Dodaj do ulubionych

Wiedżmin 2

23.05.11, 20:40
Witajcie,
właśnie mój Mąż instaluje sobie nowego Wiedżmina, a ja sobie składam dołączone do gry papierowe potworki smile ...
tak się chciałam podzielić..piszcie co myślicie o grze
Obserwuj wątek
    • annasqo Re: Wiedżmin 2 24.05.11, 21:28
      napiszę sobie jeszcze, że wiatraczek od procesora padł, a papierowe ludziki w strzępy podarło moje dziecko smile pyszna zabawabig_grinbig_grinbig_grin
      • konobi Re: Wiedżmin 2 31.05.11, 15:38
        annasqo napisała:

> napiszę sobie jeszcze, że wiatraczek od procesora padł, a papierowe ludziki w
        > strzępy podarło moje dziecko smile pyszna zabawabig_grinbig_grinbig_grin

Pozdrawiam dzieciaczka big_grin samodzielnie pokonał postaci z gry big_grin
    • ariellino Re: Wiedżmin 2 31.05.11, 12:04
      Co tu dużo pisać, gra na pewno rewelacyjna smile szczególnie jeśli chodzi o fabułę. Na całym świecie zbiera znakomite recenzje, aż milej człowiekowi na sercu gdy się czyta, że w końcu jakiś Polski produkt z segmentu gier komputerowych robi prawdziwą furorę na świecie smile
      • konobi Re: Wiedżmin 2 31.05.11, 15:40
        Może to będzie jakiś niewielki krok naprzód dla twórców w naszym kraju. trzymajmy kciuki. w sumie BULLETSTORM (też polska gra), również całkiem nieźle wypadła na zachodnim rynku.
      • annasqo Re: Wiedżmin 2 08.06.11, 21:08
        oj! rewelacyjna...siedzę z Mężem wieczorami i gramy. tzn. on biega bo ja nie mam zdolności manualnych (takich). Fabuła jest wielopiętrowa. Dołączana do oryginału instrukcja i poradnik często się przydała, choć i tak trzeba było po forach latać bo zginą nam srebrny miecz i coś twórcy nie napisali co w takich wypadkach. Moim zdaniem potwierdza to jeszcze bardziej znakomitość gry...
        Pozdraiwam
    • konobi Re: Wiedżmin 2 31.05.11, 15:37
      Przyznam że jeszcze nie grałem w drugą część Wiedźmina, gdy pojawi się ku temu okazja, na pewno nadrobię zaległości bo to z pewnością gra warta uwagi.
    • jujitsu-kid Re: Wiedżmin 2 03.06.11, 12:41
      Jeszcze nie grałem, ale mam zamiar kupić oryginała, tylko zbieram kasę (trafiło się ostatnio parę wydatków, więc muszę uskładać). Na szczęście całkiem tanio widziałem ją na electro.pl i tam chyba kupię, kosztowała jakieś 95 zeta.
      • konobi Re: Wiedżmin 2 03.06.11, 15:51
        Swojego czasu, pewien market, w swojej ofercie miał "Wieśka 2" za 80 zł.
        • filesharing Wiedżmin 2 za free w sieci? 09.06.11, 15:00
          Kurcze tuz po premierze a Wiedźmina można już znaleźć w sieci. Ostatnio przeglądałem stare dobre grupy dyskusyjne i są grupy binarne gdzie Wiedźmina można ściągnąć. Szok. Jak to wszystko rozprzestrzenia się w sieci.
          • annasqo Re: Wiedżmin 2 za free w sieci? 16.06.11, 19:58
            ale mam nadzieję, że będziemy wspierać polskie produkcje i nie będziemy ściągać z siecismile zwłaszcza, że ściągnięta gra nie ma tych wszystkich fajnych dodatków
            Pozdrawiamsmile
            • obywatel_korowiow Re: Wiedżmin 2 za free w sieci? 24.06.11, 01:47
              Myślę sobie: tak wielu ludzi pracowało nad stworzeniem tak kapitalnej gry, niech zarobią kasę, niech za swoją pracę zostaną wynagrodzeni, niech firma zarabia i tworzy nowe gry bysmy mogli kiedys znów cieszyć się nowymi tytułami. Doceńmy ich pracę, to oni dostarczają nam chwile kapitalnej zabawy. Kiedys w instrukcji jakiejs gry, na koncu wymienione zostały nazwiska wszystkich osób, które przyczyniły się do jej powstania. Dziesiątki nazwisk, lata pracy. I co, ściągnąć? To po prostu nie w porządku.

"Wszystko jest trudne nim stanie się proste"
              Margaret Fuller
              • annasqo Re: Wiedżmin 2 za free w sieci? 24.06.11, 20:07
                Zgadzam, się z tym w 100%. Chociaż myślę sobie, że jakby cena była troszeczkę niższa to więcej ludzi kupiło by grę oryginalną. Drogie są u nas i płyty z muzą i grami, co zrobić...
                Tak czy inaczej grę warto kupić bo jest świetna. Fajnie zrobiona, fabuła rozwinięta, gadżety w pakiecie i w ogole. Ma kilka niedociągnięć w różnych momentach, ale jak najbardziej tłumaczę twórców...nie da się tylu wątków i tylu możliwości przewidzieć i korygować.
                Pozdrawiam i zachęcam do kupna i pysznej zabawy przede wszystkimsmile
    • ak-69 Re: Wiedżmin 2 20.07.11, 16:12
      Jak by gry już w momencie premiery kosztowały nie ponad 150zł, lecz nie więcej jak 50zł, producenci w długoterminowym rozliczeniu zobaczyliby, że mieliby większy dochód, bo piraci są najbardziej aktywni zwłaszcza na początku. Ja gry kupuję dopiero po kilku miesiącach od premiery, a wcześniej sprawdzam demo jeśli jest. Potem wiadomo, że już kupuję za 30-50zł bo dobrze mieć pudełko, instrukcję, ładną płytę i nie martwić się czy crack nie ukradnie mi np. hasła podczas logowania na stronę konta bankowego online. Wielu z tych co kupiliby początkowo taniej potem nie kupuje bo jest już niemodna wśród kumpli. To zwykła pazerność producentów, dystrybutorów i bezwzględne wykorzystywanie podświadomej chęci zdobywania rzeczy modnych zwłaszcza przez nastolatków. Głupio podczas zażyłej dyskusji na korytarzu szkoły na temat super samochodu wyścigówki powiedzieć, że nie grałeś bo cię nie stać na grę. Mówi się, że muszą się zwrócić koszty produkcji. To na początku wyprodukowanie gry jest bardzo drogie, a potem patrzą, że jednak wyszło taniej?
      100tys. sztuk razy 100zł daje 10 milionów zł, a 1 milion sztuk razy 50zł to zysk 50 milionów ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka