Dodaj do ulubionych

Move czy Kinect?

06.10.14, 14:50
Przez to, że zawziąłem się ostatnio i uznałem, że trzeba nadrobić moją kupkę wstydu nie mam czasu na siłownię ani na bieganie. Pomyślałem, że oprócz siedzenia przed konsolą trzeba by się trochę rozruszać, tak około godzinkę dziennie. W związku z tym mam pytanie:

Co bardziej opłaca się dokupić: Move'a do PS3 czy Kinecta do Xboxa 360? A może kupić Wii U i do niego wiilota?

Jak sytuacja wygląda ze zmęczeniem, czy da się schudnąć ogrywając jakieś tytuły?
Czy są ciekawe gry? W kwestii Move'a plusem jest to, że mam Heavy Rain Move Edition, więc przynajmniej jeden ambitny tytuł do kontrolerów ruchowych jest.
Jakie gry byłyby najlepsze i powodowałyby, żeby jak najwięcej mięśni się ruszało?
Czy ktoś kto ma już Move'a czy Kinecta albo Wii może coś doradzić albo odradzić?
Obserwuj wątek
    • juzexe Re: Move czy Kinect? 06.10.14, 17:01
      Zdecydowanie Kinect jeśli chodzi o gry taneczne, a to właśnie na nich tak naprawdę schudniesz najbardziej (jak Ci się spodoba to nawet dłużej niz godzinę dziennie Ci zajmąsmile. Nie musisz nic trzymać w rękach, więc i immersja większa. Bo po sprawdzeniu Just Dance na kinectcie do wersji na Wii nei ma po co wracać (to samo z Movem). Co do innych gier to hmm... Nie ma za wiele tego poza taneczne/sportowe/popierdółki... Na Kinecta, o ile lubisz, jest jeszcze Star Wars, ale też w zasadzie takie na raz...
    • angh Re: Move czy Kinect? 10.10.14, 02:36
      jak masz godzine dziennie na granie, to masz czas na bieganie. a z gier, to nie wiem jak na iksa, ale na ps3 masz z pewnoscia Zumbe, a to calkiem niezly tytul na rozruszanie siewink
    • shad8x Re: Move czy Kinect? 13.10.14, 21:45
      Czyli chcesz używać kontrolerów ruchowych... do ćwiczeń ? Na początku od razu powiem że jest to częste zagadnienie. Nie jest to dobry pomysł na formę ćwiczeń fizycznych. Efekty będą słabo widoczne ale na pewno będziesz chociaż miał frajdę z gier. Do faktycznych ćwiczeń i jako najlepszy kontroler ruchowy, Kinect.
      1.Kinect
      2.Move Lepsze od wii pod względem możliwości i dokładności (lepsza grafika też)
      3.Wii (odracam, sam mam ((wygrana w konkursie)) sprzedałem i nie żałuję. Ale warto zagrać w Super Mario Galaxy 2 coś niesamowitego ale to jeden z kilku zaledwie, dobrych tytułów, tragiczna grafika)

Ja na twoim miejscu poszedł bym pobiegać, albo na siłkę, albo załatwił jakiś sprzęt do ćwiczeń. No chyba że chodzi tylko o gry do playstation 3 i move . Ale Kinect to coś niesamowitego "Ty jesteś kontrolerem" xD . Jedyny problem to dość mała ilość tytułów. Ja bym kupił PS3.
    • grzech76 Re: Move czy Kinect? 14.10.14, 15:25
      Przy grach raczej nie schudniesz, ale do kinecta (o którym mogę tylko mówić, bo do Mova nie mam dostępu) jest sporo programów fitness / sportowych, gdzie - jeżeli faktycznie masz zaparcie i tą godzinę, półtorej na poćwiczenie, na pewno pomogą schudnąć.

Z gier na kinecta, które pozwalają się poruszać to dodawany do każdego zestawu Kinect adventures - choć to dla dzieci bardziej, Fruit ninja - dla każdego i czasami potrafi wciągnąć na dłużej, że potem ręce odpadają, no i wszelkie gry taneczne.
    • pipsreview Re: Move czy Kinect? 14.10.14, 22:52
      Platyna, no prawie - nie miałem dwóch move dla jednego czy tam dwóch pucharków - w sports champions kosztowała mnie 2kg mniej. Mimo wszystko polecam rower, bieganie i inną formę spędzania czasu. Move jest bardziej precyzyjny a przez to nie jest casualową zabawką, sports champions jest całkiem wymagające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka