Dodaj do ulubionych

Deus Ex: Human Revolution- wrażenia?

09.03.12, 21:48
Niedawno wziąłem się za kolejną grę z listy "weź wreszcie w to zagraj"- DE:HR- i po kilku godzinach wydaje mi się, że nie potrafię w to grać. Założyłem sobie, że będę starał się być niewykrywalny, a w ostateczności potraktuję paralizatorem albo ogłuszę. Tak dla ambicji. Szybko okazało się, że po prostu nie potrafię- na pierwszym piętrze na posterunku policji leży ciało na ciele, jakiś masowy grób (niekasowanie ciał rulz). Często korzystam z tego, że AI jest beznadziejne i po jakiejś akcji chowam się w szybie, żeby przeciwnicy trochę ochłonęli i uznali, że jednak mięli masowe zwidy. A w ostatnim czasie- nałogowo sejwuję.
A to wszystko w grze, która pretenduje do imitacji przyszłości. Gdzieś mi ten czar ucieka przez palce.
Straciłem dawną iskrę, czy może taka już jest mechanika ostatniego Deus Exa?
Obserwuj wątek
    • ringr Re: Deus Ex: Human Revolution- wrażenia? 10.03.12, 15:32
      bump?
      • don_wroc_love Re: Deus Ex: Human Revolution- wrażenia? 10.03.12, 16:07
        no ja ostatnio zacząłem próbować grać, ale po kolei zmieniałem stopień trudności na niższy...
        albo się starzeję, albo gra jest trudniejsza niż obecny standard....
    • sebaonepl Ja na razie jestem zadowolony 10.03.12, 16:14
      Gram na normalu i na razie nikogo nie zabiłem a kończę Montreal (przynajmniej tak podejrzewam bo nie używam solucji ale jest boss). Gra nie jest trudna, wystarczy nie lecieć na chama i rozglądać się po kątach. Moim zdaniem Deus Ex1 był trudniejszy albo ja go tak zapamiętałem.
      Sama gra podoba mi się i jak już siądę to 3-4h zlecą jak tylko mam czas.
      • ringr Re: Ja na razie jestem zadowolony 11.03.12, 16:58
        Dzięki za opinie smile
    • derpster Re: Deus Ex: Human Revolution- wrażenia? 12.03.12, 10:16
      Ja się bardzo zdziwiłem bo lubię FPSy i liczyłem na dużo strzelania, a okazało się że większą satysfakcję daje mi przekradanie się niż załatwianie cywilów, nie ważne czy bandzior czy nie. Także Detroit aż do Highland Park doszedłem niewykryty, strzelać zacząłem dopiero gdy pojawili się żołdacy Belltower. A i to nie byłoby konieczne więc drugi raz przejdę grę całkowicie skradankowo. I na najwyższym poziomie trudności, normalny jest zbyt łatwy.

Zaliczyłem trzynaście godzin za jednym posiedzeniem, a chciałem tylko sprawdzić po kupnie czy gra ruszy. Wciąga, tylko grafika momentami słaba. I czasem dialogi też. Ale jestem świadom, że jestem starszy niż grupa docelowa gry więc nie narzekam.
    • tytacz Re: Deus Ex: Human Revolution- wrażenia? 12.03.12, 10:30
      Bez problemu zaliczyłem na najwyższym, bez wykrycia i uruchamiania alarmów wink

Na początku miałem problemy, ale po nauczeniu się mechaniki gry to szedłem jak przecinak i zostawiałem za sobą dziesiątki ogłuszonych przeciwników.
    • darklee Re: Deus Ex: Human Revolution- wrażenia? 12.03.12, 16:39
      Dla mnie osobiście DX:HR to zeszłoroczny GOTY. Wiedźmin 2 troszkę mnie zawiódł, choć nie żałowałem nawet przez chwilę kupna kolekcjonerki. Jednak to kupiony na steamie Deus przypomniał mi klimat pierwszego DX z 2000 r. kiedy zaczynałem zabawę z komputerem. Zgadzam się, gra nie oferuje najwyższych lotów AI wrogów, ma również swoje wady, jednak stają się one zupełnie nieistotnie wobec faktu, że tytuł ten oferuje niesamowity wręcz klimat, cyberpunk, którego w tak dobrej formie nie dane mi było od dawna oglądać i zwyczajnie to bardzo miodna pozycja. Odpalając mówisz sobie, że popykasz godzinkę, gdy już wyłączysz okazuje się, że 3h już zleciały. DX:HR to najlepsza gra roku 2011 i chętnie do niej wracam by pograć choć godzinę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka