14.03.11, 23:05
Mowi się, Prosi się a w y macie wszystko w dupie. Ile razy trzeba prosić żebyśćie coś zrobili z tymi multikontami?
polygamia.pl/Polygamia/1,107165,9249218,Rozgrywka_w_Gears_of_War_3.html
Obserwuj wątek
    • rivriet Re: Żal.pl 15.03.11, 02:42
      Polygamia ma ograniczoną funkcjonalność przez z góry narzucony CMS od Agory. Zapewne CMS nie posiada logów z tego kto minusował/plusował i dlatego trudno namierzyć multikonta.
      • radek.zaleski Re: Żal.pl 15.03.11, 09:55
        nie ma żadnych multikont, to fanboje się leją. zawsze przy określonych typach notek. nie dajmy się zwariować budując teorie spiskowe...
        • rivriet Re: Żal.pl 16.03.11, 01:41
          Radku, co ty za głupoty wygadujesz? Nie ma multikont?

polygamia.pl/Polygamia/1,107162,9256188,Kup_zloty_abonament_Xbox_Live_o_polowe_taniej.html
          Zobacz mój ostatni komentarz. Napisany o 1:00. Wtedy minusów nie było żadnych, żadnego masowego odstrzału w komentarzach. 40 minut później praktycznie wszystkie komentarze ukryte bo dostały po 30 minusów. Według Ciebie nagle o 1:30 fanboje się zgadali na zminusowanie wszystkich komentarzy w tej samej chwili? News leżał spokojnie CAŁY dzień, a nagle o 1:30 w PÓŁ GODZINY komentarze zostały zaminusowane. Według Ciebie to przypadek?
          • radek.zaleski Re: Żal.pl 16.03.11, 08:50
            1. ton dyskusji nie jest zbyt merytorczny
            2. faktycznie, minusów jest dużo
            3. ale jest dużo plusów - niektóre wypowiedzi oceniane są ponad 30 razy.Twoja została ukryta, ale wypowiedzi innych zostały wypromowane
            4. sytuacje takie zdarzają się sporadycznie (widziałem dokładnie 3 takie sytuacje). ale rozważę ingerencję
            • rivriet Re: Żal.pl 16.03.11, 11:44
              "ale jest dużo plusów - niektóre wypowiedzi oceniane są ponad 30 razy.Twoja została ukryta, ale wypowiedzi innych zostały wypromowane" - Tak, a wiesz dlaczego? Dlatego, że za dnia dostali ponad 10-15 plusów.
            • ff_fan Re: Żal.pl 16.03.11, 12:30
              "ale rozważę ingerencję"
              No dziekujemy Ci bardzo...paranoja, takie rzeczy tylko w polsce. Poza tym podajecie sprzeczne fakty
              • radek.zaleski Re: Żal.pl 16.03.11, 13:57
                sprzeczne fakty?
                • ff_fan Re: Żal.pl 16.03.11, 14:27
                  Kilka postow wzwyz piszesz aby nie doszukiwac sie teori spiskowych i zjawisko multikont tutaj nie istnieje za to kilka postow ponizej reven potwierdza przypuszczenia hikil'a. Ogolnie wali mnie to ze ktos ma wiele kont i minusuje wszystkich, to tylko dowodzi ze ktos nie ma zycia i to jego najciekawsze zajecie. Nie zrozum mnie zle polygamia to naprawde spoko stronka ktora odwiedzam kilka razy dziennie ale wasze podejscie do pewnych rzeczy wola o pomste do nieba
                  • radek.zaleski Re: Żal.pl 16.03.11, 15:22
                    Reven zbanował osobę, która łamała regulamin. To inna sprawa.

Nasze podejście jest ostrożne. Rozumiemy żal, że ktoś kogoś minuje, nie oznacza to jednak, że jest to jakiś strukturalny problem dla całego serwisu. Dokładnie obserwujemy i widzimy, że sytuacje, w których zdarza się masa pozytywnych lub negatywnych ocen komentarzy są bardzo rzadkie. Na dodatek zawsze połączone z "wojną fanbojów" (która zaraz powstrzymujemy banami i moderacją).

Uważam, że dziwne byłoby zmieniać zasady serwisu, które spełniają swoją funkcję i działają dobrze w 95% przypadków dla ogromnej większości userów tylko dlatego, że raz na jakiś czas grupa idiotów bije się po głowach. Podobne sytuacje mają miejsce na dużo większych serwisach niż Polygamia (Facebook, YouTube) i tam też "pęd do zmian" jest ostrożny.

• ff_fan Re: Żal.pl 16.03.11, 15:56
                      Piszac o waszym podejsciu nie mialem na mysli "tylko" problemu opisanego w tym watku ale nie chce mi sie o tym rozpisywac bo tak samo jak wczesniej niczego to nie zmieni.

>Uważam, że dziwne byłoby zmieniać zasady serwisu, które spełniają swoją funkcję
                      > i działają dobrze w 95% przypadków

No wlasnie 95% to prawie 100% tylko ze to "prawie" robi roznice. Zidentyfikowales problem, w przeciwnym razie pisalbys ze zasady sprawdzaja sie w kazdej sytuacji to dlaczego nie masz zamiaru tego naprawic?
                      • radek.zaleski Re: Żal.pl 16.03.11, 16:33
                        "naprawieniem" jest eliminowanie osobników, którym za bardzo się nudzi po szkole. to właśnie robimy.

nie jest "naprawieniem" zmiana mechanizmu, który działa dobrze, a jest wypaczany przez grupkę ludzi złej woli. to, że ktoś nie kasuje biletów nie znaczy, że kasowniki źle działają.
                        • ff_fan Re: Żal.pl 16.03.11, 18:34
                          > "naprawieniem" jest eliminowanie osobników, którym za bardzo się nudzi po szkol
                          > e. to właśnie robimy.

I nie szlo tak od razu zamiast tego:

>nie ma żadnych multikont, to fanboje się leją. zawsze przy określonych typach notek. nie dajmy się zwariować budując teorie spiskowe...
    • eliot_ness Re: Żal.pl 15.03.11, 08:49
      Dodam tylko, że to sprawka eliocika polygamia.pl/Polygamia/u,eliocik.html znanego wcześniej jako: borat, maupa, donniedarko itp itd. Gość miał tu już z milion kont sciana Znany jest z komentarzy wprost z rynsztoka, reprezentujących poziom absolutnego dna społecznego. Śmiem twierdzić, że ma 13 lat i problem z hormonami albo pochodzi z ultra patologicznej rodziny. Musicie coś zrobić z nim i z jego kontami - klonami. Pozdro.
    • angh Re: Żal.pl 15.03.11, 12:22
      jak widze kogos, kto pisze 'zal.pl', to od razu zastanawiam sie, czy nie powinno sie zakazac uzywania komputerow dzieciom do lat 12...
    • eliot_ness Re: Żal.pl 15.03.11, 22:36
      następne konto multitrola o którym wspomniałem wyżej: polygamia.pl/Polygamia/u,downy.z.was.html sciana
      • reven Re: Żal.pl 15.03.11, 22:53
        Kolega już został zbanowany smile Spokojnie, staramy się walczyć.
        • eliot_ness Re: Żal.pl 16.03.11, 00:49
          thx
    • pimpnino Re: Żal.pl 16.03.11, 12:29
      Ja nie wiem po co te łapki w górę i w dół. Na innych portalach tego nie ma i mam wrażenie, że poziom dyskusji jest wyższy. Często widać wpisy typu "ja wole to, ale szanuje kogoś kto lubi co innego(mowa o platformach)" tutaj to nikomu nie przechodzi przez palce. Być może wpływ na to ma również szersza tematyka portalu, traktująca również o grach PC. Tutaj zazwyczaj tworzą się 2 zwalczające się obozy. Gdyby więcej pisano o exach(smile) i zaletach PC to walka na 2 fronty nie miałaby sensu, mniejsza polaryzacja, może byłoby ciekawej.
    • swenor Re: Żal.pl 16.03.11, 21:10
      wywalcie w cholere + i - dla komentarzy i po zawodach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka