olga_m_k 19.09.05, 11:34 Mam wielką prośbę: podajcie tytuły swoich ulubionych gier przygodowych. Chciałabym poznać wasze zdanie (sama nie moge się zdecydować w jaką gre zacząć grać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brca Re: fajne gry przygodowe 22.09.05, 18:54 BROKEN SWORD I,II seria "Monkey Island"... ale najbardziej cz.2 Curse of Monkey Island Sanitarium - w klimacie horroru GRIM FANDANGO - Odpowiedz Link Zgłoś
brca Re: fajne gry przygodowe 22.09.05, 18:57 GRIM FANDANGO - rewelacyjny Many Calavera rządzi... Najdłuższa Podróż (Longest Journey) - spolszczona i naprawdę "najdłuższa" ale b.wciągająca Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: fajne gry przygodowe 26.09.05, 02:28 Polecam "Shivers" - stare, ale jare Gra w klimacie "7th Guest" albo "11th Hour". Doskonała atmosfera horroru, nieliniowy scenariusz i dużo główkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_m_k Re: fajne gry przygodowe 26.09.05, 19:57 dziekuje za wszystkie podpowiedzi, wlasnie jestem w polowie "the longest journey" :] Odpowiedz Link Zgłoś
evel83 Re: fajne gry przygodowe 06.10.05, 20:16 Syberia I, Post Mortem, REAH, niezły jest też Atlantis i Broken Sword Odpowiedz Link Zgłoś
bukgrzegorz Re: fajne gry przygodowe 27.08.14, 08:46 Grałem i polecam Atlantis i Broken Sword. Odpowiedz Link Zgłoś
octavius2 Re: fajne gry przygodowe 07.10.05, 17:55 Dorzucę jeszcze polskiego "Teenagenta", a z klasyki: "Beneath a steel sky" i "Flight of the Amazon Queen". Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk_19 Re: fajne gry przygodowe 11.10.05, 15:45 przygody. hyyyyyyyym. niepamietam. hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jesta Re: fajne gry przygodowe 31.10.05, 13:03 dungeon siege.pierwsza i druga część. jesta Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: fajne gry przygodowe 18.11.05, 00:09 a Kings Questy????na 486 to niejedną myszke na tym zdarłem Odpowiedz Link Zgłoś
trololinka123 Re: fajne gry przygodowe 15.04.15, 12:31 o tak kocham king's questy!!! mój ulubiony king's quest VI. Pamiętam jak dawno temu Krzysztof Kaczor miał w telewizji program o grach komputerowych. W tym programie prezentował właśnie king's questa VI. Miałam wtedy piękne 386. Poszłam z tatą do sklepu z grami w alejach, koło smolnej. Nie pamiętam jak nazywał się ten sklep, ale był tam wielki żyrandol z płyt CD. Kiedyś to było coś Kupiliśmy legalną, pięknie wydaną grę. Chyba 12 dyskietek, tych większych 5,25. Odlot. Instalacja trwała ruski rok. W pudełku książeczka z baśniami z krainy 7(?) wysp. No i sama gra. Cudo. Śniła mi się po nocach. Do dziś wszystko pamiętam. Dla wszystkich fanów: www.youtube.com/watch?v=69M2iiI__XQ . To był czasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.play Re: fajne gry przygodowe 18.02.14, 12:09 Witam! Na forum przygodomania.pl jest do wygrania gra "The Night of The Rabbit". Wystarczy odgadnąć rebus i postępować wg. regulaminu i można zgarnąć 1 z 5 gier! Polecam każdemu, kto jest urodzonym szczęściarzem! Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gruppi Re: fajne gry przygodowe 28.02.14, 12:45 ja zawsze znajdę jakąs fajną na abasim.pl . mega wybór i premiery tez są szybko dostepne Odpowiedz Link Zgłoś
neverhoods Re: fajne gry przygodowe 17.11.05, 23:27 chlopaki nie placza, prawie jak film Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: fajne gry przygodowe 18.11.05, 10:41 dodam jeszcze Still Life (cos w rodzaju kontynuacji Post Mortem - gra sie wnuczką Gustawa z PM oraz nim w kilku levelach - od dzis akurat w sprzedazy w polskiej wersji jezykowej zdaje sie i w fajnej cenie. I tak, jak Post Mortem nie lubie, tak SL jest swietne i pieknie zrobione), Black Mirror (absolutna rewelacja!!!), Nibiru (na razie jedynie po angielsku widzialam). No i klasycznie: Syberia I i II, The Longest Journey, Monkey Island (choc gralam tylko w dema). Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: fajne gry przygodowe 21.11.05, 12:21 ehh.. co to się porobiło : "Secrets of Monkey Island" I, II i III przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
iwonq Re: fajne gry przygodowe 17.12.05, 21:00 Moją najlepszą grą przygodową jest "Kangurek Kao"Runda 2 Odpowiedz Link Zgłoś
haklina Re: fajne gry przygodowe 18.12.05, 22:50 "Psychonauts" to gra arcydzielo, Gra z jajem i gra prawie doskonala! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
nataleszcz Re: fajne gry przygodowe 04.04.06, 08:43 podaję tytuły fajnych gier przygodowych: Syberia I i II Stil Life Beyond Good & Evil Peter Jacson's King Kong (przygod + akcja) Silent Hill 2 i 3(przyg. + horror) starsze gry - klasyka: Indiana Jones Tomb Raider 5, 4 The Neverhood (przygodowa logiczna, poruszasz sie plastelinowym ludzikiem) Odpowiedz Link Zgłoś
robert077 Re: fajne gry przygodowe 01.02.07, 15:39 czy wiesz może jak przejść w pierwszej części Syberii Uniwersytet. Nie wiem jak przeholować ten pociąg łodzią. Pomocy Robert podpowiedzi na emeil gadget7@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 NI-BI-RU już po polsku! 04.04.06, 23:33 Tania edycja (ok.20 zl) dostępna w salonach prasowych i większych kioskach.Spolszczenie tzw."kinowe" jakościowo średnie ale ujdzie.Sama gra ŚWIETNA,chociaż na niektórych zagadkach można połamać zęby.Tematycznie obraca się w okół modnego tematu związków technologii hitlerowskich Niemiec z sekretami kosmitów przechowanymi przez pradawne cywilizacje...Mnie wciągnęła,po tygodniu kończę penetrację opuszczonej podziemnej bazy,ciekawe co dalej. Ze starszych tytułów polecam jeszcze: -BLAIR WITCH PROJECT VOL.1.(horror-kryminał) Trzeba mieć łeb na karku i nerwy ze stali bo w paru miejscach można dostać zawału,zw.nocą przy wygaszonym świetle. -HTCHCOCK THE FINAL CUT.(kryminał-sensacja) Cytaty z filmów mistrza suspensu połączone w jedną orginalną fabułę.Pomimo niedociągnięć technicznych godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: NI-BI-RU już po polsku! 07.04.06, 13:31 Czy Nibiru zasluguje na bycie okreslonym jako swietna gra? Dla mnie byl nudnawy i zbyt krotki. Po Black Mirror spodziewalam sie czegos ZNACZNIE lepszego, a czekalo mnie rozczarowanie. Z gier, ktore mozna zdobyc dosc tanio polecam The Moment of Silence - to jest gra, ktora okreslilabym jako swietna Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Re: NI-BI-RU już po polsku! 08.04.06, 18:56 No,może wystarczyłoby DOBRA zamiast ŚWIETNA.Ale i tak warto wydać 20zl... Odpowiedz Link Zgłoś
doniczka1971 Re: fajne gry przygodowe 05.03.07, 07:50 najlepsza na swieie- kod leonarda da Vinci i sekrety kodu leonadra da Vinci:zaginiony manuskrypt. Pożałujesz jak dojdziesz do końca, że to juz koniec Odpowiedz Link Zgłoś
adam_143 Re: fajne gry przygodowe 11.04.07, 22:58 Przeszedłem juz kilka(naście) przygodówek, z tych które przypadły mi do gustu najbardziej: 1) Gabriel Knight 3 moim zdaniem: najlepsza przygodówka z jaką się zetknąłem - świetna i autentycznie ciekawa, niesztampowa fabuła autorstwa Jane Jensen, piękna muzyka, sugestywny klimat, zarysowane psychologicznie postacie, nacisk na eksploracje a nie manipulowanie przedmiotami - pozycja obowiązkowa - do nabycia w sklepach internetowych i na Allegro.pl za niską cenę, grafika całkiem dobra - wystarczy włączyc antyaliasing x4 i filtrowanie anizotropowe x8 i jest całkiem nieźle 2)Black Mirror - z tą grą zetknąłem się w którymś z numerów CD-Action i... rewelacyjna - klimat, muzyka 3)The Longest Journey (Najdłuższa podróż) bardzo dobrze zrobiona przygodówka - ciekawa, logiczne zagadki, godna polecenia, klimat 4) NiBiRu - gra twórców Black Mirror, trochę słabsza ale trzyma poziom Te gry przeszedłem i dostarczyły mi wiele satysfakcji. Grałem także w inne gry, średniaki typu - Still Life, Larry 7, Martin Mystere - podobały mi się mniej(MM) lub bardziej(SL). Co do Syberii - grałem w demo 1 i 2 ale nie wywarły aż takiego wrazenia bym pobiegł do sklepu i kupił. Na pewno warta polecenia jest też Secret Files:Tunguska(grałem tylko w demo) i Gabriel Knight 2(klasyk, filmowa przygodówka) - w którego mam nadzieję niedługo zagrac. Jesli potrzebujesz info to: www.przygodoskop.gry-online.pl, www.adventure-zone.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: fajne gry przygodowe 17.04.07, 15:24 Discworld Noir - swietna przygodowka 3D w stylu czarnych kryminalow dziejaca sie w zwariowanym Swiecie Dysku (trzeba sie troche nagimnastykowac, zeby odpalic na XP) Discworld 1 - kultowa przygodowka, chyba jedna z tych, ktora wiele osob nie przeszlo - glownie ze wzgledu na abstrakcyjnie trudne lamiglowki, ale ma bajeczna grafike 2D i warto ja poznac Discworld 2: Missing Presumed (lub Mortality Bytes) - polecam, latwiejsza (i mniej frustrujaca) od czesci pierwszej, grafika 2D, komiksowa Syberia 1 i 2 - grafika 3D z pieknymi krajobrazami - ladne to, ale wieeeeeeeje nuda straszliwa - a szkoda Black Mirror - bardzo fajna przygodowka utrzymana w klimacie E.A. Poe i H.P. Lovecrafta - ma pare wad (fatalnie czytane dialogi), ale graficznie sugestywna Longest Journey - niezla, ale chyba nie zasluguje na rozglos, jaki zdobyla Indiana Jones and the Fate of Atlantis - klasyk z Lucasarts, fajna grafa, rozsadnie skomplikowane zagadki, niezly humor Broken Sword: The Shadow of the Templars, Broken Sword II: The Smoking Mirror, Broken Sword: The Sleeping Dragon - moze troche denerwujacy glowny bohater, ale przygodowki klasyczne, 2 pierwsze z grafika 2D, trzecia z piekna 3D (na dodatek miesza akcje z przygodowka) Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck's Revenge, The Curse of Monkey Island i Escape from Monkey Island - So, you want to be a pirate? Shiver me timbers! Gabriel Knight: Sins of the Fathers, Gabriel Knight 2: The Beast Within, Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned - fajne, mroczne przygodowki z elementami horroru, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: fajne gry przygodowe 28.04.07, 15:14 Nie będe odkrywczy - "Syberia", "Longest Journey" oraz "Broken Sword I-III" . A z klasyki to cykl "King's Quest" i "Legend Of Kyrandia" of course . Odpowiedz Link Zgłoś
fussballfan Re: fajne gry przygodowe 12.05.07, 11:40 dla chcących podbijac inne narody on-line i nietylko super strategia!!! nie tylko dla doroslych heh travian.interia.pl/?uc=pl5_35933 Odpowiedz Link Zgłoś
mm1815 Re: fajne gry przygodowe 15.05.07, 17:55 olga_m_k napisała: > Mam wielką prośbę: podajcie tytuły swoich ulubionych gier przygodowych. > Chciałabym poznać wasze zdanie (sama nie moge się zdecydować w jaką gre zacząć > grać nie ma lepszej gry niz farenheit, mowie ci zagraj, farenheit to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: fajne gry przygodowe 17.05.07, 13:17 Ostatnio znalazłem darmowa przygodówkę - grafiką przypomina Neverhood (chociaz nie jest plastelinowa): Cubert Badbone. Polecam . Dodam jeszcze do najlepszych Neverhood. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonadoti Re: fajne gry przygodowe 29.02.08, 17:45 Scooby-Doo,Sherlock Holmes,Opowieści z Narnii,Kangurek Kao. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonadoti Re: fajne gry przygodowe 27.05.08, 20:06 Zdecydowanie "Opowieści z Narni" Odpowiedz Link Zgłoś
czalii Re: fajne gry przygodowe 08.03.14, 10:44 poke-life.net/rejestracja.php?polec=31408 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.play Re: fajne gry przygodowe 20.05.14, 08:43 Cześć! Wpadam z info o grze! Znacie gierkę STROKE OF FATE - OPERACJA WALKIRIA? www.afan.pl/Produkt_Dystrybucja_Elektroniczna/stroke-of-fate-operacja-walkiria.html Przygodówka point n' click. Jej akcja rozgrywa się w czasach II wojny światowej, a fabuła jest ciekawym pomieszaniem faktów i fikcji. W A Stroke of Fate wcielamy się w rolę wyszkolonego agenta, który na początku lat czterdziestych ubiegłego wieku trafia do Berlina z nie byle jakim zadaniem – przygotowaniem i przeprowadzeniem zamachu na Hitlera. Żeby nie było zbyt kolorowo... Firma tłumaczeniowa dała troszkę ciała, ale da się grać, bo dzięki temu mamy humorystyczny styl gry Niedroga gierka na: Afan Odpowiedz Link Zgłoś
suchjy Re: fajne gry przygodowe 02.06.14, 17:20 Ja tam pykam caly czas w gryranking.pl/gry/plemiona/ Odpowiedz Link Zgłoś
forza.ferrari Re: fajne gry przygodowe 14.08.14, 20:49 Chcielibyśmy wszystkich tutaj obecnych graczy serdecznie zaprosić do wspólnej gry w przeglądarkową grę z elementami strategii o nazwie: Might&Magic Heroes Online. Wielu z Was za pewnie pamięta stare, poczciwe Heroes’y II i III. Pewnie wielu z Was grało także w Heroes IV, V a także VI. Każdy z Was ma z pewnością swoją, ulubioną frakcję. W Might&Magic Heroes Online obecnie dostępne są dwie frakcje: Przystań i Nekropolia, ale producent już zapowiedział wprowadzenie ( w niedalekiej przyszłości ) kolejnej frakcji: Inferno. Oczywiście na trzech frakcjach gra nie skończy się. Jak na grę przeglądarkową Might&Magic Heroes Online prezentuje się naprawdę świetnie. Wyraźnie czuć klimat epickiej przygody rodem ze sagi Heroes. O tej grze można byłoby opowiadać godzinami. Zamiast pisania polecamy każdemu osobiście przetestować tą grę przeglądarkową: cla.heroes-online.com?rt=u_f4f4dc64300b1a78ff Nasze wrażenia z gry: Bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
tschunami Re: fajne gry przygodowe 17.08.14, 19:22 Chcielibyśmy wszystkich tutaj obecnych graczy serdecznie zaprosić do wspólnej gry w przeglądarkową grę z elementami strategii o nazwie: Might&Magic Heroes Online. Wielu z Was za pewnie pamięta stare, poczciwe Heroes’y II i III. Pewnie wielu z Was grało także w Heroes IV, V a także VI. Każdy z Was ma z pewnością swoją, ulubioną frakcję. W Might&Magic Heroes Online obecnie dostępne są dwie frakcje: Przystań i Nekropolia, ale producent już zapowiedział wprowadzenie ( w niedalekiej przyszłości ) kolejnej frakcji: Inferno. Oczywiście na trzech frakcjach gra nie skończy się. Jak na grę przeglądarkową Might&Magic Heroes Online prezentuje się naprawdę świetnie. Wyraźnie czuć klimat epickiej przygody rodem ze sagi Heroes. O tej grze można byłoby opowiadać godzinami. Zamiast pisania polecamy każdemu osobiście przetestować tą grę przeglądarkową: cla.heroes-online.com?rt=u_f4f4dc64300b1a78ff Nasze wrażenia z gry: Bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś