Dodaj do ulubionych

Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymały ...

28.12.08, 21:01
No nie od tygodnia tylko w 2-3 dni..

Premiera była 25.. a dzisiaj mamy 28 .. a ten nius jest z wczoraj.. i poszło ok 130k sztuk..

Japończycy nie mają tak źle.. teraz White Knight Chronikles, w lutym Demon Souls .. a za troche Yakuza 3..

Coś chyba najbliższe pół roku będzie dobrym okresem dla PS3 w Japonii.. ciekawe tylko czy te gry są warte świeczki.. bo jakoś nie widać nigdzie recenzji..
Obserwuj wątek
    • rokugatsu Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 28.12.08, 21:09
      Dokładnie. Ten news o 100tys sprzedanych kopii jest z wczoraj (przedwczoraj?), a gra wyszła 25...
    • ico72 Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 28.12.08, 21:40
      Serwery Sony nie sa przygotowane na tak duza liczbe chetnych nie tylko dla tej gry,czesto mam problem z zalogowaniem sie najczesciej w weekend w Motorstormie 2 czy tez Resistance 2. Ciekawe jak sobie poradza przy okazji premiery Killzone2
    • cozabzduraa Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 28.12.08, 21:52
      ico72

no tutaj to juz przesadzasz... z tym motorstormem 2 i Resistance 2
    • fanus-plejus Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 28.12.08, 22:02
      też do Motorstorm2 sie nie zgodze.. u mnie smiga jak nalezy.. nawet na tak kiczowatym połączeniu jakie mam..

No ale racja.. jak oni nie radzą sobie ze 100k osób to ciekawe co zrobią na starcie Killzone 2.. jak tak patrzeć to w pierwszy tydzien z 1 mln sztuk może pęknąć..
      Ciekawe co to będzie.. wink ... ale oni chyba wychodzą z założenia że najpierw trzeba przejść singla.. a później za multi się brać.. żeby serwerów nie przeciążyć na razwink

A te White Knight Chronicles i opcja gry w 4 osoby przez PSN to całkiem fajna sprawa.. nic dziwnego że ludzie się na to rzucili.. nie pamiętam żeby ostatnio wydana jakaś gra jRPG miała taką opcje
    • shim-en-core Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 28.12.08, 22:04
      Ja tłukłem w R2 teraz w grudniu bardzo mocno i rozłączyło mnie może z 10 razy. W tym wczoraj około 2-3 w nocy tak z 4-5 razy :x

Z motorstorma mnie nigdy nie wywaliło...
    • beniamin.durski Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 00:07
      No i znów mnie złapali, jak próbowałem oczernić Sony... smile

Co do newsa, to podajcie mi sensowne źródło, które nie będzie w bliższy sposób podchodziło pod vgchartz ze sprzedażą i z miłą chęcią poprawię wyniki. Jeśli nie ma, to poczekam na Media Create jak zwykle. W każdym razie teoretycznie poszło 130 tysięcy w dniu premiery, ale jak wiemy sprzedaż w Japonii to głównie stanie w kolejkach, więc gry (nie hity) rzadko sprzedają się dużo lepiej w ciągu całego tygodnia.

Wiadomo, że dojdzie pewnie kilkanaście tysięcy jeszcze, ale stąd też napisałem, że sprzedaż wyniesie PONAD 100 tysięcy w pierwszym tygodniu. Ile wyższa wykaże Media Create smile. Celem newsa była nie sprzedaż, bo te statystyki poda Wam tap-chan, a po prostu informacja, że przy takiej ilości i tak padły im serwery. Takie wyjaśnienie wystarczy? smile
    • hill.01 Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 01:20
      Wiadomo, coś darmowego MUSI byc lepsze od czegoś co kosztuje użytkownika ok. 12 zł/ miesąc.
      Więc proszę sie darmowością cieszyć, nie zaś psioczyć na kłopoty z graniem online w PS3
    • rokugatsu Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 01:34
      Nie wystarczy, bo głupio pisać, że w ciągu tygodnia sprzedało się tyle, a tyle gier, skoro minęły dopiero 2 dni od premiery smile
    • ico72 Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 09:04
      Cozabzura.
      To Ty wypisujesz bzdety,bardzo duzo osób m problem by znalezc rozgrywke w Motorstormie 2 lub Resistanece2.Nie wspomne o ciągłym wywalaniu z gry w Resistance 2,osoby nawet na porzadnych 4 megowych łaczach.Prawda jest niestety taka ze Sony musi zainwestowac w dobre serwery bo w tym aspekcie jest bardzo daleko za konkurncja.Czego najlepszym przykładem jest Home, nie wiem ale ja po ich najnowszej łatce nie moge wogóle wejsc w to badziewie.
    • powercontrols Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 09:45
      Ja tam z PSN klopotow nie mam. Moze dlatego, ze nie mam White Knight Chronicleswink
      hill.01: mimo, ze platny z Live'em mialem klopoty przy Gears of War 2... Co do odplatnosci to masz racje za darmo to mozna w morde dostac najwyzej. PSN czy Live to pikus....mysle bardziej o edukacji i sluzbie zdrowia.
    • michaelius_pl Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 11:01
      A VG chartzy nie biora swoich danych dla Japonii z tych samych zrodel co wy ?
    • beniamin.durski Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 12:20
      Chyba, nie zrozumiałeś, że to zdanie będzie również prawdziwe w jutro i pojutrze i nie powołam się na jakieś statystyki z nie wiadomo skąd. Będą dane to ok, ale jakoś z nikt Was nie podał mi sensownego źródła ;P.

michaelius-pl vgchartz weryfikuje swoje losowe wyniki potem poprawiając tabelkę na podstawie Media Create, ale np. wyniki sprzedaży z pierwszego dnia to już loteria dość duża.
    • braveheart22 Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 13:39
      Bzdura na kółkach z kłopotami online w MS2. Jeszcze w żadnej recenzji nie pisano o kłopotach tego typu co ty tu wymyślasz, zresztą sam mam tą grę i co jak co ale ani razu nie miałem problemu z MS2. O Resistance2 sie nie wypowiadam bo nie grałem, tu możesz mieć racje ale z tego co wiem to exlusiwy sony chodzą na bardzo dobrych serwerach. Przynajmniej ja nie doświadczyłem jeszcze żadnych problemów.
    • fanus-plejus Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 14:31
      beniamin.durski .. a dla mnie to ty nie zrozumiałeś o co chodzi..

Podajesz Niusa to podawaj faktyczny stan rzeczy.. a nie że ci się wydaje że w tygodniu sprzeda sie ponad 100k sztuk..

Hehe.. poziom niektórych Redaktorów idzie w parze z poziomem Komentarzy fanbojów smile

• beniamin.durski Re: Serwery White Knight Chronicles nie wytrzymał 29.12.08, 15:33
      Hmm, teraz mi się wydaje, że odrobinę przeginasz i jeśli nie chcesz stracić konta, to polecam Ci mnie nie obrażać.

Podaj mi źródło to Ci napiszę newsa :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka