zlamandy 14.06.06, 09:34 Duzy dom, bardzo zagatkowy... thebighouse.free.fr/the_big_house.php A ja jak zwykle utknełam. Tym razem przy pianinie jak by ktoś cos wiedział co z tym pianinem to prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniajak1 Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 12:48 nom....fajne, fajne .... a jak sie wykorzystuje to co sie juz znalazlo? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 14:40 Może się same użyją, kiedy będą potrzebne Szukam i szukam tego pianina i jakoś trafić nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rudasek Re: THE BIG HAUSE 27.06.06, 09:42 utknęłam na drzwiach... coś mi chyba nie idzie przez te upały podzieliłam sobie na 4 części ale nie wiem co mam zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
dzibutek Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 15:42 Jesli jest odpowiednie miejsce i wtedy klikniemy na przedmiot to sie uzywa Fajna gierka :] Podpalilam ogien w kominku i znalazlam klucz, lece na pieterko zobaczyc, moze bedzie pasowal do drzwi. Mam jeszcze to cos do czyszczenia kibelka, ale jeszcze nie uzylam Odpowiedz Link Zgłoś
zlamandy Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 16:18 gdzie znajde ten wylom? o tym kluczu w kominku to nie wiedzialam... ...drugi jest na polce z ksiazkami. a pianio jest na gorze! aby dostac sie na gore trzeba miec przepychaczke do kibla i ja wlasciwie uzyc, a potem uzyc odpowiednio gabki Odpowiedz Link Zgłoś
zlamandy Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 17:15 dobra, dobra juz wiem wiecej: 1. plyta do wiezy 2. umiem zagrac na pianinie i to by bylo na tyle jest tu kto?czy ja do siebie pisuje Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 18:30 Odpowiednio użyłam przepychaczki i gąbki. Poszłam na górę, a tam rączka pokazała mi środkowy palec, a fe! Brakuje mi drugiego klucza, tego z kominka, ale nie umiem go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
dzibutek Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 23:21 Tfu, namieszalam konkretnie, sorrki ;] Nie mialam na mysli, ze znalazlam klucz w kominku, jeno ze go zapalilam, a klucz na polce, lom, nie wylom! znalazlam obok kominka, za to nie mam plyty, nie wiem nic o wiezy i dalej nie wlazlam do pokoju na gorze i nie wiem po kiego mam ten klucz Ale usprwiedliwia mnie to, ze dzis byl taki jeden wazny mecz i nie mialam zbytnio czasu Jutro moze... Odpowiedz Link Zgłoś
dzibutek Re: THE BIG HAUSE 14.06.06, 23:23 Acha, po uzyciu gabki, nadal nie wiem co z tym fantem zrobic, ale j/w powalcze jutro ;] Mala podpowiedz milo widziana Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 15.06.06, 00:00 Jestem na górze Klucz nie jest potrzebny. Nic Ci nie podpowiem, bo pewnie jak się już otrząśniesz po meczu, sama wpadniesz na rozwiązanie. A mecz był dobry, mimo że przegraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: THE BIG HAUSE 15.06.06, 18:34 A nie wiesz się wam ta gra? Ja zaczynałam kilka razy i za każdym razem mi się zwiesiła Odpowiedz Link Zgłoś
dzibutek Re: THE BIG HAUSE 15.06.06, 18:37 Nie wiesza sie, ale za drugim podejsciem ni w zab wanny znalezc nie moge. Help Odpowiedz Link Zgłoś
asieczek.a1 Re: THE BIG HAUSE 16.06.06, 14:52 podpowiedzcie mi gdzie w pokoju z kominkiem (który zapaliłam) moge znalezc ten klucz bo niegdzie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 16.06.06, 15:24 Postaw krzesło przy regale i zajrzyj na górną półkę. Odpowiedz Link Zgłoś
asieczek.a1 Re: THE BIG HAUSE 16.06.06, 15:57 a łom do czego? może w którym pokoju jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rudasek Re: THE BIG HAUSE 26.06.06, 13:56 za cholerę nie mogę znaleźć klucza w kominku Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarta Re: THE BIG HAUSE 26.06.06, 16:52 Kurduśka ja nie mogę się za chiny dostać na górę Gąbki użyłam i co? Wiem, ze trzeba w odpowiedni sposób zapukać pewnie do tych drzwi ale te podpowiedzi z "lustra" łazienki niewiele mi mówią Pomoże ktoś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 26.06.06, 18:08 Do ani_rudaska - w kominku nie ma klucza, szukaj z pomocą krzesła. Do mmmmarty - podziel sobie lustro na cztery części. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rudasek Re: THE BIG HAUSE 26.06.06, 20:44 AAAAAAAAAAA dzięki Ci!!! To ten klucz miałam, zrozumiałam,że są dwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
1oo UWAGA! otwieranie drzwi. 27.06.06, 10:10 Do ani_rudaska. Kiedy już sobie podzielisz ten widoczek z lustra, potraktuj każdą część jako pełny obraz drzwi. Jaśniejsze panele wskażą Ci kolejność stukania w drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rudasek Re: UWAGA! otwieranie drzwi. 27.06.06, 10:21 dzięki, przeszłam bez podpowiedzi Teraz utknęłam na pianinie... Wiem że kra tylko 5 klawiszy... czy to ma jaki s związek z kartka z tablicy i nr na niej? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: UWAGA! otwieranie drzwi. 27.06.06, 10:34 Po odsłuchaniu utworu z CD musisz zagrać początek na pianinie. Trzeba chyba najpierw kliknąć na nuty. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_rudasek Re: UWAGA! otwieranie drzwi. 27.06.06, 10:40 Gra "do Elizy" i juz sobie zagrałam... Wcale nie było to takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
asieczek.a1 Re: THE BIG HAUSE 28.06.06, 17:15 weszłam na góre,a tam na górze co trzeba zrobić? jakoś nic nie moge znaleźć a wyjśc na dół też nie Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 28.06.06, 22:00 Rozjaśnij sobie mroczny korytarzyk przy pokoju z fortepianem i porozglądaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 06.10.06, 19:55 hello, pytanie. Czy ktoras z Was pamieta co nastepuje, po zmyciu lustra? Wasza podpowiedz o podzieleniu lustra i pukaniu do drzwi, nic nie pomaga. Chyba nie wiem o co chodzi! Wychodze na zewnatrz - nic sie tam nie dzieje, wchodze na ostatnie pietro. Sa tam jedne drzwi i za skarby nie moge wejsc. Co powinnam zrobic? POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 06.10.06, 20:26 ok, oczywiscie wpadlam na to, ale niestety drzwi w dalszym ciagu sa zamkniete. Probuje w rozne strony i NIC. Czy cos przeoczylam? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 07.10.06, 00:12 zrobilam sobie dluzsza przerwe i pomoglo. Weszlam do srodka. Pytanie, czy rzeczywiscie zagralyscie na pianinie "Dla Elizy"?? Jakos z trudem wychodzi mi gama a co dopiero sklecic kilka nut!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 07.10.06, 10:02 Trzeba zagrać kilka pierwszych nut. Jeśli się pomylisz, fortepian da Ci znać i możesz próbować jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 07.10.06, 22:20 dzieki. Mialm pecha, zaczelam grzebac w internecie jak zagrac i komputer zawisil mi sie. Cala gre szlag trafil Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 07.10.06, 22:38 gra super. Bylam pewna,ze za Chiny tego utworu nie zgram. Pamietam,ze moj maz lata temu gral na pianinie wiec poprosilam go. Trzy proby i zagral. Jestem w ciezkim szoku,ze ciagle pamietal! Dzieki niemu skonczylam! Dziekuje 100 za podpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 08.10.06, 00:27 Nie ma za co A tak z ciekawości zapytam - nie włożyłaś do wieży znalezionej płytki z utworem, a tylko zagrałaś na fortepianie? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 08.10.06, 00:30 znalazlam plyte i wlozylam do wiezy. Odtworzylam. Koniec jest dziwny, poniewaz oprocz muzyki, wszystko pozostaje takie samo. Czy to aby na pewno koniec gry? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 08.10.06, 10:36 Koniec gry jest po wyjściu z domu. Po zagraniu melodii na fortepianie wróć do pokoju z kominkiem i odwróć się w stronę regału, który się przesunął i odkrył drzwi do dalszej części domu. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: THE BIG HAUSE 09.10.06, 19:00 no masz ci los; Zaczynam od nowa, poniewaz chce zobaczyc kolejna czesc domu. Odpowiedz Link Zgłoś
azila1 Re: THE BIG HAUSE 10.10.06, 23:34 Koniec gry....wchodzimy do pokoju gdzie obok drzwi wpisujemy kod z tablicy w kuchni,szukamy drzwi gdzie użyć klucza potem jeszcze użycie wytrycha i wychodzimy...koniec gry. Żadna szafa nie odsuwa się w pokoju kominkowym,dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd,jeżeli nie macie ochoty pomóc to nie piszcie nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
azila1 Re: THE BIG HAUSE 10.10.06, 23:38 Sorki!!!za to co napisałam wyżej ...pomyłka ...chodzi oczywiście o pokój na górze z kominkiem a nie na dole ...sorki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 10.10.06, 23:53 Masz rację, azila 1, nie wyraziłam się ściśle, ale bez premedytacji Prawdę mówiąc, zapomniałam , że na dole też jest kominek. Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Re: THE BIG HAUSE 09.12.06, 22:50 Słuchu muzycznego nie mam wcale. w jakiej kolejności naciskach te cholerne klawisze, żeby zagrać? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 10.12.06, 00:09 Kiedy przesuniesz wolno myszką po białych klawiszach, na jedenastym pokaże się łapka. Oznacz 1, 2, 3, 4, 5 posuwając się w lewo. Między 1 i 2 jest czarny klawisz - oznacz go A. 1 A 1 A 1 4 2 3 5 Odpowiedz Link Zgłoś
sigma7777 Re: THE BIG HAUSE 05.01.07, 11:13 Nie mam bladego pojęcia jak to zagrać. Czarne klawisze się nie wciskają. RATUNKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: THE BIG HAUSE 05.01.07, 17:58 No, nie wiem jak jaśniej mogę to wyłożyć W poście wyżej jest chyba wszystko. Może dodam tylko, że szukając "rączki" trzeba przesuwać myszką od prawej do lewej po białych klawiszach. Oznaczasz go sobie numerem 1 i następne, idąc w lewo 2, 3, 4, 5. Czarny, grający klawisz jest tylko jeden / między 1 a 2 / i oznaczasz go sobie literką A. Jeśli się pomylisz, usłyszysz kilka dźwięków naraz. Od tego momentu zacznij od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma7777 Re: THE BIG HAUSE 05.01.07, 22:02 To "od prawej do lewej" miało tu kluczowe znaczenie. Dzięki setka. No to ide dalej, uzbrojona w klucz i pogrzebacz... Odpowiedz Link Zgłoś