Gość: mis IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 17:37 Jakby co to pewnie ktoś, prędzej czy późnej, wysmaży moda "zangielszczającego", więc jeśli wydawcy zawiodą - przybędą fani ;D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Guardian Re: Dark Sector na PC? IP: 217.153.54.* 20.01.09, 17:46 Niezła była ta gra. Taki lepszy przeciętniak. Poprawna graficznie, pełna akcji i z ciekawym rozwiązaniem w postaci "gwiazdki", którą można "dopalać", "dochładzać" lub elektryzować za pomocą otoczenia. Fabuła nie rzucała na kolana, ale była do strawienia. W sumie dobrze, że wyjdzie na PC, bo nie wiem czy na konsolach odniosła sukces sprzedażowy. Warto zagrać, z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBOSS Re: Dark Sector na PC? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 18:19 Mnie jakoś nie powala na kolana ,poczekamy zobaczymy o ile będzie na PC Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 18:47 Nawet jak nie znamy rosyjskiego, to co? Nie pamiętacie już, jak się grywało w (wtedy pirackie) wersje gier po angielsku, kiedy człowiek znał trzy słowa: yes, no, love (no w przybliżeniu). I jeszcze do tego był walor edukacyjny gier, bo się można było obcego języka nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 18:50 nessie-jp -> Tylko te yes, bo i love mogłaś przeczytać, z cyrylicą jest gorzej . Chociaż z drugiej strony ze słuchu zrozumiemy więcej, w końcu to nasi bracia Słowianie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dark Sector na PC? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 18:53 Pytanie: cała gra to takie "zamulone black & white"? Pomysł całkiem ciekawy... (chciałbym np. zobaczyć "grę noir", w czerni i bieli ) Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 19:02 mis -> Z filmiku przygotowanego przez nas pół roku temu, który dodałem do tekstu, nie przez całą grę. Chociaż pewnie przez większą jej część . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porky von Duden Re: Dark Sector na PC? IP: *.e-wro.net.pl 20.01.09, 19:33 Złamana gra w wersji przeznaczonej na rosyjski rynek krąży już od kilku dno w sieciach P2P. Czytałem komentarze ludzi, którzy zassali ją i są one z reguły dość pozytywne - ładna grafika, sporo akcji, bardzo dobra optymalizacja kodu na PC (rzadkość wśród portów konsolowych). Ciekawy jednak jest fakt, iż analiza plików wskazuje, że gra jest w rzeczywistości wersją wielojęzyczną (zawiera pliki z tekstem dla kilku języków europejskich, choć nie dla angielskiego), jednak próba ich ręcznej aktywacji lub podmiany kończy się niepowodzeniem. Natomiast pogmeranie w plikach pozwala przełączyć wszystkie teksty mówione na angielskie. Czyli de facto wypuszczenie wersji na rynki inne niż rosyjski to jedynie kwestia dobrej woli wydawcy, bo materiał jest kompletny. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 19:36 @paweł --> no cyrylica też dla ludzi, można się nauczyć Faktem jest, że gra w obcym, słabo znanym języku zawsze się wydaje jakaś lepsza, głębsza, bardziej tajemnicza. Bo dochodzi dodatkowy poziom trudności: trzeba rozgryźć, o co chodzi... Ciekawe byłoby, gdyby powstała gra w całości w języku obcym dla wszystkich, np. klingońskim albo innym elfim. I gdyby jednym z wyznaczników powodzenia w grze było to, jak dobrze gracz radzi sobie z poznawaniem tego obcego języka w miarę eksploracji środowiska gry. Odpowiedz Link Zgłoś
blacq Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 19:49 Kiedy nie miałem tv hd,a zwykłego kineskopowca grało mi się w to całkiem,całkiem.Dopiero kiedy zagrałem na HD ta gra okazała się jakaś taka sztywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Dark Sector na PC? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.09, 20:22 wersja pc już dawno jest na torrentach Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Dark Sector na PC? 20.01.09, 23:54 No właśnie - sztywna. Już dawno nie widziałem tak kompletnie nienaturalnej animacji postaci. Awatar gracza ma chyba jakieś 50 klatek animacji zusammen. Z kolei ziomek, który na filmiku obrywa zaczyna reagować dopiero, kiedy dostaje śmiertelną serię. Pierwsze kilkanaście pocisków nawet nie zachęciło go do odwrócenia głowy. Nie wiedziałem, że takie gry się jeszcze robi... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Dark Sector na PC? 21.01.09, 08:26 a ja grałem w tą grę u znajomka i cieszyłem się, że nie kupiłem sobie jej na swojego iksa... nie ma za bardzo czym się ekscytować - ot średnia gra, która (zgadywanie ON) nie sprzedała się na konsolach i teraz robią port pc w nadziei że odkują(zgadywanie OFF)... a co do rosyjskiego - heh, ja jeszcze uczyłem się w tych czasach, że rosyjski miałem w szkole... trochę szkoda, że mało kto z młodszych graczy go zna - bo to naprawdę piękny język... Odpowiedz Link Zgłoś