Gość: dgr IP: *.171.22.138.static.crowley.pl 24.10.08, 14:31 <ironia>wiadomo, jak trzeba pomyśleć trochę i coś zorganizować a nie tylko naciskać ile wlezie w przyciski myszy to jest już ta gra stracona...</koniec ironii> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_pawel Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 14:38 Jako jeden z redaktorów GC ogłaszam secesje wobec tej recenzji i rozpoczynam rewolucje mającą na celu przyznaie tej gry przynajmniej 3.5! 1 na 5 pff... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 14:43 @d_pawelno - to jest nas dwóch, a to z kolei oznacza, że mamy rebel sentiment przynajmniej 50% i możemy zaczynać rewolucję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 14:51 facet ma 100% racji. Colonizacja to Cywilizacja dla ubogich intelekturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 14:55 slawomirze -> Musimy jednak przekonać Radka do naszej opcji. Inaczej wyśle przeciw nam całą flotę Agoralandu i będzie krucho. pr -> Intelekturalnie być może. Ale i tak Colonization mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: 80.51.232.* 24.10.08, 14:55 krzysztof woźniak kolejna gwiazda gamecornera LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 15:01 @ d_pawel Hmm to źle o Tobie świadczy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.eranet.pl 24.10.08, 15:04 "wypuścił zjechanego przez wszystkich gniota pod tytułem Colonization" Zdrada! Hańba! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal (ten Kowal) Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 15:05 Sławek? To ze nie poświęciłeś na grę wystarczająco dużo czasu by sie zorientować, ze jest beznadziejna to jeszcze nie powód do atakowania redakcyjnego kolegi i to tak bezczelnie. Arogancja nie zamaskuje Twojej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.sggw.waw.pl 24.10.08, 15:13 Sławet to ze ktoś umie zrobić fajne video a Tobie nie wychodzi nawet sklecie głupic paru słów to nie znaczy aby go obrażać. Swoją drogą myślałem, że brudy to sie pierze po cichu a nie tak publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: 80.51.232.* 24.10.08, 15:18 woxiak jest gupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolako Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 15:21 Sławku Serafinie i Pawle D nie idzcie tą drogą opluwanie kolegów redakcyjnych tylko dlatego ze rację mają, chwały nie przynosi. Przeciwnie ujma na honorze to ogromna. Recenzja super. Też uważam że sprzedawanie Colonizacjon jako normalnej gry to przegięcie. Darmowy mod tak. Ale fore za to brac. VETO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laciek Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.chello.pl 24.10.08, 15:22 Nie będę się wypowiadał na temat oceny bo od ocen są redaktorzy ale mogę się wypowiedzieć na temat samej gry. Niestety prawdą jest że ta gra zasługuje jedynie na miano taniego moda do CIV4 a nie pełnoprawnej gry. Grałem już w wiele modów/konwersji do CIV4 które były bardziej rozbudowane nawet graficznie nie mówiąc już o merytoryce. Możan lubic albo i nie Colonization ale ta edycja Colonization to zupełny niewypał. Jako płatna gra to dno , jako darmowy mod do CIV4 można od biedy pograć i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 15:24 nie powód do atakowania redakcyjnego kolegi i to tak bezczelnie. Arogancja nie zamaskuje Twojej niekompetencji. ---- eee? bezczelnie? niekompetencji? (ten Kowal)? czy ci się coś nie pomyliło? Swoją drogą myślałem, że brudy to sie pierze po cichu a nie tak publicznie ---- brudy? jakie brudy? nie zgadzam się z Krzyśkiem po prostu i piszę, że "moim zdaniem" nie ma on racji - to są brudy? ludzie, jakaś inwazja histeryków dzisiaj na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 15:27 nie idzcie tą drogą opluwanie kolegów redakcyjnych tylko dlatego ze rację mają ---- słoneczko, od kiedy stwierdzenie "moim zdaniem nie ma racji" jest "opluwaniem"? czy ktoś tu nie jest aby ździebko przewrażliwiony? a to że Krzysiek ma rację jest równie prawdziwe, jak to, że rację mam ja. I to jest jedyne racjonalne stwierdzenie. Następnych komentatorów prosimy o kilka głębokich wdechów zanim zaczną pisać Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 15:34 Niektórzy po prostu biorą niektóre sprawy zbyt poważnie . pr -> Zacznijmy od tego, że nie wiem co to intelektuRalnie. Ale dobra, mniejsza o to . Poważnie rzecz biorąc, nie widzę powodu i sensu dzielenia gier dla głupich i mądrych. Colonization może i jest proste, może i nie dorasta wielu modom do pięt (tylko to się tyczy nie tylko tej gry, ale choćby gier Paradoxu - mody do serii EU są przecież znacznie bardziej rozbudowane niż minidodatki producenta -, EA i wielu innych). Niemniej dobrze odwzorowuje oryginał i mnie się spodobał. Gdyby Sid stworzył oddzielny silnik, ale zostawił mechanikę gry taką samą, tak żeby nie było posądzenia o "płatny mod do Civ4", to gra już by zyskała w waszych oczach na ocenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolako Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 15:35 Sławek prosze nie mow do mnie "słoneczko" jestem hetero i wypraszam sobie. Oczywiście jestem pełen tolerancji dla Twojej odmienności, ale bez spoufalania ok? Pozwól ze Cie zacytuje "Prawdę mówiąc, sam nie wiem jak mam skomentować tę recenzję Krzysztofa Woźniaka. To znaczy, oprócz stwierdzenia, że moim zdaniem nie ma racji w prawie żadnym z wypowiedzianych zdań... " Jeśli to nie jest opluwanie to co nim jest? Stwierdzenie ze woźniak jest głupi tak jak napisała m. Sławek mówiąc po staremu "nie rżnij głupa" jak Cie złapali. Przeproś i bedzie po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 15:39 Przeproś i bedzie po sprawie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klif Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 15:40 Sławek, a gdyby ten cały Woźniak zaczoł swoją recenzję od słow. Nie wiem jak mam skomentować wczesniejszy artykuł sławka serafina poza tym, że nie zgadzam się z prawie rzadnym z wypowiedzianych przez niego zdań. To jak byś to odebrał nie jako atak? No stary przestań sie pogrążać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: 80.51.232.* 24.10.08, 15:40 aecorner to dno Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 16:04 Może bym odebrał, może nie. Nie wiecie. A czy Krzysiek odebrał to jako atak? Nie wiecie. I się nie dowiecie. Więc o co chodzi? Społeczny Komitet Obrony Osób Obrony Nie Potrzebujących I Nią Nie Zainteresowanych zawiązujecie czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 16:09 Sławek a tak parafrazując Ciebie. Skąd wiesz ze facet nie jest zainteresowany obroną? Moze jest? I czemu twierdzisz ze sie nie dowiemy jak On odebrał Twoj atak? Zabroniłes mu sie wypowiadac? Nie brzydko stary brzydko. Ps jasne ze facet nie potrzebuje obrony bo wszyscy uważają, że jego recenzja jest trafna. Tylko Ty sądzisz inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja 24.10.08, 16:15 Sławek a tak parafrazując Ciebie. Skąd wiesz ze facet nie jest zainteresowany obroną? --- Komedia absurdu dosłownie Wiem, bo jest moim redakcyjnym kolegą i mi powiedział wystarczy? aha, jedno pytanie, Droga Magdo - dlaczego poprzednie swoje posty podpisywałaś jako Klif, Kolako, Kowal i pr? o co chodzi z tą zmianą płci? ciekawi mnie to bardzo i tym optymistycznym akcentem zamknijmy tą bezsensowną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.k2.pl 24.10.08, 16:21 łezka się w oku kręci... nad tą grą przesiedziałem 100 godzin. tyle gier na jesieni jak mój portfel to wytrzyma ( państwo powinno wspierać nałogowych graczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Civilization IV Colonization - wideorecenzja IP: *.eranet.pl 24.10.08, 16:29 Matko, ale durna dyskusja. To już redaktorzy nie mają prawa do votum separatum ? Przecież redakcja to nie ilośtam-głowe monstrum, to całkowicie osobni ludzie. A że przy okazji myślą, to tylko się im na plus zalicza. Ja nie odebrałem słów "Prawdę mówiąc, sam nie wiem jak mam skomentować tę recenzję Krzysztofa Woźniaka. To znaczy, oprócz stwierdzenia, że moim zdaniem nie ma racji w prawie żadnym z wypowiedzianych zdań..." jako opluwanie. Inna sprawa, że takie coś trochę dziwnie wygląda w tym samym artykule, co ta video-recenzja. W ogóle, czemu p. Woźniak sam nie napisał tego newsa? Jakby SS i reszta chcieli, to by sobie dopisali swój komentarz, jak przystało, w komentarzach . Odpowiedz Link Zgłoś