23.07.11, 00:07
Witam, jako, że nie chcę łamać NDA mogę tylko zapytać, czy ktoś ma jakieś pytania odnośnie bfa 3 ? (a konkretniej obecnej wersji)
Obserwuj wątek
    • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 01:47
      Tak z ciekawostek:
      -zdrowie się nie regeneruje
      -nóż jest osobną bronią, ale można go też używać jak w bc2
      -każda broń ma przynajmniej dwa tryby strzelania
      -jeśli na ekranie widzimy kilku żołnierzy to możemy od razu zaznaczyć wszystkich klikając Q
      -kiedy ktoś nas reanimuje możemy zaakceptować reanimację (spacja) albo jednak się zespanować (enter), do tego czasu możemy tylko leżeć i strzelać z pisoletu
      -biegnąc i naciskając przycisk czołgania robimy tzw "rzut na szczupaka"
      -zabija się owiele łatwiej niż w bc2 (odrzut jakby większy ale damage również)
      -szturmowiec teraz posiada apteczki
      -można unieruchomić pojazd (będzie zdolny tylko do strzelania)
      -gra ma ciekawy feeling broni, jest kompletnie inny od tego z bc2 czy cod'a
    • mcklop Re: bf3 alpha 23.07.11, 02:44
      Jak dokładnie wyglądają zniszczenia? Tzn. rozumiem że nie mogę rozwalić całej kamienicy, w takim razie co się dzieje, kiedy przywalę w niego z RPG? Odpada trochę cegieł? Jak z klasami? Czy Assault może rzucać amunicję, czy tylko apteczki? Czy mogę dowolnie zmieniać wyposażenie, np. Sniper naprawiający pojazdy? Jakie wyposażenie dodatkowe ma Medic? Jakieś nowe bronie względem BC2? Jakieś wyrzucono?
      No i czy grafika faktycznie jest tak niesamowita smile
      • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 10:01
        -zniszczenia póki co są dość słabe, można niszczyć drzewa (nie wszystkie), ławki i inne pomniejsze pierdoły, budynki można póki co niszczyć dość wybiórczo, po walnięciu z rpg na ziemię spada gruz, który może zabić
        -amunicje teraz ma support, assault ma defibrylator
        -naprawiać pojazy może tylko mechanik
        -medykiem jest teraz de facto assault
        -względem bc2 większość broni jest nowa, z głowy wymienię tylko glocka 17, g36c, ak74m, dragunov czy rpd
        -widać, że to alpha (często się wiesza, choć zależnie od serwera) ale grafika i tak już jest lepsza niż w bc2, szczególnie animacje
      • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 11:31
        Assault prócz defibrylatora ma jeszcze apteczki (teraz mi się odblokowały, wychodzi na to, że to już w sumie nie jest assault)
        • fix_poland Re: bf3 alpha 23.07.11, 11:49
          Hm... z tego co napisałeś zapowiada się wybornie smile
          • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 12:03
            W broni można mieć trze ulepszenia, a nie tylko jedno jak w bc2, można zginąć będąc przygniecionym przez drzewo, może kogoś oślepić święcąc mu po oczach latarką lub celownikiem laserowym, kiedy snajper do nas mierzy światło odbija się w lunecie jego karabinu i łatwiej go dojrzeć, kiedy ktoś do nas strzela jest efekt przyduszenia nas ogniem, ekran delikatnie się rozmazuje, kiedy ktoś zabija gościa przyciśniętego przez nas ogniem dostajemy 10pts, 10 dostajemy również kiedy ktoś się na nas odrodzi
          • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 15:02
            I jeszcze takie moje osobiste spostrzeżenie, po graniu w bf3 bc2 wydaje się straszne..statyczny, wolny i jakiś taki nijaki
            • lubiemajonez Re: bf3 alpha 23.07.11, 21:04
              Mógłbyś sprecyzować ''ciekawy'' feeling broni? np jak wygląda rozrzut, wertykalnie, czy tak jak dajmy na to w uncharted 3 (na wszystkie strony)?
              • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 21:08
                Nie wiem czy grałeś, ale kampania singlowa w nowym MoH'u miała podobny feeling, tzn czuć wyraźny odrzut, ale jednocześnie broń jest celna i można kogoś załatwić jedną precyzyjną serią.Muszę coś sprecyzować, zdrowie się regeneruje (jednak po znacznie dłuższym czasie niż w bc2), z odkrytych ciekawostek to można shiftem wstrzymać oddech celując z karabinu snajperskiego, można też ze snajpy zupełnie zdemontować jakąkolwiek optykę
              • sirmadness Re: bf3 alpha 23.07.11, 21:21
                myślę, że lista broni nie będzie jakimś nadużyciem

-m1911 -ak 74m -RPK -SVD -m1014
                -glock 17 -m16a4 -M27 IAR -MK11
                -mp 443 -m4a1 -m249 -sv98
                -m9 beretta -m416 -pecheneg
                -g3
                -g 36c
                -mp 7
                • blademaster_pl Re: bf3 alpha 23.07.11, 23:05
                  g36c big_grin
                  • fix_poland Re: bf3 alpha 23.07.11, 23:58
                    Jakie są przykładowe ulepszenia broni? Napisałeś że 3 mogą być a więc możesz dać przykład każdego z nich ? smile
                    • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 00:21
                      np celownik eotech+chwyt przedni+ulepszona lufa, jest jeszcze celownik laserowy, acog x4, jakis inny celownik x3,4 do m249, red doty w różnych odmianach, dodatkowo mamy coś ala perki np.szybszy sprint (coś jak lekkie wyposażenie z bc2) albo więcej amunicji, te umiejętności mają też swoje poziomy.Jest jeszcze jeden wolny slot, ale nie wiem na co, podejrzewam, że przy której randze będzie można mieć dwie umiejętności jednocześnie
                      • mcklop Re: bf3 alpha 24.07.11, 00:37
                        Klamotów dużo, trochę jak w CoD! Ufam, że rozgrywka jest dalej "stonowana", "battlefieldowa", a nie jak w Call of Duty?
                        • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 00:50
                          zdecydowanie z codem nie ma to wiele wspólnego, nadal jest to dość taktyczna i grupowa rozgrywka, jednak wzbogacona o to filmowe "coś"
                          • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 13:20
                            Dodam jeszcze, że mapa Metro jest kiepsko zbalansowana, na ok 20 meczy 18 wygrywają obrońcy, może to wina graczy, ale atakujący mają naprawdę wielki problem ze zniszczeniem nawet dwóch pierwszych m-comów
                            • mcklop Re: bf3 alpha 24.07.11, 16:42
                              Dobrze to słyszeć.
                              Z takich pierdół: znowu w multi walczą Amerykanie i Rosjanie?
                              • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 17:02
                                tak, choć możliwe, że tak jak w pierwszym bc na innych mapach pojawią się żołnierze innych narodowości
                                • fix_poland Re: bf3 alpha 24.07.11, 20:42
                                  Oo interesuje mnie lekko jak wyglądają drzewa , gdy opublikowano gameplay na YT na polygamii pisano że drzewa są żałosne i wyglądają jak w GT5. (Dla mnie wyglądają normalnie) możesz coś o tym napisać smile?
                                  • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 21:22
                                    Cóż, drzewa wyglądają jak..drzewa ^^ Trudno o nich powiedzieć coś szczególnego, są dość ładnie oteksturowane, mają dynamiczne cienie, w przeciwieństwie do bc nie można ich ściąć nożem, pięknie się kiwają kiedy nieopodal następuje eksplozja no i można zginąć będąc przygniecionym.Póki co kiedy zniszczymy drzewo brakuje mu kilku klatek w animacji przewracania się, ale jestem pewien, że to zostanie poprawione
                                    • sirmadness Re: bf3 alpha 24.07.11, 21:24
                                      A ! Najważniejsze, powalone drzewo nie znika
                                      • fix_poland Re: bf3 alpha 25.07.11, 14:10
                                        Noo nie wiem skąd te opinie że drzewa jak w GT5. Jeszcze pytanie ważne czy pociski penetrują przeszkody? W BF BC 2 tego nie było no chyba że przez te drewniane drzwi które nożem się niszczyło ^^ .
                                        • sirmadness Re: bf3 alpha 25.07.11, 15:25
                                          Trudno powiedzieć bo na mapie Operation Metro nie ma za bardzo cienkich osłon, albo otwarte przestrzeń, albo korytarze metra, a tam to grube betonowe ściany.A z "nowości" to znalazłem latarkę pod klawiszem T i po jednym z meczów miałem K/D..11,65 ^^ W tym 8 zabitych nożem (swoją drogą chyba najbardziej satysfakcjonująca i "soczysta" walka wręcz jaką widziałem w fpsach)
    • angh Re: bf3 alpha 25.07.11, 15:37
      grasz w normalnym trybie czy w hc? zaznaczanie przeciwnikow pokazuje ich pozycje innym graczom czy jak? jak masz dostep do hc, to jest to takie samo jak w bc - bez mapy, strzaleczek nad glowami i bez regenracji zycia? bo mnie wkurzaja te wszystkie ulatwienia. I czy jest kill cam, czy moze sie w koncu tego pozbyli?
      • sirmadness Re: bf3 alpha 25.07.11, 15:51
        W alphie nie ma trybu hc, zaznaczanie pokazuje przeciwników wszystkim graczom, nie ma killcama, po śmierci pokazują się dane gościa który nas zabił
        • biomedic Re: bf3 alpha 28.07.11, 07:32
          Nie porównuj tego do BC większość tych rozwiązań jest z BF2.. Co do stron konfliktu MEC pewnie na pewno będą smile I żadnych pseudo trybów HC w tej grze, tego nigdy nie było i nie jest on potrzebny szczególnie jak dmg broni zwiększyli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka