Dodaj do ulubionych

Polska na 4 miejscu

10.06.08, 14:53
Jestem trochę rozczarowany tymi wynikami. Myślałem, że przy takim "wzbogaceniu" się społeczeństwa i po tym jak nie trendy się robi kupowanie piratów wynik będzie o wiele lepszy. No ale chociaż nie jesteśmy na pierwszym miejscu smile
www.lukaszslowak.com ==>homepage
Obserwuj wątek
    • Gość: reg null IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.06.08, 14:53
      Mówiąc krótko, BSA oznajmiło że Polacy rodzą się złodziejami.
    • Gość: Shastorm Re: Polska na 4 miejscu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 15:14
      Tak, Krzysiek, powinnyśmy się nie oburzać na to, że kradniemy lecz a to, że ktoś się ośmielił nazwać nas złodziejami big_grin

ech...
    • Gość: Chakotay Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 15:37
      to dowod zesmy sie nie zeszmacili i nie damy sie potulnie wpakowac pod bucior mafi ria bsa zaiksu i reszty smieci,to takze ostrzezenie dla nich ze jak kazda mafia wczesniej czy pozniej beda jedynie skromna wzmianka w histori
    • Gość: dumny Re: Polska na 4 miejscu IP: *.chello.pl 10.06.08, 16:21
      brawo! pod względem złodziejstwa jesteśmy na 4 miejscu smile ale kubica był 1... więc musimy wyjechać do niemiec żeby zająć 1 miejsce w tym rankingu ale już niemieckim torrentem...
    • Gość: pierwszy Re: Polska na 4 miejscu IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.08, 16:25
      Czas najwyższy aby PIRACTWO w Polsce osiagnęło 100%.

Bez tego nigdy nie wygramy!
    • Gość: Gość Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:01
      Moze i sie wzbogacamy, ale nikt nic nie robi, zeby programy, gry, muzyka, filmy, ba! nawet ksiazki byly tansze. Wole sciagnac 10 plyt jednego wykonawcy za friko niz wydac na jedna plyte 40-50 PLN.
    • Gość: ehh Re: Polska na 4 miejscu IP: *.derby.waw.pl 10.06.08, 18:12
      POLSKA !! POLSKA !! w piłce nożnej się nie udało, ale tutaj możemy wygrać jak się postaramy!!
    • Gość: bogdan Re: Polska na 4 miejscu IP: *.derby.waw.pl 10.06.08, 18:20
      ja ostatnio kupiłem coś w empiku i oczywiście przy bramce piszczy bo ukradłem. w sumie gdybym ukradł to chociaż bym kasy głupio nie wydał, a tak i kasa stracona i złodziej jestem. chociaż mediamarkt jest lepszy, tam się piszczy przy bramce zanim się na hale wejdzie. jak mnie ktoś nazwie złodziejem to mam nadzieje, że nie dlatego, że coś chciałem kupić.
    • Gość: Jason Re: Polska na 4 miejscu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 20:18
      A nie ma się co dziwić!
      Skoro ceny są nadal na takiej wysokiej stopie to nie dziwi mnie że wielu próbuje w inny sposób!
      A jak by nie patrzeć to dobrze że jesteśmy na 4 miejscu!!
      Skoro w rządzie sami złodzieje to czemu naród ma być uczciwy!
      Sami nam takie podatki nakazują płacić to trzeba się na czymś odegraćwink
      Nie popieram piractwa ale też się temu zjawisku nie dziwię.
    • Gość: sexo22 Re: Polska na 4 miejscu IP: *.it-net.pl 10.06.08, 20:59
      No ciekawe jakby postąpił taki bogaty Anglik czy Niemiec gdyby musiał pracować 4 dni na gierkę.

www.nawymiane.pl - wymiana gier
    • Gość: ja Re: Polska na 4 miejscu IP: 85.222.86.* 10.06.08, 21:19
      mnie ostatnio zastanawia jedno ... ceny zachodnich produkcji są przeliczane według ceny w dolarach - euro. w ostatnich latach cena dolara i euro spadła znacznie ... a cena gier i filmów nie drgnęła... według mnie cena powinna spaść proporcjonalnie do kursu walut. sprzęt ulega tendencji spadkowej ... a soft nie może?
    • Gość: Gość Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:01
      Nawet w tym nie możemy być pierwsi uncertain
    • Gość: gość Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 04:57
      Ja wolę kupić oryginał i mieć czyste sumienie. Mam wtedy większą satysfakcję z grania. Przynajmniej nikogo nie okradam. Nie zapomnijcie, że ktoś włożył w to wiele pracy. Poza tym nie ma się czym chwalić z tym 4-tym miejscem. Nadal będziemy postrzegani jako złodzieje. Nie, no po prostu super. Mam już zacząć skakać z radości?
    • Gość: Strach Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 07:21
      Tez uwazam tak samo jak Przedmowca. Na huk mi co miesiac 4 rozne gry spiracone jak kazdej i tak nie ukoncze w mc tylko napoczne.
    • Gość: Macho Re: Polska na 4 miejscu IP: 82.177.197.* 11.06.08, 09:42
      Naiwność BSA nie zna granic. Walka z piractwem to tak jakby zakazać łowienia ryb w morzach świata. Ani ryb nie braknie, ani dostępu do wody upilnować się nie da.
      Pokrzykiwania paru wariatów którzy usiłują sprzedać piasek na pustyni i lód na biegunie nie mają tutaj większego znaczenia.
    • Gość: Gosc Re: Polska na 4 miejscu IP: 217.5.200.* 11.06.08, 10:31
      Jak czytam niektore wypowiedzi wcale sie nie dziwie ze za granica uwazaja Nas za zlodziei. Mnie jest czasem wstyd ze jestem Polakiem.... sad
      Nie ukrywam - sam mam duzo pirackich plyt, ale staram sie to zmienic. Mam juz legalnego Win gram na ps2 na kilku orginalnych grach (ktore zawsze moge wymienic lub sprzedac). Jak patrze w Niemczech na ceny CD ta sa relatywnie tansze niz w Polsce, ludzie tam kupuja po kilka CD, gier i filmow w miesiacu. Bo ich stac. Mnie tez stac na kilka rzeczy, ale wiadomo ze nie na wszystko. NIE MOZNA MIEC WSZYSTKIEGO. Dlatego nie rozumiem czemu ludzie kradniecie jak WAS stac ??
    • Gość: xtrmntr Re: Polska na 4 miejscu IP: *.triad.res.rr.com 11.06.08, 10:32
      Dlaczego? Może dlatego że cena oprogramowania nie odpowiada zdrowemu rozsądkowi?

Pojedynczy znaczek Windy gwarantujący że to oryginalna kopia na kompie w sklepie kosztuje wytwórcę kompa ponad 200 PLN. A dla pracowników producenta komputerów np. Office Pro kosztuje ok. 50 PLN.
    • Gość: qwerty Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:02
      "Nie ukrywam - sam mam duzo pirackich plyt"
      "Mam juz legalnego Win gram na ps2 na kilku orginalnych grach"

Prawie jak wzór do naśladowaniasmile.
      O właśnie w RMFce powiedzieli że zgarnęli piratów w Trójmieście w akademikach [*]
    • Gość: qwerty Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:10
      www.policja.pl/portal/pol/1/22374/Nielegalna_muzyka_gry_i_filmy.html
    • Gość: niepirat Re: Polska na 4 miejscu IP: *.netcologne.de 11.06.08, 11:11
      Lista przestępst ZAiKS: ipln.org/kurdelpolski/sprawy/wprowadz.html
      ZAiKS chroni piratów: www.ipln.org/kurdelpolski/dokumenty/pirat.html
    • Gość: XYZ Re: Polska na 4 miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:32
      Jedną z przyczyn piractwa kompletnie pomijaną jest odwlekanie polskich premier gier czy filmów. Który rozochocony nastolatek, nawet taki którego stać na zakup filmu czy gry, będzie czekał dodatkowy miesiąc, dwa lub trzy skoro może sobie upragniony tytuł ściągnąć z sieci w 24h. Skoro świat stał się globalną wioską, dystrybucja powinna się dostosować i przygotowywać globalne premiery. Tak już dziwnie jest, iż to business powinien się dostosować do zmian w świecie, a nie świat do businessu.
      (przykład - Mass Effect PC - w Polsce opóźniony o co najmniej 3 tyg. - aż mnie ze wściekłości rozrywa ;P, a dystrybutor straci co najmniej 20% sprzedaży )
    • Gość: Gość Re: Polska na 4 miejscu IP: 193.201.19.* 11.06.08, 12:36
      Po pierwsze - piractwo to akt przemocy na wodzie.
      Po drugie - naruszanie praw autorskich oraz lamanie postanowien licencji to nie kradziez.

Czy BSA wam robi wode z mozgu? Moze niedlugo beda twierdzic, ze uzywanie nielegalnych kopii oprogramowania to morderstwo albo gwalt?

Nikt nie twierdzi, ze to legalne, ale trzeba rzeczy nazywac po imieniu.
    • Gość: k1 Re: Polska na 4 miejscu IP: *.chello.pl 11.06.08, 13:05
      No i w czołówce są kraje biedniejsze, ja wbrew statystykom z BSA zauważam coraz większą ilość oryginałów w otoczeniu, sam kiedyś piraciłem, ale wraz z lepszą sytuacją finansową przerzuciłem się na oryginały, najpierw kupiłem 1 grę, później kolejną, aż po pewnym czasie pousuwałem wszystkie gry i programy, co do których legalności miałem wątpliwość, spakowałem oryginalne inaczej płytki z grami i programami do toreb i na śmietnik.
      Wśród znajomych, nawet ci którzy kiedyś "nie zhańbili swojego kompa oryginałem" wink nawet jeśli ściągają to i tak kupują coraz więcej tytułów, które "są tego warte".
      Moim zdaniem korzystniej dla producentów jest nie walczyć z piractwem za wszelką cenę (bo i tak większość zabezpieczeń utrudnia korzystanie z produktu legalnemu odbiorcy, pirat ma zabezpieczenia złamane "w try miga"), lepiej starać się jakimiś sposobami zwiększać sprzedaż legalnych kopii.
    • Gość: Niekumaty Re: Polska na 4 miejscu IP: *.man.poznan.pl 11.06.08, 14:14
      A ja bym powiedział, że piractwo jest takie duże dlatego, że nie ma się czego/kogo obawiać. "Spektakularne akcje policji" są śmieszne i w skali kraju równie częste co deszcz na pustyni. Gdyby każdy użytkownik kompa czuł REALNE zagrożenie ze strony policji, piractwa by nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka