Dodaj do ulubionych

Mass Effect 2 na GDC 09

08.01.09, 14:53
O tak, pierwszą część przeszedłem na 100% jako jedną z nielicznych gier.
Obserwuj wątek
    • michaelius_pl Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 14:53
      Mam nadzieje , ze tym razem nie zabraknie czasu na zrobienie ciekawych side questow.
    • simon_x Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 14:57
      a mnie sidequesty nie potrzebne, i tak pójdę główną linią, po to żeby zobaczyć w ogóle napisy końcowe smile
      to nadal jest exclusive dla x'a? będzie trzeba pożyczyć konsolę od brata smile
    • toread Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 15:02
      Raczej nie będzie, w końcu Bioware to teraz własność EA, a oni tytułów ekskluzywnych raczej nie robią. Poza tym MS nie zaklepał sobie praw do tytułu IIRC. Wydaje mi się, że można bezpiecznie założyć, że ME2 będzie również na PS3.
    • wynmacher Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 15:41
      Myślę że jak Bioware zapowiadał z góry wersje PC to na PS3 pewno tez się pojawi.
    • michaelius_pl Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:01
      Imho tylko na X360 i PC. Wydanie na ps3 byloby raczej bez sensu no chyba , ze wlasnie sie koncza prace nad portem 1 na ta platforme.
    • hollowone Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:04
      Proces iteracyjnego projektowania poziomów brzmi lepiej. Co tłumaczenie to jakaś laicka kupa smile
    • tracer87 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:11
      to was zmartwię MS ma umowę na 3 części, może me4 będzie na ps4? smile
    • padre_pl Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:25
      @tracer87: Podaj źródło tej informacji, bo mi się wydaje, że MS ma tylko prawa do pierwszej części (jako wydawca i firma, która współfinansowała development). Inna sprawa, że Bioware może nie mieć czasu na portowanie na PS3 (wersje X360 i PC można zrobić na podstawie silnika "jedynki"), więc albo opóźniamy albo zatrudniamy kogoś innego. Enyłej, ME to ścisła czołówka moich ulubionych gier tej generacj i IMHO każdy powinien móc w nią popykać.
    • tracer87 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:42
      nie chce mi się wyszukiwać linków ale już nie raz było o tym smile to samo gears of war się tyczy mają umowę na 3 części
    • xiem Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 17:02
      Nawet gdzieś na polygamii pisało o tym kiedyś (od wyłączności na trylogię Mass Effect). W każdym razie, gry wprost nie mogę się doczekać, od gre skończyłem 3 razy ( co jak dla mnie jest niespotykane, bo większość gier nudzi mnie już w połowie). Liczę na masę sidequestów i to, że każdą planetę, będzie można odwiedzić.
    • talonkarrde Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 19:15
      ME jest exclusivem M$ na 6 miesięcy. Mowa była o 3 częściach tylko na konsole M$ ale to było zanim EA połknęło BioWare.
      Gra świetna ale w porównaniu do głównego wątku KotORa -za krótka. Jedyny jej minus to trochę źle zoptymalizowany unreal engine 3 mogli dalej rozwijać odyssey.
    • seruch Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 21:19
      "ME jest exclusivem M$ na 6 miesięcy. Mowa była o 3 częściach tylko na konsole M$ ale to było zanim EA połknęło BioWare."
      Jesli tak jest to wyjdzie na pc i x360, umowy "wstecz" nie przestaja obowiazywac firme. Jesli M$ rzucilo kasa za ten tyt to raczej postara sie o to zeby tylko ich pudelko miaja ta gierke. smile
      Ej fani HR smiem twierdzic ze jesli wyjdzie ME2 w tym roku to bedzie to gra 2009. Bijcie sie, hehehe wink
    • janci0 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 09.01.09, 11:39
      Mam tylko nadzieję że side-questy nie będą tak bardzo do siebie podobne jak w jedynce. Odwiedzanie po raz kolejny lekko zmodyfikowanych wersji tych samych pomieszczeń trochę mnie denerwowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka