gosia25 29.12.04, 17:48 Mój kolega nadał tak na imię swemu synkowi. Co sądzicie o Tycjanku? Dla swojego syna mam przygotowane: Marcel. Jak się Wam to imię podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 20:11 Tycjan- wydaje się bardzo cieawe, tym bardziej, że kojarzy mi się wyjątkowo dobrze Natmiast Marcel to imię kogoś bardzo wyjątkowego dla mnie i - między innymi- dlatego uważam je za bardzo, bardzo, bardzo ładne. Z resztą nie wiem czy ładne to odpowiednie słowo. Ja po prostu... Uwielbiam to imię Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 20:36 Tycjan mi sie podoba nawet bardzo. Marcel srednio, moze polubilabym to imie gdybym znala kogos wyjatkowego o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 20:53 Tycjan mi się bardzo podoba. Marcel w tej dokładnie formie był zawsze bardzo ekscentrycznym imieniem, i wolałabym, zeby takim pozostał - wtedy by mi się podobał. A teraz jest trochę za czesty, jak na mój gust, natomiast MSZ bardzo w porządku jest forma Marceli, bardziej tradycyjna w Polsce. Tak więc namawiałabym Cię na Marcelego właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia25 Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 21:42 Chciałam właśnie Marcelego,ale niedawno poznalam chłopca- lat 13-nazywa sie Marcel i jest extra. I jakoś odwidział mi się Marceli Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 21:54 Tycjan - mało popularne a zarazem oryginalne. Marcel - jedno z moich ulubionych, ma w sobie "coś". Oba szalenie mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tycjan , Marcel 29.12.04, 22:00 No tak, bo Marcel zrobił się ostatnio popularny, ale boję się, zeby nie wystąpił "efekt Damiana". Dopóki był jeden Marcel Łoziński, pozytywnie odbierałam to imię, ale sama rozważałam (bo też rozważałam dla synka) Marcelego. Natomiast od kiedy Marcelów zrobiło się relatywnie dużo, uaktywnił się mój konserwatyzm i zaczęłam akceptować tylko Marcelich (dalej z wyjatkiem Łozińskiego właśnie). A poza tym na Marcelego można mówić Marcel, więc w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tycjan , Marcel 30.12.04, 09:27 Tycjan - ciekawe, oryginalne, a jak zdrabniac ? Marcel - bardzo mi sie podoba Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: Tycjan , Marcel 02.01.05, 01:55 Tycjan,Marcel-bardzo ładne i fajne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Tycjan , Marcel 03.01.05, 10:38 Tycjan - kojarzy mi się tylko z malarzem i dla dziecka brzmi MSZ pretensjonalnie Marcel - fajne, ale wolę Marcelego. Nawet mi się przestał z Nowotką kojarzyć Odpowiedz Link Zgłoś