryk

Jakaś ruska konsolka: Duck Hunt, Mario

Playstation(1): Pierwszy MoH, Crash Bandicoot(wszystkie części na ps1), Armageddon, Worms Armageddon, Dragon Valor, Spyro, Resident Evil, Tekken, MediEvil, Harry Potter i kamień filizoficzny.

Playstation(2): God of War(tylko pierwsza część u kuzynki, przechodzę teraz trylogię)

PC: Gothic 1-2, MoH Allied Assault, Dungeon Keeper, Half Life 1-2, Mafia 1, Diablo 1-2 + LoD, TES3:Morrowind, GTA Vice City, Fallout 1-2, Fable, Deus Ex(1)

Jak tak zacząłem myśleć które gry tak najmocniej zapadł mi w pamieć to jednak się troszkę tego uzbierało, ale cóż poradzić wink
    • outcry Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 09:18
      Gra, która zapadła mi w pamięć to bez wątpienia pierwsza część Gothic. Możecie się śmiać, ale jak pierwszy raz zagrałem w tę grę, to mnie wmurowało w fotel. Nigdy przedtem nie widziałem tak rozbudowanego świata, możliwości wyborów, a także polskich głosów w grze (moja pierwsza gra na PC), bo wcześniej miałem tylko PSX i PS2.
      Jest jeszcze Tomb Raider, moja pierwsza gra trójwymiarowa big_grin Emocje, wrażenia, odczucia związane z TR pamiętam jakby to było wczoraj smile
    • damianuss Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 09:34
      Mógłbym wymieniać do wieczora, ale ostatecznie wybiorę tylko jeden tytuł, który naprawdę zapadł mi w pamięć i którego to wspominam do dzisiaj z chęcią ponownego jego przejścia. "Final Fantasy VII".
    • ambr0ktn Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 09:34
      PSX: MGS, Resident Evil 1 -4, Spyro, Croc 1&2, Crash, Tony Hawk's Pro Skater 2, Tekken 3
      PS2: MGS 2 i 3, Tekken 5, Def Jam Fight For NY, Soul Calibur III, Splinter Cell Double Agent, GoW 1&2
      PS3: MGS 4, Uncharted 1 & 2, RDR, GoW III, Heavy Rain, GTA IV
      PC: Return to castle Wolfenstein i Wolfenstein 3d, Wiedźmin, Neverwinter Nights, Max Payne 1&2, Baldur's Gate, Splinter Cell 1-3 & Conviction
      • imms Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 09:57
        ciężko wybrać ale kilka na szybko można wypisać

Starcraft , Diablo , Company of Heroes , Medal of Honor Allied Assault , Seria Splinter Cell (prawie cała) ,serce Mafia , Seria GTA , Uncharted 2

no i masa gierek starszych smile z pegazusa big_grin amigi psx ps2........... smile
    • xsomx Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 10:17
      Najbardziej zapadła mi w pamięć i najbardziej mi się podobała fabuła w serii Assassin's Creed. Zapamiętałem również bardzo dobrze wszystkie części GTA, Gothic'a, Mass Effect'a oraz Battlefield. Wszystkie te gry powodowały świetne uczucie kiedy grało się w nie po raz pierwszy.
    • herbaciak Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 10:32
      Oprócz oczywistości typu FF VI, VII, pierwsza Mafia, Planescpae Torment to... Outcast - www.youtube.com/watch?v=dW6OuIWD2Ag . Absolutnie genialna gra, zapomniana, niedoceniona a zwyczajnie fenomenalna. Od pierwszych chwil wiedziałem, ze obcuje z czymś fantastycznym. Przepiękna grafika, ciekawa fabuła i postaci, ogrom świata (jak i samej gry, tona godzin do przegrania), niesamowita ilość questów, które robiło się dla samej zabawy. I oczywiście muzyka. Porażająca swoją potęgą, pięknem, artyzmem najwyższej próby. Zapomniane arcydzieło, które niestety nienajlepiej zniosło próbę czasu (maksymalna rozdzielczość 512:384).
    • kalafiori Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 11:18
      Na pewno te z którymi zaczynałem swoją przygodę z grami, czyli baardzo dużo tytułów z C64 ,np. Giana Sisters, Rick Dangerous, Montezuma's Revenge, Zorro,Fist 2 ,Robocop, Usagi Yojimbo, Cauldron, Barbarian,Flimbo's Quest,Bubble Bobble, Who Dares Wins,Nemesis Warlock, do dziś te i wiele innych sobie na emulach odpalam smile

z Amigi też nie sposób wymienić wszystkich które zapadły mi w pamięć więc też kilka gier do których często powracam - Moonstone, Franko, Baby Yo, Chuck Rock 2,Another World ,Superfrog, Trolls,Prehistorik,Walker,Arabian Nights, Soccer Kid

z PC miło wspominam baardzo wiele godzin spędzonych z Blood, Hi-Octane, Crusader:No Remorse i Duke Nukem 3d

CD 32 - Oskar, Gloom, Diggers

PSX - Soul Blade, Tekken 2, Crash (części),Metal Gear Solid, Resident Evil 2

Dreamcast - Jet Set Radio, Soul Calibur, Sword of Berserk

PS2 - MGS3 Snake Eater
    • dlugigl Gry, która zapadły wam w pamięć 06.03.11, 11:24
      Crash 3, Crash Team Racing, Spyro, Metal Slug, Hercules big_grin, Tekken 3, Twisted Metal, Vigilante 8 (zaje**sta gra to była wink), Driver 1.

Psychonauts, Second Sight, God of War x2, seria Ratchetów, SSX (szkoda, że następna część będzie jakaś... inna), seria Splinter Cell (ale tylko multiplayer, Spies vs Mercs), Fahrenheit, Halo 1, Dead Or Alive 3.

Uncharted 2, God Of War 3, Bioshock 1.

Pewnie by się znalazło dużo więcej wink.
    • bloodi1988 Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 11:30
      Z gier konsolowych (Psx) miło wspominam gry: Spyro the dragon, MediEvil 1 i 2, Tomb Raider 3 i 4, Resident Evil 3, Silent Hill, Tekken 3 i Tomba (Tombi...?). Jeśli chodzi o porządny remake albo kontynuację to czekam na nową odsłonę MediEvil smile Z gier na PC bardzo przypadła mi do gustu gra American McGee's Alice, Thief 2, Giants: Citizen Kabuto big_grin Potem był Heroes III, Return To Castle Wolfenstein z Medal Of Honor: Allied Assault, Call Of Duty i BloodRayne. To są gry, które zapadły mi głęboko w pamięci. Pozdrawiam! big_grin
    • syc82pl Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 11:52
      Kilka gier w pamięci zapadło, BG, Kotory, Fallouty (bez 3smile ale szczególnie miło wspominam Age of Empire 2, Dungeon Keeper 2, syndicate i panzer generala.. Oj tak do tych gier z przyjemnością wracałem po latach
    • eliot_ness Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 11:55
      atari: river raid - gra legenda
      amiga: settlers, cannon fodder i theme park
      PC: doom, diablo, comand & conquer, GTA, oblivion i starcraft
      PSX: Tekken 2 i 3, Resident Evil
      PS2: GTA 3
      PS3 - tu jeszcze trzeba zaczekać smile
    • pimpnino Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 12:03
      Amiga:
      -Lazarus
      -North & South
      -Cannon Fodder
      PC:
      -Baldur`s Gate 2
      -Shogun
      -Wiedźmin
      -Mass Effect, tylko 1
      X360:
      -GeoW 1 i 2
      -Fable 2
      -Halo:Reach
      -Alan Wake
    • hiperadi Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 12:16
      Hej, tyle wpisów, a jeszcze nikt nie wymienił Shadow of the Colossus, ICO. Dla mnie są to gry, które do dziś śnią mi się po nocach. Jedyne gry, które kupie jako odświeżone wersje na PS3. Ba, nie tylko kupie ja będę stał pod sklepem i czekał na dostawę w dniu premiery aby wrócić prędko do domu i poczuć tą magię na nowo, a dzień wcześniej wywiozę żonę i córę do rodziców abyśmy mogli zostać tylko sami, ja, on i koń (jakkolwiek by to nie brzmiało) smile
    • lubiemajonez :) 06.03.11, 13:02
      - pierwszy MGS !!
      - MediEvil
      - Gran Turismo II
      - Crash Bandicoot 3
      - NFS od Porshe do most wanted (to była świetna seria... Moja ulubiona swojego czasu)
      - GTA San Andreas
      - Mass Effect 2 (zapadł jako największe rozczarowanie)
      - Uncharted 2
      - Dragon Age
      - TDU
      - Killzone 3
      - Resistance 2 (naprawdę świetnie grało mi się w ten tytuł, uwielbiam go!)
      - GOW 3
      - Nieśmiertelny Mario smile
    • sekow Re: Gry, które zapadły Wam w pamięć. 06.03.11, 13:05
      Na PC:
      Indiana Jones and the Fate of Atlantis (pierwsza gra z nieliniowa fabuła)
      Prehistoryk
      Atlantis: The lost Tales (ach ta muzyka....)
      Ksiaże i tchórz
      Broken Sword 1-2
      Wiedźmin

Na PS3:
      Uncharted 1-2
      Heavy Rain
      trzlogia God of War

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka