Dodaj do ulubionych

GameCorner Deathmatch - GRUPA C

17.11.08, 15:34
'Hirołsi' oczywiście wink Serii Total War wręcz nienawidzę!
Obserwuj wątek
    • Gość: dr_evil Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 217.98.96.* 17.11.08, 15:38
      Total War! Herosi ze strategią mają tyle wspólnego co z samochodami. Ogolnie Hot Seat sie sprowadzał do zbierania wojska i jednej bitwy w ktorej okazywało się kto zgromadził więcej.
    • Gość: Truteń Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.icpnet.pl 17.11.08, 15:43
      Znowu prosty wybór. TW. To był przełom, a kolejne części dają radę.
      HoMM to w dużej mierze wykorzystywanie pomysłów z wcześniejszych gier.
      Battle Isle i wariacje - było przeciętne i tyle na ten temat
      Etherlords - przyznaję bez bicia, że nie grałem
    • Gość: y Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.k2.pl 17.11.08, 15:45
      nie ma się co zastanawiać HoMM. trzecia część do dzisiaj rządzi!
    • Gość: Sędzia Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.nfz-krakow.pl 17.11.08, 15:52
      Głos oczywiście na Battle Isle, jako jedną z najlepszych strategii turowych wszechczasów (według mnie). Szkoda tylko, że mało kto ze szczyli wypowiadających się w komentarzach miał przyjemność pogrania w tak stary tytuł...
    • Gość: Niko Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 82.160.208.* 17.11.08, 15:59
      głosowałem na Homm bo znam tom gre od 1. 3 najlepsza
    • Gość: PauL Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:02
      Hmmm... ciężki wybór pomiędzy Etherlords, a "Hirołsami"
      Ale jednak Heoroesi ;] W BI szczerze przyznam że nie gralem(albo poprostu nie pamiętam tongue_out) a TW jakoś nie szczególnie mi przypadło do gustu.

A tak btw, wie ktoś może coś na temat tego czy powstaje, lub powstanie nowa część etherlords? Radek, albo Sławek? Była to gra z potencjałem ale juz od 2 cisza. Wiadomo cos na ten temat tongue_out??
    • Gość: z Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.chello.pl 17.11.08, 16:03
      a za to 4 i 5 równie godnie reprezentują serię jako gry niskich lotów i wymagań umysłowych. No sorry jak się głosuje na całe serie to chyba by jednak jakąś subiektywność zachować.
      No niestety tytuły takie jak Etherlords, bądź Battle Isle zostaną zapomniane choć i tak trzymały poziom, a tak mało osób je zna, bo albo nie miały dobrej reklamy medialnej albo są już za stare.
    • igi10 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 16:06
      TOTAL WAR!
      To jest najlepsza strategia wszechczasów.
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 16:08
      A tak btw, wie ktoś może coś na temat tego czy powstaje, lub powstanie nowa część etherlords? Radek, albo Sławek? Była to gra z potencjałem ale juz od 2 cisza. Wiadomo cos na ten temat tongue_out??

----

no właśnie nie wiadomo. Niedługo będzie Disciples III za to, więc aż tak źle nie jest smile

Battle Isle i wariacje - było przeciętne i tyle na ten temat

----

ooo, nie bluźnij smile Incubation było świetne, a History Line 1914-1918 mną owładnęło na ładnych kilka tygodni.
    • Gość: DMG Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.180.146.* 17.11.08, 16:09
      Drogi autorze: Słowo "isle" w języku angielskim nie oznacza 'wyspy'. Zapewne stąd tak mało głosów na pańską 'bitewną wyspę' =)
    • Gość: dekar Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 193.0.242.* 17.11.08, 16:16
      Oczywiście TW, nie ma innej możliwości, mimo mojego sentymentu do HoM&M. TW to wspaniałe połączenie strategii i taktyki bitewnej, w Herosach bitwy są potraktowane zbyt prosto, przez co szybko się nudzą.
    • Gość: Cromarty Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.essex.ac.uk 17.11.08, 16:19
      @DMG: Nie? A co w takim razie?

Polecam www.merriam-webster.com/dictionary/isle
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 16:22
      @DMG - "isle" i "island" używane są wymiennie z tego co wiem - "isle" jest chyba starszym słowem i dziś jest w użytku głównie w nazwach geograficznych...
    • Gość: Truteń Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.icpnet.pl 17.11.08, 16:26
      @Sędzia
      Grałem w BI kiedy była świeżą bułeczką, a już wtedy byłem graczem komputerowym z dziesięcioletnim stażem (nie licząc np. ponga, w którego grałem jeszcze wcześniej), więc proszę mnie tu nie posądzać o brak ogrania wink BI była IMO cieniutka, dwójka trochę lepsza, ale i tak przeciętna. Najlepsza na tym silniku chyba jednak History Line smile
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 16:31
      Najlepsza na tym silniku chyba jednak History Line smile

----

I tu się zgadzam z kolegą Trutniem smile
    • Gość: Ted Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 16:43
      Kto mówi że HOMM ogranicza się do zgromadzenia jak najsilniejszej armii i nie ma w niej w ogóle taktyki tak naprawdę nigdy nie zrozumiał tej gry. Howgh.
    • Gość: Adela Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.tvgawex.pl 17.11.08, 16:49
      Heros 3 i wszystko jasne
    • Gość: gman Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.icpnet.pl 17.11.08, 16:56
      Cóż wybór miałem trudny: HOM&M, TW i Ethrlords... W każdą przegrałem kilkadziesiąt godzin... Po dość szybkim zastanowieniu padło na HOM&M, oczywiście ze względu na 3 część, która wyprzedzała konkurencje o 5-10 lat... Wyszła w 1999r, a mamy 2008 i nadal nie widzę gry, która mogłaby się zbliżyć do niej, no może Kings Bounty 2, ale ze wzgledu na to ze mam slabego kompa to sobie nie pogram... 4 część okazała się fiaskiem, a 5 nie wniosła nic nowego: odgrzewany kotlet, nic nowego i "tylko" 6 zamków... no moze fabule poprawili...
    • Gość: slepiec Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 82.146.248.* 17.11.08, 17:16
      o w mordę Disciples III ? ja już teraz chce....głos na Heroes z godziny gry sieciowej. Klimatycznie 3 część gnie wszystko. Age of Wonders jeszcze mi się podobało, ale gra nie miała wielkiego rozgłosu - a szkoda.
    • Gość: Przemo Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 79.97.202.* 17.11.08, 17:27
      Total war nie było aż takie rewolucyjne, zupełnie zapomnieliście o LORDS OF THE REALMS, cześć 1 i 2 były rewelacyjne i tak samo składały się z części strategicznej i taktycznej.
      Ale faktycznie wybór miedzy herosami i Totalem bardzo trudny.
    • Gość: Emjoot Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 193.200.216.* 17.11.08, 17:34
      HOMM za niesamowity klimat od 1 czesci. TW w ogole mi nie podeszlo. BI fajne i tez dobrze sie gralo. ET nie znam.
    • cieciek Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 17:47
      Wszystko fajnie, ale Empire Total War to NIE epoka napoleońska. Total War rulez!
    • Gość: gary_joiner Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.mobile.playmobile.pl 17.11.08, 17:50
      Battle Isle - ze względu na wypieki na twarzy, które towarzyszyły żonglowaniu jakąś kuriozalnie wielką ilością dyskietek (ktoś pamięta może ile ich było dokładnie?) podczas gry w History Line na poczciwej Amidze.
    • bosman_plama Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 17.11.08, 18:40
      Ostatni z wiernych polskich rycerzy z trudem odparli trzecią falę przeklętej Złotej Ordy. Byli zbyt zmęczeni, by trwonić siły na pościg za wrogiem. Połączyli się po zakończonym sukcesem manewrze oskrzydlającym by powrócić na wzgórze. I wtedy z mgły wyłoniła się fala trzecia, za plecami której majaczyły się już chorągwie fali czwartej. Chłopaków na wzgórzu zostało dwunastu. Wspierało ich może z trzydziestu łuczników. Prawie bez strzał.
      Tak naprawdę nie miało już znaczenia gdzie zginą. Łucznicy naciągnęli cięciwy po raz ostatni, a konni ruszyli do śmiertelnej szarży.
      I kiedy doborowe chorągwie Złotej Ordy odwróciły się ku nim, z mgły wypadły pięknie, równo, wściekle trzy chorągwie Templariuszy niesione furią i zapałem ośmiogwiazdkowego dowódcy. Prawdę mówiąc, zapomniałem o nich w bitewnym zamęciesmile.
      Zmietli pierwsze chorągwie wroga prawie go nie zauważając, a potem wbili się w kolejne szeregi. A z nimi gnało ostatnich dwunastu rycerzy ze wzgórza.
      Jak po czymś takim mógłbym zagłosować na coś innego niż Total War?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka