ludendorf Re: PC bije konsole na głowę? 17.08.08, 23:56 I o to chodzi na PC można grać klawiaturą myszą kierownicą padem gałką srałką i czymkolwiek jeszcze bo to uniwersalna maszyna którą można dowolnie dostosować do własnych potrzeb sprzęt szybko tanieje także z kupnem nowych flaków nie ma problemu szczególnie jak dajesz stare bebechy w rozliczenie gry są dwa razy tańsze więc nie zamierzam się przesiadać na konsole nawet jeśli miało by to oznaczać że w niektóre tytuły musiał bym grać z poślizgiem i finisz Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: PC bije konsole na głowę? 18.08.08, 00:10 ja mojego pada Mantaa analog 10 przycisków za 59 zł wzorowanego na dual shock wyłożonego gumą używam od ponad roku i jest w świetnym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: PC bije konsole na głowę? 18.08.08, 07:15 Czemu FF nie chcą ludzie na PC bo po co nam cRPG(który nim nie jest dlatego ukłuto termin jRPG)w którym podążasz liniowo do wyznaczonego z góry celu zabić jednego wielkiego potwora, który zmienia swoja postać 3 razy podczas walki. Dziękuje ale wole mieć rozbudowaną fabule, możliwość wpływu na statystyki, historie bohatera którym steruje no i last wiele dróg prowadzących do wypełnienia misji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klka Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.acn.waw.pl 18.08.08, 08:21 No i po co wszczynać te cholerne bójki? Ten portal jest naprawdę do "D", a raczej jeden jego redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.astral.lodz.pl 18.08.08, 10:18 RR, ty umiesz w ogóle pisać po POLSKU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donPEDRO wszystko fajnie z pc ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:31 niby wszystko fajnie jeśli chodzi o pc... ale jest pare "ale"; parę miesięcy temu zainwestowałem sporo kasy w nowego dobrego kompa.. dużo ramu (4gb), dobrą Vge(8800), proc itd. i co z tego... DOBRYCH gier jak na lekarstwo! a) CZEMU NA PC NIE MA BAD COMPANY!!! gierka jest rewelacyjna a na pc nie wyszła a kolesie z iksami i chlebakami mają wyżywkę b) Army of Two - j.w. c)Condemned2 - j.w. d) na GTA IV czekam juz DŁUGO a konsolowcy bawią sie od dawna.. i co z tego ze będzie miała na pc lepsze tekstury jak ja sie będę nią bawił jak już konsolowcy dawno ją przejdą ŻAŁUJĘ kupna tego pc'ta, przejechałem się na nim planuję kupno konsoli - jeszcze nie wiem czy xbox czy ps3 ale na pewno kupuję, dobrze że mogę przynajmniej podpiąć ją pod monitor.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donPEDRO Re: wszystko fajnie z pc ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 15:01 no.. i jeszcze się okazuje że kolejne gry (call of duty 5, far cry 2) nie będą mieć tak wielkich wymagań i spokojnie mogłem kupić mniej kosztowną kartę graficzną... po prostu rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC/DC Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.08, 11:05 Gdyby pc-towym graczom tak żal dupy nie zcikał to by pewnie nie atakowali tak konsol. Ja osobiście nic do pc nie mam, wręcz przeciwnie uwazam ze to bardzo pozyteczne urządzenie biurowe. He he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurcze Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.acn.waw.pl 19.08.08, 10:12 Właśnie, tego nie rozumiem, pc-towcy atakuja na maksa konsole, a w druga strone to juz nie dziala. Znam okolo 10 konsolowcow osobisice i zaden zlego slowa na pc-ty i ich wlascicieli nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytat Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:12 W wywiadzie dla TG Daily, Tim Sweeney, twórca Unreal Engine i współzałożyciel Epic Games wyżalił się na temat trudności w tworzeniu gier na PC wynikających z ogromnej przepaści pomiędzy komputerami najczęściej kupowanymi a najlepszymi maszynami do grania. Uważa, że obecnie różnica między nimi jest co najmniej stukrotna. Tak więc nie da się stworzyć gry przeznaczonej dla najlepszej konfiguracji i później przeskalować ją tak by chodziła na każdej maszynie. Unreal Tournament 3 „Jeśli cofniemy się o 10 lat, różnica pomiędzy high-endem a low-endem była jedynie dziesięciokrotna. Mogliśmy wtedy skalować gry tak by działały na obu. Dla przykładu pierwsza w pierwszej wersji gry Unreal, rozdzielczość 320×200 była dobra dla programowego renderingu i można było ją zwiększyć do 1024×768 jeśli miało się odpowiednio mocną kartę graficzną. Obecnie jest to niemożliwe. Konieczne jest tworzenie dwóch zupełnie innych gier. Jedną dla high-endu i jedną dla low-endu.” To właśnie teraz dzieje się z PC – dodał - Są gry z bardzo małymi wymaganiami sprzętowymi takie jak Maple Story, które stanowią rynek wart 100 milionów dolarów rocznie. Są też gry wymagające nie lada maszyny. Podsumowując stwierdził, że komputery z głównego nurtu nadają się do wszystkiego tylko nie do gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejne cytaty Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:30 Grand Theft Auto IV zadebiutowało pod koniec kwietnia, w wersjach na Xboksa 360 i PS3. Tylko w nieco ponad miesiąc - do końca maja - na całym świecie nabywców znalazło 8,5 miliona egzemplarzy tej gry! Jej sklepowe dostawy osiągnęły natomiast już 11 milionów. Dla firmy Take-Two, wydawcy hitu Rockstara, to prawdziwa żyła złota! Jeff Bell odpowiedzialny między innymi za marketingową stronę X360 powiedział, że wyniki sprzedaży Mass Effect przerosły oczekiwania nie tyko samych twórców, ale także analityków. Według nich w ciągu trzech tygodni powinno się sprzedać mniej więcej 328,000 sztuk, tymczasem gra znalazła już ponad 1 milion odbiorców. Ciekawe jak stanie się z MGS4, które jak wspominaliśmy powinno zrównać ten wynik w ciągu jednego dnia. Wyprodukowany przez studio Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed, osiągnął właśnie liczbę ponad dwóch i pół miliona sprzedanych egzemplarzy na całym świecie w wersjach na konsole, PlayStation 3 i Xbox 360 i stał się najszybciej sprzedającą się nową marką na terytorium Stanów Zjednoczonych. porównajmy do sprzedaży Crisis.... Od momentu swojej premiery 13 listopdada, Crysis sprzedał się do końca miesiąca jedynie w ilości 86,633 egzemplarzy, co porównując do ostatnio wydanych hitów konsolowych, Mass Effect i Assassin's Creed, jest wynikiem bardzo, bardzo słabym. Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: PC bije konsole na głowę? 20.08.08, 06:36 Porównajmy to do subskrybentow WoW 10 milionow lub Lineage2 4 miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 08:39 >strachster napisał: > > Porównajmy to do subskrybentow WoW 10 milionow lub Lineage2 4 > miliony. to inny rynek przyjacielu fpp/tpp/arcade na pc nie ma żadnych szans. coraz mniejsze wyniki sprzedaży w końcu dobiją te gatunki na pc. ale masz racje - tamte wyniki sa niezłe więc pc skończy jako maszyna do strategii, rpg i mmo a fpp/tpp/arcade będzie królować na konsolkach jednych to ucieszy (jak mnie , bo już mam odłożoną kasę na kolejną generacje konsolek ), innych zmartwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: PC bije konsole na głowę? 20.08.08, 09:58 Gość portalu: asdfg napisał(a): > fpp/tpp/arcade na pc nie ma żadnych szans. > coraz mniejsze wyniki sprzedaży w końcu dobiją te gatunki na pc. > > ale masz racje - tamte wyniki sa niezłe więc pc skończy jako maszyna do strateg > ii, rpg i mmo a fpp/tpp/arcade będzie królować na konsolkach Wyłącz z tego FPP/TPP. Nie mam nic do konsol - lubię FF a i ponawalać się na pięści, czy miecze fajnie jest na padzie. GoW też nie wyobrażam sobie na PC. SH (survival horror, a nie tylko Silent Hill, choć skrót tak jakoś... ) też jest fajny na konsoli. Ale jak mam przy użyciu pada strzelać to zęby mnie bolą od zaciskania, żeby nie kląć co pięć sekund. Próbowałem kilka razy i zawsze wracałem do zestawu klawiatura & myszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfghjkl;' Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:47 > Wyłącz z tego FPP/TPP (...) > Ale jak mam przy użyciu pada strzelać to zęby mnie bolą od > zaciskania, żeby nie kląć co pięć sekund. Próbowałem kilka razy i > zawsze wracałem do zestawu klawiatura & myszka. a mi się gra bardzo dobrze na padziku co prawda pierwsze 2 godziny na padzie w fpp (frontlines i medal of honour airborne) polegały na tym że strzelałem we wszystko, tylko nie we wroga, ale teraz już miodzio pad ma parę niezaprzeczalnych zalet w fpp: a) spust jak w spluwie :] b) drżenie pada imitujące drżenie i odbicia w spluwach c) oddanie lekkiego chaosu panujacego na polu walki (grałeś kiedyś w paintball? potrafisz opanować emocje i trafiać tym headshoty tak jak przy użyciu klawiszy i myszy?, a podejrzewam że mając w łapie np. ak74 jest jeszcze trudniej ) d) wygoda w trzymaniu bezprzewodowego pada, siedząc w pozycji "pół leżącej" na wygodnej szerokiej kanapie a jak mimo wszystko ktoś nie daje rady opanować pada (nie każdy musi mieć możliwości, są ludzie mniej zdolni manualnie) to są fragfx do ps3 i xfps do x'a więc to nie problem w przypadku konsol ale ja WOLĘ pada Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: PC bije konsole na głowę? 20.08.08, 13:30 Gość portalu: asdfghjkl;' napisał(a): > c) oddanie lekkiego chaosu panujacego na polu walki (grałeś kiedyś w paintball? > potrafisz opanować emocje i trafiać tym headshoty tak jak przy użyciu klawiszy > i > myszy?, a podejrzewam że mając w łapie np. ak74 jest jeszcze trudniej ) To akurat kwestia realizmu gier jest w stanie załatwić. "Brothers in arms", w które można grać bez ułatwień np. w postaci celownika, załatwi Ci na początku chaos, jakiego pragniesz. Że o "Operation Falshpoint" nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okokokokokokoko Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 14:23 tylko po co sięgać po półśrodki Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: PC bije konsole na głowę? 20.08.08, 14:32 >fpp/tpp/arcade na pc nie ma żadnych szans. > coraz mniejsze wyniki sprzedaży w końcu dobiją te gatunki na pc. FPP będzie gatunkiem łączącym dla obu platform tak jak to jest teraz a PC wydaje się naturalną bazą dla tego gatunku co by nie mówić na klaw+mysz gra się w nie o wiele łatwiej i skuteczniej a jeśli do tego masz bezprzewodowy sprzęt to nie musisz przy biurku siedzieć z nosem przy monitorze, co do TPP to tu pierwszeństwo będą miały konsole co wcale nie znaczy że ten gatunek zwinie się z PC jak sądzę wiesz że pady do PC można kupić wszędzie i są tańsze od konsolowych więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 14:46 > więc w czym problem? proste W wynikach sprzedaży - patrz parę postów wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytat Re: PC bije konsole na głowę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:40 -www.valhalla.pl/news10906-Carmack-woli-konsole.html boss id Software oświadczył, że pecety nie są już w centrum zainteresowania jego firmy. Po prostu wyniki sprzedaży gier na konsole skłoniły Johna C do tak śmiałych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś