Dodaj do ulubionych

Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat

03.05.11, 14:25
Siema, takie pytanie. Wczoraj nabyłem nowego MK i jak każdy użytkownik X360 będę narzekać na pada nieprzystosowanego do bijatyk. Na allegro za fajna cenę można dostać arcade stick dedykowany dla Tekkena 6. Tu moja pytanie - czy da się na tym grać w MK? Czy te kontrolery są uniwersalne, itd. Jeśli ktoś go ma i gra w coś innego niż Tekken to niech opisze swoje wrażenia.

Link do sticka - allegro.pl/bezprzewodowy-arcade-stick-tekken-promocja-robson-i1582799125.html
Obserwuj wątek
    • jasiubc Re: Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat 03.05.11, 15:04
      oczywiście że będzie działał tylko że układ przycisków nie wygodny oraz gałka nie przystosowana, bo w tekkenie jak i w SSF4 trzeba te słynne pół okręgi nawalać.
      A mortal ma kombosy tylko w standardowych kierunkach: góra, dół, lewo, prawo
      Da się też oczywiście robić "wskosy" ale rzadziej wchodzą niechciane wink Ja osobiście tego nie testowałem, mówię tu co mi koledzy mówili na ten temat bo sam mortala nie mam, ani arcade sticka
      • wujekstanek Re: 03.05.11, 18:52
        Hmmm, nie chcę kupować AS tylko dla MK, po głowie chodzi mi Marvel vs Capcom 3 oraz nowy Tekken (o ile bedzie warto). Cena tego kontrolera jest całkiem niezła, do tego jest kompatybilny z X360 i jest bezprzewodowy, a nie stać mnie na edycję MK bo ta jest jedynie na ebay i to za niemałą kasę. Mam prośbę dla posiadacza tego sticka - czy może wyrazić swoją opinię na temat gier innych niż Tekken? Najlepiej MK.
    • s.p. Re: Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat 03.05.11, 19:35
      Mam go i na razie nie mam na co narzekać. Da się grać w MK. Na pewno owiele lepiej niż na padzie.
    • fedra Re: Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat 04.05.11, 19:06
      Mam tego AS i jestem zadowolona. Oczywiście jest bardziej przystosowany do Tekkena, ale i w MK da radę gnieść ludzi grających na padach. Jeśli chodzi o układ przycisków to MK pozwala go dowolnie modyfikować więc na pewno wybierzesz coś co Ci pasuje (osobiście tak właśnie zrobiłam smile Jeśli chodzi o gałkę to identycznie jak w Tekkenie trzeba się przyzwyczaić i trochę potrenować. Osobiście odradzam robienie ukosów (potrafią naprawdę dziwacznie łapać), dużo lepiej wychodzą proste strzałki a na początek ćwierćkółka (Mortal jest tutaj naprawdę łagodny i jeśli nie chodzi o fatality to nawet zrobienie nieprecyzyjnych kółek powinno zadziałać).

Generalnie to zarządzić przed kumplami masz realne szanse smile
    • Gość: andys Re: Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat IP: *.serv-net.pl 07.05.11, 02:01
      radze sie o to spytac chlopakom na forum www.emudreams.pl ktorzy maja w tym duze dowwiadczenie, abys nie przeplacil oraz mial satysfakcje jakakolwiek z tego.
    • dead.space Re: Tekken 6 arcade stick + Mortal Kombat 07.05.11, 13:16
      Nowy pad od MS dobrze sie sprawdza w nowym MK, naprawde w koncu da sie grac krzyzakiem i robic ciosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka