Dodaj do ulubionych

Crashday demo +problem!!!!!!!!!

20.12.06, 15:59
Witam, pobrałem demo tej gry z netu. Zainstalowała sie normalnie, ale gdy ją uruchamiam wyskakuje okienko w króeym pisze"A required security module can not be activated. This program can not be executed." A minimalne wymagania spełniamsad. Czy spotkał się ktoś już z takim problemem i wie jak temu zaradzić? A może demo to fake??
Z góry dzięki za odpowiedzi
PoZdRoWieNia
Obserwuj wątek
    • jamisio Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 20.12.06, 22:40
      Używasz Anti-blaxx? Jeśli tak, to wyłącz.
      • grzesiu210 Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 20.12.06, 22:46
        Nie używam takiego programu, dzięki że aby Ty odpowiedziałeś, poczekam może ktoś jeszcze na coś wpadniebig_grin
        PoZdRoWiEnIa.
    • jamisio Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 21.12.06, 00:09
      Spróbuj uruchomić demo w trybie zgodności, zakładam, że używasz Win XP.
    • jamisio Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 21.12.06, 00:17
      Właściwie jest to bardzo dziwne, gdyż taki komunikat jest charakterystyczny dla gier zabezpieczonych SecuROM-em:

"A required security module can not be activated. This program can not be executed."
      SecuROM™ has determined a debugging or an emulation tool is running. Please refer to the following procedure to remedy:
      Please deactivate these tools before starting the program. It's not necessary to uninstall them.

Skoro jest to demo, nie powinno być zabezpieczone.
      • grzesiu210 Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 21.12.06, 13:32
        Dobra demo już nie ważne. Ale mam nowy problem. Kupiłem cdaction gdzie jest pełna wersja tej gry. Zainstalowała sie normalnie i sie uruchomiła, ale to co zobaczyłem mnie zdziwiło, ekran był jakiś dziwnie niebieskawy, napisy w menu sie dało ledwo odczytać a zagrać sie nie dało. Nie mam pojecia co to moze być.
        Mój komp : Athlon 1,7 GHZ, 512mb ram. Geforce 3 Ti 200 64 mb.
        PoZdRoWiEnIa.
        • jamisio Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 22.12.06, 15:29
          Standardowa odpowiedź: sterowniki grafiki, w tym przypadku najnowsze wcale nie muszą być najlepsze.
          • grzesiu210 Re: Crashday demo +problem!!!!!!!!! 22.12.06, 16:54
            Już znalazłem sposób, na innym forum jak zagrać. Trzeba cały czas klikać enter tak aby gra sie uruchomiła, a po powrocie do menu gry wszytsko jest w porządku. Z wszytskiego sie można odczytać. Miał być wydany patch który naprawiał ten problem aby nie tzreba było za każdym razem robić tego samego, ale niestety patch jak dotąd sie nie ukazał.
            Jamisio już któryś raz z rzędu próbowałeś mi pomóc, naprawde wielkie dzięki za chęci i pozdrawiam cie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka