gregmcrazy 08.01.09, 14:53 O tak, pierwszą część przeszedłem na 100% jako jedną z nielicznych gier. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michaelius_pl Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 14:53 Mam nadzieje , ze tym razem nie zabraknie czasu na zrobienie ciekawych side questow. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_x Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 14:57 a mnie sidequesty nie potrzebne, i tak pójdę główną linią, po to żeby zobaczyć w ogóle napisy końcowe to nadal jest exclusive dla x'a? będzie trzeba pożyczyć konsolę od brata Odpowiedz Link Zgłoś
toread Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 15:02 Raczej nie będzie, w końcu Bioware to teraz własność EA, a oni tytułów ekskluzywnych raczej nie robią. Poza tym MS nie zaklepał sobie praw do tytułu IIRC. Wydaje mi się, że można bezpiecznie założyć, że ME2 będzie również na PS3. Odpowiedz Link Zgłoś
wynmacher Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 15:41 Myślę że jak Bioware zapowiadał z góry wersje PC to na PS3 pewno tez się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelius_pl Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:01 Imho tylko na X360 i PC. Wydanie na ps3 byloby raczej bez sensu no chyba , ze wlasnie sie koncza prace nad portem 1 na ta platforme. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowone Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:04 Proces iteracyjnego projektowania poziomów brzmi lepiej. Co tłumaczenie to jakaś laicka kupa Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:11 to was zmartwię MS ma umowę na 3 części, może me4 będzie na ps4? Odpowiedz Link Zgłoś
padre_pl Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:25 @tracer87: Podaj źródło tej informacji, bo mi się wydaje, że MS ma tylko prawa do pierwszej części (jako wydawca i firma, która współfinansowała development). Inna sprawa, że Bioware może nie mieć czasu na portowanie na PS3 (wersje X360 i PC można zrobić na podstawie silnika "jedynki"), więc albo opóźniamy albo zatrudniamy kogoś innego. Enyłej, ME to ścisła czołówka moich ulubionych gier tej generacj i IMHO każdy powinien móc w nią popykać. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 16:42 nie chce mi się wyszukiwać linków ale już nie raz było o tym to samo gears of war się tyczy mają umowę na 3 części Odpowiedz Link Zgłoś
xiem Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 17:02 Nawet gdzieś na polygamii pisało o tym kiedyś (od wyłączności na trylogię Mass Effect). W każdym razie, gry wprost nie mogę się doczekać, od gre skończyłem 3 razy ( co jak dla mnie jest niespotykane, bo większość gier nudzi mnie już w połowie). Liczę na masę sidequestów i to, że każdą planetę, będzie można odwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
talonkarrde Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 19:15 ME jest exclusivem M$ na 6 miesięcy. Mowa była o 3 częściach tylko na konsole M$ ale to było zanim EA połknęło BioWare. Gra świetna ale w porównaniu do głównego wątku KotORa -za krótka. Jedyny jej minus to trochę źle zoptymalizowany unreal engine 3 mogli dalej rozwijać odyssey. Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Mass Effect 2 na GDC 09 08.01.09, 21:19 "ME jest exclusivem M$ na 6 miesięcy. Mowa była o 3 częściach tylko na konsole M$ ale to było zanim EA połknęło BioWare." Jesli tak jest to wyjdzie na pc i x360, umowy "wstecz" nie przestaja obowiazywac firme. Jesli M$ rzucilo kasa za ten tyt to raczej postara sie o to zeby tylko ich pudelko miaja ta gierke. Ej fani HR smiem twierdzic ze jesli wyjdzie ME2 w tym roku to bedzie to gra 2009. Bijcie sie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Mass Effect 2 na GDC 09 09.01.09, 11:39 Mam tylko nadzieję że side-questy nie będą tak bardzo do siebie podobne jak w jedynce. Odwiedzanie po raz kolejny lekko zmodyfikowanych wersji tych samych pomieszczeń trochę mnie denerwowało. Odpowiedz Link Zgłoś