Dodaj do ulubionych

coś nowego

13.06.05, 15:37
ww4.tiki.ne.jp/~amoh/flash/amoadv.swf

Nie wiem czy było ale wklejam. Mnie nie udało się przejść ale ciągle walczę.
Nie jest to łatwa gierka !
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: coś nowego 13.06.05, 16:03
      Czekałam czy ktoś ją zaproponujesmile
      Oj, dała mi popalić ta gra, ale przeszłam ją sama.
      • mowawe Re: coś nowego 13.06.05, 16:12
        Mi zostały jedynie zegary. Nie łapi zależności - ile naciśnięć - ile obrotów.
        Gdybyś mi pomogła byłabym wdzięczna !
        • 1oo Re: coś nowego 13.06.05, 16:23
          Mnie to też zabrało dużo czasu. Nalatałam sie i w końcu ustawiłam. Dopiero po
          fakcie złapałam związek z tymi rysunkami pod urządzeniem na ścianie przy
          samochodach.
          Może chcesz jeszcze pokombinować?
          Jeśli się nie uda, napiszę.
          • mimbla_x Re: coś nowego 13.06.05, 16:34
            kiedys probowalam to przejsc - udalo mi sie odkrecic wode, ułożyc te "buźki",
            wlaczyc prad i chyba jeszcze cos, ale nie pamietam...
            poddalam sie, bo nie moglam znalezc juz nic wiecej co by sie dalo nacisnac lub
            przekrecic, ale skoro gra zostala zapodana to chyba sprobuje ja przejsc jeszcze
            raz razem z Wami smile
          • mowawe Re: coś nowego 13.06.05, 18:25
            Proszę o podpowiedź, namęczyłam się strasznie i nic !
            Kod do skrzynki złamałam - to mi się udało !
            • 1oo KTO CHCE SAM NIE CZYTA 13.06.05, 18:37
              5 minut temu tu byłam i nawet chciałam Cię wywołaćsmile) Telepatia czy co ?
              Na jeden lewy klik przypadają trzy prawe.
              Klikasz więc lewy 3 razy, prawy 9 razy.
              Obawiam się tylko, że po tylu próbach zmieniłaś ustawienia wyjściowe i trzeba
              wejść do gry jeszcze raz, bo tam nie ma resetu.
              Spróbuj.
              • mowawe Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 13.06.05, 18:42
                dzięki Ci o Bogini wink)
                zaliczyłam
                teraz szybciutko kolejne zadania smile)
                • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 13.06.05, 23:08
                  Czy ktoś w to jeszcze gra?
                  Ja to jakaś ciemna jestem. Nie umiem odkręcić kranu. Znalazłam fragment jakiejś
                  kartki w trawie i drugą częś przy kranie, ale nie za bardzo wiem o co chodzi.
                  Pomóżcie
                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 00:09
                    Z tyłu domu, w ziemi znajdziesz zawory.
                    Wajcha do tych zaworów jest w skuterze czy czymś takim.
                    Poradzisz sobie.
                    Jutro, a właściwie już dzisiaj, chętnie Ci pomogę, ale teraz idę spaćsmile
                    • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 00:42
                      Dzięki, udało się.Ustawiłam też buźki. Niestety nie umiem poradzić sobie ze
                      skrzynką na listy. Poza tym wydaje mi się, że te zagadki trzeba rozwiązywać wg
                      kolejności podanej na kartce ze słupa. Czy jeśli zrobię wszystko w przypadkowej
                      kolejności, to drzwi się otworzą, czy będę musiała zaczynać od początku?
                      • mimbla_x Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 08:40
                        wydaje mi sie, ze ta kolejnosc dotyczy "kodu" ktory trzeba wstukac na
                        swiecacych przyciskach na panelu przy drzwiach - ale to jedynie moje
                        przypuszczenia, niech ktos kto przeszedl potwierdzi...
                        • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 09:26
                          Potwierdzamsmile)
                          • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 11:58
                            Czy ktoś mi podpowie jak otworzyć skrzynkę na listy. Mam jakieś zaćmienie
                            umysłowe i nic nie kojarzę z tych podpowiedzi. Latam dookoła skrzynki, oglądam
                            ją to z jednej, to z drugiej strony, oglądam sobie tez płotek i nic.Próbowałam
                            wstukać kod w różny sposób i nie działa.
                            • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 12:12
                              Narysuj sobie ten płotek, wpisz kolejne cyfry, a potem spisz je wg.wysokości
                              sztachetek. Ciąg składa się z 9 cyferek - patrz rebus w skrzynce.
                              • bizu Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 12:21
                                Co z buźkami?????? Wymyśliłam sobie (nie wiem, czy dobrze) że to są te
                                samochody ale nie mam pojęcia, jak je ustawić. RATUNKU!
                                • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 12:36
                                  Dobrze sobie wymyśliłaśsmile
                                  Przyjrzyj się światłom samochodów.
                                  • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 20:22
                                    Nie umiem otworzyć tej skrzynki. Narysowałam płotek, ponumerowałam sztachetki i
                                    ustawiłam od najmniejszej do największej. I nadal nie wiem jaki kod. Według
                                    tego co w skrzynce to 9 cyfrowy, ale mi wychodzi 10 cyfr.
                                    • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 20:49
                                      Spójrz jeszcze raz na strzałki w rebusie.
                                      • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:04
                                        Patrzę, ale nic nie rozumiem. Dlaczego ten kod jest 9 cyfrowy, a nie 5 lub 9.
                                        • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:12
                                          Może dlatego, że autor tak sobie wymyśliłsmile)
                                          Ciąg składa się z 9 cyfr spisanych ze sztachetek - od najwyższej do najniższej
                                          i z powrotem. Najniższa występuje tylko raz.
                                          • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:20
                                            Czy po poprawnym wstukaniu kodu skrzynka się otwiera, czy dzieje się coś innego?
                                            • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:29
                                              Nie otwiera się. Słychać tylko sygnał i pulsuje oznakowany kamień leżący pod
                                              skrzynką.
                                              Rozumiem, że ułożyłaśsmile
                                              • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:39
                                                Wydawało mi się, że tak, ale niestety kamień nie pulsuje, zresztą wcześniej go
                                                nie zauważyłam. Spróbuję się jeszcze trochę pomęczyć sad
                                                • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:43
                                                  Przed wprowadzeniem nowego ciągu cyfr kliknij ten guzik ze strzałką.
                                                • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 21:44
                                                  No wreszcie się udało !!! Niepotrzebnie naciskałam strzałkę i kasowałam
                                                  prawidłowy kod.
                                                  Teraz czeka mnie następne zadanie . Muszę wyciągnąć to coś co blokuje przycisk
                                                  na tym białym automacie. Oczywiście nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
                                                  Czy rozwiązanie tkwi tylko w tym automacie, czy jeszcze w innym miejscu?
                                                  • babushka33 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 22:06
                                                    No wreszcie przeszłam. Niniejszym przyznaję sobie sama tytuł antylogika.
                                                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 14.06.05, 22:08
                                                    Jeśli masz na myśli tę lodówkę czy coś w tym rodzaju, na prawo od samochodów,
                                                    to tam niczego nie trzeba usuwać.
                                                    Musisz tylko najpierw poszukać miejsca, gdzie włączysz dopływ prądu.
                                                  • cezar8 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 11:06
                                                    Pomozcie prosze. Chce wlacayc prad i nie potrafie
                                                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 12:18
                                                    Myślę, że już znalazłaś.
                                                    Gdyby jednak nie, to szukaj na podłodze za skuterkiem.
                                                  • cezar8 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 12:43
                                                    dziekuje jednak caly czas pojawia sie strzalka i nic z tego mi nie wychodzi.
                                                    Brakuje mi pradu i rozgryzienie zagadki na scianie obok kranu oznaczonej litera
                                                    G. Litera ta jest do gory nogami.Tez cos z pradem ma wspolnego!
                                                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 12:52
                                                    Opis działania tego urządzenia jest w którymś poście wyżej.
                                                    Musisz jednak znależć liczniki z takim samym znakiem czyli odwróconym G.
                                                    Znajdziesz je na ścianie domu za skrzynką na listy.
                                                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 12:56
                                                    Aha! Zapomniałam o tym prądzie. Spróbuj zajść z drugiej strony.
                                                  • cezar8 Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 14:05
                                                    dziekuje za podpowiedzi, zakonczylam
                                                  • 1oo Re: KTO CHCE SAM NIE CZYTA 15.06.05, 14:11
                                                    Do usługsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka