Dodaj do ulubionych

ready to die? die2nite megakoalicja 2.0

28.03.11, 00:31
nowa megakoalicja, nowy temat, trochę nowych ludzi. poprzednia druga edycja nie całkiem wypaliła, a chętni ciągle są, więc odświeżam temat. planujemy rozpocząć grę w drugiej połowie tego tygodnia. Idealnie byłoby znaleźć 40 ludzi którzy chcą grać. Celujemy w 25+ dni.

w tej chwili mamy 14 osób w 3 koalicjach:
K-1:
shatter, Afek, ratmanii, podplemnik
K-2 (mają hero):
Scorpion (mój znajomy z d2n, chyba z Kanady) i jego 4 kumpli
K-2 (mają hero):
5 kumpli Scorpiona

robimy wjazd do distant town, prawdopodobnie krótko po północy. wpisujcie swoje chętne koalicje. idealnie byłoby, gdybyście mieli hero.

Dla przypomnienia dodam, że przesławny The Entombed Hill z naszej pierwszej megakoalicji stał 24 dni i ciągle jest w top25 smile
Obserwuj wątek
    • laney Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 11:50
      Nie lepiej poczekać do startu sezonu 2? To już za 3 tygodnie.
      • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 13:08
        a nie lepiej zagrać teraz i zrobic kolejną edycję na drugi sezon? smile

2 sezon dużo pozmienia. czy warto na niego czekać?

SPOILER - WARNING

na pewno dojdzie nowa profesja dla hero oraz będą sporo większe mapy. dadzą też możliwość nie wracania na noc do miasta i zwiedzania wastelands samotnie. być może pojawi się też wariant gry jako zombie, dowolnie lub z przymusu (!) (za zjedzenie kogoś dostaje się hero-days)

SPOILER - END

jeśli komuś strasznie zależy na pozycji w rankingu to i tak będziemy uwzględnieni w topliście (die2nite.hoah.org/town). a na te top15 w zakładce season 1 machnąłbym ręką wink. po pojawieniu się sezonu 2 i tak mało kto tam będzie zaglądać. chyba, że będzie można wybrać rodzaj miasta, w co szczerze wątpię.
        • sywyynelle Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 13:22
          Zapomniałeś o jednym - miasta, które się skończą po rozpoczęciu 2 sezonu zostaną wliczone do rankingu na 2 sezon wink So gl, hf. Moja metakoalicja jak na razie osiągnęła coś koło 17 miejsca. Strange community of crows. Ah, no i 3 miejsce - Throbbing roads of decomposition - mamy z całkiem ładnym wynikiem 1000 SP, przebijając Odd Park o 1 SP ^^

Zanosi się, że spadniemy jeszcze o co najmniej jedną pozycję, widząc co wyprawia "The contaminated graveyard". Cóż, tak to jest próbować uderzać w topkę mając mniej niż 25% hero. ^^"

Powodzenia w próbach przebicia. smile
          • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 14:09
            sywyynelle, nieźle - gratulacje pobicia OddParku. Graveyard już pobił Coast of Autumn, dziś pewnie padnie i wyląduje na 1 miejscu.

a nie chcesz dołączyć do nas? potrzebujemy ludzi, bo teraz Distant Towns są dostępne dla każdego.
    • harrykot Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 13:40
      Moja koalicja cała wyraża chęć, więc:
      harrykot, nemhauser, wally, messerpl, bigabom

Wykupię hero w dzień startu koalicji, więc raczej nie będzie problemu z wbiciem.
    • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 14:11
      K-1: (jest hero)
      shatter, Afek, ratmanii, podplemnik, (...)
      K-2: (jest hero)
      K-3: (jest hero)
      5 kumpli Scorpiona
      K-4: (jest hero)

total: 19 (at least 4 hero, szwagier)
      • chorel Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 21:37
        K-1: (jest hero)
        shatter, Afek, ratmanii, podplemnik, (...)
        K-2: (jest hero)
        K-3: (jest hero)
        5 kumpli Scorpiona
        K-4: (jest hero)
        Niezrzeszony: Chorel

Druga koalicja to był niewypał... miejmy nadzieję, że trzecia przebije poziom pierwszej...

total: 20 (at least 4 hero, szwagier)

...i proszę nie wliczać do koalicji szwagra... ani francy (kto był w TEH ten wie wink )

• shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 28.03.11, 23:00
          robię update, bo poznałem wreszcie "tamtych" wink. zbieramy ekpię z poprzedniej mega i wszystkich chętnych do środy wieczór.

planowany wjazd: to noc środa/czwartek godz. 00:15. podam czat na którym się spotkamy. Distant Towns znowu są od 100+ SP więc nie ma dużego stresu, że trafimy na n00bów. However, czym nas więcej, tym lepiej. Proponuję też odświeżyć opcję wspólnych avatarów.
          ---------------------------------------------------------------------------
          K-1:
          shatter(H), Afek, ratmanii, podplemnik, Apache
          K-2:
          Scorpion, Wayvy, Onaka, Moolie (H), Sebgas
          K-3:
          Krepno (H), Cinra (H), EnlightenedFool, Bhayne44, Leonek.
          K-4:
          harrykot (H), nemhauser, wally, messerpl, bigabom
          K-5:
          Chorel,

total: 21 (w tym 5 hero)
          • harrykot Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 09:39
            Kiedy wbijamy?

U nas bigabom dostał LMSa więc w razie potrzeby mógłby wciągnąć osobno kilku ludzi.
            • kucu888 Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 18:22
              K-1:
              K-2:
              K-3:
              K-4:
              harrykot (H), nemhauser, wally, messerpl, bigabom
              K-5:
              Chorel,
              K-6
              Kucu, Juliusz, Bonhart

----

U nas (K-6) nie ma żadnego hero, to jedyny problem na ten moment.

Jakby co to Steam: Kucu.
              Pozdro
              • wieh85 Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 18:42
                ja się załapałem do miasta z kilkoma osobami z The contaminated graveyard więc mam nadzieję mam co robić na kilkanaście dni.

natomiast jeżeli chodzi o poprzednie miasto to poziom był żenujący.
                Na czacie było maks 4 aktywnych graczy, prawie nikt nie zrobił avatara, nikt niczego z nikim nie ustalał.
                O tym, że bigabom był z nami dowiedziałem się dopiero teraz.

No to życzę powodzenia
                • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 19:04
                  @wieh85
                  dzięki i nawzajem. smile

jeśli jesteś w przypadkowym mieście, a Ci goście z TCG nie są w mega-koalicji z nikim to duża szansa, że są tam na przeczekanie tylko. już widziałem takie akcje jak spotkałem Coast of Autumnowców sciana

raczej spodziewaj się, że wkrótce popełnią seppuku wink jeśli rzeczywiście jest taka sytuacja, to może zastanów się, czy nie lepiej dołączyć do nas.

masz czas na decyzję do jutrzejszego ataku, chyba, że posiadasz te małe, kolorwe cukierki z cyjankiem wink
            • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 18:54
              @harrykot, napisałem post nad Twoim smile jeszcze raz:

KIEDY WBIJAMY
              noc środa/czwartek g.00:15.
              czat: www.chatzy.com/205613026104

nie ma przymusu, ale byłoby miło, gdyby każdy z Was dołączył logo GC do waszego avatara. to będzie nas unifikować i pomoże się ogarnąć.

przykładowe logo do wklejenia macie w poprzednim wątku o megakoalicji. MSpaint w Windows 7 to już prawie Photoshop, więc myślę, że każdy powinnien sobie poradzić.
              Nie mam pojęcia jak zrobić to w przypadku animowanych gifów, może ktoś z Was to potrafi?

INFO dla czcigodnych członków K-6 i K-5
              Kucu, Juliusz, Bonhart zwerbujcie Chorela (albo odwrotnie). Nie ma problemu, jeśli nie macie H. albo ktoś do was dołączy (np. Bigabom zdobył LMS), albo będziecie wszyscy online podczas wjazdu.
              -----------------------------------------------------------
              total 24 (6 heroes)
              • wieh85 Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 19:47
                @shattero
                zdaje z tego sobie sprawę, dlatego zapytałem na forum czy mają zamiar takie coś zrobić.

mam nadzieję, że po upie za akcje pójdą bany.
              • shattero Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 19:56
                symbol nie musi być w rogu, nie musi wam zasłaniać nic cennego co tam macie. ale fajnie, gdyby był. symbol, to symbol smile
                przykłady (ja i Afek):
                https://dl.dropbox.com/u/18042038/ava%20change.png
                • wieh85 Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 29.03.11, 23:48
                  po 1 dniu straciliśmy 4 ludzi ale żyjemy, mamy całkiem dobra mapę i dobry start z 2 kawałkami elektroniki, wiec raczej się do was nie przyłączę

ale i tak najlepsze było jak zagiąłem tych wszystkich top graczy ahahbig_grin
    • shattero masz gifa? masz problem! (już nie! :D) 30.03.11, 01:00
      tu możecie zmienić wasze ukochane avatarsy. chwila nieuwagi i gotowe.
      www.online-image-editor.com/
    • shattero get ready, citizens! 30.03.11, 14:56
      powtarzam:
      czat: www.chatzy.com/205613026104
      wjazd:dzisiejsza noc godz. 00:15

prośba o nie spamowanie na czacie. piszcie tylko, jeśli jest jakiś problem. podam nazwę miasta krótko po 00:15.

spodziewam się 20+ ludzi na tym czacie, a zależy nam na uniknięciu chaosu. wystarczy zwykłe "hi". używamy angielskiego.
      ludzie z K-5 będą zgarniani w drugiej kolejności. sam się tym zajmę, więc nie stresujcie się smile
      -------------------------------------------------------------------------
      K-1:
      K-2:
      K-3:
      K-4:
      harrykot (H), nemhauser, wally, messerpl, bigabom (H)
      K-5:
      Chorel, Kucu, Juliusz, Bonhart, LittlePony
      K-6:
      tetsab(H), Eionm(H), (?), xJIGSAWx (H), Sane (H)
      ---------------------------------------------------------------
      20 citizens + 10 heroes

mamy 30 graczy, z taką siłą można już konkretnie działać cool
      • shattero Re: get ready, citizens! 30.03.11, 15:01
        ostatnie sugestie:
        zapomniałem wspomnieć o tym.

Heroes: bierzcie profesję SCAVENGER. to najlepsze dla miasta w długiej perspektywie

ten kto ma LMS albo resztkę hero-days: bądź SCOUT'em. Przyda się na początku dni do szybkiego znalezienia budynków
        • mathiuss Re: get ready, citizens! 30.03.11, 20:00
          Głardian tez sie przydaje, zarowno na poczatku (mozna lazic samemu) jak i pod koniec, kiedy gracze sie znudza i nie ma komu lazic na ekspedycje, a liczby zombiakow duze.
          Pamietacie jak bylo w Entombed gang pod koniec, 5 chetnych na krzyz na wyprawe.
          Imo to lepsza klasa niz scout.
      • incoone dołącze do Was. 30.03.11, 19:32
        Mój nick: inco87, przed chwilą kupiłem HERO - tak jak na wcześniejszą megakoalicję zaspałem, tak teraz za punkt honoru stawiam sobie pojawienie się po północy w grze wink

(Niestety mam 99 punktów soul, niestety za miasto w którym teraz jestem punktów nie dostanę, bo umrę pierwszego dnia ;/)
    • tayschrenn ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 30.03.11, 23:28
      tak dla przypomnienia 00:15
      www.chatzy.com/205613026104
    • shattero zostały 4 miejsca! 31.03.11, 01:23
      The estate of the unexpected
      Harrykot, Wally, wpadajcie smile

PS
      znaleźliśmy piłę w 3 minucie gry smile
      • incoone 13 HERO w mieście 31.03.11, 01:47
        Jeżeli się nie pomylilem w liczeniu mamy 13 hero w mieście, nie jest to chyba liczba ogromna, ale nie mamy prawa narzekać wink
      • harrykot Re: zostały 4 miejsca! 31.03.11, 01:59
        aaaa zaspałem uncertain
        Ech...
        Powodzenia
        • wieh85 Re: zostały 4 miejsca! 31.03.11, 23:28
          a moje 'super zapowiadające' się miasto zdechło po 3 dniach, każdy chciał budować coś innego kompletnie bez sensu wszyscy wszystkich mieli głęboko, a na sam koniec ktoś minute przed atakiem otworzył bramę, pewnie licząc na lmsa.

mam tego dość, jeżeli moje następne miasto będzie wyglądać tak samo, a z następnym updatem admini nie zaczną czegoś robić z graczami niszczącymi ta grę to kończę,
          • shattero Re: zostały 4 miejsca! 01.04.11, 00:06
            no to szkoda, wieh85.

wkurzę was jeszcze dodatkowo wink, bo to jest najlepsze miasto jakie kiedykolwiek widziałem. jasne, dopiero 2 dzień, ale mamy Hacksaw, Engine , sporo scavengerów, ale przede wszystkim...

...mamy świetnych ludzi. naprawdę dobrze się gra.
            • wieh85 Re: zostały 4 miejsca! 01.04.11, 02:17
              ja bym się tak na twoim naciąłem się już tak dobre 15 razy.
              szlag człowieka trafia jak musi grac 10 miasto z rzędu które po 3 dniach zaczyna się sypać, a po 5 już wiadomo, ze nie ma szans dociągnąć do 10 dnia.

mam już tego dość, bo na jakieś 15 ogranych miast, nie licząc początków 13 to była totalna porażka.
    • mathiuss Re: ready to die? die2nite megakoalicja 2.0 14.04.11, 15:47
      I jak tam, gracie w to jeszcze czy juz sie wam znudzilo? wink
      • incoone 15 dzień 14.04.11, 21:20
        15 dzień i idzie bardzo dobrze, mamy świetne Zombie ZOO, które nie obejmuje tylko i wyłącznie kierunku Zachodnio-Południowego (WS).

Trochę się akcja zrobiła żmudna, ale to dobrze, bo lecimy po rekordy wink (jeden już nasz)
        Ludzie już na forum (z nudów?) zaczeli grać w papier/kamień/nożyce i nie mam pojęcia o co chodzi... (przez 3 dni rzadziej śledziłem forum, bo mniej czasu na grę)

Pozdrawiam
        Inco87
    • shattero 25 powinniśmy stać 16.04.11, 13:20
      @inco87:
      z nudów? to był turniej na 16 osób! 4 nagrody: książka, budowa devastatora, 2x makeshift barricade, użycie EMS dla dystynkcji Masochism big_grin. Z tego co wiem Apache ma realne szanse wygrać wink.

@Mathiuss:
      W stosunku do e. hill jest o wiele lepiej. I o wiele fajniejsi ludzie.
      dzień 17: mamy mnóstwo wszystkiego, wody, nuts&bolts,copper pipes, cementu. Nie mamy już co z tym robić (będzie na em. defences kilka dni pod rząd). W całym mieście zostały do zbudowania tylko False Town i połowa Big Rebuild.

Tutaj możesz zobaczyć nasz progres. Rekord, o którym wspomniał inco87 to max defence w dniu 13. byłby wyższy, ale postanowiliśmy zostawić część def. items na pustyni na rzecz zwierząt.

Rezerwat Zombie wygląda tak smile Niebieska ramka to zasięg zmaksowanego Watchtowera. Jak pewnie wiesz pozwala się teleportować do miasta, czyli de facto scavengować dalej.

Przez całą grę zrobiliśmy tylko jedną ekspedycję wink 3/4 mapy jest czyste więc opieramy się na solo-scavenge.

Stalibyśmy 28-30, ale nasz licznik defensive items jest poniżej 10/dzień. Powoli się poprawia (14 wczoraj), zwłaszcza, że już prawie nie ma co budować, ale obawiam się, że możemy nie nadgonić miast z top10.
      • slawomir.serafin Re: 25 powinniśmy stać 16.04.11, 14:02
        ładnie, ładnie smile kiedy rusza 2-gi sezon? bo ja mam niewykorzystane 40 hero days big_grin
        • shattero Re: 25 powinniśmy stać 22.04.11, 00:09
          mały update, jeśli ktoś jest zainteresowany:

jest dzień 23. z różnych powodów zostało nas tylko 28 sad. wbrew pesymistycznym oczekiwaniom radzimy sobie niespodziewanie dobrze. wszyscy się bardzo wkręcili.
          pobiliśmy kolejny rekord (najwięcej defence w 22 dniu) !! piwo
          nasz licznik defensive items wzrósł znacząco (200 w 22 dniu, tylko 20 za idealnym planem 10/dzień jaki mają miasta z top5). wczoraj znaleźliśmy 16, dziś pewnie znów prawie wszyscy idą na zewnątrz i znajdą 10+, bo i tak juz nie mamy co budować.

pokonaliśmy b. duży spike (zrobiliśmy +600 defense w 2 dni) i mamy więcej wszelkich resourców niż potrzebujemy (woda ~200, nuts&bolts 34 etc). jeśli tylko nie zmiecie nas jakiś hardkorowy spike to idziemy na szczyt smile

long live The Estate of the Unexpected wink

• berserk79 2 sezon 17.04.11, 19:03
      20.04 początek 2 sezonu
      • wieh85 Re: 2 sezon 17.04.11, 20:59
        @shattero
        no to zazdroszczę klimatuuncertain
        działajcie tam 26+smile

ja trafiłem do bardzo fajnego miasta ale ciągle mieliśmy pecha regenerowało najgorsze zony
        nie udalo nam sie znaleźć pily chociaż mamy pikeye,
        nie mamy wody chociaż mamy pompę,
        tylko z bronią bylo jako tako dzieki guns n zonbies zdobyliśmy 2 maczetyuncertain

przez cale 10 dni znaleźliśmy z 3-4 cementy, prawie żadnych def itemow, nutsow na ramparts nazbieraliśmy dopiero chyba 8 dniauncertain
    • shattero trzeci rekord 24.04.11, 23:32
      nie mogłem się powstrzymać wink
      rekord
      • wieh85 Re: trzeci rekord 27.04.11, 12:14
        eh, gratuluję.
        ubolewam nad tym bardzo, że nie olałem wtedy mojego miasta i nie dołączyłem do wasuncertain
        za to mam teraz z 5 miast an koncie które padły po 3-5 dniach;/
        • shattero Re: trzeci rekord 28.04.11, 01:13
          dzień 29. dziś zginę. zginę, mając świadomość dobrze przeżytych 28 dni. no i wreszcie zdobędę upragnione LMS big_grin.
          jesteśmy w top5. pobiliśmy Odd Park. piwo. Jako jedyny ocalałem w mieście (20 house defence).

4 ludzi urządziło kemping na zewnątrz. właściwie to powinniśmy być w top7, ale dzięki tym co ocaleli na zewnątrz było nas więcej żywych 29 dnia i stąd dwa miejsca wyżej.

tak czy owak uważam to za najlepsze miasto ever. Nasi Heroes stanowili tylko ok. 1/3 całej populacji (w porównaniu do 40 osobowych miast bohaterów) i do tego straciliśmy 30% graczy przed 20 dniem.

mimo różnych problemów zaszliśmy o wiele dalej niż marzyłem, a do samego końca była super atmosfera w mieście. będzie mi brakowało tego składu.

Sezonie 2, nadchodzimy smile
          • incoone Re: trzeci rekord 28.04.11, 15:53
            Kiedy robimy Megakoalicję v3.0 ?

Proponuje 8 maja, akurat ciut ponad tydzień na ochłonięcie, przetestowanie niektórych nowych wynalazków z Die2Nite 2, no i nie będzie to start podczas majówki, gdzie część osób pewnie wyjedzie smile

Dzięki za niecały wspólny miesiąc, miło się grało
            Pozdrawiam
            Inco87
            • mathiuss Re: trzeci rekord 28.04.11, 23:25
              Co oni zrobili z moim misiem, ze to niby pies jest, phi.

A swoja droga ciekawa klasa jak sie znajdzie duzo przydatnych rzeczy.
            • slawomir.serafin Re: trzeci rekord 02.05.11, 17:03
              ja jestem za 8 maja - wcześniej nie dam rady
    • laney To Wy? 02.05.11, 14:44
      die2nite.hoah.org/town
      1 The estate of the unexpected 33

• shattero Re: To Wy? 04.05.11, 01:46
        tak smile
    • messerpl Ekipa z miasta Top1 04.05.11, 21:19
      Ekipa z naszego miasta startuje dzisiaj o 23:35 na podbój Sezonu 2 smile Szczegóły znajdziecie tutaj :<br />
      http://www.die2nite.net/viewtopic.php?f=29&t=315&start=60<br />
      devil
    • tayschrenn Ekipa z miasta Top1 04.05.11, 21:43
      Dokładnie tak smile
      mamy 5-8 wolnych miejsc ekipa jest mocno zgrana i liczymy na rekord, 3!+ co najmniej, jeżeli jest ktoś chętny to piszcie
      • wieh85 Re: Ekipa z miasta Top1 07.05.11, 00:38
        ehhh
        szkoda, że nic nie wiedziałem wcześniej

czekałem na koalicję vol. 3
        a tak czeka mnie 5 piasto w tym sezonie w którym po 5 dniach zostanie 25 żywych ludzi przy dobrych wiatrach 30 i nikt nikomu nie pomagasad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka